Witam, tak jak w temacie - szukam skryptu do autoryzacji dla uzytkownikow.
I uprzedzajac od razu odpowiedzi w stylu : poszukaj na google - umiem szukac na google i znalazlem pare ale cos mi nie odpowiadaja :/ albo nie umiem dostosowac ich do mojej strony, a oto co chce osiągnąc :
- wysylanie maila z linkiem, ktory potwierdza rejestracje
- przypominanie hasla
- logowanie
- wszystko na MySQL
- gdy user sie zaloguje zyskuje wtedy dostep do okreslonych zasobow
Gdyby ktos mial jakis fajny skrypt, taki ktorego sam uzywa i udalo mu sie go ladnie wkomponowac w strone to bardzo prosze o info.
Last edited by sl4sh on Mon May 22, 2006 10:36 pm; edited 1 time in total
Również chętnie bym skorzystał z takiego skryptu, neistety nie mam czasy, aby go napisać.... Jeżeli ktoś może lub ma taki to proszę o info w tym poście 
niedawno pisałem taki skrypt do swojego skryptu, oparty jest on o sesje. Postaram się dzisiaj go udostępnić.
Byłbym wdzieczny. Mam nadzieje ze latwo dopasuje go do strony.
| sl4sh wrote: |
| Byłbym wdzieczny. Mam nadzieje ze latwo dopasuje go do strony. |
jezeli bedziesz chcial cos zabezpieczyć robisz coś takiego:
| Code: |
<?php
session_start();
if(isset($_SESSION['zalogowany']))
{
echo 'Witaj w dziale dla zarejestrowanych!';
}
else
{
header('Location: logowanie.php');
}
?>
|
dzięki skryptowi osoba będzie mogła się zarejestrować, po poprawnym zalogowaniu wysyłane jest ciasteczko z ID sesji, kawałek skryptu który podałem wyżej sprawdza czy osoba przeglądająca posiada to ciasteczko, jeżeli nie przekierowywuje do strony z logowaniem, jeżeli tak pokazuje ukryty dział 
| Quote: |
| ... kawałek skryptu który podałem wyżej ... |
no dzieki, ale co dalej ? Co z resztą skryptu ?
musze go jeszcze troche poprawić, udostępnie go jutro 
Dobra widze, ze ChesterB zapomnial juz chyba o tym wiec ponawiam pytanie - CZY ZNA/MA KTOS SKRYPT DO LOGOWANIA KTORY SPELNIA W/W WARUNKI ?
Jak ChesterB powiedział, że dostarczy to powinien dostarczyć wykaż się odrobiną cierpliwości 
cierpliwosc ? - co to ?
No w kazdm razie straaasznie potrzebuje czegos w miare latwego, poniewaz brak skryptu blokuje moje dalsze prace na strona :/ Dlatego taki jestem niecierpliwy :/
Jeżeli robisz swoją stronę to z pewnością masz mnóstwo innych prac, które możesz wykonać... Choćby dodać stronkę do kilku katalogów, żeby ją zacząć pozycjonować... 
Ale jeśli dopiero zaczyna robic strone? Tzn ma narazie projekt na swoim komputerze i jeszcze nie zastanawiał się nad miejscem pod nią? Robie chyba właśnie to samo co kolega tylko, że narazie pisze to co można oglądac bez logowania i upiękaszam, po tem dopieo reszrta...
CZy mi się wydaje czy wy poprostu nie umiecie szukać. Ja w przeciągu 2 min natknąłem się na 5 takich skryptów
Timczak - PROSZE Cie podaj mi linki na PW, skrypt ktory spelnia w/w wymagania + jest w miare prosty do integracji ze strona :/
Bo nie chce miec czegosc takiego ze klikam link np. logowania albo rejestracji i otwiera mi sie nowa czysta strona z miejscem na dane uzytkownika :/ Szukam czegos w miare prostego poniewaz moje PHP nie jest jeszcze tak zaawansowane zeby samemu totalnie przerabiac skrypty.
Miałem pewne problemy z komputerem, dlatego nie wrzuciłem skryptu, obiecuje że jeszcze dzisiaj go udostępnei wraz z instrukcją jak go używać 
Jeśli już naprawde nie umiesz czegoś znaleść, ani sam napisać , ani nikt Ci nic nie przysłał to zawsze możesz iść po najprostszej lini i sciągnąć sobie silnik vallheru i przerobic odpowiednio pliki odpowiadjące za logowanie i tyla...
Dzieki Arin za linka.
Ale i tak chcialem prosic kogos o pomoc z tymi skryptami logowania :/ Sprawdzilem juz chyba ze 20 skryptow
i w kazdym cos jest nie tak :/ Teraz juz myslalem ze znalazlem wreszcie fajny skrypty, to znowu wyskakuje jakis komunikat cos tam sesion limiter() ble ble :/ No juz szału dostaje :/ Gdyby ktos mial czas i moglby mi pomoc, ogolnie przy skryptach, lub zasugerowac cos - jestem otwarty na wszystko
Mozna pisac na gg : 551955 / lub PW.