FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

joomla? - zbieram opinie

cirrus
Czesc, ostatnio zaciekawil mnie systemik cmsowy Joomla. Czy ktos z Was uzywa? Jak to sie ma do Mambo - co lepiej? / co gorzej?

Pozdrawiam,
Cirrus
Nolt
looknij tutaj Smile temat byl juz poruszany Very Happy m.in joomla
http://www.frihost.com/forums/viewtopic.php?t=32964&highlight=joomla
dodam od siebie ze joomla ma bardzo dobre wsparcie Smile i jest praktycznie identyczny jak mambo Smile jesli wachasz sie pomiedzy tymi dwoma lub wogole cms wybierz joomle Razz
kla_bor
Temat jak rzeka, dlugi i bez konca. Jomla jest naprawde super, ale wymaga delikatnych poprawek dostosowujacych ja do serwera na ktorym stoi. Czynnosci proste, na wiele problemow odpowiedzi szukac mozna na licznych forach dotyczacych joomli i mambo. Polecam
Timczak
Jooml jest moim zdaniem kiepskim CMS'em. Fakt psoaida on duże możliwości jednak jest bardzo archaiczny i skąplikowany w użyciu
dadaj
Najbardziej zintegrowanym cms jest mkportal wystarczy troszkę zmien w skinie forum phpbb i smf a na portalu mamy taki sam z ibp nie ma problemu odrazu jest identyko.nie polecem joomli jest troszkę dziwna i wolna
LordLuke
ja lubię php - vision (duże możliwości) jeszcze się na tym CMS-sie nie zawiodłem, jportal tęz nie jest najgorzszy, a Polski(o dziwo)
oxwood
mi jakoś nie podpasowaała ani joomla, ani poprzednik mambo. Miałem to może na serwerze z 15 min Razz Porównując do php-fusion wydaje mi się taki troszku archaiczny, ale to moje zdanie, więc..
zuk4u
dla poczatkujacego joomla jest odpowiednia, a co do kwestii czy lepsze mambo czy joomla, polecam przeczytanie tego:
http://palikowski.vel.pl/node/14