FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

A co wy na GMail? ;)

Deathplanter
No więc, najpierw dla tych,którzy nie wiedzą o czym mówię:
http://mail.google.com/mail/help/intl/pl/about.html

Co Wy sądzicie o GMail?

A tak na marginesie,przypominam o mojej ofercie w marketplejsie-sprzedam 140 zaproszeń do GMaila,cena detaliczna 50$. Oczywiście można w detalu,chociaż w hurcie mogę parę(dzieścia?) procent opuścić =].
fallco
jak dla mnie to kolejna oferta darmowej (w przyszlosci) poczty, rozni sie tylko pojemnoscia i tyle. nie mialem w sumie mozliwosci "testowania" konta, nie wiem jak wyglada limit dla jednego pliku itp ale mysle ze nie ruszy ta usluga na dobre...

btw: od kiedy oni to testuja ?? komentarze po angielsku sa datowane na 2004 rok... to chyba mowi samo za siebie ze raczej nie planuja juz wprowadzenia dla wszystkich a i dla tych testerow pewnie niedlugo skasuja... aczkolwiek moge sie mylic Very Happy
Joker
Konta pocztowe prowadzone przez Google to moim zdaniem jedna z najlepszych ofert na rynku:

Zalety:
-Brak reklam
-Doskonały i inteligentny filtr antyspamowy (nie trzeba już się obawiać frazy mailto w kodzie stronki Razz)
-Ponad 2 GB powierzchni, którą można wykorzystać na wirtualny dysk Very Happy
-i jeszcze wiele wiele więcej o czym nie chce mi sie pisać Razz

Wady:
-Konta tylko dla VIPów Razz (Można założyć po otrzymaniu zaproszenia od aktywnego użytkownika)
-Narazie to tylko wersja Beta wiec dlatego na zaproszenia ale na prawdę nie czuć, że to Beta Very Happy

Ogólnie polecam i bardzo chętnie z Gmaila korzystam Very Happy
gecko
no cóż... powiem tak: najlepsza skrzynka pocztowa jaką do tej pory miałem. ofkors mówie o darmówkach Razz tak jak napisał Joker - same zalety, właściwie jedna wada.

poza tym mając konto na GMail mamy także możliwość spersonalizowania strony googli (adres www.google.com/ig - robisz tam co chcesz). używam jej jako strony głównej - mam wszystko co potrzebuje. obsługa RSS Shocked , pluginy i jeszcze jakieś dodatkowe mechanizmy (typu info o MŚ). baaardzo fajne Very Happy

fallco: nawet nie strasz ludzi... Mad
Deathplanter
fallco wrote:
jak dla mnie to kolejna oferta darmowej (w przyszlosci) poczty, rozni sie tylko pojemnoscia i tyle. nie mialem w sumie mozliwosci "testowania" konta, nie wiem jak wyglada limit dla jednego pliku itp ale mysle ze nie ruszy ta usluga na dobre...

btw: od kiedy oni to testuja ?? komentarze po angielsku sa datowane na 2004 rok... to chyba mowi samo za siebie ze raczej nie planuja juz wprowadzenia dla wszystkich a i dla tych testerow pewnie niedlugo skasuja... aczkolwiek moge sie mylic Very Happy

