FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

gg zmienilo regulamin

Bigrazer
Quote:
Gadu-Gadu Sp. z o. o. właściciel komunikatora Gadu-Gadu zdecydował się zmienić regulamin korzystania ze swojego komunikatora. O czym skutecznie informuje w pop-up'ie wyskakującym wraz z uruchamianiem GG.

11. Korzystanie z usług komunikatora Gadu-Gadu (w szczególności komunikacja z innymi Użytkownikami komunikatora Gadu-Gadu) jest możliwe wyłącznie za pomocą rozpowszechnianego przez Operatora oprogramowania służącego do korzystania z tych usług, dostępnego na stronie internetowej http://www.gadu-gadu.pl, którego dotyczy Licencja w wersji tego oprogramowania udostępnianej przez Operatora bez jakichkolwiek modyfikacji dokonywanych przez inne osoby. Korzystanie przez Użytkownika z usług komunikatora Gadu-Gadu oraz komunikacja z innymi Użytkownikami komunikatora Gadu-Gadu za pomocą innych programów, w szczególności służących do świadczenia przez inne podmioty innych usług internetowych, w tym usług komunikatorów internetowych stanowi naruszenie postanowień niniejszego Regulaminu. W celu wyjaśnienia wątpliwości Operator zastrzega, że użytkownik nie jest uprawniony do korzystania z usług komunikatora Gadu-Gadu w celu komunikowania się poprzez komunikator Gadu-Gadu z użytkownikami innego komunikatora internetowego, ani też nie jest uprawniony do korzystania z tych usług w taki sposób, że będąc jednocześnie użytkownikiem innego komunikatora internetowego będzie korzystał z usług komunikatora Gadu-Gadu poprzez swój Numer Użytkownika komunikatora Gadu-Gadu w celu komunikacji z innymi Użytkownikami komunikatora Gadu-Gadu realizowanej w ramach infrastruktury, w tym oprogramowania takiego innego komunikatora tj. poprzez korzystanie z oprogramowania innego komunikatora. Użytkownik przyjmuje do wiadomości, że Operator nie jest stroną jakichkolwiek umów bądź porozumień z operatorami innych komunikatorów internetowych, na podstawie których tacy operatorzy byliby uprawnieni do udostępniania swoim użytkownikom funkcjonalności swoich komunikatorów naruszającej zakaz opisany w niniejszym pkt 11, zaś ewentualne faktyczne udostępnianie przez takich operatorów bez zgody Operatora wymienionej funkcjonalności użytkownikom ich usług nie zwalnia Użytkownika z odpowiedzialności za naruszenie niniejszego Regulaminu.

12. Użytkownik zobowiązany jest do korzystania z usług komunikatora Gadu-Gadu wyłącznie na zasadach opisanych w niniejszym Regulaminie oraz wynikających z Licencji. Korzystanie przez Użytkownika z usług komunikatora Gadu-Gadu z naruszeniem tych zasad traktowane będzie jako podstawa do podjęcia przez Operatora działań mających na celu uniemożliwienie Użytkownikowi korzystania z usług komunikatora Gadu-Gadu w szczególności poprzez usunięcie jego konta oraz pozbawienie go możliwości korzystania z Numeru Użytkownika, przy czy po dokonaniu takich czynności Numer Użytkownika może zostać przez Operatora przyznany innej osobie.

Czyli jak poprawnie to rozumuje "legalnie" kożystać z siecu gg bedzie można wyłacznie przez komunikator gadu-gadu. Czyli tleny, konekty itp. itd. niebeda sie mogły łaczyć z siecią gg.
Z jednej strony rozumiem gg ale to bardzo utrudni życie.

Jakie jest wasze zdanie na zmiane w regulaminie?

Pozdrawiam:
Razer

Last edited by Bigrazer on Wed May 17, 2006 6:02 pm; edited 1 time in total
v3nd0r
O ile mnie pamiec nie myli tak bylo zawsze... Ze gadu-gadu byl jedynym oficjalnym komunikatorym przeznaczonym do pracy w sieci gadu-gadu.

