Jakiś czas temu zgrałem z jednego komputera troche danych. Pech chciał, że nie mogłem ich sprawdzić zaraz po nagraniu. Wczoraj otworzłem płytkę i chciałem przeglądnąć co na niej jest. Jakie było moje zdziwienie, gdy niektóre pliki nie chciały się otworzyć. Skopiowałem więc całość na dysk (poszło gładko) i niestety to samo. Znalazłem przyczynę - program nagrywający w trakcie nagrywania zamienił wszystkie polskie literki na krzaczki w nazwach plików i katalogów
NP:
Jak zmienie to ręcznie, to jest OK.
No i teraz pytanie - potrzebuje jakiegoś programu, co to pozamienia spowrotem - nazwy muszą pozostać takie same, ale krzaczki musi zamienić na litery normalne (czy to z ogonkami, czy bez). Zna ktoś może taki program? A może inne rozwiązanie? Ręczne nie wchodzi w grę, bo to prawie 10000 plików i ponad 500 katalogów.[/quote]
NP:
| Quote: |
|
Gdańsk, Starołeka, staroŁĘka-czĘĆ (starołęka - część zamiast ś jest kwadracik którego tu nie widać) |
No i teraz pytanie - potrzebuje jakiegoś programu, co to pozamienia spowrotem - nazwy muszą pozostać takie same, ale krzaczki musi zamienić na litery normalne (czy to z ogonkami, czy bez). Zna ktoś może taki program? A może inne rozwiązanie? Ręczne nie wchodzi w grę, bo to prawie 10000 plików i ponad 500 katalogów.[/quote]