FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Przenoszenie phpBB by przemo... tez tak mieliscie

Deathplanter
Skopiuję moją wypowiedź z forum przemo.org:
Quote:

Witam, przejrzałem F.A.Q.,poszukałem odpowiedzi na forum i ciągle nie mogę znaleść rozwiązania na mój,pewnie dość specyficzny problem. Otóz,po około dwóch miesiącach korzystania z hostingu 60free.ovh.org zaczęły mi powolutku doskwierać problemy z wielkością bazy danych (zużyłem już jakieś 10%,co jest IMHO alarmujące ). Zdecydowałem się przenieść stronę na hosting na frihost.com (gorąco polecam!),szybciutko zrobiłem plik .sql korzystając z opcji eksportu w phpMyAdmin i zabrałem się do importowania wszystkich zapytań. DBLoader był dla mnie niewygodny,zdecydowałem więc skorzystać z importowania plików w menu "SQL" aplikacji phpMyAdmin. Po długich godzinach prób i błędów stwierdziłem, że dziwnym trafem bez funkcji kompatybilności z MYSQL3* skrypt sql nie ruszy. No trudno, poradziłem sobie z wynikającym z konwersji złym kodowaniem (było sporo do roboty,używając vima przygotowałem kilka wyrażeń regularnych,które pozamieniały w całym skrypcie polskie literki (poza dużymi,po prostu nie miałem na to czasu) na kombinacje HTMLowskie o formacie &#*. Gdy już doszedłem do rozwiązania problemów z kodowaniem (których zastosowanie zostawiłem na później,zamieniając tylko te znaczki,które pojawiają się wyjątkowo często),postanowiłem postnąć coś w forum testowym,żeby się przekonać,czy tutaj wszystko działa. Niestety,zawiodłem się: po napisaniu pierwszego posta pojawił się co prawda ekran kłamiący mnie,że post został dodany,niestety po chwili zostałem przeniesiony na adres http://deathplanteria.frih.net/viewtopic.php?p=0#0 ,gdzie powitała mnie wiadomość:
Quote:

Taki post lub temat nie istnieje, być może został przed chwilą usunięty, wróć i spróbuj ponownie

Po ponownej próbie postnięcia,gdzie indziej:
Code:

Error in posting

DEBUG MODE

SQL Error : 1062 Duplicate entry '0' for key 1

INSERT INTO forum_topics (topic_title, topic_poster, topic_time, forum_id, topic_status, topic_type, topic_vote, topic_icon, topic_expire, topic_color, topic_title_e, topic_tree_width) VALUES ('itd7itifti', 2, 1149609456, 2, 0, 0, 0, 0, 0, '', '', 0)

Line : 331
File : functions_post.php

Co może być przyczyną? Forum próbuje na siłę wstawić temat o ID 0,niestety nie wiem jak przywrócić to do porządku. Po postnięciu testy integralności check_files.php wykazują błędy w temacie 0. Próbowałem wyczyścić bazę i wykonać zapytania bez auto_increment=*,niestety nic to nie pomogło. Mam nadzieję,że wiecie o co chodzi. Jestem w stanie zapłacić 50$ na forum frihosta,jeśli nie da rady uzyskać pomocy za darmo...
Pozdrawiam,
Deathplanter.

Jak na razie nikt nie pomógł... link do tematu na przemo.org:
http://www.przemo.org/phpBB2/forum/viewtopic.php?p=192665#192665
Jeśli ktoś mi pomoże,zapłacę wszystkie frihdolarki jakie mam.
Pzdr,
Deathplanter.
WMP
naprawde dziwne, sprawdz w PMA stróktórę bazy cyz jest właściwa jak powinna być. Jeśli jest to zrób tak.

wywal wszytko z frihosta, pliki, baze...
Wgraj jeszcze raz pliki i zainstaluj forum. Wejdź do pam na poprzednim serwerze i zób zrzut bazy, ale nei struktury tylko samych danych. W notatniku zmień prefiks jak jest inny i wsadź baze na frihosta(która wześniej musisz wyczyścić)

ZRÓB KOPIE ZAPASOWĄ DB!

