FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Mundial 2006

ibix
w związku ze zblizającymi sie finałami MŚ , chcialem utworzyć wątek o mundialu , chce by był on na tyle uniwersalny zeby nie zakładać niepotrzebnie 10 kolejnych topików ...

nawiązując do MŚ wszystkich zachęcam do oddania głosu na druzyne 100-lecia w Eurosport , podpowiem ze "Polska 1982" jest już w finale,

.... Moze chociaz tu wygramy Very Happy

Arrow www.eurosport.com/football/world-cup1/2006/wcteamcentury.shtml
Calemb
Mi sie bardziej podoba konkurs (już niewiem co można wygrać i kto ten konkurs organizuje), że się wygra jak Polska chyba w pół finałach zagra...... Przecież nasza piłka nożna to totalna katastrofa...... CHyba że przed Mundialem jakoś świeżości nabiorą, bo jeśli beda grać tak jak z Kolumbią (i wcale nie chodzi mi tu o bramke strzelona przez bramakarza) to chyba z Niemcami dostaniemy lanie 10:0
Ramelof
Polska na mundialu widze tragedie. Przypomina mi się tylko jeden kawał który słyszałem.

Quote:
-Z kim spotka się piłkarska reprezentacja polski po fazie grupowej mistrzostw świata w piłce nożnej.

-Z kibicami na okęciu.
ibix
przynajmniej w Warszawie są jeszcze prawdziwi kibice, ktorzy bedą jeszcze się chcieli witać, czego niestety nie moge powiedzieć o śląsku ...

szkoda mi właśnie tego polskiego bramkarza, w sumie kazdemu taki błąd może zdarzyć, no a co do naszej repry to ja bym sie jeszcze wstrzymał z krytyką, ale ich gra ostatnio nie zachwyca Confused
luxtu
Ostatni mecz pokazal nasza wspaniala kadre Sad Jedyne co zauwazylem to ze 4 lata temu bedac jecze w kraju naszareprezentacja juz mial grac w finale, tak bylo super a na mundial sie okazalo ze nawet z grupy nie wyszli. Teraz mowi sie ze z gropy nie wyjdziemy i ze ogolne dno to moze los sie odmieni i akurat cos dalej zajdziemy Razz
draqo
Polska na pewno wyjdzie z grupy, a potem to już cienko:P Teraz jest promocja media markt. Ten kto słyszał to wie, można się posikać, ze śmiechu z takiej promocji Razz
oxwood
Rozumiem, jak ktoś i tak ma kupić na dniach telewizor, to co mu szkodzi. Ale jestem ciekaw ilu idiotów pójdzie specjalnie po TV, licząc że im kasę potem zwrócą Very Happy
Arin
oxwood wrote:
Rozumiem, jak ktoś i tak ma kupić na dniach telewizor, to co mu szkodzi. Ale jestem ciekaw ilu idiotów pójdzie specjalnie po TV, licząc że im kasę potem zwrócą :D

ta promocja jest naprawdę strzałem w dziesiątkę :D. nie wiem, może media markt ma kogoś świeżego w PR/marketingu - naprawdę będziecie zdzwieni jak ogromnie zaważy właśnie ten myk na wszystkich ludziach, którzy teraz są "na kupnie" telewizora :))). pracowałem kiedyś w branży rtv - wiem jak ludzie kupują. naprawdę przedni humor :). jeszcze tylko wystarczy, żeby dali mały upust na Daewoo, to zarobią podwójnie - za rok ludzie przyjdą po nowy, lol :D.

cheers,
Arin.
Calemb
Tak kto kupi telewizor......... a potem jeszcze na końcu takie perfidne: Media Markt: Nie dla idiotów! Tyle że zrobiło nam sie o reklamie a nie o mundialu. Jestem ciekaw co nasze reprezentacja pokaże w meczu z Chorwacją......
mtx
Rozumiem rykoszet i Borowca, ale tamta druga bramka to naprawdę był skandal...

mimo wszystko widać kiedy piłka leci w twoją stronę (przez kilka lat grałam na bramcę kolejne w obronie, co prawda z kolegami, ale zawsze Razz) i jakoś nie mogę się nadziwć.

A nasza piosenka zagrzewająca do boju, Michała Milowicza to w ogóle suksec murowany!

Nasza piłka i poziom piosenki są równe.. równe dłowu DNO!
BeeV
Może typerek MŚ?
Calemb
Nie ma jak na mój gust żadnego faworyta. Jakis piłkarz nawet mówił w twlewizji (nie wiem już jaki piłkarz), że teraz nie ma ani silnych, ani słabych. Jeżeli jakaś drużyna (zadupie najwieksze) się dostała to znaczy, że była wystarczająco dobra, jak wszystkie inne. (w tym Polska Very Happy Razz)
oxwood
Jeżeli ktoś chce pobawić się w typerka MŚ, to zapraszam na moją stronę http://oxwood.frihost.net/fcswimmingpool/typerek Razz Narazie wklepana jest tylko pierwsza runda, druga powinna pojawić się w weekend.
kamilos
Wg mnie Janas zrobił małą niespodziankę. Uważam, że zabrakło w kadrze: Frankowskiego, Dudka i Saganowskiego!!! Pozdrawiam!!! Evil or Very Mad Ale dobrze ze wczoraj wygrali 1:0 z Chorwacja
Timczak
ibix wrote:
przynajmniej w Warszawie są jeszcze prawdziwi kibice, ktorzy bedą jeszcze się chcieli witać, czego niestety nie moge powiedzieć o śląsku ...

Po ostatnim meczu Legi jakoś w to nie wierzę. At tak wogóle to za każdy błąd wywierana jest coraz większa presja i nie każdy jest w stanie sobie z tym poradzić. Bo jeżeli taki Ronaldinio straci piłkę to nic się nie stanie bo i tak może być pewien, że nie skrytykują zbyt mocno. Natomiast jeżeli np. nasz Kuszczak puści gola choćby niewiem jaki majstersztyk (nie taki jak z Kolumbią) to i tak dostanie baty. Dlaczego? Pewnie zostanie obwinniony o utratę szansy na awans itd.
mtx
bo ja nie Ronaldinio, to inny bolek strzeli gola i Brazylia na 90% zostanie mistrzem.. a w Polsce jak się uda wyjść z grupy to będzie sukces.. wymagania są inne i poziom piłki też..

uczeń który ma same 6, jak raz dostanie nawet 1 to jakoś to podciągnie, i w nagorszym wypadku wypadnie na 5. a jak ktoś ma same 1 i 2 i dostanie 1 to się wszyscy wkurzają..
hawranek31
Do mundilau pozostaly 4 dni, 4 wazne dni, bo widac bylo po meczu z Kolumbia i potem z Chorwacja ze przez te kilka dni nasi kopacze nabrali swierzosci.