Nie pamietam jak brzmial wtedy dokaldnie regulamin, ale jak mowie o ile sie nie myle to bylo wlasnie tam cos podobnego, ze kozystanie z innych komunikatorow w do komunikacji w sieci gadu-gadu jest zabronione.
W sumie moge sie mylic Smile (albo chodzilo o to iz niz protokol gg jest zastrzezony i w tym wypadku tylko oficjalny komunikator jest jedynym dobrym narzedziem, ale jak to polacy, revers engineering i da sie zrobic wszytsko Smile)

Zastanawia mnie inna sprawa, skoro chca zrobic ze bedzie mozna uzywac tylko gadu-gadu, i chca to w jakis sposob egzekwowac, to niby jak? Jesli tyle wersji tego komunikatora, nie wszyscy uzywaja najnowszej, a nikogo nie zmusza do zainstalowania najnowszej wersji. Dlaczego najnowszej wersji, bo napewno w jakis sprytny sposob beda chcielil uwierzytelnic czy naprawe ten komunikator jest oficjalnym komunikatorem gg.

Jakos sobie nie wyobrazam zeby istanial sposob, w 100% na wykrycie kto uzywa jakiego komunikatora... innymi slowy czy uzywa legalnego. Tyle wersji komunikatora gg... uniemozliwy to.
Seba222
v3nd0r wrote:

nie wszyscy uzywaja najnowszej, a nikogo nie zmusza do zainstalowania najnowszej wersji

I tu sie mylisz. Jakies 2 lata temu, zmusili wszystkich do instalacji nowej wersji (chodzilo wtedy chyba o wersje 5xx, ale glowy nie dam za to). Po prostu pewnego dnia starsze wersje GG przestaly sie laczyc z siecia GG i final. Kazdy kto chcial z gg korzystac, musial nowsza wersje (wtedy nie najnowsza, ale minimum XXX) zainstalowac.
Jak chca, to potrafia Smile
Postman
Hmm jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi zawsze o kase. Ja zrezygnowałem z Gadu Gadu jakieś parę lat temu. Korzystam z Spika a GG mam podpięte i w ten sposób mam możliwość komunikacji z innymi , którzy korzystają z GG. Teraz gdy piszę jestem połączony z serwerem GG przez Spika i rzadnych problemów. Właścicielowi chodzi tylko i wyłącznie o kase bo w ten sposób nie ładują się rekalamy przez nich wysyłane a kasa ucieka. Gadu Gadu jest już przestarzałym komunikatorem i co tu ukrywać czas już jego dobiega końca a konkurencja nie śpi. Myślę, iż wszystkie takie ograniczenia nie wyjdą na dobre GG. Do ciekawostek powiem iż mam zainstlowany program anty szpiegowski( głownie chodzi o P2P) wykrywa serwer GG jako szpiega i go blokuje skutecznie. Daję to dużo do myślenia, a w rgulaminie nic a nic nie pisze, że będą Ci przeglądać zawartość dysku twardego i z kim się komunikujesz. To jest chwyt poniżej pasa Mad .
Adi666
No to linuxowcy beda pozbawieni kontaktu ze znajomymi uzywajacymi padu-padu. Ja osobiscie uzywam sieci jabbera i jakos mi jeszcze nie odlaczyli transportu do sieci gg. Pozatym jesli gadu-gadu bedzie stosowalo taka polityke ludzie przesiada sie na inny komunikator - wg. moich przewidywan bedzie to Tlen.
v3nd0r
Seba222 wrote:
v3nd0r wrote:

nie wszyscy uzywaja najnowszej, a nikogo nie zmusza do zainstalowania najnowszej wersji

I tu sie mylisz. Jakies 2 lata temu, zmusili wszystkich do instalacji nowej wersji (chodzilo wtedy chyba o wersje 5xx, ale glowy nie dam za to). Po prostu pewnego dnia starsze wersje GG przestaly sie laczyc z siecia GG i final. Kazdy kto chcial z gg korzystac, musial nowsza wersje (wtedy nie najnowsza, ale minimum XXX) zainstalowac.
Jak chca, to potrafia Smile

Masz racje... Nie pomyslelm o tym, z racji tego ze gadu agdu jest dosc popularnym komunikatorem w polsce. I jakos nie wyobrazam sobie aby tak powazna firma mogla posunac sie do takich krokow... ktore zmusza nowych uzytkownikow do zainstalwoania najnowszej wersji GG.

