Aby aplikować o konto potrzeba 5 WARTOŚCIOWYCH postów. Czego nie wolno, a co jest dozwolone znajdziesz w języku Mickiewicza pod TYM linkiem.
Czas oczekiwania na konto zależy od wielu czynników. Najpierw wy przesyłacie je do administracji, tam zostaje przydzielone odpowiedniemu adminowi, potem musi go lang mod sprawdzić, czy są wartościowe. Po sprawdzeniu trzeba założyć całe konto wszystko z technicznego punktu widzenia przygotować, a na koniec przesłać pw z ustawieniami.
Krótko mówiąc- nie nerwowo. Zwykle trwa to od tygodnia do dwóch- trzech..
jeśli chcecie sobie skrócić- polecam przesłanie mi w pw linku do strony szukaj, z wpisanym parametrem autor: wy i z zaznaczonym wyświetlaniem postowym.
Czyli stronę z wyszukanymi wszystkimi waszymi postami.
id jakie otrzymacie przy składaniu aplikacji może być pomocne
(u góry jest search, tam wpisujecie w polu obok tekstu: Search for Author:
Use * as a wildcard for partial matches wasz nick, Display results as: PostsTopics, yaynacyacie posts, link do strony z wynikami przesyłacie mi w pw)
Q: Co to są FRIH$?
W odróżnieniu od Punktów, FRIH$ służą głównie w celach handlowych (np. na subforum Marketplace), ewentualnie możesz kogoś nimi nagrodzić. Generalnie - możesz zrobić z nimi cokolwiek chcesz. W przyszłości będzie także możliwe dokupowanie różnych rzeczy za FRIH$ - na przykład zwiększających funkcjonalność Twojego konta.
Q: Co to są punkty?
Punkty obrazują Twoją aktywność. Nie powinieneś się nimi martwić, chyba że osiągną wartości ujemne.
Konta użytkowników z punktami ujemnymi mogą zostać usunięte. Puntków nie można wymieniać ani nimi handlować.
Każdego dnia 1 punkt jest odejmowany z konta każdego użytkownika. Można mieć maksymalnie 45 punktów. Wysyłane są dwa emaile ostrzegawcze kiedy punkty osiągną wartości -5 i -10. Po tych dwóch ostrzeżeniach Twoje konto może zostać usunięte.
Prosimy, zwróć uwagę, że punkty są tylko wskaźnikiem Twojej aktywności. Załoga Frihost używa ich dla wyłapania możliwych nieaktywnych użytkowników. Nie istnieje żaden autmatyczny mechanizm usuwania kont.
W razie pytań- MĄDRYCH PYTAŃ- pisać tu- niemądre pytania będą kasowane i i tak nie zaliczą się do 5 wymaganych postów.
Last edited by mtx on Mon Jun 26, 2006 4:47 pm; edited 1 time in total
Chciałem wysłać tobie linka z wynikami, ale po wpisaniu mojego nicka i zaznaczeniu wyświetlania postów, w adresie pokazuje się tylko http://www.frihost.com/forums/search.php?mode=results.
Próbowałem dodać http://www.frihost.com/forums/search.php?mode=results&author=hyhy ale nie działa, jak to można naprawić?
No ja się chyba wściekne! Skrobałem dziś chyba przez godzine niecałą i dojechałem do 57 pkt., a teraz kurcze wieczorkiem wchodze i mam 47pkt. ! Przeciez to zjechało o 10 pkt wciągu jednego popołódnia! Zresztą zauważyłem to już wcześniej, ale potem jakoś o tym zapomniałem....... Niech ktoś coś z tym zrobi!
| Quote: |
| Every day, 1 Point is deducted from all hosted members. There is also a maximum of 45 Points. |
A to znaczy że? 1 punkt każdego dnia jest odejmowany wszystkim użytkownikom. A o co chodzi coś z tymi 45 i maximum jakimś, bo tego drugiego zdanianie łapie......
45pkt to jest granica załóżmy masz 63pkt to jeżeli w ciągu 3 dni nie napiszesz nic do nie odejmie ci się 3 punkty (1 na dzień) tylko od razu zrobi ci się granica 45pkt
Ja mam pytanie - jaki jest limit wielkości pliku wysyłanego na serwer ?