Jak to mowia pozyjemy zobaczymy, po meczu z Ekwadorem bedzie wszystko jasne czyli w piatek po 23 bedziemy madrzejsi.

Pozdrawiam
Koperek~PL
kamilos wrote:
Wg mnie Janas zrobił małą niespodziankę. Uważam, że zabrakło w kadrze: Frankowskiego, Dudka i Saganowskiego!!! Pozdrawiam!!! Evil or Very Mad Ale dobrze ze wczoraj wygrali 1:0 z Chorwacja

Też tak uważam... Razz

Ostatnio gdzieś czytałem, że w czasie trwania tego 'meczu'

POLSKA - KOLUMBIA ... Jak kolumbijski bramkarz strzelił tego gola Kuszczakowi, to jakiś koleś wyskoczył z drugiego piętra ... ^^ :F
Coś ma z kręgosłupemm... ale żyje Razz

Co to będzie, co to będzie ... ahhh zobaczymy. Żebyśmy wyszli z grupy:P

Osobiście mecz z Chorwacją mi się podobał!

Pozdrawiam! Koper'ek!
zaufmenik
Tu też jest fajny konkurs "mundialowa liga typerów" z nagrodami :

http://typerms.kicker.pl/index.php(...)
mtx: ref linki niedozwolone

Myślę że ciężko będzie na mundialu, zwłaszcza z takimi zawodnikami... Evil or Very Mad

No ale mam nadzieje Rolling Eyes
Xaros
Ja uwazam tak, ze jesli wygramy 1 miecz to wyjdziemy ale jesli go przegramy to raczej na wyjscie nie ma coliczyc bo od Niemcow dostaniemy 4:0 dla nich.
fallco
Jest prosta sprawa, Janas bedzie albo bohaterem albo nie ma po co wracac do kraju Smile powiedzmy sobie szczerze, ze nie za bardzo mamy w czym wybierac a nasi pilkarze rzadko kiedy graja w najlepszych klubach swiata, dlatego brak powolania dla Dudka i frankowskiego to jednak skandal... moze i Frankowski nie strzelil bramki od bardzo dawna, ale swoim doswiadczeniem moglby wlasnie na takiej wielkiej imprezie sie odblokowac, a teraz to facet popadnie w jeszcze wiekszy kompleks... co do bramki to jednak Dudek dalej jest najlepszym polskim goalie. Jezeli mi ktos mowi ze Dudek nie jedzie zeby nie stresowac Boruca, to za przeproszeniem przychodzi mi tylko na mysl to ze pan Boruc pomylil zawod i powinien zostac tancerzem a nie bramkarzem! ale powolania dla Kosowskiego czy Mili to juz naprawde smiechu warte... ponoc Janas mial powolywac tych co graja a nie grzeja fotele na trybunach Very Happy
vrooth
a może dyskusje co po powołań odłozymy jednak na po mistrzowstwach... zobaczmy jak zagrają...
biedr0na666
hej!
to mój pierwszy post na forum, więc żeby było luźno przytoczę ostatnio znaleziony kawał.

Quote:
Do reprezentacji Polski trafił nowy Murzyn. Na pierwszej odprawie przed treningiem Paweł Janas rysuje na tablicy wielki prostokąt i zaczyna uderzać w niego piłką.
- Piłka, rozumiesz? Bramka, tu, prostokąt. Bramka, piłka do bramki to dobrze, rozumiesz?
Wstaje murzyn, lekko poszarzały, i odzywa sie do Janasa:
- Panie trenerze, ja od kilkunastu lat mieszkam w Polsce, mam tu żonę, dzieci, studiowałem filologię polską i mówię w tym języku lepiej niż niejeden Polak!
Paweł Janas patrzy na niego ze zdumieniem i mówi:
- Siadaj synu, ja mówię do Rasiaka!

Very Happy

mtx: jeśli cytujesz dajesz znacznik quote Smile a zaczynanie postowania od wrzucania gotowych żartów nie wróży dobrze..
Adi666
Patrzac z drugiej strony...ten nasz "slawny" gol moze ulatwic naszym graczom gre w eleiminacjach grupowych, przeciwnicy moga uznac druzyne Polski za slaba i zlekcewarzyc niektore zagrania na boisku...jak to mowia ludzie "kazdy kij ma dwa konce"
draqo
Jutro pierwszy mecz Razz Zobaczymy co to będzie, jak nasza reprezentacja się spisze Razz Brazylia zagra swój pierwszy mecz z Chorwacją. Ta ostatnia wygrała w treningu z Brazylią Będzie widowisko Razz Pozdro
ibix
heh zabawny ten Polsat jak widze tych 'specjalistów' których zaprosili do studia, by przez 5 godzin przed meczem gadać w stylu czy Grzesiu R. bedzie królem strzelcow na mundialu czy tez kto inny...

no i jeszcze ta publiczność w studiu .... Laughing
luxtu
no i stalo sie pierwszy mecz przegralismy Sad miejmy tylko nadzieje ze pozostale beda lepsze ale z drugiej strony patrzac z kim mamy grac(niemcy. kostaryka) to nie widze tego zbyt rozowo, jednak trzeba byc dobrej mysli
draqo
Niestety nasz pierwszy mecz, przegraliśmy. Z Niemcami nie mamy szans. Jescze nigdy z nimi nie wygraliśmy, nawet 1974 gdy nasza reprezentacja była w najwyższej formie.
Adi666
Morale zespolu zapewne sa juz niske. Jak juz wspomnial moj poprzednik z niemcami nie wygramy...co za tym idzie mamy mizerne szanse na wyjscie z grupy.
ibix
Cóż zasłużona porażka biało-czerwonych … możliwe, że nowa taktyka Janasa zawiodła, ale według mnie piłkarze poza (Smolarkiem i Jeleniem)wyglądali na strasznie stremowanych nie oddawali strzałów wycofywali się z akcji ofensywnych jakby się bali tych 35 tys. kibiców, którzy specjalnie tam dla nich przyjechali (możliwe ze mają uraz po Chorzowie)
Dlatego możliwe ze w środę pokonamy gospodarzy mistrzostw lecz gdzy przyjdzie nam zagrać decydujący mecz z Kostaryką na który zjadą się znowu kibice po sensacyjnym zwycięstwie nad Niemcami znowu dostaniemy baty …

tak btw. moze ktos juz o tym slyszal jak w Niemczech pojawily sie T-shirty z napisem :
Quote:
1939 wurde Polen in 28 Tagen besiegt, 2006 reichen 90 Minuten.

