FRIHOST • FORUMS • SEARCH • FAQ • TOS • BLOGS • COMPETITIONS
You are invited to Log in or Register a free Frihost Account!


Internet Explorer de bir sorun!





mcc
Arkadaşlar Internet Explorer ımde bir sorun var aslında pek sprun sayılmaz ama nezaman bi sayfa açsam ve o sayfada flash bulunuyorsa flash seçili oluyo üzerine tıkladığımda gidiyo ama flaslar sayfa açılınca seçili oluyo sinir oluyo insan ayarlarda falanmı neden böle oldu onuda anlamadım bi el atsanız!
sorun aslında fare ile flasların üzerine geldiğimde çerçeve çıkıyo !
BURAK_X
Sanırım bu aralar herkesin böyle bir sorunu var.İnt.exproler in yeni bi şeyi galiba
arno
mcc wrote:
Arkadaşlar Internet Explorer ımde bir sorun var aslında pek sprun sayılmaz ama nezaman bi sayfa açsam ve o sayfada flash bulunuyorsa flash seçili oluyo üzerine tıkladığımda gidiyo ama flaslar sayfa açılınca seçili oluyo sinir oluyo insan ayarlarda falanmı neden böle oldu onuda anlamadım bi el atsanız!
sorun aslında fare ile flasların üzerine geldiğimde çerçeve çıkıyo !


en iyisi firefox veya opera kullan. ben de öyle bir sorun çıkmadı şu ana kadar...
DarkJedi323
firefox'ta nötesi yok arkadaşlar. IE'den geçtim firefox'a %100 müşteri memnuniyeti. Laughing
selim06
DarkJedi323 wrote:
firefox'ta nötesi yok arkadaşlar. IE'den geçtim firefox'a %100 müşteri memnuniyeti. Laughing

katılıyorum ama Opera'da çok iyi bence bazı Java uygulamalarını Firefox açamıyor ama Opera tık bile demiyor...Yine de en iyisi Firefox..
mcc
peki bu sorun değilse ayarları nerede nerden düzeltecez?
selim06
mcc wrote:
peki bu sorun değilse ayarları nerede nerden düzeltecez?

Şurayı dene:
Denetim Masası---)İnternet Seçenekleri---)Gelişmiş---)Medya sekmesi buradan gerekli yetkilendirmeyi yapabilirsin umarım...
BURAK_X
Ya da Fire Fox kullan Very Happy
ama mesela bilmem kullanan var mı, flashları indirmek için eklentiler, Fire Fox için yok
Coomedy
mcc wrote:
Arkadaşlar Internet Explorer ımde bir sorun var aslında pek sprun sayılmaz ama nezaman bi sayfa açsam ve o sayfada flash bulunuyorsa flash seçili oluyo üzerine tıkladığımda gidiyo ama flaslar sayfa açılınca seçili oluyo sinir oluyo insan ayarlarda falanmı neden böle oldu onuda anlamadım bi el atsanız!
sorun aslında fare ile flasların üzerine geldiğimde çerçeve çıkıyo !

aynısı bende var:(
çerçeveye tıklayınca gözüküyorlar(oynayama başlıyorlar en başta ama tıklayınca linkleri falan aktif oluo)
BURAK_X
Coomedy wrote:
mcc wrote:
Arkadaşlar Internet Explorer ımde bir sorun var aslında pek sprun sayılmaz ama nezaman bi sayfa açsam ve o sayfada flash bulunuyorsa flash seçili oluyo üzerine tıkladığımda gidiyo ama flaslar sayfa açılınca seçili oluyo sinir oluyo insan ayarlarda falanmı neden böle oldu onuda anlamadım bi el atsanız!
sorun aslında fare ile flasların üzerine geldiğimde çerçeve çıkıyo !

aynısı bende var:(
çerçeveye tıklayınca gözüküyorlar(oynayama başlıyorlar en başta ama tıklayınca linkleri falan aktif oluo)

güzel bi açıklama.ama neden firefox'da olmuyo acaba?yine de saol
geyikkutuphanesi
flash player ın yeni sürümüyle gelen bir uygulama olsa gerek. Player senden flash uygulamayı önce aktif etmeni istiyordur. Bir alt sürümünü yüklersen flashplayer ın sorun kalmaz heralde:D
dxhunter
Tum ayarlari default yapmayi dene birde.
serdar47
Opera gibisi yok bence..Ama firefoxda çok kullanışlı..
uoturkey
Firefox kullanmaya kalktım 2gün dayanabildim. IE'den memnun olmasam da devam.