Hm moze wtedy przejscie na wersje 5xx wiazalo sie z jakimis powaznymi zmianiami w protokole i bylo to wymuszone... Ale jesli jest tak ze wlasnie wtedy byla podobna sytuaacja jak ma miejsce teraz to az sie wierzyc nie chce... no ale tak to jest jak ktos mam monopol, bo gg chyba kontroluje wiekszosc rynku.

Nawet jesli dojdzie to do skutku... to wierze ze uda sie 'zlamac' protokol gg i przepisac libgadu na linuxa aby wszytsko aldnie smigalo Smile
oxwood
Moim zdaniem, jeżeli zastrzegą jakoś, że tylko oryginalny komunikator gg będzie mógł korzystać z tego protokołu (w co wątpię, bo polacy to zdolny naród Very Happy ), to większość userów używających innych komunikatorów przesiądzie się na jabbera, a za nimi pójdą użytkownicy "jedynego, słusznego komunikatora" Smile
Jakub
hehe ja ma kadu i mam ich gdzies Razz niech zabronia, niech prubuja, zaraz znajd? sie ludzie kturzy omina ich 'ala" zabezpieczenia jezeli takowe wogole stworza aby korzystac z ich sieci Wink
Ramelof
Ja tam używam konnekt bo gadu-gadu jako program nie chce działać u mnie nie wiem czemu. Ocobiście uważam co do protokołów gadu-gadu nie powinne być zakazane, każda osoba lubi inny komunikator i nie lubi tego co się jej nażuca.
jendrex
A ja ich rozumiem - poprostu coraz więcej ludzi rezygnuje z gg Smile nic dziwnego serwery sie rozłaczaja, nieraz ciezko sie polaczyc a konkurencja oferuje lepsze programy, do tego gg jest strasznie pamieciozerne dobrze ze mam wersje 6.0 Smile
Bigrazer
jendrex wrote:
A ja ich rozumiem - poprostu coraz więcej ludzi rezygnuje z gg Smile nic dziwnego serwery sie rozłaczaja, nieraz ciezko sie polaczyc a konkurencja oferuje lepsze programy, do tego gg jest strasznie pamieciozerne dobrze ze mam wersje 6.0 Smile

Gg niestety nierozwija sie tak jak konkurencja. Ale ci którzy kozystaja z innych komunikatorów zazwyczaj łączą sie także z siecia gg, wiec cały czas siec gg na prawo byc przeciązona.

Pozdrawiam:
Razer
gecko
Bigrazer wrote:
wiec cały czas siec gg na prawo byc przeciązona.
eee bez przesady. sieć tak czy siak byłaby obciążona (no dobra - może do 10% ulgi)

ale fakt że gg jest strasznie przestarzałe. przesyłanie plików działa raz na jakiś czas. wogóle czasem gadu robi sobie niezłe jaja. ale używam bo sie przyzwyczaiłem (niestety)

BTW - do windowsa też sie przyzwyczaiłem...
v3nd0r
z gg jest jak z windowsem. Prosty w uzytkowaniu,nie skomplikowany, czasem dziala, czasem sie zawiesza, ale duzo osob go uzywa, wiec chcac nie chcac musimy go tez uzywac (pomijam fakt ze mozna uzyc innych programow obslugujaych protokol gg).

A z innymi programami to maja w wiekszosci wypadkow zalety gg. Czasem moze cos gorzej obsluguja niz standardowe gg. Ale oferuja wieksza stabilnosc, wiecej opcji, szybciej sie rozwijaja. No i sa troche mniej popularne.