w wolnym tłumaczeniu na polski : "w 1939 potrzebowaliśmy na pokonanie polski 28 dni w 2006 wystarczy 90 minut"

nie wiem jak dla Was, ale według mnie przekroczyli pewne granice ...
luxtu
ja naszej reprezentacji nie zazdroszcze, nie dosci ze przegrali mecz to jeszcze polskie i niemieckie gazety tak ladnie ich podsumowaly... wystarczy poczytac na onecie jak o reprezentacji poisza
Koperek~PL
No, ale cóż Sad Prawdopodobnie nie wyjdziemy z grupy ^^
Przegraliśmy z Ekwadorem, no to co to będzie z Niemcami xD

Przykro mi to stwierdzić, ale:

http://70.98.54.12/~usfdpl/s/f/2/images2006/20060609230508.jpg

Chociaż... wszystko się może zdażyć!Razz

Pozdróvvvka!
job1782
i znów przegrana :[
Xaros
No coz zrobic, jak zwykle nasza reprezentacja zawiodla naszych kibicow. Przed meczem pokazywali ze polacy kupowali bilety nawet po 200Euro za sztuke Shocked Obled. Ekwador, ponoc slaby przeciwnik, juz z nimi raz wygralismy 3:0 ale teraz oni sie nam odplacili i to na takiej imprezie. Mozemy uz pakowac manatki bo z niemcami i tak nie wygramy licze na jakies 6:0 dla Niemiec a z Kostaryka to tez jakies 4:0 dla Kostaryki. Bardzo podobal mi sie tytul faktu sobotniego:
" Skandal, żenada, frajerstwo!!! - NIE WRACAJSCIE DO DOMU!!! "
Bardzo trafne i sie pod to podpisuje Wink
fallco
Niestety znowu Polacy wyszli zbyt pewni siebie, co skonczylo sie dotkliwa porazka, ktora zapewne na dlugo pozostanie w pamieci kibicow, zwlaszcza tych co byli na stadionie Smile
prawda jest taka, ze my znowu przegrywamy mistrzostwa zanim sie one tak naprawde zaczna Sad
btw: Janas udowodnil, ze jest beznadziejnym szkoleniowcem, nie potrafi ocenic formy swoich graczy, nie potrafi ich zmotywowac, nie potrafi ich ustawic taktycznie a i widac ze skonczyly sie szczesliwe wyniki, a wiec pora na zmiane... juz dzis bylo widac jak wazna role odgrywa trener (w meczu Trynidadu i Tobago), szkoda tylko ze u nas nikt nie siegnie po prawdziwego profesjonaliste, a nie po kolejnego przecietnego polskiego szkoleniowca...
Calemb
Ja tam anwet przez moment się nie łudziłem że POlsak bardzo słabo wypadnie na Mundialu w Niemczech. No może po tym meczu z Chorwacją myślałem, że może aż takiego manta nie będziemy zbierać. Pomijam juz fakty, że obecni Niemieccy piłkarze (np.: Close) chcieli kiedyś grac w reprezentacji Polski ale trenerzy sie nie zgodzili:/
spinne
Chłopaki sie rozkręcą, z Niemcami wygrają 2:0 a z Kostaryka 1:0 Przecież nie można cały czas przegrywać.
Calemb
Oooooooo spine widze wielkim optymistą jesteś! Z Kostaryką to może jakby się bardzo postarali to dlaczego by nie! Ale z Niemcami? To będzie chyba mecz na jedną bramkę, chyba że zagrają jakoś inteligętnie to będą się w miare jakos bronić i bardzo żadko kontratakować.....
Nolt
nie wiem co mam powiedziec bo chyba wiecie juz wszystko Very Happy dali D**** jeszcze z takim przeciwnikiem jak Ekwador, o zwyciestwie z Niemcami moga zapomniec, niech pakuja plecaki i wracaja do Polski zajac sie graniem w pilkarzyki Razz
Xaros
O zwycięstwie z Niemcami to nie ma w ogóle co marzyć! Skoro od Ekwadoru dostaliśmy w tyłek 0:2 to od Niemców dostaniemy dopiero sowite baty! Confused Ja stawiam na nie mniej niż 4:0 dla Niemców...
Innymi słowy, na obencyh MŚ jesteśmy już "pogrzebani". Praktycznie jesteśmy już bez szans. Bo jeśli nawet wygramy z Kostaryką (co po meczu z Ekwadorem też jest wątpliwe...) to i tak wracamy już do domciu, bo z Niemcami "na bank" polegniemy... Sad
Nasz "wspaniały" trener, jaśnie pan, Paweł Janas, po obecnych MŚ podzieli zapewne los Jerzego Engela... Rolling Eyes I dobrze by było...
Bigrazer
Podczas tego mundialu dzieje sie wiele nieprzewidzianych sytuacji... niby słabsze zespoły a wygrywaja bądz remisuja z lepszymi przykład szwecja i tobako (czy jak im tam:P) POSTAWIŁEM NA SZWCJE 5 zł!! ;( A polska może i z niemcami wygrać jeżli Janas postawi bardziej na atak a nie bedzie grał tak zachowawczo jak z Ekwadorem.

