huj wam w dupe
Last edited by zaufmenik on Thu Jun 22, 2006 4:59 pm; edited 1 time in total
| zaufmenik wrote: |
Chciałbym sobie założyć konto w jakimś banku. Narazie mam konto internetowe w mbanku, nie narzekam, ale też chce mieć w konto w normalnym banku. Mieszkam w Polsce, w dużym miescie gdzie banków nie brakuje ale nie wiem na który sie zdecydować.
Jaki byście polecieli ? |
od kiedy mbank to konta "internetowe"?
mbank jest odzialem podajze bre banku;)
Pozatym, czego Ci brak w mbanku, a co mają, jak nazwales "normalne" banki?
| darczeku wrote: |
| zaufmenik wrote: | Chciałbym sobie założyć konto w jakimś banku. Narazie mam konto internetowe w mbanku, nie narzekam, ale też chce mieć w konto w normalnym banku. Mieszkam w Polsce, w dużym miescie gdzie banków nie brakuje ale nie wiem na który sie zdecydować.
Jaki byście polecieli ? |
od kiedy mbank to konta "internetowe"?
mbank jest odzialem podajze bre banku;)
Pozatym, czego Ci brak w mbanku, a co mają, jak nazwales "normalne" banki? |
Mbank jest bankiem internetowym , jest tez oddziałem bre banku jednak w tych oddziałach nie otrzymasz żadnej pomocy na temat mbanku. Jedyna komunikacja z mbankiem poza internetem to Mkioski które nie znajdują się w każdym mieście, jednak jeśli w Twoim mieście jest MKiosk nir wiem czy jest sens zakładać inne konto w banku:)
Wiem co moge odradzic: PeKaO SA (mamuśka tam ma - strasznie zdzierają siano...)
W PKO też nie wychodzi najtaniej (kolega zrezygnował na rzecz mbanku)... musiał byś wejsć na jakąś stronę traktującą o bankach, porównać oferty i ceny i wybrać to, co Cie interesuje 
mbank ni ejest bankiem internetowym - a co z telefonem/sms?
Dostajesz normalną visę e, więc bank ineternetrowy (przelewy przez email) to raczej nie jest.
Moze inteligo?
| darczeku wrote: |
mbank ni ejest bankiem internetowym - a co z telefonem/sms?
Dostajesz normalną visę e, więc bank ineternetrowy (przelewy przez email) to raczej nie jest.
Moze inteligo? |
Mylisz banki internetowe z internetowymi systemami płatności takimi jak paypal, moneybookers, egold
Bank internetowy = bank z normalną funkcjonalnością jednak nie posiadający swoich placówek
Co do inteligo ... nie byłoby głupie, podobnie jak mbank z tym, że przelewy zewnętrzne to 0.99zł , i minimum saldo miesieczne 200zł by nie pobierali opłat... dodatek w stosunku do mbanku - wszystkie bankomaty PKO + mozliwość wpłaty w okienku za friko (ale pko cos cuduje i chcą chyba za to pobierać kase).
Najlepiej jakby zaufmenik sprecyzował czego oczekuje od takiego banku , bo może się okazać, ze wcale mu nie jest potrzebny 
jakie inne banki oprocz mbanku pozwalaja na darmowe prowadzenie konta?
Nie mowie o tym, ze trzeba miec jakas kwote powyzej
W ramach tego topicku chciałbym spytać co wiecie na temta konta (studneckiego) w ING Banku. Dużo ze znajomych ma tam konta (ale nie takie jak mnie intersują) i ja też chciałbym mieć. Oczywiście z dojściem do netu.
darmowe konto jest np. w lucas banku, ale fukkcjonalność ich systemu internetowego to porażka, np:
- aby w necie bylo widoczne konto, na ktore chcesz wysylac przelewy, trzeba pojsc do placowki
- kasa ktora wplynie na koto jednago dnia, nie jest widoczna w systemie internetowym tego dnia, tylko nnastepnego
plusy:
- darmowa kawa, kiedy czekasz w kolejce;-)
moim zdaniem mBank jest dobry, choc jest to bank tylko internetowy ale oferuje dogone warunki 0zl za prowadzenie konta, oprocentowanie 1%, wiem ze to nie duzo ale jesli chcesz nic nie placic za konto to chyba dobry wybor. Aktualnie mam tam swoje konto i nie narzekam, wczesniej posiadalem konto w MultiBanku ale zrezygnowalem z niego, z czego mialem pozniej mase problemow gdyz musialem chodzic z 5 razy do placowki bo byly problemy z usunieciem mojego konta (kobieta mowila mi ze konto jest usuniete a przychodzily do mnie rozliczenia i tak z kilka razy....) wiec stanowczo tego drugiego nie polecam. Pozdrawiam 
Ja wprawdzie nie mam konta w banku, ale słyszałem, że mBank jest dobry. Że ma korzystną ofertę dla swoich klientów i że ma dobrą obsługę.
