znacie cos co niedawno wyszlo na rynek swiatowy i jest warte obejrzenia ??
Ja w sumie ostatnio nie slysze o zadnych nowych filmach ogladm jakies dziady lat 80tych
jak komus podobaja sie maksymalnie obrzydliwe, chore filmy to ostatnio ogladalem Nekromantik2.. taka popularna martwica muzgu nie dosrasta dopiet temu filmowi 
ostatnio to chyba tylko wojna swiatow moze byc
no WW moze byc fajna ja tez to sciagam
ja ostatnio obejrzalem Hitcha... konkretna komedia romantyczna ...tak sie akurat zlozylo ze mialem rocznice z moja narzeczona...
Polecam Hitcha...jest fajny
Ludzie, pędzić do kina na Madagaskar
W polskiej wersji of corse
Taki hardcore że Shrek 2 to przy nim to Opowieści z zielonej łąki... 
ja polecam wojne światów a jak nie widziałes np. saw to to bardziej polecam
)) genialny film
Ja polecam "Requiem dla snu", filmik wart oglądnięcia.
Z tego co słyszałem to Madagaskar zbiera też różne opinie, jedni mówią, że ma banalny humor, a inni że prześcignął Shreeka.
Niewiem czy warto go oglądać, może ktoś oprócz Camela ma o nim jakieś zdanie??
Ps. w mojej okolicy w jednym klubie gra dj. Camel
Może to ty??
na madagaskarze była moja młodsza siostra. podobno w połowie filmu zaczeła interesować się innymi rzeczami (np. światłami "wyjście ewakuacyjne")
ale ona ma tylko 3 lata
Dziś w Kinomaniaku na tv4 Pietras polecał ten film. Może wypożyczę jak już będzie na dvd.
no requiem for a dream to przeciez juz taki stary film..a staje sie coraz bardziej popularny
a co do Saw to takiec cos co wydawalo ludziom zadania..taki mutant lalka.. zajebiscie zabawna postac 
fil ogolnie swietny..a to wszystko za dosc oryginalna fabułe.. i to ze byl tak namieszany ze szlo sie pogubic o co w tym filmie chodzi
Co do kilku ostatnich postow - to fakt - Wojna Swiatow - rewelka - na prawde mi sie podobal, choc sam pomysl a zwlaszcza jego zakonczenie mogloby byc bardziej rozwiniete - ale nie ma sie co czepiac pamietajac ze to jest na podstawie klasyki Wellsa (swoja droga to nie czytalem niestety)
Requiem dla snu - no coz - film wywarl na mnie takie wrazenie ze nawet sobie nie wyobrazam jak mozna go nie ogladnac.
A poza tym to polecam "Obcy 4" - dzis i jutro nawet w TV - ale to ze wzgledu na rezysera - J.P.Junet - i cala jego filmografia - jak dla mnie miodzio - choc nie ogladalem jeszcze "Bardzo Dlugich zareczyn" - wiec moze ktos zrecenzuje?
Z nowszych ciekawostek to polecam Sin City, jesli ktos nie ma nic przeciwko adaptacjom komiksowym. Dobrym jest tez z ostatnio przezemnie ogladanych The Jacket (pl - "Obled" czyli jak wszystkim wiadomo po staropolsku kaftan...) - mocne skojarzenia z Efektem Motyla, ale duzo wieksza dawka psychodeliki, mniam
Gust to sprawa bardzo subiektywna, ale wszystkim goraco polecam bo mi sie podobaly.
Hehe, nie Black & White nie grywam nigdzie
Ewentualnie ludzim na nerwach
Requiem dla snu - świetny film, ale też nie dla ludzi lubiących czystą rozrywkę... Film jest skomplikowany i bardziej złożony niż to się wydaje na pierwszy rzut oka (znajomy po obejrzeniu stwierdził: "śmieszny film,fajne ta babcia miała jazdy" - już z nim nie rozmawiam
)
Co do Efektu motyla to nigdy nie mogłem zrozumieć co wszyscy widzą w tym filmie... Jak dla mnie ten film był banalny, a motyw "przenoszenia" się w czasie/wymiarach wolałem w Sliders lub w Powrocie do przeszłości (świetny film, mam wszystkie 3 części na DVD
).
