FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Enaria layout

WMP
Witam. Zrobiłem sobei desing do strony głownej enarii ale jak widać troskze się rozjeżdża. Prosze o pomoc
----
www.enaria.be
----

Last edited by WMP on Mon Jun 05, 2006 5:50 pm; edited 5 times in total
Ramelof
na mojej operze wszystko jest ładne i piękne możę nie masz plików do Firefoksa albo IE.
WMP
ha, ładnei i pięknie prawie... Dałem czarne tło i tak nei widać, ale jak sie przyjrzysz bedize źleee.
Joker
W moim IE twoje "ś" nie jest tym czym powinno zmień kodowanie Razz I ten latający kontakt wnerwia ;] A poza tym wszystko super i pasujące do klimatu...
WMP
Jets troskze rozewalone przy logowaniu

sprawdze ś
mtx
Ale jak się źle zaloguje, to wyskakuje przeogromna grafika i potem trzeba przewijać i kiepsko to wygląda
i w ff się rozjerzdża logowanie
WMP
Już wszytsko naprawiłem!

Teraz będę ja odciążał a jak juz odciązę to dam grafe na pozostałe podstrony. Już prawie zgodna z w3d czy jak to sie tam...
hawranek31
Mnie sie podoba, fajnie graficznie co do tematu.

W operze nic sie nie rozjezdza przynajmniej mi.

Troszke dopracuj i bedzie bardzo gitowo.
Seba222
No niestety nie wyglada tta strona na FF najlepiej u mnie. Moze dlatego ze w rozdzielczosci 1400*1050 pracuje.

Grafika sie rozjechala, na dole strony biale tlo. Kiepsko to wyglada ogolnie. Dopiero jak okno zmniejsze, to sklada sie do kupy. Takze, do poprawki spowrotem.

Zreszta sprawdzilem - w IE tez fatalnie wyglada w tej rozdzielczosci.
No i rzecz najwazniejsza - zrob dobra kuracje odchudzajaca, bo u mnie prawie minute po raz pierwszy sie strona wczytywala. Gdyby nie to, ze z ciekawosci zagladalem, po pierwszych kilkunastu sekundach zamknal bym przegladarke.
WMP
Strona lubi duzo zjeść Smile

Co radizsz aby sie nie rozwalało tak?
Seba222
A moze problem tkwi w tym:
Quote:
<TABLE BGCOLOR="#000000" WIDTH="100%" BORDER=0 CELLPADDING=0 CELLSPACING=0>

A konkretnie w tym:
Quote:
WIDTH="100%"

Poza tym, jak na szybko podgladnalem zrodlo strony, to nigdzie nie widzialem ustawionej na stale szerokosci kolumn. Po prostu zamiast WIDTH="100%" ustawil bym np. WIDTH="600" (oczywiscie chodzi o tabele), a pozniej dla wszystkich kolumn tez ustawil bym szerokosc na stale w pikselach i nic nie powinno sie rozjezdzac.
WMP
hmmm, myślę ze nie

Ciełem to w Photoshopie i po cięciu nic sie nei rozjeżdząlo wiec w pikselach nic nie jest potrzebne

Problem nr 2

Jak wejdziecie teraz na www.enaria.be to pokazuje sie tekst "Prawo", chciałbym żeby on identycznie wygladał jak ten tekst obok, ale coś mi nei wychodzi. Jeszcze jedna sprawa tekst musi byać na jakiejs tam wysokosci (padding-top) lecz IE tego nei obsługuje Sad(
pawelsz
Quote:
Jeszcze jedna sprawa tekst musi byać na jakiejs tam wysokosci (padding-top) lecz IE tego nei obsługuje (

IE nie obsluguje tego? Mnie tam sie wydaje ze dzialal... mozesz sprobowac ustawic to albo margin-top na wartosc ujemna, byc moze zadziala.
WMP
hmm, ok a jak zareaguja na to madrzejsze przegladarki?

Trzeba zorbić jakis bajer aby to bylo doa ie a to dla innych

My z tym ie to mamy...

Zrobiłem sobie screny które mnie zastraszają...

http://browsershots.org/website/1090642/

Wszędize sie rozwala troskze co robic?

