Kiedys byla przygodowka pt: WACKI . Zwalowa gierka
Ulubiona polska gra
Polac raczej nie słynom z dobrych gier 
bo caly biznes zwiazany z grami rozwija sie w usa... zeby zrobic dobra gre potrzeba duzo kasy,wydawcy,reklama,promocja i takie tam rzeczy. Mozna to porownac do kinematografi w polsce i na swiecie. POlakom trudno jest sie przebic bo nie maja warunkow i funduszy, moze i maja pomysly ale dzisiejszy swiat jest tak zbudowany ze pomysly nie sa potrzebne wystarcy kasa i sprzeda sie najgorszy bubel.. ;]
a jesli chdozi o wacki to w nie gralem bylo to jest chyba na 386
czy 486 jesli dobrze pamietam, z cd aciont mialem ta gre, nie powiem zeby powalala na kolana ale to nie liczy sie najwazniejsze ze polska i ze byla grywalosc jesli mozna w ogole tutaj mowic o grywalonosc.
a jesli chdozi o wacki to w nie gralem bylo to jest chyba na 386
pamieta ktos FRANKO
ale to chyba jak mialem 8 lat z pierwszym komputerem dostalem ta gre ..ale byla fajna 

Wacki wygrywaja
kiedyś Polanie.... teraz soldat (www.soldat.pl) 
jak to polacy nie robia fajny gier
a goky17 i inne czesci to kto zrobil ??
a chrom kto zrobil ??
no przeciez polacy
a goky17 i inne czesci to kto zrobil ??
a chrom kto zrobil ??
no przeciez polacy
No właśnie!
Poza tym słynne skoki narciarskie. Tak przecież do niedawna popularne.
Nie wiem jak Wam ale mi się bardzo podobała gra "Robin Hood. Legenda Sherwood" (Zresztą nadal mi sie podoba)
Poza tym słynne skoki narciarskie. Tak przecież do niedawna popularne.
Nie wiem jak Wam ale mi się bardzo podobała gra "Robin Hood. Legenda Sherwood" (Zresztą nadal mi sie podoba)
Dla mnie najlepszy był Painkiller(bez dodatku). Gorky 02 też ujdzie w tłumie... Co prawda nie jest to produkcja na miarę Splinter Cella, ale zawsze coś...
wlasnie...coraz czesciej polacy tworza konkretne produkcje....
chyba zapomniueliscie o najlepszej grze stworzonej przez polakow...a mianowicie "Xpand RALLY"
chyba zapomniueliscie o najlepszej grze stworzonej przez polakow...a mianowicie "Xpand RALLY"
Jak się Polacy wezmą za robotę to potrafią zrobićwszystko
Szkoda tylko, że w Polsce nie ma jeszcze takich koncernów multimedialnych, które by wyłożyły sporą kasę na jkąś wypasioną gierkę 
oxwood zgadzam się z tobą, trzeba czekać cierpliwie, może kiedyś
Słyszeliście że ma być Fifa 2006 całkowicie po polsku z polskimi komentatorami ? ciekawe jak im to wyjdzie
Pozdro
szczerze powiedziawszy jak po angielsku co chwila sie powtarza podczas meczu jakis text to mi nie przeszkadza, ale jak mi bedzie tomaszewski rzucal co10 sek ta sama gadke to nie bedzie za przyjemne... choc z drugiej strony zawsze czekalem na polisz futbol 
Najlepsza gra jaka stworzyli Polacy to Painkiller rewelacja rozwalnka jakiej nie było nawet za granica sie nią zachwycaja.
ja pamietam jak polanie II mnie wciagly na dobre parenascie dni
Painkiller rewelka! Tą grą wstrząsneliśmy Zachodem. Nawet na CPL się dostał
A co do Xpand Rally to nie grałem. Polscy gracze też są dobrzy.... w SC grać potrafią. Ten kto widział The Best Actions Of Polish Players ten wie
Ogólnie, Polska dopiero się rozkręca w takich kategoriach jak projektowanie gier komputerowych. Co prawda, Wacki były wypas, ale to była jedyna perła w polskim morzu przeciętności. A to że Fifa 2006 ma wyjść full PL to mnie nie dziwi. Odkąd w Polsce pojawił się oddział EA, wszystkie gry były wydawane w polskiej wersji językowej(oprócz chyba NFSU2).