Mam konto od bodajże października zeszłego roku i jedyna rzecz która ulega tendencji spadkowej to ilość zamówień... dlatego już nie rozdaję ich za darmo,za dawnych czasów dysponowałem kilkoma kontami po 100 na każdym...
WMP
Testowałem juz duużo kont, ale tylko Gmail wpadł mi w oko. Np. w interii czy tlenie nie przychodza mejla aktywacyjne z enarii i innych gier. Gmail nie bierze tego za spam, a tylo czasami zdaje się mu że przepuści spam do Inbox(wiadomosci odebranych). Masz 2gb jak napisał kolega wyzej, możesz zapisywać pliki przez przegladarke iternetową i spejcalny program....
Manix93
według mnie dobry mail .... używam i nie narzekam Smile
draqo
Według mnie jest to świetna skrzynka pocztowa. Straciłem przekonanie do inych darmowych. Podam przykład. Zarejestrowałem się na pewnej stronie. Miało przyjść potwierdzenie rejestracji, na interii do dziś nie doszło, a na g mail doszło od razu (dosłownie). Poza tym mamy do dyspozycji g-mail disc Razz
Calemb
Mnie też do gmail'a zaproszono całkiem niedawno i jestem zachwycony Smile Dużo miejsca, fajna obsługa zero SPAM'u. A tak w ogóle to naprawdę nie czuc w żadnym momencie że jest to faza BETA czy jakby było testowane od kilku lat. A może poprostu długo to testują bo chcą wykluczyc wszystkie możliwe błędy? Żeby potem przez następny rok nie otrzymywać wiadomości o bugach?
fofoo
Darmowa, duża pojemność, dobry filtr antyspamowy, etykiety. Chyba nie ma żadnej poważnej konkurencji.
Sebaci
Jak dla mnie świetne. Na interii jak zobacze na poczte po miesiącu to mam tony spamu a na gmail to w ogóle.
Antek88
wg mnie gmail jest najlepsza darmową ofertą. najlepsze, że nie dodaje reklam do maili, 2gb pojemniości to także zaleta.
pawelsz
Dokladnie oceniac nie moge, bo konto na gmailu mam od kilku dni, ale jeszcze zaden spam do mnie nie przyszedl. Na razie zabieram sie do testowania. Bede musial sprawdzic ten filtr antyspamowy bo podobno dobry jest Wink
WMP
Chłopaki, Dziewczynki Very Happy nie ma o czym gadać, gmailis The Best
Balcard
WMP wrote:
Chłopaki, Dziewczynki Very Happy nie ma o czym gadać, gmailis The Best

Dokładnie. Jeżeli chodzi o skrzynki to Gmal rządzi. (z polskich to o2.pl) A co do oferty Deathplanter to zrobie mu konkuręcje i rozdam wszytkie moje skrzynki za darmo :]
Deathplanter
A wiesz że teraz na nowych kontach jest tylko jedno zaproszenie? Rozdawaj,poczekam =] Jeszcze kilka miesięcy i będą warte fortunę ^.-
pawelsz
Quote:
A wiesz że teraz na nowych kontach jest tylko jedno zaproszenie? Rozdawaj,poczekam =] Jeszcze kilka miesięcy i będą warte fortunę ^.-

od kiedy? ja mam gmail od poniedzialku i mialem 15 zaproszen (teraz 14 bo jedno juz dalem). Wiec chyba warto trzymac Cool na przyszlosc Razz
fofoo
ja tam mam jescze 99 Twisted Evil
LordLuke
hehe ja też w markecie sprzedaje zaproszenia jakbyco Wink Według mnie GMail jest bezkonkurencyjny Very Happy Narazie... ;]
fofoo
Tak z czystej ciekawości. Probował ktoś z Was wysłać zaproszenie do siebie samego? Np z adresu xyz@gmail.com na xyz@gmail.com? Ja szczerze mówiąc nie bo szkoda byłoby mi gdybym dostał banana.
Deathplanter
fofoo wrote:
Tak z czystej ciekawości. Probował ktoś z Was wysłać zaproszenie do siebie samego? Np z adresu xyz@gmail.com na xyz@gmail.com? Ja szczerze mówiąc nie bo szkoda byłoby mi gdybym dostał banana.

Próbowałem swego czasu,bana nie dostałem... a 100 zaproszeń przybyło. Wink
Summoner01
Sam używam gmaila. Uważam go za najlepszą alternatywe na dzis. (jeśli chodzi o e-mail) Jest szybki, dużo miejsca, zwykłe nooby będą miały problem aby go mieć, dobry filtr antyspamowy. Polecam!!!
SkorpioN
Używam Gmaila długo i musze przyznać, że to naprawde nie zawodna poczta. Duża pojemność, duży rozmiar załącznika itp.