Last edited by WMP on Mon Jun 05, 2006 5:47 pm; edited 1 time in total
Calemb
Po pierwsze to mógłbyś usunąć ten biały dość spory pas u dołu strony.
Po drugie samoprzewijajaće się kontakty to troche moim zdaniem zły pomysł, zamiast tego mogłbys tam wsadzić jakieś buttony z reklamami
Po trzecie to chyba bedziesz musiał sobie od nowa napisać ta strone główna, na świeżo sobie to wziąść. Mi to zawsze pomaga jk się coś rozpada i nie potrafie znaleść przyczyny.......
Deathplanter
Jakimś cudem kodowanie było u mnie źle ustawione,musiałem ręcznie zmienić na ISO-8859-2,a poza pierwszymi dwoma linki nie działają jak trzeba. Niebieski link przed newsem "koniec świata?" jest całkowicie nieczytelny, tak samo jak bialy napis na kremowym "Zarejestruj się!To nic nie kosztuje.Dzięki rejestracji możesz się zalogować i poznać świat Enarii!". Czcionka ogólnie ciut rozmazana,#ffffff jako bgcolor całkowicie tutaj nie pasuje a podstrony są oparte na zupełnie innym layu.
WMP
wiem wiem wiem... ale cos mi nei idize robota
Koperek~PL
Stronka osobiście mi się podoba. Razz Jakaś taka 'podpakowana' ? Very Happy
Heh, świetny jest ten smoczek na logo na górze. xD

Hmm... Wszystko mi się podoba, tylko ten text pod panelem logowania jest taki jakiś mało 'odbijający' - słabo go widać!

Pozdrawiam Koper'ek! Razz
WMP
(...) ta treść znajduje się tu
mtx
WMP- ale to powinno do marketplejs, a nie tu Razz proszę się poprawić (dlaczego ja się mam wysilać Razz)

i prosze poprawić formę:
zlecenie otwarte, ple, ple ple.. wzór znasz
WMP
racja, bedize w dwóch tematach Smile
Deathplanter
WMP wrote:
UWAGA!

Kto napisze tą stronę tak aby wyświtlała sie dobrze na wszytkich pzgeladarkach i odciazy ją troszke(moge dać plik psd) dostanie(fanfary):

100-200 Frih$

więcej info na gg: 3583066

A będzie marne 50$ za zasugerowanie,żebyś ustawił w body bgcolor na #000000 oraz wgrał stąd darmową wersję Macromedia Dreamweaver'a (trail,działa 30 dni,ale żeby pobrać trzeba się zarejestrować)... wątpię żeby ktoś się wziął za tak duży projekt ^.^ Jak się nie chcesz rejestrować,poszukaj tego triala na google. Zabawkę gorąco polecam,zdecydowanie przyspieszy pracę,a przy okazji jest prosta w obsłudze ;P
@down:
Czyli nici z zarobku?

Last edited by Deathplanter on Tue Jun 06, 2006 2:23 pm; edited 1 time in total
WMP
kiedys ustawiqłem 000000 potem ffffff i myslałem ze 000000 zsotało a jednek zostało ffffff

^^This is code of Matrix Laughing pierwsze zdanie po angielsku na tym orunm Smile
mtx
Quote:
racja, bedize w dwóch tematach
już nie jest Smile

po prostu to nie miejsce na takie oferty i już..
a co do tego czy się ktoś zgłosi- radzę Ci- ty się zgłoś do któregoś z naszych grafików..
WMP
Któregoś? Kogo?
mtx
Quote:
OKo-dhh:
robi avatary i sygnatury, ale możesz pogadać

Nolt
Zrobie sygnauturki, avartary, bannery, buttony, roznegorodzaju grafiki. Platnosc frih$ lub umieszczenie linku mojej strony (druga opcja do uzgodnienia). Wszelkie pytania, prosby lub zamowienia kierujcie na PW. Wszystkie ceny do uzgodnienia i negocjacji Smile

draqo
Sprzedam layout, który dostępny jest tutaj. W pczce znajdzie się plik .psd i wszytskie potrzebne obrazki i czcionki. Dodatkowo oferuję pocięcie layoutu i dostosowanie do strony, np. jakiegoś cms'a. Cena do negocjacji.

Xaros
Studio Graficzne - Open
Oferta:
- Banner
- Button
- Layout Graficzny/HTML
- Sygnatura
- Ikony News'ów
- User bar
Wszelkie oferty prosze kierowac na PW badz na adres email pdgroup@o2.pl

ZAPRASZAM DO ZAKUPU

to wszystko nad twoim postem w marketplejs Razz