Moje ulubione gry stworzone przez naszych programistów to bez dwóch zdań Pain Killer oraz Earth 2140/50. Niestety Chrome mi nie przypadł do gustu.
@Dr4goN - gwarantuję ci że nowy NFS też nie będzie po polsku :p
@Dr4goN - gwarantuję ci że nowy NFS też nie będzie po polsku :p
Ale skoro BF2 wyszedł po PL, to NFS: Most Wanted też będzie.
Nic nic ujac ale jak slysze (czytam) "polska gra" to pierwsze co mi sie nasuwa to "FRANKO"
Ktos to jeszcze pamieta?
ja tam pykam w lineage 2 oraz diablo 2. Uwielbiam rpgi i mmorpg. A tak czasami to san andreas medal of honor, doom 3, unreal takie tam co wpadnie w ręce 
Eeee.... my tu mówimy o rdzennie polskich grach, a nie o superprodukcjach z Zachodu 
Nie ma to jak Polanie II, w Painkillera nie grałem bo mój złom Celeron tego nie wytrzymie 
To już chyba najwyższy czas ulepszyć jednostkę napędową! 
Mi sie podoba Chorme. Nie iwedizlem ze Robin Hood jest z polski. Ja pamieta jeszcze Franko oraz znane qwszytkim WACKI albo "Ksiązę i Tchórza" Lubie wolge polskie przygodowki sa smieszne i wciagaja nadlugie godiny a pozatym warto je przechodzic kilka rrazy ja KiT-a zaliczylm chbya z 6 razy 

Taaa, Franko tez pamiętam - to jeszcze za czasów Amigi w tą gre aktywnie grywałem
Co do polskich gir, hmm tak mi się nasuwa taki tytuł - Target. Była to bodaj gra reklamowana jako przebój, a wyszedł miedzynarodowy shit...
Osobiście uważam że jedną z lepszych jest zdecydowanie Painkiller, Polanie II, no i oczywiście Earth 2030 (chyba jeszcze było 2040 - to lepsze ale pewności nie mam
), potem Myst też niezły...
Tak pozatym to rynek polski troszke cieniutko przędzie, ale nie z winy umietności naszych programistów, bardziej z braku sponsorów. To jest tak samo jak z filmami u nas - jak ktoś robi film z własnych funduszy to wypada to zazwyczaj lepiej niż jak pomaga mu państwo (finansowo znaczy), w tworzeniu...
Last edited by Camel on Thu Jul 28, 2005 12:05 am; edited 1 time in total
Co do polskich gir, hmm tak mi się nasuwa taki tytuł - Target. Była to bodaj gra reklamowana jako przebój, a wyszedł miedzynarodowy shit...
Osobiście uważam że jedną z lepszych jest zdecydowanie Painkiller, Polanie II, no i oczywiście Earth 2030 (chyba jeszcze było 2040 - to lepsze ale pewności nie mam
Tak pozatym to rynek polski troszke cieniutko przędzie, ale nie z winy umietności naszych programistów, bardziej z braku sponsorów. To jest tak samo jak z filmami u nas - jak ktoś robi film z własnych funduszy to wypada to zazwyczaj lepiej niż jak pomaga mu państwo (finansowo znaczy), w tworzeniu...
Last edited by Camel on Thu Jul 28, 2005 12:05 am; edited 1 time in total
A mnie ze starych polskich gier jeszcze nasuwa mi się seria Street Rod.... gra jest lepsza od NFSU2...
Painkiller wymiata!!! Pozatym grałem jeszcze w fajną przygodówkę Teenagent
A ja grałem tylko chwilkę u kumpla w Gorky Zero. Fajna giera.