p.s

powracam bo jakimś roku przerwy Very Happy
fofoo
Jeszcze taka moja jedna refleksja. Do niedawna google kojarzylo sie tylko z wyszukiwarką, a teraz gmail, maps, video i będzie napewno jeszcze więcej.
Swego czasu było głośno o googleos (czy jakoś tak) czyli systemie operacyjnym stworzonym przez google. Ciekawe co jeszcze wymyślą?
Seba222
fofoo wrote:
Jeszcze taka moja jedna refleksja. Do niedawna google kojarzylo sie tylko z wyszukiwarką, a teraz gmail, maps, video i będzie napewno jeszcze więcej.
Swego czasu było głośno o googleos (czy jakoś tak) czyli systemie operacyjnym stworzonym przez google. Ciekawe co jeszcze wymyślą?

Jeżeli będą to robić tak dobrze, jak inne rzeczy - np. wyszukiwarke - to tylko czekać i zacierać ręce. No i rzecz najważniejsza - wszystko jak na razie za darmo dla zwykłego użytkownika.
Deathplanter
Seba222 wrote:
fofoo wrote:

Jeżeli będą to robić tak dobrze, jak inne rzeczy - np. wyszukiwarke - to tylko czekać i zacierać ręce. No i rzecz najważniejsza - wszystko jak na razie za darmo dla zwykłego użytkownika.

AFAIK za reklamę u nich się płaci... i to sporo Wink Ci z Google mają łeb na karku i stać ich na cacheowanie całego internetu,rozdawanie milionom userów skrzynki po 2.5gb za darmo i wspieranie darmowych technologii... ale czego bym nie powiedizał,filtrowanie wyników wyszukiwania w krajach koministycznych bardzo mi się nie podoba.
GKH
heh, ja już wolę maila na swoim wykupionym serwie, a pozatym po co wam tyle pamięci na maila Question . jak juz pisałem wole w serwie wykupionym badz tutaj na frihost Very Happy
fofoo
Deathplanter wrote:
Seba222 wrote:
fofoo wrote:

AFAIK za reklamę u nich się płaci... i to sporo Wink Ci z Google mają łeb na karku i stać ich na cacheowanie całego internetu,rozdawanie milionom userów skrzynki po 2.5gb za darmo i wspieranie darmowych technologii... ale czego bym nie powiedizał,filtrowanie wyników wyszukiwania w krajach koministycznych bardzo mi się nie podoba.

Pewnie mieli wybór - zrobicie filtrowanie albo bedzie ban na google, wiec wybrali mniejsze zło.
darczeku
bardzo fajne dzialanie (szczegolnie segregacja, przeszukiwanie poczty)
Ja jednak woolę komercyjne rozwiazania np. email w nazwa.pl - bardzo fajny:)
v3nd0r
Seba222 wrote:
fofoo wrote:

czy ja wiem czy zacierac rece, chyba nigdzie nie jest dobre gdy ktos ma monopol na jaka kolwiek usluge, prowadzi to szeregu dziwnych sytuacji. Fakt ze uslugi google stoja na dobrym poziomie ,ale nigdy nie wiadomo co wydarzy sie w przyszlosci. Dla chetenych polecam

