FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Filmik w ASCII,hehe ;)

Deathplanter
Przejdę do sedna-chciałbym poznać Waszą opinię nt. tego typu sztuki Wink Tym, co chcą obejrzeć mecz sugeruję wykonać w trybie konsoli (w Windows'ie start->uruchom i wpisujemy cmd) komendę "telnet ascii-wm.net 2006". Polecam! Screena nie dam,po prostu nie ma sensu bo musi być użyta czcionka ze stałą szerokością znaku ;]

Szczerze mówiąc,nie wiem w które dni filmik działa,ale przed chwilą sprawdzałem i wszystko było ok... nie piszcie jak Wam nie działa,tylko próbujcie znowu co parę godzin Wink

@edit: przed chwilą chyba przestali "emitować" ,bo widać tylko boisko Wink Sugeruję spojrzeć przed/po jakimś meczu mistrzostw ;p
Antek88
widzialem i wyglada super. trzeba ludzi pochwalic za robote.
a ogladanie mozna zaczac 10 min przed meczem
Calemb
Cudo, normalnie, cudo! Musieli troche nad tym popracować, ale bardzo fajnie zrobili. coprawda nie jest to jak w telewizorze, ale treż ładne:)
gecko
czy jak mi sie podoba to znaczy że jestem w Matrixie? Twisted Evil Chociaż nie... nie widze piłki więc nie jest ze mną najgorzej Laughing

powiem krótko: ZAJEBIST POMYSŁ Twisted Evil]

@edit
Quote:
Szczerze mówiąc,nie wiem w które dni filmik działa,ale przed chwilą sprawdzałem i wszystko było ok...
to nie jest filmik... to leci NA ŻYWO

a i wogóle ASCII-art to świetna rzecz Very Happy gdzieś była zdaje sie wtyczka do MPlayera pozwalająca oglądać filmy jako ASCII Twisted Evil nie próbowałem ale właściwie... są WAKACJE Razz mam czas na testy

Last edited by gecko on Sun Jun 25, 2006 8:34 pm; edited 1 time in total
fofoo
Tez to znam tylko zawsze przegapie a potem nie moge sie połączyć.
jackill
To łącz sie przez mirrory, adresy sa na tej stronie: ascii-wm.net
luxtu
kurde ale bajer Very Happy
tak patrze na poczatku co to jest? ale po chwili sie zorientowalem ze chodzi o pilke Razz
ChesterB
Aby oglądać w MPlayerze w ASCII-art

Czarno biały:

mplayer plik -vo aa

Kolor:

mplayer plik -vo caca
hawranek31
Kurczak czego to ludzie nie wymysla.

Pomysl bardzo fajny, gdyby tak jeszcze polska lige transmitowali, bo canala nie mam to bym se poogladal.

Trzeba bedzie tez te filmy przetestowac tak z ciekawosci.

Pozdrawiam.
grumman
efekt jest zajebisty. czasami ciut niewyrazny kiedy kamera pokazywala z dala cale boisko. ale jak byly zblizenia to widac sylwetke postaci. szkoda ze napisow pokazujacych na dole ekranu (zmiany nazwiska graczy) nie sa wyswietlane normalnie. mozna by by,o sie domyslec kogo aktualnie pokazuja Razz
loginos
najfajniesze jest to ze aby ogladać Ascii art nie trzeba miec takiego szybkiego łącza co do zwykłego filmu (np. svga)
pawelsz
Fajna sprawa, w miare szybko chodzi; niedawno ogladalem Wink niestety troche malo to wyrazne jest... ale jakby sie uprzec to mozna ogladac Very Happy pomysl jest niewatpliwie ciekawy, chociaz osobiscie ogladalem juz tego typu rysunki i animacje.
jendrex
heh.. naprawde robi wrażenie takie cos to pewnie kawal cięzkiej roboty.. zresztą same obrazi ascii to trudna sprawa :]
Nolt
poprostu super Very Happy akurat z daleka ciezko jest mi sie zorientowac co i jak ale jak jest zblizenia pilkarza to normalnie wypasnik Very Happy kawal dobrej roboty Smile
ChesterB
Żaden kawał dobrej roboty Wink

Wystarczy komputer podpięty do internetu i kablówki (czy tam DVB), MPlayer oraz troche doświadczenia, gdybym posiadał zewn IP póściłbym Wam jakiś film w ASCII Very Happy
gecko
ChesterB: ale tu chodzi o pomysł, nie o wykonanie które faktycznie jest proste.

ej ale to jest myśl - streamować jakiś film ascii ;] ciekawe jak by wyglądał matrix xP

niestety nie moge montnąć linuxa bo na dysku nie mam miejsca. a MPlayera na windzie? profanacja... Laughing
webek
Gecko - a dało by się to zrobic na distro w wersji live?

Poza tym pomysł jest świetny - a wykonanie na prawde nie trudne - są programy, które przerabiają pliki graficzne do postacii ASCII no a z filmami to nie sprawdzałem...
I filmików w ASCII też nie oglądałem, dzisiaj jest jakis mecz to zobacze...

ps. A ile trwa taki mecz w ASCII??
Arctos
Nawet ciekawie wygląda. Jedynie przy zbliżeniach czy na powrótkach goi widac kto jak strzelił. Ale ogólnie fajnie się oglądało.
ibix
poprostu rewelacja... moze troche na poczatku trzeba sie wczuć by cos zobaczyc ale tak czy inaczej ktoś odwalił kawał dobrej roboty Smile
venom6
Heh widzę, że ktoś naprawdę się nudził, ja bym osobiście nie zrobił czegoś takiego, za dużo roboty, fakt faktem trzeba pochwalić twórcę tego filmiku, wspaniała twórczość i ryobraźnia... Wink