Soldat I Painkiller wymiatają Robin Hood terz jest niezły a wkrótce powstanie gra tworzona takrze przezemnie Shadow Formost 
Przy twojim poziomie raczej pisownii początkowej będzie pełna bugów.
a taka przygodowka jak "kajko i kokosz" jak na swoje czasy to byla wypasiona i ta interakcja z otoczeniem postaci
ale gra byla fajna. postacie narysowane zgodnie z komiksem. mjodzio
ale gra byla fajna. postacie narysowane zgodnie z komiksem. mjodzio
To ja już wole Skoki.
Skoki narciarskie 2002
looz super gierka
2002 Są super. Reszta to beznadzieja.
Xpand Rally, Painkiller, Painkiller dodatek, Wacki, Soldat, Gorky, Gorky 02 i inne...
Wacki ??
Liga Polska Menedżer 2001
a czy DSJ jest polskie ??
a czy DSJ jest polskie ??
DSJ chyba nie. Nazwa mniej więcej na to wskazuje.
Przecież polacy mają Skoki narciarskie.
Przecież polacy mają Skoki narciarskie.
Teenagent, Sołtys i Franko za czasow amigi. Obecnie faktycznie Painkiller zrobil na mnie wrazenie - zgrzytajac zebami czekam na wiedzmina - www.thewitcher.com. Podrasowany zachodni silnik 3D Aurora od BioWare, fabuła realizowana przez prawdziwych fanów Sapka, jest potencjal, mam nadzieje ze nie bedzie gniotu 
A pamięta ktoś może taką gierkę z czasó 286: BlockOut? Mało kto wie, ale ona była robiona przez Polaków. A mi zdarza się w nią zagrać do tej pory, szczególnie po kawie przed nauką, dla rozruszania mózgu.
Jakby ktoś gry nie kojarzył, to jest to coś jakby trójwymiarowy tetris.
Jakby ktoś gry nie kojarzył, to jest to coś jakby trójwymiarowy tetris.
O ja raczej nie, ale ten wiedźmin naprawdę sie nieźle zapowiada. Tylko nie wiem skąd wyczasneli forsę na licensje z dostępem do źródeł. Kosztuje ona 50 000 $. Patrzyłem na strone silnika na którym bazuja.
Ja również zerknąłem na screeny i robi wrażenie.
A tak BTW, coś kojarzę, że już kilka lat temu robiono grę Wiedźmin i coś im się do końca nie udało jej zrobić. Nie wiecie, czy to ta sama ekipa teraz się za to zabrała?
A tak BTW, coś kojarzę, że już kilka lat temu robiono grę Wiedźmin i coś im się do końca nie udało jej zrobić. Nie wiecie, czy to ta sama ekipa teraz się za to zabrała?
| matir wrote: |
| a czy DSJ jest polskie ?? |
Jeśli chodzi o wersję językową to tak. Jeśli chodzi o zaangażowanie Polaków przy tworzeniu gry to skoczek_2002 ma trochę racji(twierdzi, że nie). Ale niewiele. Bo przecież kto inny jak nie Polak mógł przetłumaczyć DSJ
A o Wiedźmina się nie martwcie. Robi go przecież najlepszy wydawca/dystrybutor gier i programów w Polsce(CD Projekt - aka CD Projekt Red Studio). Jeśli chodzi o cenę silnika graficznego to pomyślcie. Przecież oni kasy mają jak lodu. A przynajmniej im się ta kasa zaczęła zwiększać od 11 lutego 2005(polska premiera World of Warcraft), więc mają trochę funduszy by "podpakować" Wiedźmina. Ale jak ta gra będzie się rozchodzić na świecie.... nie mówiąc już o Polsce....
Z Polskich to raczej trudno wybierać, ale podobał mi sie Gothic. W drugą część jeszcze nie grałem ale pierwsza mnie wciągneła.