http://www.robinsloan.com/epic/ Naprawde warto obejrzec Smile daje do myslenia, czy faktycznie chcemy tego wszytskiego, czy jest nam to tak potrzebne.
kla_bor
Mail jak mail, kupa miejsca i tyle. Tyle ze nawet nie wiadomo po co komu taka przestrzen. A co do dzxialania to podobnie jak cala reszta znanych portali, bez zastrzezen.
dadaj
chce ktoś konto ja mam jeszcze 9 zaproszeń Smile
luxtu
gdyby tak zamkneli gmail to chba bym zrezygnowal z maila, jedyne konto ktore tak mi przypadlo do gustu. Mamtam konto od roku i rozdaje swoj emali na lewo i prawo(przewaznie do rejestracji na rozne strony Wink) i co prawda od pewnego czasu zwiekszyla mi sie liczba spamu ale caly spam trafia tam gdzie powinien, ale za to moge miec tylko do siebie pretensje Razz
jendrex
Gmail dostał od jakiegos tam czasopisma nagrode: drugie miejsce za najlepszy produkt roku 2005 - wygfrał firefox. Gmail ma limit transferu 2gb na dzien, ale mozna tam ladowac programy, gry Smile jest tez do tego program Gmail Drive ktory robim nam hosting na pliki :]
pzdr
jendrex
Gmail dostał od jakiegos tam czasopisma nagrode: drugie miejsce za najlepszy produkt roku 2005 - wygfrał firefox. Gmail ma limit transferu 2gb na dzien, ale mozna tam ladowac programy, gry Smile jest tez do tego program Gmail Drive ktory robim nam hosting na pliki :] pzdr
gecko
Gmail Drive nigdy nie robił hostingu - pliki były dostępne tylko dla właściciela po zalogowaniu sie (program zapisywał je po prostu jako załączniki). poza tym od dłuuuugiego czasu nie działa (na stronie napisali, że na prośbe googli... ciekawe jakiego rodzaju perswazji użyli? a la microsoft czy po prostu "prosze". hmmm...)

a i musze powiedzieć że filt antyspamerski nieźle sie spisuje. naprawde Very Happy
Deathplanter
Hosting? Byłem pewien,że widziałem aplikację,która pozwalała zamienić GMail drive w małą usługę hostingową. Co do spamu-nic mi nie mów:

Dzisiaj mnie zatkało jak sprawdzałem skrzynkę. (tak nawiasem [dosłownie ;p] mówiąc,nie sugerujcie się kolorkami,wgrałem sobie GMailSkins,extension do firefoxa) Żadna z wiadomości uznanych za spam nie okazała się przydatna Wink Raz na kilka dni pojedynczy spam ląduje w odebranych,ale cóż (łyknąłem haczyk,pewnie napisali to w wersji celowo)-to tylko beta...
crash76
GKH wrote:
heh, ja już wolę maila na swoim wykupionym serwie, a pozatym po co wam tyle pamięci na maila Question . jak juz pisałem wole w serwie wykupionym badz tutaj na frihost Very Happy

Ja tam na przyklad uzywam gmaila do przesylania filmow. Gmail + FastDow i mozna sie wszystkim wymienic Very Happy Super sprawa. Podalbym links do programu ale to chyba bedzie przegiecie. Jak ktos zechce to prosze na gg: 2877057
oxwood
Bardzo fajny IMHO. Nie ma tych wszystkich wodotryskow jak na innych skrzynkach. Very Happy
Camel
Tylko jedna rzecz mnie irytuje niesamowicie... Ograniczenie nazwy loginu do minimum 6 znaków... Po prostu mi się nick niemieści Razz
A tak poza tym to i tak pewnie już taki tam jest, więc dużo nie tracę.
pabloo
Gmail jest dobry na p2m , a co do działania jest szybki i nie ma tyle reklam co inne np wp.pl lub onet , i antyspam jest dobry .

Jak ktos cche meila na gmail to mam jeszcze jakies zaproszenia .
webek
mam pare skrzynek (interia, wp, o2, gmail) i najbardziej podoba mi się ta na o2, gmail też jest dobry, głownie do rejstracji się na jakichś zagranicznych stronach - mail zawsze dojdzie, bo na polskie skrzynki to nie zawsze...
No i to że z gmaila można sobie zrobić dysk to też jest wielki plus, ale jakoś go nie używam za często, bo przywykłem już do o2.
pawelsz
Quote:
przywykłem już do o2

tez tego uzywalem, nadal mam tam konto, ale jednak wole gmail. Powod - przez konto na gmailu zarejestrwoalem sie w wielu miejscach, na o2 tez. Jak na razie gmail wylowil caly spam (raz zdarzylo mi sie ze wlasciwy mail poszedl do dzialu ze spamem), natomiast na o2 z 20 wiadomosci, ktore codziennie odbieram, czesto wszystkie sa spamem... w obu przypadkach filtr antyspamowy aktywny. Za to najmniej lubie wp, z konta, ktore tam mam, wlasciwie juz nie korzystam.
ibix
gmail wymiata.... moze jeszcze brakuje mu kilku zaawansowanych funkcji (obsługa innych serwerow pop3) ale biorąc pod uwage ze gmail sie caly czas rozwija nie moge mu niczego powaznego zarzucic...no moze jeszcze alias jakis krótszy by sie przydał np. ***@gm.com albo xxx@gm.eu Wink
cambridge
camel: ja mam login 19 znakowy

