FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Bug - przeczytajcie zanim zacznie sie czystka

mtx
Nasz szanowny admin uznał, że każdy kto zostanie przyłapany na używaniu buga, którego większość z was znam zostanie najpierw upomniany słownie. Przy drugim razie mamy z Arinem wlepiać bana. Żebyście się nie czuli bezkarni pamiętajcie, że przy edycji posta wszystko wychodzi.
Ale żeby nie było tak strasznie zaczniemy z Arinem dopiero czystki od jutro (tj. 11.06.06). Wcześniejsze posty nie 'liczą się'. Oczywiście po ostrzeżeniu odejmiemy również punkty, ale jako, że nikt nie będzie się bawił w liczenie ile system wam przyznał, więc spodziewajcie się odejmowania niesłusznie duzych ilości. Dlatego apeluję- nie używajcie tego buga.

Last edited by mtx on Sun Jun 18, 2006 10:28 am; edited 1 time in total
WMP
czy chodiz o "mój" bug?
hawranek31
To moze podajcie co to za bug bo ja go nie znam i niechcial bym przez przypadek go uzyc, bo cenie sobie tutaj hosting a ostatnio mam malo czasi wiec kazdy punkt wazny.
mtx
jeśli piszecie normalne posty to nic nikomu się nie stanie. Chodzi o bug wykryty przez niektórych dotyczący błędu w naliczaniu punktów.

Poza tym jeśli ktokolwiek zostanie na tym złapany dostaje wpierw ostrzeżenie, a więc musi być 'notorycznym' przestępcą- nawet jeśli nieświadomie ktoś to zrobi (chociaż raczej się nie da) to i tak nic mu nie grozi.
Deathplanter
Można wiedzieć na czym polegał bug? Chcę wiedzieć jakiego zachowania unikać.
@down:
Ja sobie wyobrażam. Postnięcie na tyle szybko,że widać dwa "you earned x frih$ for this post"? Wink

----
Pobudza wyobraźnię ;P

Last edited by Deathplanter on Wed Jun 14, 2006 7:33 am; edited 1 time in total
Adi666
Sadze ze to cos sie ma po edycji postow. Bo innego sposobu jakps sobie nie wyobrarzam...bylem blisko?
Kudlaty
Wiecie co.. powinniscie naprawde podac jakie to bugi bysmy je omijali... :]
przeciez nikt nie bedzie uzywal tego buga jak sie dowie co to za bug, a przeciez skoro da sie go latwo wykryc to bedziecie warny dawac takim ludzia.. :]
tak wiec mysle ze cos krecicie i chyba nie da sie go tak latwo wykryc... bo inaczej to czemu byscie to tak ukrywali.. :]
mtx
czy ja się wyrażam jasno: jeśli piszecie normalne posty nic nikomu się nie stanie, a jak się stanie i zacznie łamać regulamin zostanie o tym poinformowany i dopiero za drugim razem ukarany.
Buga widać po edycji posta. Ale żeby nie musieć kontrolować non stop waszych postów- nie mogę podać jak tego buga się używa.
darczeku
to ja Wam pomogę (nie żebym sam bugował) - spacje to konca linii w poscie, enter i znowu spacje:)
Badz spacje na koncu posta. - A frihy leca Twisted Evil
Deathplanter
Nie da rady poprawić tego algorytmu? Szczerze mówiąc,łatwo to wykryć,bo ja na przykład odruchowo podświetlam post który czytam...
@edit:
BTW,Wątpię żeby to było to. Niby jakim cudem miałoby to wychodzić podczas edytowania?
darczeku
spacje da sie zaznaczyc.
draqo
darczeku wrote:
to ja Wam pomogę (nie żebym sam bugował) - spacje to konca linii w poscie, enter i znowu spacje:)
Badz spacje na koncu posta. - A frihy leca Twisted Evil