Regards:
Razer
fallco
ta z niemcami bardziej ofensywnie... moze wyjdzmy trojka w obronie... ludzie myslcie troche... nie mamy takiej sily ofensywnej zeby pojsc na wymiane ciosow z tak silnym rywalem... zostalibysmy niemilosiernie wypunktowani... nie przepadam za panem Janasem, ale ten jego pomysl z dwoma defensywnymi pomocnikami byl wlasnie przygotowany na Niemcow... z nimi mamy szanse jak do przerwy nie stracimy bramki, bo wtedy to Niemcy sie beda musieli odslonic na nasze kontry... co prawda nie rozumiem czemu zagral tak z Ekwadorem, ale takie juz jego prawo (jak chce popelnic samobojstwo w fachu trenerskim, to ja nie zamierzam mu przeszkadzac)...
liczmy na bardzo slaby dzien defensywy Niemiec a moze nie bedzie do zera Very Happy oj chcialbym sie mylic co do postawy naszego zespolu!! Jestem z nimi calym sercem bo rozum niestety mowi ze nie mamy szans...
vrooth
ja uważam, że Janas się zreflektuje i wypusi zawodników, którzy chcą grać... którzy będą biegać, zagrają bez oporów psychicznych, bo nie mają nic do stracenia... i nie mowie tu o Kosowskim, Mili czy Rasiaku, bo to ulubieńcy trenera, ale o Jeleniu, Brozku, Gancarczyku... dwóch pierwszych pokazało z Ekwadorem, że im naprawde zalezy, to oni będą biegać do upadłego, bo oni chcą sie pokazać, wypromować, a nie stać i patrzec na piłke jak stara kadra -> czytaj Bąk, Krzynowek, Żewlakow, i niestety z żalem musze powiedzieć Szymkowiak

skład wg. mnie na Niemcy
Boruc
Baszczyński Jop Dudka Gancarczyk
Radomski Sobolewski
Jeleń Żurawski Smolarek
Brożek
hawranek31
Wszystko sie moze zdazyc, choc na pewno bedize ciezko, mam nadzieje ze Polska zagra bardziej walecznie, jak bedzie trzeba dostanie 3 czerwone kartki, ale bedzie walczyc do upadlego tak ze krew bedzie sikac, bo jesli tak zagraja to nie musza wygrac, ale niech kurna pokaza walke i zawzietosc.

Na pewno potrzebne sa zmiany, jakie bo ja wiem nie widze ich na codzien to juz oni tam musza sobie ustalic.

Ja wierze, bo prawdziwy kibic zawsze wierzy.
ibix
nie ma powodów do nie pokoju... zobaczycie, że dzisiaj Polacy strzelą 4 bramki.... dwie Klose i dwie Podolski Very Happy
Calemb
Tak ibix to rzeczywiście by się mogło zgadzać...... Ja tam nie licze na wygraną czy remis ale zawsze chcę zobaczyć czy Polacy pokażą jakąś sensowna gre. Bo moga grać taka padlinę że szkoda słów a mogą wygrać. A mogą grać cudowną piłkę i przegrać i to drugie z pewnością docenią kibice. Tyle że w piłce głównie o wynik chodzi........
jendrex
Szkoda tego meczu z niemcami, a bylo juz tak ladnie :/ caly mecz ladnie, walecznie a tu na koniec błąd chyba Dudki Sad mimo wszystko brawo dla polakow, a janas niestety chyba powinien odejsc - takie moje zdanie.
fallco
Wygrala druzyna lepsza! nie ma co ukrywac ze Niemcy sobie stworzyli sporo sytuacji a ze wykorzystali tylko jedna to nasze wielkie szczescie... prawda jest taka ze ten jemiol Janas musi zrozumiec ze to jego bledy byly glowna przyczyna kompromitacji Polski na mundialu...

EDIT: "Nie poddaję się do dymisji, to kolega Wójcik tak powiedzial" - ach ten Janas, nawet po polsku nie umie mówić....

Last edited by fallco on Fri Jun 16, 2006 12:29 pm; edited 1 time in total
Calemb
Polska pokazała najwyższą klasę! Niestety jeden błąd przekreślił remis. Ale nie ma co wiadomo że Polska nie jest najlepsza drużyną więc to co pokazali z Niemcami było naprawde super!Mam nadzieję że z Kostaryką strzelimy kilka ładnych goli i pokażemy ponownie klase!
Camel
No przede wszytskim mecz Polska - Niemcy udowodnił że mamy jednak jakiś dobrych graczy. Very Happy
Zabawna była euforia Niemców, już po meczu, według mnie bez powodu (no że aż taka duża).
Nie dośc że nie potrafili nam strzelić żadnego gola przez 90 minut, to jeszcze ten rozstrzygający wpadł dosłownie jakoś tak no na farcie nawet (kilka minut jeszcze i Niemcy nie mieli by powodów do takiej radości).
Prawda jest taka że po tym meczu Niemcy udowodnili że o mistrzostwie mogą pomażyć, bo z taką grą jak z Polską to zatrzymają się jakiejkolwiek silniejszej drużynie i po prostu odpadną.
Cieszę się ogromnie nawet z takiego wyniku (no, przewidywałem że będzie 4:0 dla Niemiec, byłem realistą po prostu) a jeszcze bardziej z naprawde dobrej gry Polskiej drużyny (na światowym poziomie można by rzec).
Tak czy inaczej - ostatni nasz mecz na musdialu, mam cichą nadzieje że ten wygramy, zostawiając za sobą mundial i przeświadczenie że Polska jednak potrafi z kimś wygrać (a jak nie wygrać to skrzelić przynajmniej komuś gola Smile ).
vrooth
mecz z Niemcami potwierdzil tylko moje przypuszczenia: kadra jest za stara i jak to sie ładnie mowi, 'nie ma motywacji'... Bąk, Krzynówek, Żurawski, Szymkowiak zupełnie zawiedli... część kadry nie gra w klubach, za często zmieniają sie trenerzy, nie ma odpowiedniego szkolenia w Polsce

więc jest taka mała, skromna idea -> drastycznie odłodzić kadre, limit wieku około 26-28 lat z paroma wyjątkami, grać jedną taktyką z jednym trenerem na pare lat -> to nie jest klub, że trenuja 10 miesięcy w roku i rozgrywają 60-80 meczów na sezon, to reprezentacja gdzie widzą sie max 1 miesiąc i grają do 15 meczy... dlatego myśle wprowadzić jakąś ciągłość w szkoleniu i wprowadzenie do kadry zawodników z reprezentacji mlodziezowej, bo to stwarza im szanse na ogranie sie i korzystne wyniki w przyszłości...

owszem będziemy początkowo zbierać niemilosierne baty od innych, ale taki styl zaprocentuje... taką taktyke obrała np. Szwajcaria, gdzie gra wielu młodych, obecnie porażki mają wkalkulowane, a oni przygotowują zgrany skład na Mistrzostwa Europy 2008 w Austrii i Szwajcarii właśnie Wink
j9ra
vrooth wrote:
mecz z Niemcami potwierdzil tylko moje przypuszczenia: kadra jest za stara i jak to sie ładnie mowi, 'nie ma motywacji'... Bąk, Krzynówek, Żurawski, Szymkowiak zupełnie zawiedli... część kadry nie gra w klubach, za często zmieniają sie trenerzy, nie ma odpowiedniego szkolenia w Polsce

Jest jedna teoria spiskowa, ze nasi grajacy w niemieckiej lidze zostali posadzeni na lawce zaraz po tym jak w losowaniu trafilismy do tej samej grupy co Niemcy - oczywiscie to moze dotyczyc tylko Krzynowka, ale cos w tym moze byc, gospodarze nie moga zakonczyc turnieju po rozgrywkach grupowych.