gmail rulez

ostatnio padł mi dysk i tylko dzięki gmailowi nie straciłem całej pracy z ostatniego roku - albowiem posiada jeszcze jedną cechę, o której wypada napisać, absolutnie wyjątkową - niezależnie od tego czy wysyłasz maile przez www czy przez pop3, sa zapamiętywane w "wysłanych"

następne hity dla mnie:
- rewelacyjny filtr antyspamowy!
- skanowanie załączników antywirusem
- pojemność (teraz ok 2,6GB - mam w inboxie 2tys maili i 6% zajętości)
- bardzo, bardzo dobre wyszukiwanie (w końcu google..) - to też unikalna cecha
Joker
Przypominałem sobie jeszcze jedna z nielicznych wad tej poczty...

A może to tylko u mnie występuje? Może ktoś z was spotkał się z czymś podobnym? A więc sprawa jest prosta w moim Outlooku XP nie mogę skonfigurowac tej poczty tak jakby ich pop3 nie istniał.

Ale dobra myślałem, że to może program czy co... Próbuje w programie, który na bieżąco sprawdza mi pocztę a tu co? Zonk przez duże Z. To samo co wcześniej nie może się połączyć z serwerem... Confused Pomyślałem sobie, że jak to Google to pewnie jakieś zabezpieczenie ale za chwile mi ta myśl wyleciała z głowy bo jak w dzisiejszych czasach serwer poczty można zablokować skoro większość jej userów korzysta z programów pocztowych... przynajmniej w USA Razz

Jak sytuacja z programem pocztowym z Gmailem wygląda u was?
cambridge
uzywam od zawsze thunderbirda bez problemow
moze nie ustawiasz ssl? albo wlasciwych portow?
do pop powinno byc:
serwer: pop.gmail.com, port: 995, SSL
do smtp:
serwer: smtp.gmail.com, port: 465, SSL (lub 587, TSL tez dziala)

a do stalego sprawdzania polecam w tray'u Pop Tray 3.1 z pluginem do ssl
Joker
Wydaje mi się, że SSL ustawiałem ale za chwile sprawdzę i napisze czy zadziała. A do sprawdzania poczty w tle wole polską CichąPocztę znalezioną gdzieś tam w necie choćby nawet za rozmiar i zajmowaną pamieć podczas pracy Very Happy
Balcard
A ja zachęcam wszystkich do zajrzenia na strone https://www.google.com/hosted/ można zrobić sobie e-maila z wałsną domeną po @. Mój to np. wolfgar@rforum.info Smile Polecam choć to też w fazie testów.
Deathplanter
cambridge wrote:
- skanowanie załączników antywirusem

Mnie irytuje to,że są przewrażliwieni. Exeki muszę szyfrować z nazwami plików włącznie,a jak ktoś próbuje executable wysłać,to mi obcina rozszerzenie... (on the other hand,juz raz mi probowano wyslac wirusa Wink).
Balcard wrote:
A ja zachęcam wszystkich do zajrzenia na strone https://www.google.com/hosted/ można zrobić sobie e-maila z wałsną domeną po @. Mój to np. wolfgar@rforum.info Smile Polecam choć to też w fazie testów.

Rozwiązałem to inaczej: ustawiłem sobie genialną opcję Konta->wyślij jako,podałem mój nowy adres z aliasem,przekierowało mi na gmail wiadomość z potwierdzeniem i teraz mogę ustawić sobie wysyłanie maili z domeny...
grumman
Joker wrote:
Przypominałem sobie jeszcze jedna z nielicznych wad tej poczty...