W sumie nie dziwie sie ze gg chce zablkowac im dostep do komunikacji...

Jesli pomyslec o tym ze kazdy uzytkownik innego programu obslugujacego protokol gg ,moze byc potencjalnym uzytkownikiem ktory bedzie ogladal reklamy. To wszytsko staje sie jasne Smile
Bigrazer
Moim zdaniem jedyna zaletą gg jest jego popularność. A jego czeste awarie... ech... ja mam tlena i jeszcze nigdy niemiałem (albo nie zauwazyłem) jego awarii... ale... 80% moich znajomych posiada tylko gg... niestety...

Pozdrawiam:
Razer
luxtu
ja zawsze dzialalem na gadu-gadu choc mialem prze chwile(okolo tygodnia) mirande ale jakos nie przypadla mi do gustu wiec wrocilem znowu do starego poczciwego gadulca. Co do tego regulaminu bym sie nieprzejmowal zbytnio bo i tak sie znajdzie sposob aby korzystac z innych programow
jackill
Jeżeli o mnie chodzi, to idealnym rozwiązanie byłby JEDEN komunikator... O dobrym supporcie, niezawodny, z masą serwerów w każdym kraju, taki naprawdę globalny komunikator. Teraz jestem zmuszony urzywać aż 3 sieci (gg, tlen, icq), żeby móc komunikować się ze znajomymi... Na szczęście jest AQQ, więc mam all-in-one. Jabber jest chyba najbardziej przyszłościowy, ale raczej nie zanosi się na rewolucje na rynku komunikatorów.

PS. Testował ktoś z Was stefana? / www.stefan.pl / lepsze od aqq?
Bigrazer
jackill wrote:
PS. Testował ktoś z Was stefana? / www.stefan.pl / lepsze od aqq?

Ja testowałem stefana i nawet mi sie spodobał, ja uzywam tlena a z wygladu przypomina nieco tlena własnie. Ale jedyna wieksza zaleta jest czateria, ale ja i tak nieuzywam czatów wiec pozostałem przy zwykłym tlenie a nie przy stefanie

Pozdrawiam:
Razer
Nolt
gg dlatego dodaje pkt do regulaminu gdyz wieksza ilosc osob korzysta z komunikatorow nie wyswietlajacych ich reklam Smile (kadu,gnu-gadu itp)
mtx
gg wyświetla rekamy u góry komunikatora i każdego okienka i jeszcze na dzień dobry mamy big banner na środku.. to wpieprza..
dlatego też nie używam tlenu, bo mi też wywala banner
aqq tego nie ma, a ma tlen, gg, icq, aqq i jabbera- czyli wszystko w jednym. do tego fajne gry, programy i inne, więc czuję sie usatysfakcjonowana.
Lubię też konnekta.
Kiedyś 'wszyscy' mieli gg, więc ludzie sobie instalowali. A teraz dużo nie chce zmieniać, albo nie umie się połapać na nowo, to siedzą na gadu. I wydaje im się, że to szczyt świata jakieś power gg..
żenujące te dodatki do gg..
Arctos
U mnię tak samo. 80% znajomych ma GG, reszta ma Tlen, Xfire lub MSN. Ale ja i tak żadko siedze na GG, Wiec kumple jak coś chcą to na Skype sie wbijają do mnie. Podzielam także zdanie kilku osób że GG sie często zawiesza albo serverów nie łapie. Z Tlenem nie ma problemu. Regulaminem także sie nie martwie bo przecież "Polak Potrafi".
jackill
Nie da się wyegzekwować użwania oryginalnego komunikatora gg... to jest raczej technicznie niemozliw i śmieszne. Ale największy problem to nie to że gg jest do bani, ale że 90% ludzi tego używa... jest tyle lepszych sieci... Możnaby zrobić jakąś akcje NO-GG, wzorem nIE. I wtedy nie byłoby problemu Smile Komercyjne komunikatory -> out, open source -> jak najbardziej Smile
ozyrys
Witam