J9ra
fallco
vrooth wrote:
to nie jest klub, że trenuja 10 miesięcy w roku i rozgrywają 60-80 meczów na sezon

pokaz mi klub na swiecie ktory gra tyle spotkan w sezonie ?? nawet jak doliczymy sparingi to bedzie cos pod 60 spotkan...

a nam potrzebny jest swietny taktyk, najlepiej ktos z renoma i z zagranicy... i kogo te nasze jemioly beda sie musialy sluchac, a co trener moze zdzialac widac chocby po reprezentacji Trynidadu i Tobago (tam nawet grubo po 30 pilkarze biegaja)
Seba222
Po ostatnich wypowiedziach naszych ukochanych, jedynie slusznych, dzialajacych na rzecz i w imieniu polskiego fudbolu: Janasa i Listkiewicza, klaruje sie obraz polskiej pilki. Powinnismy sie cieszyc, ze nasi wogole graja, cudem jest, ze sie nasi na mundial wogole dostali, ze wyszli na mecz (a nie zostali w szatni).
Jak ja uslyszalem, co powiedzial Janas, ze on nie dal rady w tak krotkim czasie z nich wiecej wycisnac, to myslalem, ze mnie cos za chwile trafi. No i oczywiscie, ze nie poda sie do dymisji. Drugi listkiewicz, ktory mowil:
Quote:
Przy takim stanie futbolu, jaki mamy w kraju już sam awans należy uznać za sukces. Poza tym awansowaliśmy dwa razy z rzędu, a wcześniej nie było nas w tej imprezie przez 16 lat. Trzeba sobie uświadomić, że mamy zespół średniej klasy. Poza tymi piłkarzami, których trener Janas zabrał do Niemiec nie mamy wielu, którzy mogliby ich zastąpić

Myslalem, ze sie przeslyszalem, ale nie. On naprawde takie brednie opowiada. Za same ich wypowiedzi powinni ich wywalic, nie mowiac juz o ich wynikach.
Natomiast ja proponuje wprowadzic system wynagradzania zawodnikow i trenera taki:
Pensja podstawowa dla wszystkich 1500 zl brutto Smile
Pula za mecz zalozmy 100 000, zl
Za wygrany dla trenera 2% dla zawodnikow reszta w zaleznosci od zaangazowania w gre. Za strzelenie bramki premia 1% Smile
Za remis tak samo, tylko ze pula 30% z puli za wygrany, te 70% na remonty stadionow, szkolenie mlodej kadry itp.
Za przegrana: Nic dla zawodnikow i trenera, a dodatkowo kara - pula na nastepny mecz mniejsza o 20%, ktore to 20% przechodzi na remonty stadionow, szkolenie mlodej kadry itp.

Oj naprawde dzialo by sie Smile Wygrywali by chyba 90% spotkan, bo inaczej, to nic by nie zarobili.
vrooth
za takie zarobki nasi by wogole nie grali Confused
----------------

60-80 spotkań to ilość w przybliżeniu oczywiście, no ale weźmy np. taki Arsenal z tego sezonu:
- 38 meczów w lidze
- 8 sparingów przed sezonem - wkońcu trzeba zarabiać
- 5 meczy w Pucharze Ligi Angielskiej
- 5 w Pucharze Anglii
- 1 mecz o Superpuchar Anglii
- 13 w Lidze Mistrzów

razem wychodzi okragłe 70 meczów... oczywiście może ich być więcej lub mniej w zalezności od druzyny, ale 60-70 to taka średnia na zachodzie... natomiast w Polsce średnia wynosi koło 50... wniosek mozna sobie samemu wyciągnąć...

---------------------
i to jest klub, teraz popatrz na zawodnika... taki statystyczny zawodnik z dobrego zachodniego klubu, regularnie grający, zagra w powiedzmy 50/70 meczy bo kartki kontuzje... a do tego dochodzi mu 10 meczów reprezentacji czyli razem gra około 60 meczy... natomiast Polak gra 30/50 w klubie no i 10 w reprezentacji co daje 40 meczy na sezon...

Polacy są też gorsi fizycznie i technicznie, bo grają mnniej...
Calemb
Ale Srbia i Czarnogóra to z Argentyną grała gożej niż Nasi z Ekwadorem. Przeciez końcówka meczu jak powiedział komentator to w sumie jak trening czy sparing z jakimiś 6 ligowcami..... Argentyńczycy powinni się chyba między sobą kiwać o to który bramkę chce strzelić....
kochanek
Ja wtace swoje 3 grosze.
polacy dali plame wielka plame chodz z niemcami było juz dobrze .
Z ekwadorem było do bani ...ble .. fu... itp .Majac na uwadze poczynania innych zespołow wcale nie jest zle ....chodz od tak wczorajszy mecz francuzów z koreanczykami . Wygrywali przez bodajże 80 min meczyu a tu wnet im "szczelili" Wink i remis ...a teraz jak naszych ich szykanuja ...same złe opinie . Panowie polska nie jest najgorsza z najgorszych Wink
Xaros
Hehe, a dzisiaj (tzn. już wczoraj Wink ) Polska wreszcie wygrała pokonując Kostarykę 2:1. Ale i z Kostaryką "nasi" nie mieli lekko... Rolling Eyes Pierwszy gol w tym meczu padł dla Kostaryki... Confused Wtedy to już myślałem, że koniec... Że Polska przerżnie mecz nawet i z Kostaryką... Rolling Eyes Ale jakoś "nasi" się pozbierali, strzelili jedną bramkę, potem drugą i wygrali. Ale też ledwo...
Cóż, tym samym nasz udział w Mundialu 2006 dobiegł końca... Sad Szkoda, bo zapowiadało się znacznie lepiej... Rolling Eyes Po prostu przegrana z Ekwadorem zadecydowała o wszystkim, bo przegrana z Niemcami była wręcz oczywista. Gdybyśmy jeszcze na dodatek przegrali z Kostaryką to by była już kompletna klapa... Wstyd i hańba! Confused Gdybyśmy pokonali też Ekwador to dziś bylibyśmy już w dalszych mundialowych rozgrywkach. A tak... "naszych" powitają kibice na Okęciu, jak to było w tym jednym dowcipie, co zaczął "krążyć" jeszcze przed Mundialem... Wink
fallco
Cieszy, że choć jeden mecz wygrali, ale boli styl w jakim odpadli z mundialu... przypominam, że obie bramki strzelił Bartek Bosacki, nasz nominalny... środkowy obrońca... ten, który wszedł do kadry na ostatnią chwilę... prawdziwy orzeł pośród stada wróbli... mistrzostwa pokazały, że wygrywać możemy jedynie wtedy kiedy będziemy mieli na ławce genialnego taktyka i nasi zaczną wreszcie biegać bo technicznie ustępujemy wielu rywalom.
mtx
Nasi wygrywali i przegrywali w fatalnym stylu! Masakra! mam rozumieć, że gdyby nie przypadek wzięcia Bosackiego na mundial to nie byłoby ani jednej bramki? Niemcy wygrali z Ekwadorem 3:0, z Kostaryką 4:2- czyli nie byli to przeciwnicy, których nie dało się pokonać. Niemcy też byłoby 0:0 gdyby nasi sobie już nie odpuścili. A gdyby jeszcze przypadkiem starali się strzelić w bramkę- to kto wie..