A może to tylko u mnie występuje? Może ktoś z was spotkał się z czymś podobnym? A więc sprawa jest prosta w moim Outlooku XP nie mogę skonfigurowac tej poczty tak jakby ich pop3 nie istniał.

Ale dobra myślałem, że to może program czy co... Próbuje w programie, który na bieżąco sprawdza mi pocztę a tu co? Zonk przez duże Z. To samo co wcześniej nie może się połączyć z serwerem... Confused Pomyślałem sobie, że jak to Google to pewnie jakieś zabezpieczenie ale za chwile mi ta myśl wyleciała z głowy bo jak w dzisiejszych czasach serwer poczty można zablokować skoro większość jej userów korzysta z programów pocztowych... przynajmniej w USA Razz

Jak sytuacja z programem pocztowym z Gmailem wygląda u was?

a ustawiles w opcjach na swoim koncie Gmail ze chcesz uzywac programow do odczyu poczty przez protokol PoP3?? bo standardowo ta opcja jest wylaczona i bez jej uruchomienia niemozliwe jest sciagniecie poczty klientem
c'tair
oxwood wrote:
Bardzo fajny IMHO. Nie ma tych wszystkich wodotryskow jak na innych skrzynkach. Very Happy

Tak, to mi się podoba, 100% przejrzystość, bez flashów, reklam itp. I spamu mało, do starej onetowej skrzynki przychodzi mi średnio ponad 100 dziennie =/
A na Gmail ledwie ze 2-3 tygodniowo Smile
ogurek
jeżeli chodzi o G-mail jakoś mnie nie przekonal... nie odebralem 2 wiadomosci z waznymi dla mnie plikami.
Feodaron
Ja tam używam Gmail'a i Tlena i jestem z nich równie zadowolony, po pierwsze na Gmail'u jak już ktoś wspomniał zero reklam, zero Flashy, zero spamu, no prawie zero tak 0,00001 Razz, a co do Tlena ma podobne zalety bo całą skrzynkę możesz otworzyć w Komunikatorze również bez żadnych reklam Very Happy
Calemb
Cóż jak narazie gmail sprawuje sie bez zarzuty, wyłapuje mi wszystkie SPAM'y, tylko mam problem z listami. Wysyłam do koleżanki maila z załączonymi dwoma piosenkami a po chwii przychodzi mi list z gmaila, że list niezostał wysłany. Wysłałem tylko jedna piosenke i to samo:/ Tylko normalne listy przechodzą.....
c'tair
Też mam problem z wysyłaniem plików Confused , jakichkolwiek, mogę tylko odbierać Confused . Ale daje sie radę, dzięki imageshack, albo quickdump, chociaż czasem wkurza, że nie mogę wysłać prywatnego mail'a z załącznikiem tylko muszę używać publicznych serwisów.
jwiniu
Warto zwrócic uwagę na technologię użytą w GMail. Ajax to technologia pisania stron www, dzieki ktorej odświezaja sie tylko zmieniajace ewlementy strony a nie cala strona. w necie jest niewiele stron korzystajacej z tego rozwiazaina a za pewne AJAX za pare lat stanie sie tak powszechny jak teraz HTML
cambridge
ajax to nic nowego; wszystko wiadomo od lat, tyle ze przypomniano sobie o tych mozliwosciach wlasnie kiedy użył ich google. teraz wszyscy dostali sraczki i w kazdym ogłoszeniu o prace ajax jest w wymaganiach, podobnie zreszta jest z kolejnym slowem-kluczem: web 2.0;-) (oczywiście, mało kto wie, ze to bicie piany..)
Bigrazer
Troche odświerze ten temat Smile

Czy znacie jakies inne programy które by korzystały z konta na Gmailu jak z dysku twardego? Gdrive mi sie czesto wiesza i musze go przeinstalowywac by znów mi poprawnie działał :/

Znalazłem program "Vombato mail drive" ale on nie "widzi" plików wysłanych przez Gdriva :/ Czy da sie "przestawić" ten program by czytał tez pliki wysyłane przez gdriva?
http://www.vombato.com/vombato.html

Pozdrawiam Smile
mtx
Już Cię chciałam opierniczyć za odświeżanie staroci Razz

Swoją drogą czy to jakaś nowość, że nie trzeba już zaproszeń żeby założyć sobie gmaila, czy to tak zawsze było?

