Zastanawiałem się ostatnio co można by zrobić z nagromadzonymi punktami FRIH$. Można ja wydać w marketplace.
Uważam, że można byłoby bardziej rozwinąc formę tych punktów np. 50 FRIH$ można byłoby zamienić na 3 punkty normalne czyli te co uciekają 1pkt na dzień.
Co o tym myśli mod? Co wy o tym myślicie? Jakie inne pomysły przychodzą wam do głowy.
no jak dla mnie bomba
bo takie FRIH$ to jakoś tak... bezcenowe na razie. a tak to sie ustabilizuje to i koniec
Dobra mysl. Szczegolnie w przypadku jakis kryzysowych sytuacji (urlop, brak neta, ect. )
Można by za Frih$y zwiekszac maxymalny poziom punktow ktory zostaje nastepnego dnia. Np 1 punkt najpierw za 100 potem 200 potem 300 etc. I tak naprzykład żeby mieć max 50 punktów trzeba by wydać 1500F O_o!
Kombinujecie..
Jak na razie frih$ to czysty snobizm, jak się zaczną do czegoś nadawać to już nie będą takie fajne 
No może i tak, ale wyobraź sobie ile bazy danych można byłoby zaoszczędzić. Byłoby mniej postów przy tym i forum na pewno szybciej by chodziło.
Pomysł dość dobry... ale czy tak pożyteczny jak myślicie.. sam nie wiem...
Myślę że dobrze jest tak jak jest... i nie trzeba na razie nic zmieniac. :]
Jest dobrze tak jak jest. Jeśli wyjeżdżasz na urlop/wakacje to poświęcasz na postowanie 3-4 godziny (jeśli urlop długi) i masz już punktów na sporo czasu. Jeśli nie, to można przecież ratować się kafejką (w skrajnych sytuacjach) lub poinformować admina/moda o wyjeździe. Przecież staff frihosta to też ludzie, którzy rozumieją potrzeby innych.
No, ale skoro mamy frihosta za darmo to trzeba poświęcić mu trochę czasu. Jak dla mnie to i tak mały wysiłek za hosting takiej klasy. Przecież frihost prześciga niektórzych płatnych dostawców, niewiem jak wam, ale mi frihost wystarcza i system punktów bardzo się podoba. Nie trzeba nic zmieniać, najwyżej załatać kilka dziur dla cfaniaków, którzy wyciskają punkty z niczego 
jak napiszesz taki skrypt, to porozmawiamy
na razie takowy nie istnieje, a ręczna zabawa, przy 20117 użytkownikach (nawet jeśli tylko 1000 byłoby aktywnych, to i tak) byłaby koszmarem
| Ramelof wrote: |
| No może i tak, ale wyobraź sobie ile bazy danych można byłoby zaoszczędzić. Byłoby mniej postów przy tym i forum na pewno szybciej by chodziło. |
Hmm.. przykra sprawa. Ja jednak odwiedzam to forum bo są tu naprawdę ciekawe dyskusje [zwłaszcza w filozoficzno religijnym dziale
] i jakbym miala wysylac 2 posty w tygodniu na temat ktory mnie zupelnie nie interesuje to znalazlabym sobie innego hosta, moze nie z takimi dobrymi warunkami ale wymagającego ode mnie mniej zaangażowania. Argument że byłoby mniej postów uważam za bezsensowny 
| mtx wrote: |
jak napiszesz taki skrypt, to porozmawiamy na razie takowy nie istnieje, a ręczna zabawa, przy 20117 użytkownikach (nawet jeśli tylko 1000 byłoby aktywnych, to i tak) byłaby koszmarem |
powiedz przed czym mialby bronic ten skrypt a moze dalo by sie cos zrobic..
w koncu ekipa phpbb no i poslki oddzial mysle ze cos by z tym zrobili jak im sie powie w czym rzecz... w koncu oni znaja caly skrypt forum takze.. :]
no skrypt miałby służyć jako konwerter jednych punktów na drugie. Bo z tego co znam skrypt punktowy, to tego zrobić nie można, a o tym jest ten temat..
poza tym uważam, to za bezsens.. aby utrzymać hosting przez 1 dzień wystarczy 1 post, naprawdę na góra 2 linijki. to dużo?
no skrypt miałby służyć jako konwerter jednych punktów na drugie. Bo z tego co znam skrypt punktowy, to tego zrobić nie można, a o tym jest ten temat..
poza tym uważam, to za bezsens.. aby utrzymać hosting przez 1 dzień wystarczy 1 post, naprawdę na góra 2 linijki. to dużo? |
Lol a co za problem? Punkty i Frih$y są zapewne w tabeli więc to jest skrypt na 5 linijek!