Bo coś mi przerywa upload.
Ja mam sprawe z tymi punktami , musze niedługo wyjechac na jakiś czas i nie bede mógł pisac na forum , wiec punkty mi uciekna i moge pozegnac sie z kontem , czy jest mozliwosc zarobienia dodatkowych punktów extra ? np za pomoc komus na forum itp . ?
nie ma takiej możliwości
pozostaje ci napisać do moda może ci coś zrobi żeby punkty nie uciekały albo jak będziesz miał minus do cie zostawi konto
Hehe radze napisz modowi wiadomosc w sprawie wyjazdu... Ja wlasnie wrocilem z ponad miesiecznych wakacji patrze a tu wiadomosc i minus 5 na koncie. Dobrze ze sie w pore zorientowalem bo jeszcze chwila i moglbym nie miec konta a nie wiem jak moj interes przezylby brak www 
Mam pytanko, sorki jak juz było - czy można założyć (ubiegać się ) o drugą stronke na frihostcie ?
stronek mozesz miec wiele... tyle ile zmiescisz na serwerze...
ale jezeli chodzi o konta - zasada jest prosta - jeden uzytkownik = jedno konto.
Witam
Sorry że piszę ale nie wiem czy jeśli chcem się ubiegac o konto frihost to muszę to komuś zgłosić, np. Moderatorowi
Masz na górze taki link jak ACCOUN tam wszystko piszesz. Wystarczy się tylko dobrze rozejżeć.
Ile czasu trzeba czekać na aktywacje konta? bo ja już czekam 24h i nic się nie zmieniło, a wogóle to szybki jest ten serwer? i czy nie ma z nim problemów typu wyskakujące reklamy itp. Pliki chyba można wszystkie wrzucać i zainstalować mysql bo chciałem wrzucić jakiś mambo czy cuś
pozdrawiam wszystkich rodaków 
czeba czekać, aż moderator nie sprawdzi twoich napisanych postów
serwer jest dość szybki
nie ma żadnych reklam (reklamy masz na forum)
wszystko możesz wrzucić jest baza danych
O boże... 2,3 tygodnie.. lol?
Może niech do tego jakiegoś bota zatrudniął...?
A co do hostingu.. to słyszałem, że jest usper szybki, super fajny itd.
Naprawdętak jest, zę jest taki niezawodny i superowy itp?
Jakie są jego wady, zalety itd. Bo nie mogę się tego na forum doczytać więc piszę tutaj....
Czy naprawdo warto tutaj brać hosting?
No.. odpowiadać! 
Gdyby byl zatrudniony bot, byloby pelno spamu, pustych, nabitych wiadomosci etc. Bo jak bot sprawdzilby, czy posty to nie po prostu kopiuj-wklej z wiekszych portali - w koncu post niby zawiera tresc, jest dosc dlugi... i zupelnie nie jest dzielem piszacego go.
Hosting rzeczywiscie przewyzsza wiele innych darmowych i jest dobry; jedyny problem to taki, ze na serwerze numer dwa (gdzie obecnie odbywa sie rejestracja, tzn. wszystkie nowe konta sa wlasnie tam) od czasu do czasu pojawia sie blad. Niektorzy twierdza ze jest niezwykle irytujacy, jednak mnie osobiscie bardzo nie przeszkadza. Blad ten polega na tym, ze co jakis czas pojawia sie komunikat o odrzuceniu polaczenia i strona nie chce sie wyswietlic; po chwili jednak wszystko dziala.
Moim zdaniem jednak warto sie tutaj zarejestrowac, chociazby po to, aby miec okazje porozmawiac z nasza spolecznoscia polskich uzytkownikow Frihosta 
kolego wtp-pl,
czekasz tyle, ponieważ najpierw zgłoszenie jest zakolejnowane do odpowiedniego administratora. Poza Tobą dziennie próbuje uzyskać hosting kilkanaście osób- różnych narodowości i języków. Kiedy Twoja prośba dotrze do admina, jest przesyłana dalej- do lang moda. On sprawdza poprawność Twoich postów i przesyła dane (zakwalifikowany bądź nie) do admina. Ten musi stworzyć całe konto, wszystkie informacje itd. I przesyła Ci info o założonym koncie. Tu pracują tylko ludzie, którzy mają normalne życia i traktują to jako hobby, a nie pracę.
