FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Wykorzystanie FRIH$

Ramelof
Zastanawiałem się ostatnio co można by zrobić z nagromadzonymi punktami FRIH$. Można ja wydać w marketplace.

Uważam, że można byłoby bardziej rozwinąc formę tych punktów np. 50 FRIH$ można byłoby zamienić na 3 punkty normalne czyli te co uciekają 1pkt na dzień.

Co o tym myśli mod? Co wy o tym myślicie? Jakie inne pomysły przychodzą wam do głowy.
gecko
no jak dla mnie bomba Very Happy bo takie FRIH$ to jakoś tak... bezcenowe na razie. a tak to sie ustabilizuje to i koniec
oxwood
Dobra mysl. Szczegolnie w przypadku jakis kryzysowych sytuacji (urlop, brak neta, ect. )
hyhy
Można by za Frih$y zwiekszac maxymalny poziom punktow ktory zostaje nastepnego dnia. Np 1 punkt najpierw za 100 potem 200 potem 300 etc. I tak naprzykład żeby mieć max 50 punktów trzeba by wydać 1500F O_o!
the_mariska
Kombinujecie.. Smile Jak na razie frih$ to czysty snobizm, jak się zaczną do czegoś nadawać to już nie będą takie fajne Laughing
Ramelof
No może i tak, ale wyobraź sobie ile bazy danych można byłoby zaoszczędzić. Byłoby mniej postów przy tym i forum na pewno szybciej by chodziło.
Kudlaty
Pomysł dość dobry... ale czy tak pożyteczny jak myślicie.. sam nie wiem...
Myślę że dobrze jest tak jak jest... i nie trzeba na razie nic zmieniac. :]
votd
Jest dobrze tak jak jest. Jeśli wyjeżdżasz na urlop/wakacje to poświęcasz na postowanie 3-4 godziny (jeśli urlop długi) i masz już punktów na sporo czasu. Jeśli nie, to można przecież ratować się kafejką (w skrajnych sytuacjach) lub poinformować admina/moda o wyjeździe. Przecież staff frihosta to też ludzie, którzy rozumieją potrzeby innych.

No, ale skoro mamy frihosta za darmo to trzeba poświęcić mu trochę czasu. Jak dla mnie to i tak mały wysiłek za hosting takiej klasy. Przecież frihost prześciga niektórzych płatnych dostawców, niewiem jak wam, ale mi frihost wystarcza i system punktów bardzo się podoba. Nie trzeba nic zmieniać, najwyżej załatać kilka dziur dla cfaniaków, którzy wyciskają punkty z niczego Razz
mtx
jak napiszesz taki skrypt, to porozmawiamy Smile na razie takowy nie istnieje, a ręczna zabawa, przy 20117 użytkownikach (nawet jeśli tylko 1000 byłoby aktywnych, to i tak) byłaby koszmarem
the_mariska
Ramelof wrote:
No może i tak, ale wyobraź sobie ile bazy danych można byłoby zaoszczędzić. Byłoby mniej postów przy tym i forum na pewno szybciej by chodziło.
Hmm.. przykra sprawa. Ja jednak odwiedzam to forum bo są tu naprawdę ciekawe dyskusje [zwłaszcza w filozoficzno religijnym dziale Twisted Evil] i jakbym miala wysylac 2 posty w tygodniu na temat ktory mnie zupelnie nie interesuje to znalazlabym sobie innego hosta, moze nie z takimi dobrymi warunkami ale wymagającego ode mnie mniej zaangażowania. Argument że byłoby mniej postów uważam za bezsensowny Razz
Kudlaty
mtx wrote:
jak napiszesz taki skrypt, to porozmawiamy Smile na razie takowy nie istnieje, a ręczna zabawa, przy 20117 użytkownikach (nawet jeśli tylko 1000 byłoby aktywnych, to i tak) byłaby koszmarem

powiedz przed czym mialby bronic ten skrypt a moze dalo by sie cos zrobic.. Razz
w koncu ekipa phpbb no i poslki oddzial mysle ze cos by z tym zrobili jak im sie powie w czym rzecz... w koncu oni znaja caly skrypt forum takze.. :]
mtx
no skrypt miałby służyć jako konwerter jednych punktów na drugie. Bo z tego co znam skrypt punktowy, to tego zrobić nie można, a o tym jest ten temat..

poza tym uważam, to za bezsens.. aby utrzymać hosting przez 1 dzień wystarczy 1 post, naprawdę na góra 2 linijki. to dużo?
hyhy
mtx wrote:
no skrypt miałby służyć jako konwerter jednych punktów na drugie. Bo z tego co znam skrypt punktowy, to tego zrobić nie można, a o tym jest ten temat..

poza tym uważam, to za bezsens.. aby utrzymać hosting przez 1 dzień wystarczy 1 post, naprawdę na góra 2 linijki. to dużo?