GG poprostui chce aby ich produkt był mniej awaryjny, sądza że crashe serwerów gg sa spowodowane tym że niektórzy lączą się z nimi za pomocą nie supportowanego przez nich oprogramowania, dlatego chca aby mozna było łączyc się tylko za pomocą oficjalnego klienta, ale jest to trudne do wykonania, bo każdy lepszy informatyk potrafi wychwycic pakiety wysyłane go serwera i tak przerobić swój program żeby wysyałał takie same, lub jeśli będzie sprawdzanie czy np w programie jest odpowiedni klucz za pomoca którego łączymy się z serwerem to zawsze taki kluucz można znaleźc w oficjalnym kliencie i wmontować do swojego

Podrawiam
#ozi
mtx
nie mów, że tak inne programy nadwyrężają biedne gg. Kiedyś jak prawie nie było innych programów, gg chodziło POTWORNIE. Łączyło się i rozłączało. W końcu się wkurzyłam i wtedy zostawiłam gg na zawsze Smile
To nie są progremy tworzone przez amatorów, które mogą coś psuć. Nawet jeśli jest nie supportowane, to nie znaczy, że złe..
GG powinno uczyć się od innych...
a co do akcji no GG.. jak ktoś przedstawi coś konstruktywnego.. czemu nie?
kochanek
przedmowca ma racje ja doskonale pamietam czasy kiedy 18-22 gg poprostu nie działało .
Aktualnie uzywam slype jest o niebo lepszy i jeszcze mnie nie zwiodł .
ibix
korzystam z gg 7.xx to wynika to głównie z przyzwyczajenia, ale nowy regulamin to lekka przesada ze strony staffu gg , możliwe ze się sami na tym przejadą. W końcu ktoś chciał dobrze tworząc uniwersalne komunikatory jak np. miranda.
Ramelof
To jest ciekawe i warte przeczytania. http://di.com.pl/news/13771,4.html To wyjaśnia dwie kwestie odnąszące się do punktu 5 i 11.
gecko
mhm jak dla mnie wszystko jasne. po prostu nie sprecyzowali o co im chodzi. a sie okazało że nie taki diabeł straszny
vrooth
ciekawe kto tego bedzie przestrzegał Twisted Evil
pawelsz
Niech sobie robia co chca Razz chyba ze beda przegladac fora, patrzec, kto pisze, ze uzywa czegos innego niz GG i wtedy blokowac mu numer Razz Razz Razz ale nie podejrzewam ich o cos takiego. No a nawet jesli zrobia zmiany w protokole to wszystko da sie zrobic. Chwila wolnego czasu i gotowe Cool bo nie sadze zeby wynajmowali hakerow sprawdzajacych czy uzywam legalnie GG.

Swoja droga gdzies wyczytalem ze maja nie tylko blokowac inne komunikatory, ale usuwac konta tych ktorzy ich uzywaja i osobom tym blokowac na zawsze mozliwosc korzystania z GG <lol> sami siebie chca zniszczyc? I po czym to beda poznawac? Po IP Twisted Evil Jesli tak to zawsze moge dac te 5 zeta operatorowi neta i miec nowe Cool
Feodaron
Jak dla mnie to jakaś wielka lipa Gadu-gadu postanowiło popełnic samobójstwo Razz bo nie wieze ze ktos uzywa samego Komunikatora a nie klienta jak np. Tlen Razz przeciez ten gadu gadowy program to lipa wielka co chwile jakies bledy krytyczne albo lista sie kasuje sama w ogóle nie dorobiony graficznie itp. btw Tlen jest jak dotąd niezawodny i oby tak dalej.
Pozdro Feodaron
Bigrazer
Feodaron wrote:
Jak dla mnie to jakaś wielka lipa Gadu-gadu postanowiło popełnic samobójstwo Razz bo nie wieze ze ktos uzywa samego Komunikatora a nie klienta jak np. Tlen Razz przeciez ten gadu gadowy program to lipa wielka co chwile jakies bledy krytyczne albo lista sie kasuje sama w ogóle nie dorobiony graficznie itp. btw Tlen jest jak dotąd niezawodny i oby tak dalej.
Pozdro Feodaron