Default settings en güzel yoldur hem de farkında olmadığın çoğu probelemi(açıkları) kapar. Arasıra herkesiz yapması gereken ama 1 saat boyunca pencere onaylam ve ret etmesi gereken bir olaydır tabii Very Happy
duckling
BURAK_X wrote:
Ya da Fire Fox kullan Very Happy
ama mesela bilmem kullanan var mı, flashları indirmek için eklentiler, Fire Fox için yok


nasıl yok Confused
b17
serdar47 wrote:
Opera gibisi yok bence..Ama firefoxda çok kullanışlı..

Bence de en iyisi Opera.Rakipsiz.De ie'nin de firefox'un da opera'nın da değişik sorunları var.Birinde olmayınca diğerini kullanıyorum Laughing
bugra9
Ben Operanın üstüne browser tanımam. Zaten Operayı ücretliykende (kırarak) kullanıyordum halada kullanıyorum. Tek sorunum bile olmadı.
duckling
b17 wrote:
serdar47 wrote:
Opera gibisi yok bence..Ama firefoxda çok kullanışlı..

Bence de en iyisi Opera.Rakipsiz.De ie'nin de firefox'un da opera'nın da değişik sorunları var.Birinde olmayınca diğerini kullanıyorum Laughing


sen de üçünü birleştir bi browser yaz o zaman Razz
tufansaba
bu sorun hala var flash player 9 un sorunlu olması herkes tarafından olumsuz yorumlar alıyor

2.side xp sp2nin aşırı güvenliğe kaçması Very Happy


ie kullanıyorum olmazsa ff e geçiş yapıyorum Laughing
karel
Bende firefox tan ötesini tanımam hemm firefox çok hızlı hemde güvenli firefox geçmenisi tavsiye ederim fakat bazı sayfaları firefox açmıyor.IE için özel sayfaları..Bide ttnet kato bildirim sayfası firefoxu kabul etmiyor.DİKKAT!!
mr.emre
karel wrote:
Bende firefox tan ötesini tanımam hemm firefox çok hızlı hemde güvenli firefox geçmenisi tavsiye ederim fakat bazı sayfaları firefox açmıyor.IE için özel sayfaları..Bide ttnet kato bildirim sayfası firefoxu kabul etmiyor.DİKKAT!!



O eskidendi

Quote:
Bu sayfa en iyi 1024*768 çözünürlükte, 16K renk ile Internet Explorer 5.x, 6.x ve Mozilla/Firefox 1.0.x tarayıcıları tarafından görüntülenir.
geyikkutuphanesi
en iyisi linux kullanın o zaman mecbur firefox kullanırsınız zaten. Laughing
palavra
ie 7 iyiden iyiye firefoxa benzedi galiba

firefox 3 u bekliyorum bakalim

nasil degisiklikler yapilacak
abone
yaww mcc kardeş halaa çözülmedi mi problem ie 8.0 çıkacak nerdeyse Laughing
mr.emre
palavra wrote:
ie 7 iyiden iyiye firefoxa benzedi galiba

firefox 3 u bekliyorum bakalim

nasil degisiklikler yapilacak


Firefox 3 mü? Shocked Firefox 2 bile resmi olarak daha yeni piyasaya sürüldü, 3 ün çıkmasına daha çok var.

+

IE7 Firefox'a benzedi demişken şuna bir göz atın.



Microsoft(R) Firefox
mcc
Anlamıyotrum bazı sitelerde bu denetim yok mesala kendi sitemdeki flashlarda yok bazılarında çıkıyo neden olabilir acaba ?
darkeagle
mr.emre wrote:
palavra wrote:
ie 7 iyiden iyiye firefoxa benzedi galiba

firefox 3 u bekliyorum bakalim

nasil degisiklikler yapilacak


Firefox 3 mü? Shocked Firefox 2 bile resmi olarak daha yeni piyasaya sürüldü, 3 ün çıkmasına daha çok var.

+

IE7 Firefox'a benzedi demişken şuna bir göz atın.



Microsoft(R) Firefox


Internet Explorer a veda anlamına gelmiyordur inş Sad
mr.emre
Sorun Son Windows güncelleştirmelerini yaptığınızda ortaya çıkıyor. Wink

Çözüm:


Ceviz.net > Kod > Flash Etkinleştirme Sorununun Çözümü wrote:
Sorun aslında bir kaç javascript kodu ile çözülebiliyor
ama bazılarıda sonuç vermiyordu.Bunun üzerine
Adobe firmasının ürettiği Dreamweaver
yardımımıza koştu. Dream
weaver'ın 8.0.2 versiyonuna terfi edenler için
şuan sorun yok çünkü sayfanıza herhangi bir
flash eklediğinizde dreamweaver aşağıdaki
kodları sizin için yaratacaktır. umarım yardımcı olur.


