FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Historia frihosta

WMP
Witam. Wszedł mi do głowy pewien pomysł, historia/archwium frihosta. Np. kiedy frihost został załozony, kiedy polskei forumu, kiedy znane osoby(np. Arin, WMP...) z polskeigo forum napisały swoejgo pierwszego posta itp. Będzie ciekawe, ja zaczne.

Frihsot został założony wnioskując po domenie .com 22 kwietnia 2005 r. lecz forum 26 kwietnia.
Założycielem polskiego forum był Chorazy. Zarejestrował się 4 Maja 2005. Był on pierwszym moderatorem i założyciele plskiego forum. Forum zostało załozone ok. 12 Czerwca 2005(tak wynika z pierwszej wiadomosci chorazego na polskim forum)

Last edited by WMP on Fri Jun 30, 2006 8:18 pm; edited 2 times in total
Calemb
Tak i znowu full spamerski topic, tak jak z tymi historyjkami do kończenia, tyle że to jest bardziej inteligentne....... Na pewno gdzieś jest to wszystko spisane trza dobrze poszukać (ale chyba nie bedzie kiedy np.: Arin skrobnął pierwszego posta...)
WMP
dlaczgeo spamerski? każde forum ma jakaś historię, trzbe ato tylko znaleźć i ułożyć. Frihost jest według meni tak interesującym forum, że ma dużą historię, którą ewarto zapisać. Ktos pamięta kiedy zostało założone polskei forum? Przez jakieś dawnego moderatora, tylko jaki miał nik?
Kudlaty
tak więc polskie forum założył extra mod.. szkoda ze juz go tu nie ma...
Chorazy

Topic z jego pożegnamiem : Pożegnanie

heh.. jak szukałem tego topicu to sporo fajnych tematów znalazłem i całkiem milo powspominac niektóre sytuacje... choc widze ze sie duzo na tym forum zmieniło i to myślę że na lepsze...

a co do powstania forum to chyba masz złą datę... bo głównym adminem z tego co wiem jest Bondings a on ma datę przyłączenia 26 Kwi 2005
tak więc forum by musialo powstac zanim był tu administrator takze trochu dziwne zwlaszcza ze admin dostępuje do forum wraz z jego instalacja.. :]

jak dla mnie temat moze sie okazac calkowitym spamem choc jak odpowiednio go ułożyc to moze byc calkiem dobry.. :]
mtx
i kogo to obchodzi? ale żeby nie było, że jestem nastawiona na nie (ale jestem Razz) to daję wam jeszcze kilka dni życia..
czekam na posty, komentarze, odwiedziny...
pawelsz
Quote:
i kogo to obchodzi?

np. mnie Very Happy

a tak na powaznie - historia forum to czasami, jesli jest dobrze zorganizowana, to fajna rzecz. Osobiscie od czasu do czasu na kilku innych forach przegladam tematy, w ktorych pisalem jako pierwszy... tak ze, jak to mowia - jestem za, a nawet przeciw Razz wprawdzie nie jestem dlugo na tym forum, ale moj kumpel kiedys mial tu hosting i pamietam, jak pare tematow przegladnalem.... Wink i jakos mi ta nazwa w pamieci utkwila, az w koncu wrocil hosting jak potrzebowalem miejsca pod strone (nieistniejacego juz Razz) klanu Unreal Tournament Cool A sam Chorazy to z tego co widze znana postac na polskim forum... ja najbardziej pamietam jeden post, w ktorym napisal o stronie http://www.super-dns.net gdzie mial domene... nie bede sie bardziej rozpisywac, bo mozna by tak pisac i pisac wlasciwie bez konca.
Kudlaty
mtx wrote:
i kogo to obchodzi? ale żeby nie było, że jestem nastawiona na nie (ale jestem Razz) to daję wam jeszcze kilka dni życia..
czekam na posty, komentarze, odwiedziny...

pawelsz wrote:
a tak na powaznie - historia forum to czasami, jesli jest dobrze zorganizowana, to fajna rzecz

Myślę, że ten topic powinna poprowadzić grupa administracyjna... bo to w końcu oni trzymają tu porządek... a jak kazdy z nas (userów) za to się weźmie to będzie niezły bałagan z tego.. :]
Arin
:)

Kiedy ja przyłączyłem się do Frihosta Chorąży był już na wpół uśpiony. Wtedy idea pisania postów w zamian za hosting była dla mnie zupełnie nowa, więc z tym większym zainteresowaniem podszedłem do forum. Wcześniej sprawdziłem naprawdę masę innych serwisów z darmowym hostingiem, i przyznam szczerze że odrobinę sceptycznie podszedłem do oferowanych tu warunków - wydawały się zbyt dobre ;).
Strasznie irytowało mnie że z angielskim interfejsem nie mam polskich literek w postach :]. Naprawienie tego to był mój pierwszy big deal tutaj. Po drodze jeszcze miałem kilka potyczek z podrygującym Lang Modem o nicku Arcio - część z Was go pewnie pamięta. Nie będziemy wyciągać starych rzeczy, powiem tylko tyle, że cieszę się z tego jak to się skończyło.
Ogólnie rzecz biorąc nasze forum ma nowych ludzi co jakiś czas, ale faktyczny skład utrzymuje się na stałym mniej więcej poziomie. Ogromna większość nowych bardzo szybko się wypala.
Na chwilę obecną sam jestem w stanie niejakiego zawieszenia, przyczyna prozaiczna - nie mam dostępu do Sieci w domu :). Oczywiście pracuję nad tym :].
Jeśli chcecie pisać coś o historii forum - napiszcie o sobie. Historię forum tworzą jego użytkownicy.

cheers,
Arin.
pabloo
Arin ma pomysła , napisac o sobie Very Happy jak znależliscie ten hosting i wogółe , ciekawe co by z tego wyszło Very Happy
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.