Lol a co za problem? Punkty i Frih$y są zapewne w tabeli więc to jest skrypt na 5 linijek!
Xaros
Ja by sie z takim problemem skierowal do przemo i jego modyfikacji phpBB by przemo, oni tak maja ludzi do robienia takich skryptow. A jelsi chodiz o mnie to ja jestem za by zmodyfikowac forum by te FRI$ sie do czegos nadawaly, stanowia symboliczna liczbe w profilku i nic poza tym...

Pozdrawiam, Xaros Wink
Kudlaty
Xaros wrote:
Ja by sie z takim problemem skierowal do przemo i jego modyfikacji phpBB by przemo, oni tak maja ludzi do robienia takich skryptow.

Ta... maja ludzi... Ale to co odwala Przemo to ja dziękuje za połowe jego skryptów.. Razz
lepiej się zgłosić na phpbb2.pl
tam jest porzadna ekipa... :]

mtx wrote:

no to cos słabo znasz ten skrypt... :p
z tego co wiem punkty frih$ i zwykłe punkty są zapisywane w tabeli *users
jest tam kolumna frih$ i punkty wiec nie bylo by to dużym problemem zrobic taki skryp... ale trzeba miec pewne informacje o tym... wtedy mysle ze można to szybko zrobic.. :]
(ja co prawda nie zrobie bo nie znam sie na php jedynie cos tam z niego kumam ale nie az tak by napisac jakas modyfikacje... ale na phpbb2.pl napewno sie ktos znajdzie kto ten problem szybko rozwiaze.. :p )
gecko
podpisuje sie pod Kudlatym: to wszystko jest w bazie SQL i skrypt-konwerter można napisać w 15 min. jeśli nie macie (moderatorzy, admini) czasu to dajcie to komuś innemu, np phpbb2.pl lub urządźcie jakiś konkurs za powiedzmy 1000 FRIH$ - założe sie że będzie milion zgłoszeń Wink
webek
Bardzo dobry pomysł!
Fakt teraz te FRIH$ nic nie dają, są tylko po to by były Razz
Przydało by się zrobić coś z nimi - np. za 1000 FRIH$ można by zmniejszyć limit punktów by utrzymać stronke o 1 (zamiast 10 wystarczyło by 9) potem jeszcze droższe itd... no i żeby on np. nie spadł poniżej 5, bo wtedy ludzie mogli by przestać pisać na forum.

No a z napisaniem skryptu - popieram zdanie przedmówców - jeśli ktoś ma to napisać, niech to będzie ktoś z phpBB2...

ps. a w sumie dobrze też jest jak jest... jak dla mnie nie potrzebne są żadne zmiany, ale małe urozmaicenie też może byc ciekawe.
pawelsz
Ciekawe, chociaz wg mnie zbedne. FRIH$y trzymam, bo moze sie okazac ze mi sie przydadza np w marketplace, chociaz zamiana ich na punkty moglaby byc ciekawa. Z drugiej strony - tu nawiazuje nieco do tematu o urlopach - nie widze wiekszej przeszkody jesli wyjezdza sie na wakacje, przeciez 45 pkt to ponad miesiac czasu, a biorac pod uwage to, ze sa jeszcze maile przypominajace ze stan konta spadl na minus, to tak ze 2 miesiace spokojnie mozna wytrzymac nic nie piszac. Tak wiec - pomysl z powiekszaniem limitu raczej mnie nie interesuje, ale zamiana frih$->points juz bardziej...
mtx
chodzi mi o to, że ten skrypt znam od środka, bo sama go instalowałam i używałam, tylko trzeba by napisać osobny do konwertowania (albo gdzieś dopisać w tym) bo takiej funkcji nie ma.

temat jest totalnie bezsensowny, bo wszyscy mówią- zgłośmy się do speców. jak ktoś się zgłosi i będzie miał skrypt, to proszę wrócić i pogadamy. zamykam temat[/url]
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.