FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Zmiana nazw plików i katalogów

Seba222
Jakiś czas temu zgrałem z jednego komputera troche danych. Pech chciał, że nie mogłem ich sprawdzić zaraz po nagraniu. Wczoraj otworzłem płytkę i chciałem przeglądnąć co na niej jest. Jakie było moje zdziwienie, gdy niektóre pliki nie chciały się otworzyć. Skopiowałem więc całość na dysk (poszło gładko) i niestety to samo. Znalazłem przyczynę - program nagrywający w trakcie nagrywania zamienił wszystkie polskie literki na krzaczki w nazwach plików i katalogów
NP:
Quote:

Gdańsk, Starołeka, staroŁĘka-czĘŒĆ (starołęka - część zamiast ś jest kwadracik którego tu nie widać)
Jak zmienie to ręcznie, to jest OK.
No i teraz pytanie - potrzebuje jakiegoś programu, co to pozamienia spowrotem - nazwy muszą pozostać takie same, ale krzaczki musi zamienić na litery normalne (czy to z ogonkami, czy bez). Zna ktoś może taki program? A może inne rozwiązanie? Ręczne nie wchodzi w grę, bo to prawie 10000 plików i ponad 500 katalogów.[/quote]
ChesterB
http://www.google.pl/search?hl=pl&rls=GGGL%2CGGGL%3A2006-11%2CGGGL%3Aen&q=batch+file+rename&btnG=Szukaj&lr=

Tutaj znajdziesz coś dla siebie Smile
Seba222
Dzieki. Wiekszosc z tych programow nie poradzila sobie z tym problemem - najczesciej sie wykrzaczaly na pierwszej niepoprawnej nazwie. Ale jeden z nich - Better File Rename - co prawda w wersji demo sa ograniczenia, ale dziala Smile

PS. Temat mozna juz zamknac Smile
webek
A macie pomysł jak naprawić krzaczki w jakiejś grze - mam IceWind Dale 1 po polsku i zamiast ogonków są same krzaczki, strasznie mnie to denerwuje, bo gra jest extra, a z takimi utrudnieniami grać się odechciewa...

Ma ktoś jakiś pomysł?
Może tylko wystarczy jakiś patch?
Deathplanter
Ja bym pogadał z dystrybutorem gry. Przypuszczam,że tutaj problem leży raczej w czcionce Wink
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.