I zmień nazwe domeny, jak to sie robi powineineś znalesc na przemo.

ty linuksowiec z Łodzi i jezcze chcesz płacić? Smile
Deathplanter
Niestety,nie pomogło ;<. Ktoś jeszcze ma pomysł,co jest źle?
kochanek
w jaki sposob eksportowałes baze danych z 60free.... ? miałem bardzo podobny problem bo uzyłem złego trybu eksporotania .... musisz dostosowac eksportowanie (tryb) do tego ktory jest na frihost Smile

czasem tez nie zmieniłes wersji przema ?
Deathplanter
Eksportowałem w trybie kompatybilności z MySQL323,bo w trybie bez kompatybilności FriHost miał problemy ze zrozumieniem jak ma stworzyć tabelki (nie rozumiem czemu,miał problem ze zrozumieniem słów kluczowych collocation i charset bodajże...). Co do zmiany trybu importowania to jestem L-A-M-E,bo o ile na ovh.org nie miałem problemów ze zmianą kodowania importowanego pliku,tak w phpmyadmin frihosta plik import.php nawet nie istnieje. Co do wersji przema: na 99% nie,ale nawet nie wiem gdzie patrzeć,żeby się upewnić...
kochanek
Z przemem jest troszke porombane ... bo najpierw trzeba zaistalowac całość pozniej baze a nastepnie spowrotem pliki z porzedniego serwera przenieść . Kodaowanie mysql jest jak najbarziej poprawne tylko raczej mi chodziło o kodowanie samych znaków czy to latin 2 czy inny ?
Deathplanter
Nie mam pojęcia! Włączyłem tryb kompatybilności z MySQL323,więc chyba zrobiło na domyślnym. Najchętniej to bym całą tą przeprowadzkę komuś zlecił.
WMP
Ja się mogę podjąć. Ciągle tylko Przema przenosze.... napisz na gg: 3583066
Deathplanter
WMP nie dał rady. Cały mój aktualny stan konta do wygrania!
[ZAMKNIĘTE]

Last edited by Deathplanter on Sun Jun 25, 2006 9:18 pm; edited 1 time in total
Antek88
spróbuj wgrać jeszcze raz wszysztki pliki (poza config.php) od przema.
mi jak wchodzę na strone wywala:
Quote:
phpBB by Przemo : Critical Error

Could not obtain ban information

DEBUG MODE

SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'OR ban_email LIKE '' OR ban_email LIKE ''' at line 4

SELECT * FROM forum_banlist WHERE ban_ip IN ('d963dd39', 'd963ddff', 'd963ffff', 'd9ffffff') OR ban_userid = OR ban_email LIKE '' OR ban_email LIKE ''

Line : 49
File : sessions.php

A konto na starym hostingu juz usunoles? Jesli nie to moze sprobuj jeszcze raz stworzyc kopie bazy danych...
Deathplanter
Nie,nie usunałem. Ten błąd wyskakuje bo WMP coś-tam mieszał,a jaj uż po prostu nie mam siły wrzucać plików po raz setny...
Antek88
to może spróbuj stworzyć jeszcze raz kopię bazy danych i wgraj ją jeszcze raz. może coś nawaliło podczas poprzedniego tworzenia.
Deathplanter
I przed ostatniego,i dwa razy temu? Chyba szybciej zapłacę komuś za robotę. Są chętni?[ZAMKNIĘTE]
@all na dole:
Sorki ale ja już zdążyłem założyć forum od nowa Wink Dzięki za próby pomocy ;'>

Last edited by Deathplanter on Sun Jul 16, 2006 5:33 pm; edited 1 time in total
crash76
hmmm sprobuj wyczyscic te tabele, jak cos to pisaj na gg: 2877057. W miare mozliwosci postaram sie pomoc. Mam podobny problem po przeniesieniu forum i chyba wymyslilem lekarstwo jako ze zauwazylem ze po przeniesieniu forum i napisaniu postu zaczyna numerowac posty od nowa a przeciez juz sa te numery w bazie wiec dlatego jest ten blad. Nie zagladam tutaj za czesto wiec jak cos to prosze na GG
Kudlaty
nie chodzi o to ze numeruje od nowa... poprostu nie nadaje kolejnych numerów tylko cały czas ID 0
a rozwiazanie jest proste... bo juz to kilku osoba naprawiłem.. Razz
gdybys mi podał jakie tabele są w by przemo to bylo by mi łatwiej... ale z pamieci mogę powiedziec tak:
tabela forum_topics
będziesz tam mial topic_ID taki wiersz... edytuj go i w kolumnie extra ustaw auto increment a w default wymarz wszystko
zrób to samo dla tabel forum_post, forum_privmsg i wszystkich innych gdzie moze sie zwiekszac ID
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.