I tak właściwie- to troszkę te zaproszenia są bez sensu, prawda?

PS też szukam programu do dysku gmaila Smile
Deathplanter
mtx wrote:

Swoją drogą czy to jakaś nowość, że nie trzeba już zaproszeń żeby założyć sobie gmaila, czy to tak zawsze było?

I tak właściwie- to troszkę te zaproszenia są bez sensu, prawda?

Co chwilę przestają działać,strata czasu. Co do zaproszeń-link działał od dłuższego czasu i o ile wiem zagraniczni nie mieli żadnych problemów. Sam kiedyś znalazłem coś,co uważałem za dziurę do wchodzenia bez zaproszeń... a okazało się, że po prostu przygotowywali się do dodania takiej możliwości.
gandalfini
mtx wrote:

Ja używam rozszerzenia di FireFox'a

GSpace:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1593

Całkiem przydatna, problemem jest to, że on też nie widzi plików wrzuconych przez gdrive (albo ja nie wiem jak to rpzestawić)
Bigrazer
[quote="Deathplanter"]
mtx wrote:

Całe szczescie ze nie opierniczyłas bo ja wrażliwy jestem Razz

Nie wiem czemu pliki z dysku Gmail znikają pomimo iz sa nadal na serwerze :/ A inne pliki nie czytaja inne programy niz gMail gdyz pliki wysyłane sa na konto pocztowe w postaci:
"GMAILFS: /Gry/1/gry/Top Gun 2.zip [130799;a;1] " to przez gmail-a
"VOMBATO 3hlittle.jpg;0;0;665818;11;1;1;" przez vombato

Czyli poczatek tytułu wiadomosci sygnalizuje jaki to program i dlatego nie czytaja sie wzajemnie Smile Jakby dało sie przestawić w tych programach czytanie tez innych nagłówków to by były one uniwersalne.

Pozdro
Deathplanter
Bigrazer wrote:
mtx wrote:

Całe szczescie ze nie opierniczyłas bo ja wrażliwy jestem Razz

Nie wiem czemu pliki z dysku Gmail znikają pomimo iz sa nadal na serwerze :/ A inne pliki nie czytaja inne programy niz gMail gdyz pliki wysyłane sa na konto pocztowe w postaci:
"GMAILFS: /Gry/1/gry/Top Gun 2.zip [130799;a;1] " to przez gmail-a
"VOMBATO 3hlittle.jpg;0;0;665818;11;1;1;" przez vombato

Czyli poczatek tytułu wiadomosci sygnalizuje jaki to program i dlatego nie czytaja sie wzajemnie Smile Jakby dało sie przestawić w tych programach czytanie tez innych nagłówków to by były one uniwersalne.

Pozdro

I łatwiejsze do automatycznego wywalania. Ja ciągle preferuję ręczne zarządzanie danymi+etykiety. Przynajmniej się nie boję, że łamię zasady GMail,a dostęp jest prawie tak samo, jeśli nie bardziej łatwy.
Bigrazer
Ja teraz wypróbowałem program gSpace
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1593
Dzięki za niego gandalfini Smile Dzieki niemu mozna odczytac stare pliki wrzucone przez gDriva a i wrzucac jako gspace Smile

Czy ktos moze ma dostep do jakiegos regulaminu gdriva? Bo chyba blokuja wysyłanie plików(bo moge ściagac i kasowac pliki a nie moge wrzucac nowych) na 24h tylko nie wiem z jakiego powodu. Albo z powodu korzystania ze złego programu (ale to chyba nie bo tak samo mi blokowali gdy używałem gdriva) albo ze zbyt duzej ilosci wrzuconych plików albo z wrzucania z duzej ilosci ip.