Ja by sie z takim problemem skierowal do przemo i jego modyfikacji phpBB by przemo, oni tak maja ludzi do robienia takich skryptow. A jelsi chodiz o mnie to ja jestem za by zmodyfikowac forum by te FRI$ sie do czegos nadawaly, stanowia symboliczna liczbe w profilku i nic poza tym...
Pozdrawiam, Xaros 
| Xaros wrote: |
| Ja by sie z takim problemem skierowal do przemo i jego modyfikacji phpBB by przemo, oni tak maja ludzi do robienia takich skryptow. |
Ta... maja ludzi... Ale to co odwala Przemo to ja dziękuje za połowe jego skryptów..
lepiej się zgłosić na phpbb2.pl
tam jest porzadna ekipa... :]
| no skrypt miałby służyć jako konwerter jednych punktów na drugie. Bo z tego co znam skrypt punktowy, to tego zrobić nie można, a o tym jest ten temat.. |
no to cos słabo znasz ten skrypt... :p
z tego co wiem punkty frih$ i zwykłe punkty są zapisywane w tabeli *users
jest tam kolumna frih$ i punkty wiec nie bylo by to dużym problemem zrobic taki skryp... ale trzeba miec pewne informacje o tym... wtedy mysle ze można to szybko zrobic.. :]
(ja co prawda nie zrobie bo nie znam sie na php jedynie cos tam z niego kumam ale nie az tak by napisac jakas modyfikacje... ale na phpbb2.pl napewno sie ktos znajdzie kto ten problem szybko rozwiaze.. :p )
podpisuje sie pod Kudlatym: to wszystko jest w bazie SQL i skrypt-konwerter można napisać w 15 min. jeśli nie macie (moderatorzy, admini) czasu to dajcie to komuś innemu, np phpbb2.pl lub urządźcie jakiś konkurs za powiedzmy 1000 FRIH$ - założe sie że będzie milion zgłoszeń 
Bardzo dobry pomysł!
Fakt teraz te FRIH$ nic nie dają, są tylko po to by były
Przydało by się zrobić coś z nimi - np. za 1000 FRIH$ można by zmniejszyć limit punktów by utrzymać stronke o 1 (zamiast 10 wystarczyło by 9) potem jeszcze droższe itd... no i żeby on np. nie spadł poniżej 5, bo wtedy ludzie mogli by przestać pisać na forum.
No a z napisaniem skryptu - popieram zdanie przedmówców - jeśli ktoś ma to napisać, niech to będzie ktoś z phpBB2...
ps. a w sumie dobrze też jest jak jest... jak dla mnie nie potrzebne są żadne zmiany, ale małe urozmaicenie też może byc ciekawe.
Ciekawe, chociaz wg mnie zbedne. FRIH$y trzymam, bo moze sie okazac ze mi sie przydadza np w marketplace, chociaz zamiana ich na punkty moglaby byc ciekawa. Z drugiej strony - tu nawiazuje nieco do tematu o urlopach - nie widze wiekszej przeszkody jesli wyjezdza sie na wakacje, przeciez 45 pkt to ponad miesiac czasu, a biorac pod uwage to, ze sa jeszcze maile przypominajace ze stan konta spadl na minus, to tak ze 2 miesiace spokojnie mozna wytrzymac nic nie piszac. Tak wiec - pomysl z powiekszaniem limitu raczej mnie nie interesuje, ale zamiana frih$->points juz bardziej...
chodzi mi o to, że ten skrypt znam od środka, bo sama go instalowałam i używałam, tylko trzeba by napisać osobny do konwertowania (albo gdzieś dopisać w tym) bo takiej funkcji nie ma.
temat jest totalnie bezsensowny, bo wszyscy mówią- zgłośmy się do speców. jak ktoś się zgłosi i będzie miał skrypt, to proszę wrócić i pogadamy. zamykam temat[/url]