Ale pewnie tu znajde pewnie też bardziej fanów niż przeciwników tego filmu 
Wedlug mnie nie, az tak swieze, ale warte Gwiezdne Wojny : Mroczne Widmo (Mroczne Widly) z full dubbingiem i MIB 1 z napisami. Oraz moze Asterixa i Obelixa Misja Kleopatra za zabojcze dialogi.
Hello - mam taki anons.
Zajrzyjcie na forum pod temat Quiz Filmowy...
Tu macie link nawet
http://www.frihost.com/forums/viewtopic.php?t=2538&postdays=0&postorder=asc&start=18
Bo pomysł jest niezły a widać że ostatnio tylko ja się tam bawie... 
nie wiem czy lubicie tematy Egzorcyzmów, opętań, nawieczen czy przynajmniej historii opartych na faktach..28 pazdziernika w polsce ukaze sie film oparty na autentycznych faktach.. kobiecie ktorą na poczatku leczono psychiatrycznie, potem faszerowano roznymi lekami .. jak sie okazalo kobieta zostala opetana przez 6!! demonow. Film nazywa sie "Egzorcyzmy Emily Rose"
p.s - obecnie ejst to najchetniej ogladany film w USA
w sumie to ja jestem w stanie obejzec kazdy film... (tylko na ile razy... )
hmm...
ten film
Egzorcyzmy Emily Rose
czuje ze juz musze go mieć...

ja chcę obejrzeć nowego Olivera Twista
a ja myśle ze ten oliwier Twist będzie do bani... nie chce mi sie tego oglądać... 
A ja se na dvd wypożyczę, albo na Canal+ obejrzę i będę miał w dupie... Kino kochane...
Tak apropo ile w waszym miasteczku znacie kin ?? U mnie są tylko 3.
Krokus, Kolejarz 2000 i najlepsze Sokół(wojewódzkie centrum kultury, drugie po krakowskim)...
u mnie są 4 najlepsze kosmos, ale mają zamiar budowac multikino(jak zwykle nei wyjdzie)
a ja mieszkam na wsi i nie ma zadnego...
ale do kina jeżdze do kraka... a tam jest Plaza, Multikino, Kino Kijów, Cinema City i to chyba tyle.... 
E a u nas jedyne zamkneli,no ale w Rybniku beda budowac jakies 2 wielkie wiec bedzie blizej niz do Zabrza do Multikina.
Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Rzeczywiście... Multikino jest niezłe... A Sokół jest jeszcze lepszy...
Teraz czekam na "Malego Kurczaka" bo zwiastun byl zajefajny jak kurczaczek maj ja hi maj ja ha spiewal
No zobczymy co z tego wyjdzie.
@Skoczek ty chyba mnie nie lubisz
Dobrze ze moderatorem nie jestes 
A przez pewien czas byłem nim w zastępstwie za chorążego...
Ludziska
Pędem do kina na "MARSZ PINGWINÓW"
Mówię super film
Sam byłem, a na dużym ekranie napewno lepiej widać
niż na telewizorku...
Hmm, i le jest kin w Warszawie...
Dużo...
Film, jaki widziałem ostatnio to było: Corps Bride Tima Burtona. Jak dla mnie bomba
Jak ktoś lubi klimaty wiktoriańskie anglii, humor Burtona i specyficzny styl (Burtona znaczy) to zdecysowanie polecam.
A, no i Niesamowici Bracia Grimm, ale tego jeszcze u nas nie ma.
Z kolej zawiodłem się trochę na ostatnio reklamowanym głośno Lęku.
W sumie pczątek ok, ale zakończnie takie sobie. Lepszy był Klucz do koszmaru, nawet Głosy.
Ale filmy to rzecz gustu, dlatego nie sugerujcie się proszę moim zdaniem tylko najlepiej sami obejrzyjcie i wtedy ocenicie
Teraz poluje na Doom'a (wiele się nie spodziewam, chociaż kto wie) i na Zemstę Królika 
Hmm... W Poznaniu
napewno jest:
Kinepolis,Multikino,
IMAX (czytaj ajmax
)
A więcej nie pamiętam 
Final Fantsy VII eh naprawde wymiata to najlepszy film z tej serii.