Ja równierz uważam że franko to najlepsza polska gra jak dotychczas 
Jest wiele gier polskich które na prawdę są dobrymi tytułami. Chociażby skoki narciarskie. I można powiedzieć że każda jest wydawana w dobrej cenie (Ok 19zł). PAINKILER miał być polską grą a w końcu trudno powiedzieć "czym jest" dialogi w grze są w języku angielskim więc nie rozumiem. Dla mnie teraz wspominane już wcześniej skoki są grą na która mogę poświecić trochę czasu. I przy okazji powygrywać trochę turniejów "Małyszem" 
Nie wiem czy ktoś się ze mną zgodzi ale jedną z lepszych polskich super produkcji okazał sie Maluch Racer. Ciekawe jak wygląda Wiedźmin, słyszałem że nie zła grafa i fabuła ma być w tej grze. 
Taaa oglądałem zpowiedzi z targów E3 z tym wiedźminem
no cuż taki sobie , a wysszedł już wogule czy nie ??
no cuż taki sobie , a wysszedł już wogule czy nie ??
na pewno painkiller i seria gorky 
z polskich produkcji to starocie na atari/commadore głównie produkcje niezapomnianego LK Avalon
potem na amige gierki tez byly nieczego sobie
a jesli chodzi o PC to lipa straszna.... nie ma nic co mogłoby mnie zainteresować....
potem na amige gierki tez byly nieczego sobie
a jesli chodzi o PC to lipa straszna.... nie ma nic co mogłoby mnie zainteresować....
Kiedyś grywałem Painkiller, świetna gierka. Polska ma corazto lepsze gry. Wracając do Painkiller, to ta gra została uznana za jedną z najlepszych na świecie.
no fakt na śmierc zapomnialem o painkiller. mimo ze nie grałem słyszałem mase pozytywnych opinii. moze nawet pomysle nad skołowaniem gry. po roznorakich rpg i mmorpg bedzie to ciekawa zmiana. Tylko znajac życie bede miał problem z przestawieniem sie na strzelanki bo ostatnia w jaka grałem to chyba half life 2. a było to dość czasu temu....
Swietnosc polskich gier przypadala na czasy commadore c64 i odlegle czasy PCtow.. Necrosoft kiedys zablysla na arenie miedzynarodowej ale wybrala zla polityke zarobienia maksymalnej ilosci gotowki na projekcie w jak najkrotszym czasie (wszystkie gry byly na tym samym silniku). Po pewnym czasie zbankrutowala...szkoda bo "rezerwowe psy 2" byly znane nawet za oceanem.
Jest też sporo nieoficjalnych gierek typu "bij drecha"
kiedyś grałem w taką w 3d z atari bodajrze - łazilo sie platnym mordercą i wykonywalo zlecenia - hitman normalnie
kiedyś grałem w taką w 3d z atari bodajrze - łazilo sie platnym mordercą i wykonywalo zlecenia - hitman normalnie
Wiekszosc takiach gier to chlam ktory mozna zrobic w pare godzin. Polskich perelek jest naprawde bardzo malo. Trzeba tutaj napomknac o rezerwowych psach 1 i 2 oraz ich klonie..wybaczcie ze nie przytocze nazwy ale wypadla mi z glowy, oczywiscie soldat, gry LK Avalon pod C64 i Amige, a terazniejszych to nadchodzacy niestety juz skomercjalizowany Wiedzmin.
Ja tam sobie grywam czasami w prymitwne gierki. Kupiłem w Media markcie taką fajną płytkę gdzie jest około 100 Polskich dość starych gier. Bardzo fajne.
Nie zapominajcie o CHROME'ie tez super gierka godna polecenia każdemu szanującemu sie graczowi strzelanek, ba powiem nawet ze troche kojaży mi się z FarCry'em
ale moze to tylko moje zdawanie 
Ja tylko mam nadzieję że nasi kochani pobratyńcy nie zrobią nic złego z grą wiedzmin. Z tego co widziałem to grafika rzuca na kolana. Tak wygląda screen z intro które robi platige imige http://www.thewitcher.com/inc/show.asp?n=482&t=1 .
