FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

programujesz w Javie?

j9ra
Wiem ze frihost przyciaga glownie php-owcow, ale moze sa tu osoby programujace, np. w Javie - J2EE, struts, spring, hibernate, itd.
Moze ktos wiem gdzie jest darmowy hosting Java-owy?

J9ra
ChesterB
Pierwszy link z google:

http://www.oinko.net/freejsp/

Może coś tam znajdziesz Wink
j9ra
ChesterB wrote:
Pierwszy link z google:

http://www.oinko.net/freejsp/

Może coś tam znajdziesz Wink

Chodzi mi o to czy ktos moze juz uzywa i moglby polecic, ze jest OK.
Joker
To ja ci powiem ze OK to java jest ale jak wszystko ma swoje wady i zalety więc czy dla Ciebie będzie OK to tylko od Ciebie zależy Razz
oxwood
jako, ze jest temat o javie to siętu zapytam:

czy zna ktoś jakiś programi, zeby można było własne aplikacje java na komórke zrobić?? np rozkład busów sobie wpisac
Joker
strona: www.google.pl
hasło: jazdy autobusów java

jeżeli chodzi ci tylko o rozkład autobusów a nie o zabawe z programowaniem to poszukaj w necie bo jest taka stronka nie pamietam adresu (chyba jazdy.net) gdzie znajduje sie od cholery i troche rozkladow w wersji java do wiekszosci polskich miast...
Deathplanter
...A jesli ciagle chce ci sie programowac w Javie i nie mozesz nic znalesc w google (ja tez wole gazety zamiast wersji elektronicznej),zapraszam do 2/2003 wydania Komputer Swiat Eksperta (Kwiecien-maj). Pewnie jeszcze maja numery archiwalne,a za odpowiednia oplata w Frih$ moglbym Ci zeskanowac ten artykul... niestety nie z OCR'owanego...

Jest on co prawda w wersji super ekspert (czyli te bardziej skomplikowane cuda),ale chyba chodzilo im bardziej pewnie o znajomosc jezyka,niz programow (Korzystaja z Borland JBuildera 8 w wersji personal oraz Borland MobileSet 3 z pomoca Nokia Developer Suite odpowiedzialnego za emulacje programu przed jego wyslaniem). Po skompilowaniu midleta opisane jest jak przygotowac WML'a pozwalajacego na pobranie go z prywatnego serwera HTTP... za oplata za polaczenie z WAP oczywiscie (ale to i tak wielkie sumy nie sa) ;d. Caly proces opisano na przykladzie programu obliczajacego zuzycie paliwa... ale po przeczytaniu dokumentacji moze to rownie dobrze byc gra Java Wink
oxwood
Joker wrote:
strona: www.google.pl
hasło: jazdy autobusów java

jeżeli chodzi ci tylko o rozkład autobusów a nie o zabawe z programowaniem to poszukaj w necie bo jest taka stronka nie pamietam adresu (chyba jazdy.net) gdzie znajduje sie od cholery i troche rozkladow w wersji java do wiekszosci polskich miast...

rozkład z jazdy.net używam, ale chodzi mi o to, żebym sobie sam napisał takie coś z rozkładem busów na mojej wsi Razz Bo jako wiadomości tekstowe to nie jest za wygodne Razz
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.