Aż taka wielka lipa ten gadu-gadu to nie jest, i wiele jest osób które uzywa tylko samego gg. No ale tlen rulez Razz

Pozdrawiam:
Razer
sl4sh
Quote:
Użytkownicy komunikatora i sieci Gadu-Gadu zastanawiają się nad zmianami w regulaminie usługi, jakie ostatnio wprowadził producent programu. Największe wątpliwości wzbudzały zapisy dotyczące "niekomercyjnego użytkowania" i korzystania z innych programów klienckich. Rzecznik Gadu-Gadu udzielił nam bliższych wyjaśnień na ten temat.

Punkt 5 nowego regulaminu mówi, iż korzystanie z usług komunikatora Gadu-Gadu w celach zarobkowych bądź komercyjnych lub w celach związanych z prowadzoną jakąkolwiek działalnością gospodarczą może nastąpić wyłącznie na podstawie pisemnego porozumienia z Operatorem.

Wydawać by się mogło, że w tej sytuacji np. sklep internetowy kontaktujący się ze swoimi klientami również łamie regulamin. Tak naprawdę jednak chodziło o coś innego.

Oznacza to m.in., że nie można pobierać opłat za korzystanie z komunikatora Gadu-Gadu, który był, jest i będzie bezpłatnym programem - wyjaśnił Jarosław Rybus, rzecznik GG, w e-mailu dla Dziennika Internautów - Punkt ten ma w zamiarze dotyczyć takich sytuacji, gdy np. sieć Gadu-Gadu jest wykorzystywana w celach komercyjnych, np. przesyłania spamu do użytkowników Gadu-Gadu lub pobierania opłat za korzystanie z nieoryginalnej wersji programu Gadu-Gadu.

Punkt 5 nie dotyczy więc w żaden sposób sytuacji, gdy numer GG jest traktowany jako forma kontaktu, nie tylko prywatnego, ale również komercyjnego wewnątrz firmy, jak i z kontrahentami.

Jeśli chodzi o punkt 11 regulaminu to wprowadzono go w obecnym brzmieniu po to, aby podkreślić, że za działanie innych programów klienckich producent Gadu-Gadu nie może brać żadnej odpowiedzialności. Tak więc jeśli np. w czasie korzystania z nieoryginalnego klienta użytkownik straci hasło, to nie może mieć do producenta pretensji.

- Pragniemy również zwrócić uwagę na inne istotne zapisy w regulaminie (pkt 9), które chronią użytkowników Gadu-Gadu m.in. przed spamem (jest to kolejne rozwiązanie, po wprowadzeniu filtrów antyspamowych w Gadu-Gadu), oraz wieloma niepokojącymi w internecie działaniami, sankcjonowanymi przez polskie prawo - dodał rzecznik GG.

Obecny regulamin zastąpił stary, powstały w 2000 roku (z późniejszymi poprawkami), który zdaniem producenta komunikatora nie odpowiadał zmianom, jakie przez okres ostatnich sześciu lat zaistniały w polskim internecie.

Zeby nie bylo swirowania i paniki ze gg bedzie platne czy cus, macie tu wywiad/artykul na ten temat.
Feodaron
i tak dalej twierdze ze te zmiany są w ogóle nie potrzebne ale niech robią co chcą
meciu
Ja tam nie patrze na regulamin GG. Dla mnie ważne jest aby wszystko dobrze było a nie zmieniaja regulamin i co ja mam go nauczyc sie. Program jest do uzytkowania na swoim kompie i możesz z nim robić co CHCESZ!!!

POZDRO
Bigrazer
meciu wrote:
Ja tam nie patrze na regulamin GG. Dla mnie ważne jest aby wszystko dobrze było a nie zmieniaja regulamin i co ja mam go nauczyc sie. Program jest do uzytkowania na swoim kompie i możesz z nim robić co CHCESZ!!!