Jak ktos zdobedzie regulamin to bede wdzieczny Smile
gecko
Wszystko jest. Wystarczyło 'wyguglać' Smile
http://mail.google.com/support/bin/answer.py?answer=53897&query=gdrive&topic=&type=f&ctx=search
https://mail.google.com/support/bin/answer.py?answer=13107

Quote:
Using third party software applications that interact with Gmail directly violates the Terms of Use that all users must agree to before creating a Gmail account. Google does not endorse any third party applications meant to interact with Gmail, and we will not provide support for them.

For more information, you can also check out Gmail's Program Policies.

Terms of Use
Program policies
Joker
Trochę z innej beczki... Czy ktoś wie jak można uruchomić Gmail Drive na linuxie? Nie chodzi mi o skrypt PHP do umieszczenia na server, bo takie coś znalazłem. Ale np. pojawienie się Gmail Drive koło moich dysków (Ubunt ver. 6.06)
Deathplanter
Joker wrote:
Trochę z innej beczki... Czy ktoś wie jak można uruchomić Gmail Drive na linuxie? Nie chodzi mi o skrypt PHP do umieszczenia na server, bo takie coś znalazłem. Ale np. pojawienie się Gmail Drive koło moich dysków (Ubunt ver. 6.06)

Żeby coś takiego miało miejsce, musiałbyś napisać moduł systemu plików do kernela. To raczej mało prawdopodobne, żeby któryś developer zainteresował się taką fuchą, biorąc pod uwagę, jak szybko przestaje to działać... ;d
Joker
A nie spotkałeś się z żadną wzmianka o już istniejących pakietach? Bo ja nigdzie nic nie mogę znaleźć Shocked
Bigrazer
http://www.getgspace.com/download.html Gspace ma wersje dla linuksa Smile Gspace jak narazie b dobrze sie sprawuje dla mnie Smile Gspace to wtyczka do firefoxa.

Last edited by Bigrazer on Fri May 11, 2007 9:58 pm; edited 1 time in total
Joker
Dzięki... Już próbuję i zdam relację...A jaka jest specyfikacja tego programu? Laughing
Ramelof
Do wysyłania plików między innymi na gmail można użyć programu MOORHUNT. Dzieli on plik na części np 5mb. Po wysłaniu pliku torzy się HashCode dzięki, któremu będziemy mogli go pobrać ze skrzynki lub też dać Cod koledzy, żeby mógł sobie poprać oczywiście tym programem dane do jakich Cod się odnosi.
Joker
Ramelof wrote:
Do wysyłania plików między innymi na gmail można użyć programu MOORHUNT. Dzieli on plik na części np 5mb. Po wysłaniu pliku torzy się HashCode dzięki, któremu będziemy mogli go pobrać ze skrzynki lub też dać Cod koledzy, żeby mógł sobie poprać oczywiście tym programem dane do jakich Cod się odnosi.

A moge prosić o jakieś działające linki? Razz Najchętniej zainteresuje się jakimś programem z explorerem graficzny (jak wspomniałem wcześniej oczywiście dla Linuxa Laughing ).
Shadowpl
http://www.moorhunt.pl/

ale chyba niezamierzasz użyć tego do nielegalnych rzeczy;) chyba coś bardziej jak do filmiku z wakacji

gmail jest spoko, korzystam z niego juz ponad rok i nie mam zastrzeżeń
Joker
Nielegalnych? Oczywiście, że nie. nawet boję się rozmawiać o uploadzie filmów czy muzyki chronionych prawami autorskimi Laughing .

A tak na serio to zależy mi tylko na wirtualnym dysku na moje własne dane.... Po prostu niepotrzebne w danej chwili pliki zawsze wrzucałem na Gmail, tyle że przerzuciłem sie na linuxa i mam mały problem jak mam to dalej robić Very Happy .
Grom
Gmail jest naprawde swietny. Sprawdza sie dobrze jako skrzynka pocztowa jak i wirtualny dysk. Trzymam na moim koncie zarowno maile jak i backupy waznych plikow i projektow. Ponad 2GB na skrzynke ciezko wykorzystac Smile
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.