Ja znalazłem inny bug, ale nie będe pisał bo nie wolno Razz Trzeba by popracować nad algorytmem.
WMP
Co do algorytmu to admin nie wsadził pętli którą bedzie sprawdząc czy są koło sibie *** i jak są to je usówa i znowu.
Timczak
Co do tego bugu. Działa on nie zawsze. Czesem pkt lecą czasem nie. Pozatym można poprostu wprowadzić ograniczenie w liczbie znaków przy zmianie. Powinno pomóc
WMP
To nie chodiz o edycję
pawelsz
Tylko sie zastanawiam czy jak sie potem zedytuje post i wywali te spacje to czy punkty nie zostana.
loginos
jeśli zostają to nie trzea wstawiac spacji
wystarczy dowolny tekst, ktory potem sie usunie
pawelsz
Wlasnie cos takiego kiedys widzialem ze zadzialalo ale nie wiem czy po ktorejs zmianie w systemie punktow nie naprawili tego... chyba ze mi sie tylko wydawalo.
mtx
czy wy musicie kombinować? Smile

proszę pisać normalne posty i już. Żadnych spacji, niepotrzebnych dodatków, kasowania i edytowania.
Po prostu Smile
Calemb
No dobra, ale pisanie postów jeden pod drugim tego samego użytkownika jest zabronione. Tak więc jeśli ktoś chce coś dopowiedzieć czy sprostować swoją wcześniejszą wypowiedź, a nikt nic nie odpowiedział to musi kliknąć edytuj.... Poza tym jest chyba też taki bug, że jak się edytuje posta i się ununie zdanie to za to też lecą frih$'y.
Deathplanter
No mtx,zainspirowałaś mnie ;P Przed chwilą,zupełnie przez przypadek (próbując regulować wielkość czcionki we fragmencie mojego posta) odkryłem że $ dostaje się też za niewidzialną część tekstu,tj. tagi bbCode. Chyba skrobnę o tym jutro do admina frihosta,chyba że mnie wyręczysz =]
SkorpioN
Siema all, pewnie da rade to poprawić i będzie poprawione ;] Wystarczy poczekać ...

p.s

witam wszystkich których opuściłem już dawno temu Razz
WMP
Bravo! O to tu chodiz Deathplanter
SkorpioN
Punkty po kasowaniu nie zostają to działa tak:

Piszesz posta za 4 pkt.

edytujesz i usuwasz połowe i pisze, że dostałeś 3 punkty i sie dzieje tak, że te 4 sie usuwają i dodają sie te 3 ;P
GKH
heh, jednak ja nie edytowałem posta, ale zawsze po edycji powinno oedjmować Shocked
mtx
o Jesu.. czy ja się nie wyrażam jasno?

nie kombinować! I JUŻ!

admin wie wszystko i nikogo nie trzeba zawiadamiać a jak kogoś złapię to głowy polecą..

jako, że już wiecie o co chodzi- głowy będą leciały za pierwszym razem (bo teraz nie można popełnić błędu z niewiedzy, a nieznajomość prawa nie zwalnia z niego)

DRŻYJCIE!
WMP
Drżymy!

Jakby ktoś niewiedział to nie wolno używac takich rzeczy:
Pisać np.
Code:
[b][/b][b][/b][b][/b][b][i][/i][i][/i][i][/i][u][/u][u][/u][u][/u][list][/list][list][/list][list][/list][quote][/quote][quote][/quote]
gdyż punkty są zliczane za każdy znak postawiony z treści wiadomosci a wiec także za BBCode
Summoner01
Wmp każdy rozumie na czym polegają te bugi Razz a ty pokazując je zarobiłeś pare FRIH$ heh bugować na FRIH$ mozna w wiele innych sposobów ale i tutaj morał tygodnia:

LEPIEJ MIEĆ NORMALNE PUNKTY FRIH$ NIŻ NIE MIEĆ ICH WOGÓLE

Very Happy
the_mariska
Ja tam się nie boję.. I tak jestem taka straszna gaduła, że zawyczaj i bez takich zabaw mam posty po 4 punkty [moje wpisy na polskim forum są pod tym względem prawdziwym wyjątkiem Very Happy]. Boję się, że państwo admini kiedyś wpadną na pomysł żeby banować za gadanie bez sensu. Póki co, nawet nie zauważyłabym że takie coś istnieje, jakbyście tyle o tym nie krzyczeli :]
mtx
ależ oczywiście, że i na to jest paragraf Smile