Nam, w przeciwieństwie do normalnych hostngów NIKT NIE PŁACI. Co nie oznacza, że nie wykonujemy swojej pracy rzetelnie..
Na pytanie czy warto odpowiem: to my powinniśmy zapytać czy zasługujesz na to, żeby uzyskać tu konto.
Czy na frihost jest mozliwosc upgrade'u konta? Np. poprzez zwiekszenie pojemnosci, itp.
Pozdrawiam, Oyster
Raczej nie, tu kazdy ma takie samo konto nie rozniace sie niczym chyba ze polozeniem na serwerze, ale poza ta roznica niczym nikt sie nie wyroznia od innych i tak jest najlepiej. Jesli szukasz lepszych kont to poszukaj w komercyjnych serwerach i plac kase za to 
a w jaki sposób zmienić serwer? serwwer numer 2 bardzo często sie wiesza i nie jestem z niego zadowolony :/
servera się nie zmienia. można zmienić hosting- na płatny. Konta mają stałą liczbę 250 mb, nie ma większego transferu, nie zmieniamy panelu administracyjnego itp. itd.
Zastanawia mnie jedna rzecz. Czy jeżeli ktoś został zbanowany to traci taka osoba automatycznie konto czy ma je tak długo, aż punkty nie spadną poniżej zera. Jeżeli to drugie to prościej jest się dać zbanować bo jak zuważyłem na paru userach punkty im nie ubywają czyli konta ma ile chce.
Jeszcze jedna sprawa przy ilu punktach traci się konto.
Wprawdzie uzytkownikom zbanowanym nie ubywa punktow, ale podejrzewam ze nie maja tez juz dostepu do hostingu
A konto traci sie dopiero gdy sie jest dosc duzo na minusie, bo widzialem ze sa userzy majacy nawet kilkanascie punktow minus, a ich strony dzialaja.
Że tak się spytam to do czego słuzą te $FRIH ???
Co mazna za nie kupic ? 
$ służą do:
wymiany z innymi
płacania
datków
oznaczają jak aktywny jesteś na forum
Wysłałem zgłoszenie odnośnie Hostingu.
Niestety zapomniałem o ogólnym języku forum i napisałem opis w j. polskim.
Jak mógłbym to poprawić? Wysłać PW do admina z opisem w angielskim?
Treść Pw którą dostałem.
Hi Lopik,
We regret to inform you that your request has been rejected.
Reason: Your site description must be in English.
Kind regards,
Anima |
Bardzo proszę o pomoc.
Musisz złożyć podanie raz jeszcze.
Tak i napisać opis strony po angielsku,
Ja jeszcze wrócę do tych punktów , zarejestrowałem sie na forum jakiś miesiąc temu napisałem ze 2 posty chyba miałem 5 punktów zaglądam tu teraz i mam dalej 5 punktów , coś one nie ubywaj a na hosting jeszcze czekam , to jak sie nie ma hostingu to punkty nie ubywają czy jak to jest ?
Jeśli mam coś takiego to znaczy, że już niedługo mogę się spodziewać odpowiedzi??
| Code: |
Hosting (1)
Request XXX (processing by HoboPelican) |
Znaczy to, że ten gośc sprawdza akurat twoje posty i będzie się zastanawiał nad tym czy dostaniesz konto :d
trzeba po angielsku, bo to angielsko języczny hosting- można nas prosić o pomoc (pw)
jak się nie ma hostingu to punkty nie ubywają, bo nie mają za co- jest hosting ubywają punkty
Hosting (1)
Request XXX (processing by HoboPelican) - posty są weryfikowane
Mam pytanie. Czy na tym serwerze jest SAFE MODE ON? Mam problem z umiejscowieniem strony na dobrym serwerze, tj. brak reklam i innych linow. Czy ktos moze zna jakis?
safe mod jest off. Reklam na stronie nie ma, nie trzeba umieszczać żadnych linków ani nic. Jedynie pisać na forum.
Ja polecam gdzie mogę tą stronę, ale ludzie się trochę peszą że trzeba po angielsku opisać stronę itp. Też niektórzy nie decydują się jak im mówie że trzeba pisać posty. Ale osobiście z servera jestem zadowolony
. MTX bardzo miła, więc dalej będę polecał. 