POZDRO

No niebardzo możesz z nim robic co chcesz... w regulaminie własnie jest napisane co możesz!

Pozdrawiam:
Razer
grumman
regulamin regulaminem a my i tak robimy swoje. oni nie sa glupi nie wprowadza oplat za uzytkowanie GG (chociaz uzytkowanie gg w wersji mobilnej czyli na telefony kom jest platna) bo to by spowodowalo ze z milionow uzytkownikow zostalo by kilka tysiecy.

zmieniaja regulamin z powodu rozwoju calej galezi internetowej komunikacji. jak bylo to wszystko tworzone to nikt nawet w najbardziej smialych mazeniach nie przepuszczal ze komunikatory stana sie tak popularne.
ten caly postep wymusza zmiany definicji i roznych pojec. jestem przywiazany do gg (kiedy uzywalem tlena mialem ikonki i dzwieki z gg) ale bardziej do gotowki i jezeli wprowadza oplaty za uzytkowanie gg (w co watpie) to bede jedna z ierwszych osob ktore przesiada sie na tlena, jabbera, aqq badz inny komunikator. narazie niemam nawet zamiaru testowac inne bo niemam takiej potrzeby to co mam w gg wystarcza w zupelnosci

pozdro
kochanek
jesli wprowadza opłaty to ja podzekuje zreszta mi to lotto czy bede miał gg czy nie .... szczerze wole juz wydac nawet 2 Euro dzwoniac telefonem z zagranicy do polski niz wciskac klawisze przez niewiadomo jaki czas. pozatym skype jest lepszy bo działa wszedzie a gg np. juz nie
hawranek31
GG poprostu cos chcialo zrobic ale im nie wyszlo - chodzi o regulamin.

Sam komunikator to tez wielki szit, ja uzywam Konnekta i nigdy bym juz go nie zamienil na innego. Kiedys uzywalem Tlena i tez uwazam ze jest dobrym komunikatorem.

Pozdrawiam.
Calemb
Mnie osobiście regulamin, nie robi różnicy bo używam tylko GG. ważne dla mnie jest aby gadu działało poprawnie bez bawienia się w duperele z nowymi instalacjami i w ogóle.....
mtx
a Calemb- czemu używasz gg, a nie innego komunikatora?
Calemb
A dlaczego używasz takiego a nie innego systemu operacyjnego? A dlaczego używasz takiego a nie innego odtwarzacza muzyki?
Uzywam GG bo chce i lubie i mam gdzieś, Jabbery i inne..... i nie wmówisz mi że są lepsze. Narazie gg chodzi poprawnie wiec jest moim zdaniem DOBRY!
loginos
ja nigdy nie korzystałem z programu gadu-gadu.
co prawda kiedys próbowałem, ale mnie odrzuciło - niech mi nikt nie mówi, że to jest prosty w obsłudze klient, chyba już łatwije napisac własnego, prostego klienta jabbera niż korzystac z gadu-gadu.

Korzytsam z jabbera (uzywałem wielu róznych klientów) a do komunikacji z gadulcami mam transport.
Zmiana w regulaminie nie bardzo mnie boli jak mi zablokują konto to wyrejestruje transport a problem będa mieli uzytkownicy gg.
Może jednak zaostrzenie regulaminu da im do myślenia, zrozumieją ze firma gg ma ich w "głębokim poważaniu" i skłonią się ku zmianie.
Deathplanter
Ja osobiście jestem przeciwnikiem GaduGadu,chociaż jestem zmuszony z niego korzystać. Z ograniczeń które warto wymienić jest maksimum 2000 znaków/wiadomość,"monopol" na komunikatory (z GG korzysta większość polskich userów komunikatorów),często wyłączone serwery rejestracji oraz kiepski klient. Preferuję sieć Jabber,z GG korzstam wyłącznie za pośrednictwem transportów serwerai chrome.pl.