Quote:
# Odpowiadając w jakimś wątku upewnij się, że Twoja wypowiedź to coś więcej niż przypadkowy zlepek słów, który z ledwością można nazwać zdaniem. Unikaj także wypowiedzi nie związanych z tematem dyskusji... zazwyczaj dzieje się tak, kiedy chcesz napisać w wątku, który albo Cię nie interesuje, albo - powiedzmy sobie szczerze - o którego tematyce nie masz za bardzo pojęcia. Po prostu unikaj pisania w wątkach, które Cię nie interesują. Wink

# NIE SPAMUJ I NIE FLEJMUJ! Na FriHoście obowiązuje polityka trzech podejść. Dajemy Ci dwa ostrzeżenia zanim otrzymasz bana, wraz z blokadą adresu IP.

Quote:
Q: Co dokładnie oznacza "być aktywnym na forum"?
Rozumiemy przez to, że odwiedzasz nasze forum regularnie i piszesz coś od czasu do czasu. Często popełnianym błędem jest stawianie ilości ponad jakość. Jakość postów pozwala na zachowanie tematyki dyskusji, czyni dany wątek rzeczowym i po prostu sprawia, że ludzie lubią się wypowiadać. Dlatego więc posty bez jasnego celu są niedozwolone.

jeszcze coś?? Smile
Balcard
Ja się przyznaje bez bicia że należy mi zabrać 4 punkty bo kiedyś jak jeszcze niebyło afery o tym problemie to napisałem posta na właśnie 4 punkty i go wysłałem. Po czym przeczytałem go i stwierdziłem że jest bez senesu i go usunołem. A ppowiedzie mi czy za to co napisze w Quocie to też są punkty ?
Calemb
Nie w quocie nie, no bo po co Arin tyle razy prosiłby że by to i owo w quote wstawiać? Ja piszę sobie normalne posty i nikt się jeszcze nie skarżył że są złe Smile
WMP
Panie Summoner, jeżeli ty rozumiem o co chodiz to dobrze, jednak sa ludize którym moze niechce się wałkowac tematu, albo nowi któryz nie wiedzą tego i owego, dlatego podsumowałem to. I tak na tym poście mozę dostałem z 2 punkty, jeśli tak bardiz się oburzasz to dostaniesz je odemnie
Summoner01
;/ Nie oto mi chodzi. Niepotrzebne mi są te 2 punkty do niczego ale bez sensu jest pouczać ludzi o tym co było napisane pare postów wcześniej. Jak ktoś czytał to wie oco chodzi. Mnie to nieobchodzi... przestań "wydziwiać" bo to robi się głupie ;/
WMP
wydziwiać? Nie rozumiem.

jeżlei ktoś nieczytał postów to napewno rzuci mu sie w oko mój post, co zadziałą, i się dowie czego nie wolno robić
Deathplanter
WMP wrote:
wydziwiać? Nie rozumiem.

jeżlei ktoś nieczytał postów to napewno rzuci mu sie w oko mój post, co zadziałą, i się dowie czego nie wolno robić

Popieram Summonera. Posty nie mają rzucać się w oczy,bo jak każdy będzie próbował tak go sklecić, żeby się wyróżniał,zrobi się tu śmietnik.

Te 2 pkt to możesz dać mi ;P

Honestly, ja na miejscu mtx wywaliłbym cały ten temat i dopisał do regulaminu,że próba oszukania systemu naliczania punktów grozi banem. EOT,proszę Was Wink
@down:
Zawsze musisz mieć ostatnie zdanie? Myślisz co oznacza EOT? ;P Poza tym,przyklejone tematy zawsze się czyta w całości,szczególnie jeśli mają te góra dwie strony ;D

Last edited by Deathplanter on Wed Jun 28, 2006 8:08 pm; edited 1 time in total
WMP
ehhh, załóżmy że wchodiz jakiaś nowa osoba, PRZEGLĄDA wszytkie tematy i widize ze tak nie wolno robić, przecierz dużo osób nei czyta tematów tylko przegląda.
Chciałbym już zakońcyzć tą kłutnię bo tylko robi się spamowisko.

mtx: i po spamie
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.