Przecież każdy, kto potrzebuje pomocy w przetłumaczeniu może się zwrócić do mnie- przetłumaczę.
Po to, żeby wypromować forum zrobiłam konkurs 
Mam pytanie co do punktów. O której godzinie na czas polski odejmują nam punkty, i czy jeżeli napisze np dziś 20 postów, bedę miał 63 punkty, napisze jutro 6 postów. To będe mial 45 punktów bo taki jest max czy po prostu za to że nie było takiego dnia kiedy bym nic nie napisał na forum więc mi nie odejmą nic i bede mial przykładowo 75 punktów ?
Możesz mieć max 45 pkt jak masz więcej to jak 3 (chyba) dni nie napiszesz nic to automatycznie spada od razu do tej liczby.
Witam, pytanie skierowane raczej do mtx. Mianowicie czy jest taka mozliwosc, żeby skasować mi obecne konto, i żebym mógł założyć nowe konto i zacząć od początku ??
Rozumiem że jeżeli chodzi o skasowanie konta musze napisać poadnie (w sumie nie wiem gdzie i do kogo :/ ), ale czy bede mógł później założyć tu nowe konto ? Poprostu już nie widze sensu ratować obeecne konto (ujemne punkty, brak dostępu do FTP).
Będę wdzięczny za info.
mtx wyjachał na wakacje jest ogłoszenie.
Wedłu mnie to załóż sobie nowe konto i na nie pracuj. A stare powinnie usunąć jak napiszesz do nich.
Tylko zanim usuniesz stare to załóż sobie nowe to FRIH$ sobie przekażesz, bo troche ich Ci się nazbierało.
A co do wakacji mtx to jak już pisał Ramelof jest ogłoszenie http://www.frihost.com/forums/vt-78934.html.
może trochę nie na temat, ale czy w takiej sytuacji jak opisuje sl4sh można uzyskać dostęp do danych na zablokowanym koncie, żeby odtworzyć serwis?
tzn jak uzyskać dostęp, chodzi Ci o kopię plików czy bazy danych, bo bazę możesz przez panel wyeksportować, a jeżeli masz problem z ftp, to w panelu tez jets chyba jakis manager plików.
Kurde ja ostatnio znalazłem meila z danymi konta i kurde moje konto nadal działa choc mam ujemne punkty czemu to tak sie dzieje ? kurde przydało by mi sie te konto teraz tylko zeby mi nie usuneli .
Jeju macie na minusie 70-80 punktów to wcale nie jest tak duzo, poudzielajcie sie tydzień lub 2 troche czesciej i wyjdziecie na prosta
Po co sie męczyc i zakładac nowe konto i przesyłac sobie fri$. A nawet to troche jest niesprawiedliwe ze ktos sobie pozostawi w stanie spoczynku na jakis czas i potem załozy sobie nowe konto i ma wszystko jak wczesniej.
Nie wiem jak jest w regulaminie ale uwazam ze chyba nie mozna zakładac drugiego konta ale to jest tylko moja opinia
pozdro
W regulaminie jest że nie można mieć dwóch kont jednocześnie chyba. Przynajmniej taka moja interpretacja.
Ale wiecie - jak się nie udzielało i teraz mieć to co się miało, to trochę niesprawiedliwe - ktoś kto uciułał 45 pkt to może się czuć trochę głupio 
No kurde mi teraz te konto potrzebne , mam sporo na minusie trzeba teraz pisac zeby konta nie usuneli .
A co do paru kont to dlaczego niby nie mozna miec ?
To juz moje 2 konta które mam na frihoscie i jakos nikt nic mi nie pisał ze na moje ip juz było założone jakieś konto , jedynie to trzeba czekac na konto długo ...
| InsanePL wrote: |
| tzn jak uzyskać dostęp, chodzi Ci o kopię plików czy bazy danych, bo bazę możesz przez panel wyeksportować, a jeżeli masz problem z ftp, to w panelu tez jets chyba jakis manager plików. |
Owszem jest i jedno i drugie. Wiem jak wyeksportować aktywne konto. Problem powstaje, gdy konto jest zablokowane za ujemne punkty. Czy wtedy jest blokowany cały dostęp, czy tylko strona a do ftp i bazy można się logować, żeby zrobić backup?