Ale nie dziwota. Myśmy wzięli takich co grają po 15 min. To ci, co wchodzą na koniec dać energetycznego kopa.. Oni nie biegają po 90 min. i taki Żewłakow w meczu z Niemcami już totalnie odpadł.
Boruc był naprawdę niezły, ale wydaje mi się, że Dudek mógłby być lepszy. Ale i tak wielkie podziękowania dla bramkarza, że tylko tyle goli przepuścił.

Nasi się totalnie nie skupili na grze. Żewłakow zamiast na zgrupowanie pojechał z narzczoną, przed meczem z komóreczkami bo musieli pogadać z rodziną- to jest osiedlowy mecz miedzy kolegami z bloków, czy MŚ?

Mamy 1 stadion z 1 gwiazdką od Fifa.. a ile może mieć Kostaryka albo Ekwador? Więc to nie wina boisk..
jendrex
Nom i to kolejne stracone mistrzostwa.. ale nie szykowalem sie na dobra gre po tym jak 4 lata temu dali dupy, kumple sie jarali a ja nic Smile cicho siedzialem i teraz tez cicho siedze poprostu dali dupska na mistrzostwach.
www.wpierdol.pl/janas Very Happy
Manix93
taa janas powinien odejsc :/ po co on został trenerem ?
Xaros
Ja również jestem jak najbardziej ZA tym, żeby Janas odszedł!!!
On jako trener nie zrobił praktycznie nic... Sad
Jednak to, czy odejdzie jest raczej wątpliwe. Wiadomo, układy i układziki... Rolling Eyes
fallco
na razie PZPN idzie na przeczekanie burzy, wiec pewnie nie planuja zmiany trenera Sad Frankowski juz powiedzial ze wroci do kadry jezeli janas odejdzie Razz
Ale fajny pomysł ma moj kumpel, uwaza ze powinno sie wystawic pomnik liistkiewiczowi. Mial by on wyglada tak: Wielki lisc przykrywajacy jeszcze wieksze gowno Very Happy
kla_bor
No to dupa. Moi faworyci Czesi odpadli. DZiwne sa te mistrzostwaa i tyle. Teraz trzymam za Szawecje, Holandie i nie wiem skad to uczucie, ale Niemcy. Taki mam szacunek dla M. Kloze, ktory gra lepiej niz wielkie gwiazdy pilki. A zachowuje sie skromnie czerpiac z gry dobra zabawe.
vrooth
Wczoraj mało brakło i doszłoby do sensacji -> przynajmniej tak by okrzykneły media zwyciestwo Meksyku z Argentyną... no przecież Argentyna no przyszły mistrz świata (od meczu z Serbią) Wink

własciwie to zaskakują te teoretycznie slabsze drużyny swoja postawą - Australia, Ghana, USA, Ekwador, Trynidad i Tobago... niespodziwałem sie od nich aż tak dobrej postawy
fofoo
Niech wygra ktokolwiek, oprócz Niemców Twisted Evil
za to że z nam strzelili Sad
mtx
Niemcy mają szanse.. ja z przekory kibicuje Angolom (kocham GB Smile )

ale rzeczywiście.. Port: Hol 1:0??? hmmmmmm...
chociaż..

a to, żeby Niemcy nie wygrali, bo nam strzelili.. troszkę dziwne podejście do sprawy
Calemb
Portugalia Holandia widziałem tylko koniec drugiej połowy i miałem wrażenie, że jestem na jakimś ringu czy coś. Ale dziś zobaczyłem powtórkę od 1 min. i widzę że mecz był całkiem normalny. FIGO cham uderzył obrońce z głowy, powinien dostać czerwoną i wylecieć z chukiem a dął mu jedynie zółtą!
vrooth
jak dla mnie, to Holandia powinna wygrać, miała tyle sytacji, ale Portugalia nie grała źle... właściwie to oba zespoly prezentują najlepszy ofensywny syl gry w Europie i chwała im za to Very Happy

przeczytałem dzisiaj w gazecie - na 19 fauli 16 zakończyło się kartkami... no to już chyba przesada... mam nadzieje, że to bedzie ostatni mecz Iwanowa na tych mistrzostwach...

a kartek czerwonych powinno być więcej - przedewszystkim da Boulahroz'a (chociaż i tak dostał) w 7 minucie za ten faul na Ronaldo... no i dla Figo...
fofoo
mtx wrote:
Niemcy mają szanse.. ja z przekory kibicuje Angolom (kocham GB Smile )

ale rzeczywiście.. Port: Hol 1:0??? hmmmmmm...
chociaż..

a to, żeby Niemcy nie wygrali, bo nam strzelili.. troszkę dziwne podejście do sprawy

