FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Miejsce na stronke dane przez Frihost

Kudlaty
hmmm.. mam pewien problem...
bo jak wiemy Frihost daje nam 250 mega na stronke...
w tym wliczone jest także baza sql...
no wiec tak...
uzywam 51 MB sql
i stronke mam 33 MB
do tego mam dorzucone 2 pliki po 8 MB
razem to wychodzi ze mam wszystkiego
100 MB

a w cpanel pisze mi co innego a dokładnie:
Disk usage: 211.38 Megabytes
SQL Disk usage: 51.11 Megabytes
Disk space available: 38.62 Megabytes

także jedyne co sie zgadza to baza sql... wiec co jest...?? co sie stalo??
próbowałem sie relogować i nic to nie dało... Sad
co ja mam zrobic??
czy to jakis nieważny bug czy jak??
WMP
Mi też tak pisze, chodż mam o wiele mneijsza róznicę, ale zawyża. Trzeba pogadać z adminem
v3nd0r
nie sadze aby zawyzali, bo to list liczone automatycznie.

Byc moze masz jakies backupy na hoscie, wiem ze jak zmienilem phpbb, to tworzyl sie backup i zajmowal on troche miejsca. Do tego sprawdz jeszcze poczte na frihoscie moze cos jest na niej. Inne pliki ktore sa generowane automatycznie, statsy i innego rodzaju pliki, tez zajmuja troche moze nie sa to zadne duze wielkosci ale jednak cos tam waza.

Trzeba uwaznie przejzec co sie hostuje. Wiem ze sam bylem zdziwiny ze tak duzo tego ale im wierze Smile

Ja bum sie jednak rowniez zastanwowil nad tym czy te 250MB ktore oferuje frihsot nie mozna by powiekszyc, bo fakt faktem zaczyna mi juz troche miejsca brakowac. Fajnie by bylo jakby mozna cos wiecej wrzucic. NIe wiem czy dodanie jakis planow jest dobrym rozwiazaniem bo wtedy pojawi sie wiecej spamu, cenie sobie frihost za prostote i przyjrzystosc, ale jednak te 250MB to troszeczke malo, nie wiem jak inni na to patrza, czy tez im brakuje miejsca. Z trfficiem raczej mozna sie wyrobic Smile
WMP
O powiększenei prosiłem Admina, ale odmówił.

Klikam na Disc Quolta cyz jakos tak i pokazuje mi wielkosc plików, i napewno nie jest to 230 mb.
Kudlaty
no wiec przejrzałem to wszystko... teraz i jeszcze zanim wysłałem ten temat... przeliczałem nawet wszystko na kalkulatorze... nawet sobie zawyrzałem MB i wyszło mi 100MB a pisze mi ze mam zajete niewiadomo ile... i tak malo wolnego miejsca.. Sad
WMP
taaak, ja tak samo zorbiłem. Bęe testował pisze ze mam wolnego 20 mb to wsadze plik większy i sie zobaczy
mtx
w razie wątpliwości proszę pisać do admina, ale wątpię, żeby problem leżał w hostingu czy skrypcie Smile
Kudlaty
hmmm teraz sprawdzilem i juz jest wszystko w porządku.. Shocked

nie wiem co sie dzialo.. ale w kazdym razie juz sie naprawilo.. Very Happy
moze to Twisted Evil był.. Razz
WMP
a moje konto dalej chore
Timczak
No właśnie już to zaówarzyłem. Nie było tak od początku. Kiedy dostałem konto wszystko działało dobrze a teraz to nie wiem. Chyba też napisze do admina bo już nieweim co robić żeby się zmieścić- zostało mi z 50 mb a używam może 70
hawranek31
Tak juz to bywa tyle kont, wszystkie darmowe czasami moze sie cos zdarzyc nieprzewidzianego.

Trzeba dokladnie przejzec co sie ma, a jak dalej zle to najlepiej pisac do admnina.

Pozdrawiam
pabloo
No i u mnie jest problem mam niby 150 mb na serwie , kiedy jest wrzucone php fusion i pare skryptów razem jakies góra 30 mb ,
Moze to jakieś backupy sie porobiły , jak je usunac jak cos i gdzie , bym wyczyscił serwa i zobaczył co bedzie pokazywac .
Jakub
Zależy jeszcze od systemu pliku, a właściwie jednostki alokacji.

Stąd mogą wychodzić błędy w obliczeniach Wink
kla_bor
To wszystko przez spoznione odswiezanie rozmiaru konta na dysku. Jesli wgrywasz cokolwiek na serwer, kalkulator pojemnosci na bierzaco dodaje wartosci. Ale jesli juz kasujesz dane, zauwaz ze informacja o dostepnej przestrzeni sie nie zmienia. Dlatego co jakis czas nalezy recznie aktualizowac te dane, odswierzajac je poprzez Direc Admin - Site Summary / Statistics / Logs i w dziale settings jest Total Disk Usage (meg) - i przycisk update.

Najbardziej to widac przy duzych plikach jak np. backupy
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.