Sluchajcie, jakbym sie spreżyl to moze jakos tam odrobilbym te ujemny punkty. Ale kurna zadale to pytanie ponieważ byl taki okres ze nie mialem ujemnych tzn. bylo ze 20 chyba
No i nadal nie moglem sie dostac na swoj FTP :/
Fakt faktem nic tam ciekawego nie ma, ale chcialbym wrzucic nowa stronke, nowy layout itd a tu qpa :/
Fajnie by bylo uzyskac informacje, czy i kiedy mi odblokuja dostep do FTP - czy automatycznie, jak nie bede mial punktow na minusie - czy tez moze musze gdzies pisac :/ bo troszke to frustrujące :/
Chcialbym zapodać tu stronke bo jest tu dostepny mod_rewrite - a na innych darmowych serwerach ciezko tego szukac :/
nie można mieć 2 kont
ani jednocześnie ani w ogóle
oznacza to ni mniej ni więcej że musicie wyrobić postami normę żeby z minus zrobić się na plus i tyle.
to naprawdę nie boli i nie jest takie trudne jak się wydaje. tematów ci u nas pod dostatkiem, a i założyć nowe można. inne wersje językowe też są
co do dostępu do ftp itd potrzebujecie się zwrócić do admina to wam poda 
Jak odnawiałem sobie konto w ostatnim tygodniu to czekałem 3 dni. Także widzę że dzieje się to coraz szybciej 
Nie wiem czy jest tak tylko u mnie czy i u innych, ale coś się zepsuło z bazami danych, bo usunęło mi obie, a jak chce zrobić nowe to błąd wyskakuje, phpMyAdmin też nie działa. Ma ktoś jakiś pomysł co zrobić, bo bez bazy to strona leży.
Ja czekałem ok. 2tygodni, a Ty ile już czekasz?
A wysyłałeś wiadomość do mtx?
ja o wszystkim wiem. napisałam do administracji, ale chyba nie zauważyli mojego posta..
Do mtx pisałem ze 2-3 razy. Czekam od kiedy się tu zarejestrowałem
i sorki za te "mądre inaczej" posty
Powiedziała że będzie to wierze że będzie, to ci administratorzy się tak obijają paskudnie :/
To ja mam pytanie w sparwie Oczekiwanie inne.
Kiedy można oczekiwać poprawy serwera 2 bo mnie to już irytuje. Ile można czekać na poprawe. Czy wogóle ubywają konta z tego serwera (dużo punktów ujemnych) jak to kiedyś zostało napisene gdzieś na forum. Kiedyś można było wgrywać pliki przez ftp bez jakiekolwiek plinowania ich, teraz to jak nie przypilnuje się to zawiesi się wysyłanie i można tak czekać do usranej śmierci. Można byłoby się tym zająć troche szybciej.
W sumie to nie wiem czy kiedykolwiek doczekamy się naprawy tego.
P.S. 400 Post na tym forum. 
ilość kont się zmienia. tylko to wymaga czasu. ale będzie lepiej. trzeba czekać, nic na chwilę obecną nie da się zrobić.
Nie mogę się zalogować na swoje konto w DirectAdmin. Macie to samo?
Hasła nie zmieniałem przez ftp mogę wejść.
Jest to chwilowe czy mam się zacząć niepokoić.
Mam inną niż standartową domeną może być to przyczyną?
Niestety, ale ja też nie mogę wejść.
Coś się chyba zepsuło, bo strona też mi nie działa, bo z MySQL się nie może połączyć.
Już działa, jakiś pad bazy był chyba...
Możliwe. Były też problemy z odczytem plików przez PHP - usunęło mi parę plików zamiast je odczytać. Ale już jest OK...
Przeglądając sobie główne forum z informacjami mam pytanie odnośnie tego: http://www.frihost.com/forums/vt-79975.html Była wzmianka o tym, a teraz cicho. Nie żebym chciał się przenieść.
O już dłuższego czasu nie ma żadnych wzmianek o nowościach lub czymkolwiek co się dzieje z serwerem.
Nie ma o czym po prostu napisać czy w tej chwili nie robi się nic z serwerem.
Czy frihost planuje przejście na MySQL 5, tak jak to miało z PHP.
mtx wiesz coś może przypadkiem?