Dziwnie nie przecze, ale takie mną targają uczucia Razz
Szkoda mi też że odpadli Czesi (Polak sie do tego przyczynił Razz)
Teraz stawiam że mistrzostwo zdobędzią albo Niemcy albo Brazylia.
kla_bor
Ja czekam na mecz Argentyna - Niemcy.To moze byc cos jak final. Trzymam za Niemcami i bardzo mozliwe ze wygraja. Argentynczycy maja kupe gwiazd i potrafia super grac, ale za duzo tam indywidualistow.
Angole miejmy nadzieje odpadna, bo ch nie lubie. Stawiam na final Niemcy - Brazylia
vrooth
z tych 8 druzyn, które zostały, tylko trzy graja ładny, ofensywny futbol - Argentyna, Portugalia i Brazylia (ta może mniej wyszstko przez te długie podania i zwalanianie gry) i jedna z tych druzyn napewno bedzie w finale, ale czy wygra? liczy sie nie tylko ofensywa, ale tez umiejętność bronienia sie...
fofoo
Niemcy też grają w tych mistrzostwach ofensywny futbol, zupelnie jak nie niemcy.
hawranek31
No i znow glupi sedzia dal wczoraj popis.

Jak mozna tak skrzywdzic jakas druzyne (chodzi mi o mecz Niemcy - Argentyna) poprostu nie podyktowal 2 karnych. Paranoja normalnie szfaby zawsze maja szczescie.

Wszyscy tylko nie oni, teraz to juz ich chyba tylk Brazylia w finale moze zatrzymac choc z takimi sedziami to chyba nikt.

FORZA ITALY.
andy89
A nie myślicie, że w takich meczach o tak dużą stawkę sędzia techniczny nie powinien siedzieć przez monitorkiem i sprawdzać sytuację. Przecież to staje się paranoją. To nie siatkówka, gdzie jeden punkt nie ma takiego znaczenia jak w fubolu, gdzie jedna bramka często decyduje o wszystkim.
A już nie mogłem ścierpieć jak w meczu Włochów z Australią sędzia podyktował karnego, za faul, którego nie było !!!!!
Może przeszliby Australijczycy a nie ci włosi ---> więcej szczęścia niż rozumu !!
fallco
andy89 wrote:

Może przeszliby Australijczycy a nie ci włosi ---> więcej szczęścia niż rozumu !!

po pierwsze to wlasnie wlosi byli lepsi, stworzyli bardziej klarowne sytuacje do strzelenia gola, a australijczycy grajac z przewaga zawodnika nie potrafili nawet oddac groznego strzalu... wiec akurat rozumem sie wykazali sie wlosi... a moim zdaniem faul w polu karnym byl...
vrooth
nie było, bo Włoch szukał faul'u - specjalnie biegł i sie przewrócił o Australijczyka... gdyby to nie było w polu karnym i miał więcej miejsca normalnie by nad nim przeskoczyl...

no ale gdzie dwóch kibiców to trzy zdania... (ew. jest jeszcze wersja z Polakami Razz)

ciesze sie, że Angole jadą do domu... brawo Portugalia
andy89
No i kogo teraz typujecie na Mistrza Świata? Bo teraz po przegranej Brazylii z Francją to sam nie wiem. Ale jakoś na finał typuje Niemcy i Francję.
A wy?
gecko
moimi faworytami była Brazylia i Polska ( Laughing ) a teraz już nie wiem - pokręcone te mistrzostwa...
Antek88
Na pocieszenie pozostaje, że nie tylko Polska rozczarowała na tym mundialu.
Brazylia również i teraz to Francja dąży po mistrzostwo...
hyhy
Dobrze że Brazylia odpadła, za pewni siebie są tak jak argentyńczycy. Pozatym Ronaldo jest gruby, Robinhio za młody (ale dobrze gra), a Ronaldinhio nic nie pokazał na tych mistrzostwach, nie tylko w meczu z Francją.

Jak dla mnie Francja jest numerem 1. A w finale będą grac z Niemcami i już się nie mogę doczekać aż skopią im dupy!!! Chociaż nie zdziwie się jak Niemcy przegrają z Italią.
Calemb
Ja też sądze że Włochy i Poryugalia będą grały ze sobą o 3 miejsce, a Francja z Niemcami w finale! Mam nadzieję że niepoustawiają ich znowu tak bardzo defensywnie, bo żadnego widowiska nie będzie, aczkolwiek gra w obronie Francuzów bardzo mi się podobała w meczu z Brazylią. A przy okazji Brazyli, to nawet komentator mówił że oni zamiast przygotowań mieli takie luxne treningi (bawili się z piłką, pokazy dla kibiców itp.), no i w mwczu wyszło....
jendrex
szkoda brazylii, ale coz.. grają slabsi to tak jest ;] rezerwa repry brazylii byla o wiele lepsza niz 1 sklad Smile ale coz poradzisz na to.. robinho i cicinho chyba najlepsi gracze brazylii a grali najmniej. n/c aw finale zagraja niemcy bo zasluzyli - sa chya najlepsi
gecko
jak dla mnie to będzie tak: niemcy - 1 miejsce, francja - 2, włochy - 3, portugalia - 4. co do 1 miejsca to jestem bardzo przekonany, reszta to tak mniej więcej.

w sumie na tych MŚ to nikt nie pokazał tego, co obiecywał. no może oprócz niemiec - rozkręcają sie z meczu na mecz.
Calemb
Ale czy Francja też się nie rozkręca? Oni przeciez też nie pokzaywali na początku nic wielkiego. Ot tak grali sobie zwyczajną piłkę tak aby wygrać. A teraz te piękne wejścią Zidana czy Riberiego (nie wiem czy dobrze to napisa łem). Myślę że Jak już by Niemcy maiły wygrać to po bardzo ciężkim spotkaniu z Francją no i po rzutach karnych naturalnie, tam by się wszystko rozsztrzygnęło.
mtx
zdecydowanie Niemcy najbardziej zaskoczyli. Ale co się martwily- jeśli niemcy wygrają, to prawie (a prawie robi wielką różnicę) jakby wygrali Polacy: Klose i Podolski (pierwszy 5 goli, drugi 3- pierwszy najlepszym strzelcem na MŚ, drugi na drugim miejscu). Nie jest źle Razz
hyhy
Haha aufidersehen Deutschland!

