Jeżeli są na tym forum jakieś Osoby Niepełnosprawny zapraszamy na Internetowe Forum Osób Niepełnosprawnych.
Forum młodziutkie ale mam nadzieję, że po reklamie stanie się popularniejsze;)
Pozdro
darek
Może i jestem ignorantem,ale IMHO w Internecie wszyscy są równi. Po co niepełnosprawni mieliby się zrzeszać na forach internetowych i wspólnie pocieszać się i płakać nad swoim losem?
(tylko nie bij ;P)
@down:
Sorki,ale ja takich kategorii nie widzę na forum.
Last edited by Deathplanter on Fri Jun 30, 2006 12:51 pm; edited 1 time in total
mam czelność powiedzieć, że ignorantem nie jesteś ale głupkiem
Kto tu mówi o płakaniu i użalaniu się?
Forum - choćby po to, aby, aby łatwiej było odnależć obiekty dla osob niep. , - to pierwsze co mi przyszło do głowy ale zastosowań forum jest o wiele więcej.
[/b]
trochę się zgodzę z jednym i z drugim przedmówcą..
na pewno np- znajdywanie odpowiedniej pomocy jest potrzebne, ale z drugiej gdybym była czułabym się trochę głupio będąc w ten sposób wyróżnioną..
to tak jak by robić forum dla matek, które dokonały aborcji- raczej się wolą nie obnosić, ale chyba skorzystają z pomocy.. 50% gratulacji i 50% nagany 
rowniez mam podzieloną opinie na ten temat... w sumie należy sie niepełnosprawnym forum...ale znowu nasuwa mi sie na mysł ze bedzie to tylko forum dla niepelnosprawnych i bedą oni tam odizolowani.... moze sie myle
Haha ale z was świry, jakieś problemy stwarzacie, odizolowanie, płaczący WTF? Przyebali się do niepełnosprawnych no.
Dzisiaj każdy ma swoje forum, są fora samochodowe, komputerowe, frihostowe, zielonoświątkowców i kobiet w ciąży.
Są po to żeby poruszać na nich tematy związane z danym problemem, zamiłowaniem, hobby. Więc czemu ma nie być forum niepełnosprawnych gdzie jeżeli to forum się rozrośnie będą na nim zawarte (podejrzewam) informacje o miejscówkach gdzie łatwo dotrzeć, o autobusach dla niepełnosprawnych o wejściach na plaże dla niepełnosprawnych i wielu innych przydatnych rzeczach, wszystko co może im pomóc, a także może zawrą się nowe znajomości, powymieniają się doświadczeniami a inni ludzie będą mogli się dowiedzieć jak to jest.
Pozatym to że istnieje takie forum to nie znaczy że będą na nich tylko niepełnosprawni a jeśli nawet to co stoi na przeszkodzie żeby odwiedzali inne fora, ja odwiedzam regularnie ze 4. Śmiać mi się chce.
Aha i fora o aborcji też są i napewno regularnie odwiedzane przez nie jedną matkę po zabiegu!
Osobą niepełnosprawnym nie jest przyjemnie jeżeli są wytykane. Wystarcza im jak są już w jakiś sposób odrzuceni od społeczeństwa. Moim zdanie takie fora nie mają sensu. Przecież oni nie chcą rozmawiać o swoim kalectwie lecz chcą podzielić się opiniami na dany temat. Np wchodzą na forum o samochodach gdy chcą wymienić poglądy. Więc co mieli by robić na forum dla niepełnosprawnych?
| Timczak wrote: |
| Osobą niepełnosprawnym nie jest przyjemnie jeżeli są wytykane. Wystarcza im jak są już w jakiś sposób odrzuceni od społeczeństwa. Moim zdanie takie fora nie mają sensu. Przecież oni nie chcą rozmawiać o swoim kalectwie lecz chcą podzielić się opiniami na dany temat. Np wchodzą na forum o samochodach gdy chcą wymienić poglądy. Więc co mieli by robić na forum dla niepełnosprawnych? |
Jak to co przecież napisałem, jest w c*uj rzeczy, rozmowy na temat nowych wózków inwalidzkich, okularów z kamerami które impulsami przekazują zaryz obrazu do mózgu osób niewidomych wyprodukowane ostatnio przez firme z portugalii, o miejscach gdzie najlepiej wypoczywać (czytaj które są najlepiej przystosowane do wózków inwalidzkich) lub poprostu wymieniać się doświadczeniami i zawierać znajomości.
A wytykani są przez ciebie jak i przez twoich poprzedników tymi śmiesznymi postami. Oczywiście że o okularach mogą porozmawiac na forach okulistycznych, o wózkach na forach technicznych, a porozmawiać na czatach, ale po co chodzić na kilka for? To tak samo jakbyś interesował się komputerami ale nie byłoby forum ogólnego bo jakieś pajace by się pytały po co robić takie forum i byś musiał chodzić na oddzielne fora o grach, oddzielne o hardwerze albo wogóle byłoby jedno forum o grach strategicznych, drugie o logicznych, trzecie o akceleratorach graficznych czwarte o procesorach i tak dalej. Hahaha.
hyhy,taka osobista uwaga:opanuj się. IMHO po prostu patrząc na kategorie,które dareczku,zrobił on nie tyle forum tematyczne,co ogólne. Po pobieżnym przekartkowaniu nie zauważyłem szczerze mówiąc żadnych tematów poruszających placówki ze wjazdem dla niepełnosprawnych tudzież specjalnych wózków. W takim wypadku,po co na siłę gromadzić takich ludzi na forach ogólnych? I mean: "inwalida" ma negatywny oddźwięk,trudno zaprzeczyć. W Internecie każdy jest anonimowy,więc nie widzę sensu na siłę segregować ludzi na pełnosprawnych i tych ciut mniej... I proszę Cię,dyskutuj zamiast się kłócić. "Haha ale z was świry" jest tylko niepotrzebnym trollingiem,można wziąć kilka wdechów zanim się kliknie na "wyślij"...
to nie jest moje forum, prowadzi je osoba niepelnosprawna - czyli jednak jesli sama chce je prowadzic to chyba nie ma o czym gadac, a wypowiadanie się osob nie zwiazanych z problemem i tak nic nie da:)