Final Fantasy VII gierka wymiata. Film ma świetną muze, piękną grafe, ale czegoś mu brakuje... Fabuła była troche naciągnięta... Pozostaje niedosyt 
TO idę na ten marsz pingwinów...
| skoczek_2002 wrote: |
| TO idę na ten marsz pingwinów... |
a kogo to obchodzi
nie potrafisz zyć bez spamu 
Ostatnio co oglądałem a przypadło mi do gustu to Sin City
http://arsstudio.prv.pl/readarticle.php?article_id=5
ostatnie co oglądałem to Saint Ange(na polski przetłumaczyli jako szepty w mroku...) troche dziwne te tłumaczenia.... no ale nie o tym...
film w sumie mi sie spodobał... jest to Fantasy Horror... choć nie wiem ile tam jest tego Fantasy.... 
Ja ostatnio widzialem Kosmiczne Jaja 1.
Taka niemiecka dziwna komedia parodiujaca Gwiezdne wojny i tego typu filmy.
Grali w niej aktorzy z innej niemieckiej komedi Bat mi To czy jakos tak.
Swoja droga tez bardzo fajna komedia 
| hawranek31 wrote: |
Ja ostatnio widzialem Kosmiczne Jaja 1.
Taka niemiecka dziwna komedia parodiujaca Gwiezdne wojny i tego typu filmy. |
a mi się zawsze wydawało, że kosmiczne jaja są mela brooksa (czy tam broocksa) 
Ja ostatnio "powiedz Tak" !!
Ja rzadko oglądam komedie, ale ostatnio widziałem film "Saved!" (na polski to chyba "Ocalona"). Dawno się tak nie uśmiałem. Gorąco polecam. No chyba, że jesteś ortodoksyjnym chrześcijaninem, wtedy możesz poczuć się urażony treścią.
Albo Ocalony silmagh... Ja oglądałem Gladiatora... Fajny film... Zwłaszcza te sceny walk zespołowych i pojedynku końcowego...
Ano fajny, fajny
Ja po Gladiatorze jakos tak niedługo oglądałem Quo Vadis.
Tam też było koloseum
Tyle że w polskich realiach i tak troche mniej efektownie to wszystko wyszło 
ja oglądałem jeszcze dziś Aviatora.... ale no... jakoś taki raczej dziwny film... myślałem ze to lepsze będzie... no ale cóż... tak czasem bywa...
z ostatnich filmów polecam państwa Smith- są filmem akcji i kiczu LA, ale kto co lubi 
Ja bardzo lubię horrory więc polecam egzorcyste początek,przekletą oraz klątwe.Oraz z bajek szeregowca dolota i madagaskar
to ja jeszcze do polecanych filmów dorzuce egzorcyzmy Emili Rose... bardzo fajny film...
A ja odkurzając pułki po raz 3 obejrzałem film "Donnie Darko"
Jest to jeden z filmów o którym niewiele się słyszy ale jak się obejrzy robi wrażenie. Film daje do myślenia, polecam.
Jeżeli ktoś lubi dobry humor polecam:

ja poraz enty ogladałem Constantine ,i serie Matrixsów
heheh
godnym polecenia tez jest wypsa "the island"
A ja oglądam, to co w superkinie leci... Z nudów głównie... 
a nie czas uzyc swoje łacze byle stale i sciagasz film . Podałbym link to swietnego moim zdaniem trackera ale pewno złamałbym regulamin .
Dzis ogladałem CODE 46 (kod 46) & We Don't Live Here Anymore
ogladął ktos ten drugi ????????? jest w kinach za oceanem
eee tam, ogladanie filmow na kompie to nie to samo co pojscie do kina i obejrzenie na duzym ekranie...
Niekoniecznie trzeba iść do kina. Dobre wrażenia można mieć na ekranie TV z dobrym nagłośnieniem. I zawsze jest ta wygoda, można zatrzymać film, zrobić drinka albo piwko i dalej odlądać w wygodnym fotelu.
@ Postman
masz racje .. . kino mozna sobie zrobic w domu ...TV conajmiej 29 cali badz to co ja zrobiłem wg. projektu ze :arrow:http://elektroda.pl/rtvforum/topic302326.html za malymi przeróbkami porawiajacymi doswietlanie rogów matrycy LCD
nawet 29 cali nie odda t3ego wszystkiego czego donznajemy w kinie
| fallco wrote: |
| nawet 29 cali nie odda t3ego wszystkiego czego donznajemy w kinie |
Powiedz mi co takiego innego doznajesz w kinie niż w domu przy oglądaniu filmu. Z tego co zauważyłem w kinie to szeleszczące papierki od cukierków, chrząkania, kaszel, wchodzących i wychodzących, zbędne komentarze- i to ma być spokój i przyjemności w oglądaniu filmu. brrrr
90% ludzi odczuwa co innego ogladajac film w kinie niz jak by ogladali go w domu...