Niemcy to mięczaki!
Nolt
forza italia Very HappyVery Happy normalnie niech sobie niemcy dalej placza Very HappyVery Happy gospodarze do domu raus Very HappyVery Happy FINAL - FRANCJA vs. WLOCHY
draqo
I znakomicie Włochy!! Posłali Niemców do domu:P choć już są w domu :p Wspaniale w dogrywce 2:0. Teraz tylko Portugalia-Francja i FINAŁ Razz
gecko
WŁOOOOOCHYYY Very Happy normalnie nawet nie przypuszczałem że im sie uda. ale jednak Very Happy

ja bym chciał oprócz włoch widzieć portugalie ale nawet jak francja wejdzie to będe szczęśliwy
Nolt
Nolt wrote:
forza italia Very HappyVery Happy normalnie niech sobie niemcy dalej placza Very HappyVery Happy gospodarze do domu raus Very HappyVery Happy FINAL - FRANCJA vs. WLOCHY

hehehehehheheh nie chce tutaj nic mowic ale " A NIE MOWILEM" ?? Very HappyVery Happy
oxwood
Ja tam nie lubie wlochow. Dla mnie sa parodystami ktorzy udaja wielkie bolesci przy kazdym dotknieciu.
gecko
oxwood wrote:
Dla mnie sa parodystami ktorzy udaja wielkie bolesci przy kazdym dotknieciu.

nie zaprzeczam. a nie uważasz, że praktycznie każdy zespół tak robi (chodzi mi o symulacje etc)?
andy89
nie jestem rasistą, ale jak patrze na reprezentacje Francji i prawie wszyscy zawodnicy to czarni to jakoś mi sie odechcewa im kibicować
dlatego wolę Włochów Smile bo dokopali Niemcom, którzy byli zbyt pewni siebie
forza Italia Smile
Feodaron
Ja równiez kibicuje Włochom a szczegolnie Totti'emu i Pirlo moze sklecą jaką piekna Akcje pod branka Barthez'a. Viva Italia ! !! Ole ole ole ole ![/url]
oxwood
gecko wrote:
nie zaprzeczam. a nie uważasz, że praktycznie każdy zespół tak robi (chodzi mi o symulacje etc)?

Tak, kazdy zespol tak robi ale nie kazdy w taki sposob jak wlosi, oni w tym osiagneli juz mistrzostwo swiata. Odnosze momentami wrazenie ze udawanie maja w rezimie treningowym.
andy89
ogólnie Włosi to dziwny naród ---> są strasznie głośni i zajmują soba wszystkich dookoła
kla_bor
Final wygraja Francuzi, dlatego ze sa bardziej zdeterminowani, a widac to po ich grze. Prawde mowiac wolal bym Wlochow jako triumfatorow, ale faktem jest ze francja grala jak narazie lepiej.

Jestem lekko rozczarowany wczorajszym meczem Niemcy-Portugalia, a to dlatego, ze portugalia malo pokazala ze swojej strony, a Niemcy wygrali dzieki jakiemus baranowi. To Kloze i Podolski powinni strzelac bramki. Dobre bylo to ze Ballack nie gral - jeszcze pelnie chwaly by na siebie wziol Evil or Very Mad
Antek88
I francuzi przegrali. Ale najbardziej rozczarował mnie Zidane. Wg. mojej opinii Francja mogła wygrać jeszcze w dogrywce gdyby grała pełną jedenastką. Ale mówi się trudno. Teraz Zidane niepowróci do kraju jako bohater, ale wielki przegrany tych mistrzostw...
mathie
Jakie rozczarował Wink Pokazał klasęże nie da sobie "dmuchać w kaszę "
Nie no żartuje ale ten atak z główki zizu na kolege z przeciwnej drużyny był naprawde widowiskowy...
Antek88
mathie wrote:
Nie no żartuje ale ten atak z główki zizu na kolege z przeciwnej drużyny był naprawde widowiskowy...

Może i był widowiskowy, ale czy piłkarz takiej klasy powinien tak się zachowywać? Chyba nie. Na dodatek to był jego ostatni mecz w reprezentacji. Ciekawie się pożegnał...
kla_bor
Zizu to burak, niewiem co w nim ludzie widza. Kiedys to moze i gwiazda byl ate teraz?! Taki sam cienias jak Beckham i Ballack. Wczorajsze zac\howanie bylo wyjatkowo niesportowe, od razu do rekaczynow. Widocznie jest zaglupi aby wygrac pokedynek intelektualy. Dobrze mu tak.
hawranek31
A ja kibicowalem Wlochom i ciesze sie z ich wygranej, ale przyznaje ze Francuzi od drugiej polowy znacznie przewazali i grali lepiej. Z przebiegu gry to im nalezalo sie zwyciestwo.

Co do Zidana to postapil malo profesjonalnie daja sie sprowokowac w takim momencie.

PS. Ponoc uslyszal od Materazziego ze gra jak Rasiak Razz Wink
ibix
też sie ciesze ze zwyciestwa włochów... tym samym zrewanzowali sie za ich ostatni mecz z Francuzami w finale euro 2000, ale jest mi troche zal Francuzów w koncu to oni wyeliminowali Brazylie, a co do Zizou... coż szkoda ze w taki sposób odchodzi najlepszy piłkarz ostatniego ćwierćwiecza...
Arctos
Francja powinna Być Mistrzem. A poza tym czy sędzia nie powinien tylko sędziować ?? Bo ten co sedziował w Finale Francja vs. Włochy brał czynny udział w grze (miał 1 drybling i jeden raz kogoś skosił). A pozatym to nie pierwszy mecz tego sdziego, w którym bierze czynny udział. A co do Zizou to ładny BOOM HEAD SHOT w jego wykonaniu. Żeby Nie Trezege (sry nie wiem jak się to pisze) to by było lepiej. No cż Nnie lubię włochów i jeszcze na złość wygrali.
Xaros
Jak dla mnie to Wlochy wygraly przypadkiem i nie nalezalo im sie. GDy Zidane dostal red card przez natarcie glowa kapitana wloskiej druzyny co wedlug jego jest uzasadnione tym ze zostal obrazony; bog wie... Ale jak by nie ta poprzeczka Francji to moglo byc inaczej...
ppp2
Kurcze...
Ja osobyście kibicowałem Francji Twisted Evil
lecz na poczatku BRAZYLI ale jak zobaczyłem ich 1 mecz to...
szkoda gadac ! Grali jak polska i gorzej Razz

ALE JAK WŁOCHY TO WŁOCHY !!
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.