A tak zamek z gry - http://www.thewitcher.com/inc/show.asp?n=310&t=1
Moim zdaniem super :]
A tak zamek z gry - http://www.thewitcher.com/inc/show.asp?n=310&t=1
Moim zdaniem super :]
No no no, moze powstac naprawde ciekawa gra dla fanow takich wlasnie gierek.
Wracajac do tematu to na pewno Gorky byl jedna z lepszych polskich gier.
Wracajac do tematu to na pewno Gorky byl jedna z lepszych polskich gier.
Z tego co slyszalem to wiedzmin ma byc o wiele gorszy od tego co zamierzali. Glownym bohaterem ma byc niestety Gerald a calosc ma sie ocierac o H&S . Szkoda ze programisci ulegli publice 
Last edited by Adi666 on Tue May 16, 2006 1:31 pm; edited 1 time in total
Last edited by Adi666 on Tue May 16, 2006 1:31 pm; edited 1 time in total
wg. mnie chyba jak narazie najlepsza gra ktora zostala stworzona przez polakow to Painkiller. Gdy ja pierwszy raz zobaczylem myslalem ze to gierka jakiejs zagranicznej firmy ale sie bardzo mylilem i to bardzo. Chyba lepszej nie ma gierki takze nowy Gorky17 tez jest fajny ale Painkiller bije go na kolana 
Mi tam podobał się PAINKILLER (bez dodatku [nuuuuuuda]) ,CHROME i MORTYR 2 ale przestałem grać w gry OFF-LINE i gram w ON-LINE
POZDRO
POZDRO
z polskich gier podobal mi sie CHROME
Ulubiona? Painkiller. IMO Painkiller i Chrome to najlepsze polskie gry (chociaż nie miałem okazji grać w Chrome). Szykuje się już Chrome 2
Najlepsza polska gra... moim zdaniem Painkiller lecz nie tylko przecież ten tytuł wybił się z reszty chłamu - popatrzmy też na serie "Earth" - przecież to arcydzieło!
Jeszcze wam mało - proszę bardzo! - Jack Orlando, Chrome, Xpand Rally, Kajko i Kokosz (stary, ale jary - o ile się nie myle to dali go dawno temu w CD-A), kultowy Franko (polski mortal-kombat
) i wiele innych
Polacy nie tylko tworzą dobre gry - popatrzmy też na polonizacje - przykładowo "IceWind Dale II", "Gothic" i ogólnie reszta
Fakt, zdarzały się wpadki - ale przeciez każdy popełnia błędy...
Jeszcze wam mało - proszę bardzo! - Jack Orlando, Chrome, Xpand Rally, Kajko i Kokosz (stary, ale jary - o ile się nie myle to dali go dawno temu w CD-A), kultowy Franko (polski mortal-kombat
Polacy nie tylko tworzą dobre gry - popatrzmy też na polonizacje - przykładowo "IceWind Dale II", "Gothic" i ogólnie reszta
Fakt, zdarzały się wpadki - ale przeciez każdy popełnia błędy...
No to ja podam 2 tytuly
a beda to... Teenagent i Chrome. Tego drugiego to chyba kazdy zna
a Teenagent to przygodowka typu point n click ale jest to chyba pierwsza przygodowka w jaka gralem 
Max payne 1 i 2
Kultowa seria!
edit:
nie doczytałem ze polska sory
Kultowa seria!
edit:
nie doczytałem ze polska sory
A grał ktoś w polską gre Wojownicy ?
Czym są Wojownicy?
polecam
Czym są Wojownicy?
| Quote: |
| Wojownicy są polską grą mmorpg, opartą na silniku PHP. Wciel się w wojownika i walcz by być tym najlepszym. Dołączaj do potężnych i respektowanych gildii. Walcz w turniejach! Zabijaj bestie! Walcz o chwałę |
polecam