Witam
Zarejestrowałem sie w serwisie i nie wiem z jakim adresem ftp muszę się połączyć, aby wrzucić swoją stronę? Jak wogóle mogę ją założyć (adres). Nie byłem pytany o swoją subdomenę podczas rejestracji, ani nie znalazłem odpowiedniego panelu do jej założenia.
Rejestrowałeś się na forum. Potem trzeba jeszcze napisać 5 WARTOŚCIOWYCH postów i składać dopiero podanie o hosting.
wszystko jest w regulaminie...
Mam przez to rozumieć, ze te posty do tej pory były bezwartościowe?
Czy koniecznie trzeba pisać posty na forum, żeby moje konto istniało?
Nie moge po prostu wchodzić na forum, i klikać na reklamy?
To oczywiste, że nie ma nic za darmo, ale klikanie w reklamy adsense (sam mam konto i wiem o co chodzi) będzie chyba bardziej pożyteczne, prawda?
tu nie chodzi o samo klikanie, ale też o całą otoczkę. Support, społeczność itd..
za FRIH$ można wykupić jakieś dodatkowe usługi, czy coś?
rozumiem, że nie można ich zamienić na US$ 
przeczytaj regulamin - tam jest wszystko napisane 
A ja mam takie pytanie. Niedługo pewnie będę robił nową stronę, która nie ma nic wspólnego z moją obecną i jako, że frih jest dobrym hostingiem , który na początek mi wystarczy, chciałbym dalej mieć tu konto. I tu moje pytanie, czy jest możliwość zmiany adresu strony?
Ja oczywiście najpierw napisałem, później poszukałem. Znalazłem to http://www.frihost.com/forums/subdomain_change.php. Z tego wynika, że mój obecny adres zmieni się z serbinow.frih.net na cośtam.frih.net, czy na cośtam.serbinow.frih.net, bo już nie wiem?
zmieni się np z kowalski.frih.net na nowakowski.frih.net
Co się dzieje z serwerem ftp? Nie mogę nic zauploadwoać
EDIT: Już ok
Miałem nie usunięte backupy na serwie i się zapchał 330/250 MB.
Jak założyć konto? Stare zostało mi zablokowane (chciałbym zmienić subdomenę).
Dlaczego stare zostało zablokowane?
Pozwole zacytować
| Your account has been removed due to inactivity (-289.40 Points). If you want to have a new account, you will need to reach at least 10 Points to request a new one on your account page |
To, jak pamiętasz, możesz poprosić o subdomenę składając prośbę o konto. Czyli +10 pkt i już masz nowe konto.
Yes sir
czekałem na konto aż całą noc
Piorunem się Bondings uwinął. Brawo i dziękuje za tak szybką odpowiedź na mój request.
| Nolt wrote: |
Yes sir czekałem na konto aż całą noc Piorunem się Bondings uwinął. Brawo i dziękuje za tak szybką odpowiedź na mój request. |
o, to widze, ze juz tak dlugo sie nie czeka na te aktywacje. na poczatku tego tematu wyczytalem, ze moze to potrwac nawet kilk tygodni! mam nadzieje, ze w moim przypadku bedzie lepiej, tzn. szybciej 
dzis moje konto zostalo aktywowane
myslalem, ze bedzie gorzej. 4 dni - niezly wynik, mysle ;]
pozdrawiam serdecznie!
Kto mi powie, jak sprawa z cronami? Mam aktywować konto aby uzyskać dostęp do Cron Jobów? Czy jak to jest? Jestem laikiem w tej sprawie przekopałem FAQ i znalazłem tylko zdanie którego nei rozumiem. Mam napisać do wsparcia technicznych hostingu. Czyli gdzie? I czy najpierw muszę mieć aktywowane konto?
trzeba aktywować konto, a potem napisać do admina.
Pomozecie z napisanem wiad po ang do admina? Plx
Link do moich postów:
http://www.frihost.com/forums/search.php?mode=results&search_author=splitu007
Napiszcie jak to po angielsku napisać adminowi 
Hi,
I need a hosting with crone jobs.
cheers |
Do kogo się pisze? Kto jest admem?
I jak się pisze żeby aktywował mi konto?
Czy tak jest poprawnie napisane?