Ale skoro nie widzisz roznicy to juz Twoja sprawa...
ja widziałem ostatnio ed'a wood'a. film o marnym reżyserze, który miał mnóstwo nieciekawych pomysłów. nie miał kasy na produkcję a poza tym był w stosunku do swoich filmów zupełnie bezkrytyczny. potrafił nakręcić dwadzieścia scen dziennie bo w ogóle nie robił dubli... ogólnie to film świetny, bo żeby zagrać taki kicz jaki wood jr. tworzył to na prawdę trza umieć. i oczywiście wielki plus za Johnnego Deppa, mojego ulubionego aktora. jedynm słowem polecam

Wiesz Postman zależy do jakiego kina trafisz... W niektórych ludzie są kulturalni gdzie indziej nie... Niestety... Taki naród... W kinie po pierwsze lepsze jest nagłośnienie żaden zestaw kina domowego tego nie odda, no chyba taki, że jedna kolumna 20 000 zł...
Po drugie wielkość ekranu...
skoczek ja badąc w CinemaCIty cos tkaiego jak mulikino .. zlamałem sie jakoscia dzwieku ale cóz przyzwyczajony jestem do innych wartosci odsluchowych niż "łu bu du" .pozatym kolumna nie musi kosztowac 20000 zł by była dobra juz za ok. 500- 1000 Euro mozna kupic przyzwoite kolumny wielkosc ekaru ..to mozna kupic projektor obrazo wiele lepszy niz tasma filmowa w kinach
i można isć z tym pod blok, bo komornik zabierze 
Miało byc o filmach, a zeszło do wszystkiego wokoło tego tematu. Cóż, moge się przyznac, że miałem przygodę w kinie i powiem tyle, że każde kino może byc lepsze, a to ze wzgledu, że nikogo chyba w Polsce nie stac na postawienie kina na miare oczekiwań klientów. Jest najczesciej tak, ze to co dobre jest rzadkie. Otóż w moim miescie powstało kino, które się chwali dźwiękiem EX, cóż jest DD i to tylko na części sal, a w pozostałych jest DS. Ekrany cóz też dwa rodzaje. Jedyne wspólne to sprzęt, z którego to się puszcza, ale, np: jakość obrazu z DVD jest koszmarna. To tyle o kinie, które jest multiplexem.
Teraz o czyms innym, o małym kinie, które jest w Księdze Rekordów Guinessa, za to, że jest najstarsze w całym swiecie. Jeśli ktoś nie wie, to potem powiem. Otóz to małe kino ma dźwiek EX, ekran - znakomity, fotele - wygodne. Po prostu miodzio, wiec chyba mały może wiecej, jak widac, szkoda tylko, że własciciela nie stac na premiery, bo bym nie wychodził nigdy. Z drugiej strony kino ambitne, też jest o niebo lepsze od komercyjnego, wiec siedziec zawsze można całymi dniami 
Czwarta część przygód Harryego Pottera jest najchętniej oglądanym przez Brytyjczyków filmem w historii. W ciągu pierwszych trzech dni wyświetlania zarobiła prawie 15 mln funtów. Jeśli dane Warner Bros Pictures się potwierdzą, film pobije rekord ostatniej części "Gwiezdnych wojen" - "Zemsty Sithów", ustanowiony w maju. Sukces jest tym większy, że dzieciom poniżej 12. roku życia muszą towarzyszyć dorośli.
Łącznie w 21 krajach film zarobił do tej pory ponad 181 mln dolarów. Jak twierdzi Warner Bros, we wszystkich tych krajach był numerem jeden na liście box-officeu.
Ciekawe co tym razem wymyslili - wybieram sie w weekend to wam opowiem
A tymczasem nadal czekam na "Opowieści z Narnii" wchodzą na brytyjskie ekrany 8 grudnia.
Opowieści z Narni zapowiadają się godnie (muszę przyznać, że jeszcze nie obejrzałem z braku czasu, pewnie nadrobię w przerwie świątecznej). Cała seria ma mieć 7 części i przyjdzie nam czekać na zakończenie do 2011 roku (według zapowowiedzi). Szykuje się godny następca Władcy pierścieni, szczególnie, że autor książek o Narni był przyjacielem Tolkiena.