Więc może warto spróbować?
mbank !! polecam ten bank.. mam tam izzy konto pryey neta i wsyzstko ladnie smiga. denerwuje mnie tzko jak powoli yakladaja konta 
Ja tam polecam PKO inteligo i tyle
Bardzo wygodne
Regards:
Razer
ja mam konto w PKO, jakos tanio nie jest ale poki co nie narzekam, nie mam w sumie wiekszych zastrzezen, a narazie czuje sie pewnie... to chyba jedyny bank z gwarancjami panstwowymi...
jasne jesli masz co miesieczne wplaty lub wogole jakies wplaty to jasne
ale jesli komus potrzebne konto na ktore bedzie przelewal kase raz na jakis czas to placic za puste konto raczej sie nie oplaca 
Ja osobiscie mam w mbanku i bardzo polecam, obsluga przez fona jest dobra jesli trzeba przyjada do domu.
No i zabezpieczenia jedne z lepszych podobne do Inteligo kazda tranzakcja musi byc podwierdzona nowym kodem z osobnej karteczki (inteligo ma zdrapke)
Co do innych bankow ING i Multibanku to ujda w tloku nie wiem jak oplaty ale jesli chodzi o przelewy itp przez neta to nie jest najgorzej, choc zabezpieczenia juz nie sa tak dobre zwlaszcza w ING bo Multibank ma lepsze.
Duzo tu mowicie o MBanku, ze jest dobry itd. To fakt. Ale.... jezeli w miescie nie ma MKiosku ( np. u mnie nie ma :/ ) to indywidualne wplacanie kasy to porażka :/ Chcac isc do jakiegos banku i wplacic kase na swoje konto trzeba zaplacic min. 7zl prowizji, ktora podchodzi nawet do 20zl !! :/ Wiec najtansza opcja to poczta polska - 2,5zl, z tym ze kasa jest na koncie dopiero po ok. 3 dniach :/
Wiec jezeli ktos nie ma mKiosku w miescie niech sie powaznie zastanowi, przed zalozeniem konta w mBanku.
nom to akurat jest niewygodna rzecz u mnie nie ma mKiosku i musze wplacac kaske na poczcie
mam nadzieje ze zrobia jakis w niedlugim czasie 
Polecam BZWBK http://dlaciebie.bzwbk.pl/10019 . korzystam i ich usług już 15 lat i się nie zawiodłem. Ponad 800 bankomatów. Opcja kont dla młodych ludzi do trzydziestu lat - konto bez opłat. Przelewy elixir tylko 50 groszy. Dostęp do konta przez internet. Miła i rzeczowa obsługa w odziałch banku i co najważniejsze pracownicy poiformowani o usługach w banku. Mam złe doświadczenia z innym bankiem, z którgo usług muszę korzystać (zlecenie pracodawcy) ale nazwy jego tu nie podam a więc nie polecam.
Sam niedługo musze sobie założyc jakieś konto i pewnie zrobie w mbanku, ale wie ktoś czy gdzieś w Olkuszu jest jakis msklep czy inny punkt, w którym mógłbym wpłacać/wypłacać gotówkę?
O i kolejna osoba z Olkusza
Masz w hypernovej mKiosk (zaraz przy wejściu na halę). Jest tam wplatomat, niestety nie wiem jak dziala, bo do tej pory raz chcialem wplacic i niestety akurat wtedy nie dzialal
Ale ile razy teraz tamtedy przechodze, to dziala, tylko ja nie mam potrzeby z niego korzystac
Ogólnie polecam mBank, a dla tych, co nie maja mKiosku w poblizu, to polecam BZWBK lub Inteligo - nie mialem tam kont, ale same pochlebne opinie slyszalem. Odradzam natomiast BPH i PKO S.A.
Ja korzystam z kredyt banku i polecam bo jeszcze mnie nie okroili chodz pobieraja opłaty za utrzymanie konta .To raczej dla tych ktorzy
juz mysla poważniej o swoich finansach . 
| webek wrote: |
| Sam niedługo musze sobie założyc jakieś konto i pewnie zrobie w mbanku, ale wie ktoś czy gdzieś w Olkuszu jest jakis msklep czy inny punkt, w którym mógłbym wpłacać/wypłacać gotówkę? |
na stronie mBanku mozesz sprawdzic ktore i gdzie i jakie placowki obsluguja wyplaty/wplaty kasy bez prowizji 
Aby polecic tobie jakis bank..musialbys podac troche wiecej szczegol do czego ci jest potrzebny np
-czy sie uczysz
-czy masz staly dochod
-czy bedziesz uzywac karty bankomatowej
-czy korzystac ebdziesz z dostepu internetowego
Itp itd.
Ja osobiscie korzystam z WBK.. place 2 zl za wyciag , 50 groszy za przelew internetowy , reszta darmowa, no i ze mieszkam w wiekszym miescie - Poznan to mam pelno bankomatow pod reka
i jak na razie jestem zadowolony z tego banku.
mam w mbanku, bo założyłam sobie kilka lat temu dla karty- mam tam 500 zł na nieprzewidziane wydatki- idę na zakupy i zabraknie czy coś.. po prostu tylko Izzy mi pasowało
co do 'poważnych' kont to polecam ING. Świetne jest teraz Otwarte konto oszczędnościowe. (http://www.ing.pl/oszczednosci/)
a tu tabela prowizji i opłat: http://www3.ingbank.pl/_itemserver/download/tab_det.pdf