flashetkin.js

Code:
//v1.0
//Copyright 2006 Adobe Systems, Inc. All rights reserved.
function AC_AddExtension(src, ext)
{
  if (src.indexOf('?') != -1)
    return src.replace(/\?/, ext+'?');
  else
    return src + ext;
}

function AC_Generateobj(objAttrs, params, embedAttrs)
{
  var str = '<object ';
  for (var i in objAttrs)
    str += i + '="' + objAttrs[i] + '" ';
  str += '>';
  for (var i in params)
    str += '<param name="' + i + '" value="' + params[i] + '" /> ';
  str += '<embed ';
  for (var i in embedAttrs)
    str += i + '="' + embedAttrs[i] + '" ';
  str += ' ></embed></object>';

  document.write(str);
}

function AC_FL_RunContent(){
  var ret =
    AC_GetArgs
    (  arguments, ".swf", "movie", "clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000"
     , "application/x-shockwave-flash"
    );
  AC_Generateobj(ret.objAttrs, ret.params, ret.embedAttrs);
}

function AC_SW_RunContent(){
  var ret =
    AC_GetArgs
    (  arguments, ".dcr", "src", "clsid:166B1BCA-3F9C-11CF-8075-444553540000"
     , null
    );
  AC_Generateobj(ret.objAttrs, ret.params, ret.embedAttrs);
}

function AC_GetArgs(args, ext, srcParamName, classid, mimeType){
  var ret = new Object();
  ret.embedAttrs = new Object();
  ret.params = new Object();
  ret.objAttrs = new Object();
  for (var i=0; i < args.length; i=i+2){
    var currArg = args[i].toLowerCase();   

    switch (currArg){   
      case "classid":
        break;
      case "pluginspage":
        ret.embedAttrs[args[i]] = args[i+1];
        break;
      case "src":
      case "movie":   
        args[i+1] = AC_AddExtension(args[i+1], ext);
        ret.embedAttrs["src"] = args[i+1];
        ret.params[srcParamName] = args[i+1];
        break;
      case "onafterupdate":
      case "onbeforeupdate":
      case "onblur":
      case "oncellchange":
      case "onclick":
      case "ondblClick":
      case "ondrag":
      case "ondragend":
      case "ondragenter":
      case "ondragleave":
      case "ondragover":
      case "ondrop":
      case "onfinish":
      case "onfocus":
      case "onhelp":
      case "onmousedown":
      case "onmouseup":
      case "onmouseover":
      case "onmousemove":
      case "onmouseout":
      case "onkeypress":
      case "onkeydown":
      case "onkeyup":
      case "onload":
      case "onlosecapture":
      case "onpropertychange":
      case "onreadystatechange":
      case "onrowsdelete":
      case "onrowenter":
      case "onrowexit":
      case "onrowsinserted":
      case "onstart":
      case "onscroll":
      case "onbeforeeditfocus":
      case "onactivate":
      case "onbeforedeactivate":
      case "ondeactivate":
      case "type":
      case "codebase":
        ret.objAttrs[args[i]] = args[i+1];
        break;
      case "width":
      case "height":
      case "align":
      case "vspace":
      case "hspace":
      case "class":
      case "title":
      case "accesskey":
      case "name":
      case "id":
      case "tabindex":
        ret.embedAttrs[args[i]] = ret.objAttrs[args[i]] = args[i+1];
        break;
      default:
        ret.embedAttrs[args[i]] = ret.params[args[i]] = args[i+1];
    }
  }
  ret.objAttrs["classid"] = classid;
  if (mimeType) ret.embedAttrs["type"] = mimeType;
  return ret;
}


<head></head> arasına gelecek kod:

Code:
<script src="flashetkin.js" type="text/javascript"></script>


Sayfaya ekleyeceğiniz flash kodu:

Code:
<script type="text/javascript">
AC_FL_RunContent( 'codebase','http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,19,0','width','600','height','650','title','Portföy','src','deneme','quality','high','pluginspage','http://www.macromedia.com/go/getflashplayer','movie','deneme' ); //end AC code
</script><noscript><object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,19,0" width="600" height="650" title="Portföy">
            <param name="movie" value="deneme.swf">
            <param name="quality" value="high">
            <embed src="deneme.swf" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="600" height="650"></embed>
  </object></noscript>


1) Son kodda yer alan deneme.swf yazan yerlere kendi flash çalışmanızın ismini yazmalısınız.

Kolay Gelsin.
Smasherz


Ceviz.net > Kod > Flash Etkinleştirme Sorununun Çözümü
Related topics
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Turkish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2011 Frihost, forums powered by phpBB.