no to mam problem ... moj skryp zapychał by baze danych wiec wymysliłem ze skorzystam z innej na innym serwerze ( za bardzo mi zalezy na tym) tylko potrzemyje adres bazy : odpowiednik local host dla mojego konta .
Mysql localhost
zazwyczaj wystarczy ping adresinnegokonta.com i wklepać IP
Dodatkowo serwer musi zezwalać na połączenia z zewnątrze (jeżeli masz CPanel/DirectAdmin na drugim koncie dodaj IP pierwszego do listy hostów które mogą łączyć się z mysql).
W razie czego zagadaj na GG: 5608039
Dodatkowo serwer musi zezwalać na połączenia z zewnątrze (jeżeli masz CPanel/DirectAdmin na drugim koncie dodaj IP pierwszego do listy hostów które mogą łączyć się z mysql).
W razie czego zagadaj na GG: 5608039
ip jest dostepne z DC
a ktore
informuje o zezwalaniu pałaczen zewnetrznych z zupełnie innego serwera bo skrypt pobiera z i zapisuje dane na 2 serwery równoczenie . Baze uzytkowników i configa na frih a posty na inny
a ktore
| Code: |
| IP 216.32.85.170
Name Server 1 ns1.frih.net Name Server 2 ns2.frih.net Shell Access (ssh) OFF Secure Socket Layer (ssl) OFF CGI-Bin ON PHP ON SpamAssassin ON Anonymous Ftp OFF Cron Jobs ON System Info ON DNS Control OFF Suspend at Limit ON |
informuje o zezwalaniu pałaczen zewnetrznych z zupełnie innego serwera bo skrypt pobiera z i zapisuje dane na 2 serwery równoczenie . Baze uzytkowników i configa na frih a posty na inny
216.32.85.170
Gdyby był jakiś problem czytaj komunikaty, ewentualnie wklej je tutaj.
Gdyby był jakiś problem czytaj komunikaty, ewentualnie wklej je tutaj.
wpisałem na probe w joomli co znajduje sie na frih ...i nie działa wogóle... juz nie wiem moze joomla niebyt dobrze reaguje na zmiene adresu...
Jakies inne pomysły ? Ja wogole sie zapytam : czy ktos wogole cos takiego jak ja robił ?
Jakies inne pomysły ? Ja wogole sie zapytam : czy ktos wogole cos takiego jak ja robił ?
| kochanek wrote: |
| wpisałem na probe w joomli co znajduje sie na frih ...i nie działa wogóle... juz nie wiem moze joomla niebyt dobrze reaguje na zmiene adresu...
Jakies inne pomysły ? Ja wogole sie zapytam : czy ktos wogole cos takiego jak ja robił ? |
No ale co dokladnie wpisales... w jakie pole to wpisales. Co masz za blad. I czy ustawiles na frih, access host odpowienni access host?
acces host zadnego nie wpisałem ... tak wogole gdzie to trzeba wpisac.?
Wpisałem zamiast localhost ip i inne z tego co jest w code powyzej
Wpisałem zamiast localhost ip i inne z tego co jest w code powyzej
| kochanek wrote: |
| acces host zadnego nie wpisałem ... tak wogole gdzie to trzeba wpisac.?
Wpisałem zamiast localhost ip i inne z tego co jest w code powyzej |
no to jak chcesz to zrobic abys mogl sie polaczyc? Domyslnie tylko z localhost sa akceptowane polaczenia, wiec sie nie dziw ze ci nie dziala.
Wejdz do cpanel -> MySQL Databases , i tam masz "Access Hosts:", wpisz tam odpowiednie ip.
| v3nd0r wrote: | ||
no to jak chcesz to zrobic abys mogl sie polaczyc? Domyslnie tylko z localhost sa akceptowane polaczenia, wiec sie nie dziw ze ci nie dziala. Wejdz do cpanel -> MySQL Databases , i tam masz "Access Hosts:", wpisz tam odpowiednie ip. |
mam rozumiec adres serwera z ktorego bede probował sie dostac do bazy
| kochanek wrote: | ||||
mam rozumiec adres serwera z ktorego bede probował sie dostac do bazy |
Dokladnie
Prymitywne aczkolwiek skuteczne jak nie patrzeć
Dzieki wielkie wszystko działa jak nalezy
Dzieki wielkie wszystko działa jak nalezy