Co do komunikatora: kiedy pracuję na Windowsie,ubóstwiam Mirandę. Dokowanie okienek,cudowne skiny oraz perfekcyjne pluginy do polskich sieci sprawiają,że przeciętny użytkownik GG w życiu by nie wrócił do produktu SMS Express po wypróbowaniu Mirandy.

W Linuksie wybrałem PSI, właściwie z braku wyboru. Nie narzekam,pomijając reakcji na nową wiadomość nie ma nic do zarzucenia.
Adi666
Czemu z braku wyboru? Isnieje przeciesz gama klientow pod linuxa. Ja osobiscie uzywam psi z modyfikacja pedrito ale ludzie zachwalaja gajim oraz jajc....ludzie ktorzy pamietaja jeszcze szal na red haty mowia pozytywnie o Tkbberze.
Deathplanter
JAJC za ciężki a GAIM nie pokazuje opisów... szkoda że nie dałoby rady Mirandę przeportować... bo do Wine mam wstręt.
jackill
Ja osobiście w Linux`ie używam Ekg... niby mało przyjazne, ale w praktyce okazało się bardzo wygodne. A jest i Ekg2, który podobno jest jeszcze lepszy Smile
ogurek
moim skromnym zdaniem gg jest dobre przez wzgląd na funkcjonalnosc, prostote uzytkowania i mily dla oka wyglad. czasami nie chodzi o 10 nieprzydatnych funkcji, ale o to ze przez gg mozna sie skontaktowac z wieksza iloscia osob. jak dotąd gg mnie nie zawiodlo, i w 99'9% spelnia moje skromne wymagania Very Happy
votd
O czym wy gadacie przecież dalej można się łączyć z GG przez tlena. A tak w ogóle to kiedyś GG było fajnym komunikatorem ale widzę że twórcom odbija i już nie raz coś kombinują z wprowadzeniem płatności i "wszelkich umowach z operatorem" - a co to jest - sieć komórkowa? Wiem jedno - Tlen ma więcej użytkowników no i normalnych autorów, którym nie woda sodowa nie uderza do głowy. Jednakże jeśli chodzi o lokalne kontakty (klasa itd.) to GG rządzi.

Ja gadam z userami GG przez tlena i nic nie wskazuje na to, żeby się to zmieniło. Inna sprawa że najnowszy GG7 jest ostro zabugowany - szczególnie wysyłanie plików oraz zacinanie się okien rozmowy (może to wina mojego kompa, ale przy większej ilości wiadomości okno gg zaczyna się ciąć). Ponadto czasem potrafi się tak spieprzyć że potrzeba reinstalki systemu.

Nie wiem jak wy ale ja wolę Tlena lub Komunikator do rozmowy w GG.
Deathplanter
votd wrote:
Tlen ma więcej użytkowników no i normalnych autorów, którym nie woda sodowa nie uderza do głowy.

To ja może przytoczę MOTD od admina chrome.pl-pewnego pięknego dnia...
Quote:

Problem z niemożliwością połączenia się z siecią Tlen za pomocą transportu Tlen związany jest z tym, że operator sieci Tlen zablokował dostęp do swoich serwerów z serwera Chrome.pl.
Niestety w tym przypadku nie jesteśmy w stanie nic poradzić.
Wszelkie zażalenia prosimy kierować do operatora sieci Tlen.

--
Chrome.pl Team

@down:
To jak? Był browserhappy,teraz komunikatorhappy? Wink

Last edited by Deathplanter on Mon Jun 26, 2006 1:28 pm; edited 1 time in total
fofoo
Nierozumiem dlaczego ludzie unikają jabbera. Jabber ma sam plusy w stosunku do gg (moze z wyjatkiem liczby (polskich) uzytkownikow). Wszystko byloby prostrze gdybysmy przesiedli sie na jabbera a tak trzeba sie meczyc z gg.
LordLuke
GG będzie bezkonkuryncyjny. Tak było i tak będzie... dlaczego? Ponieważ dzieci sobie wszystkie siedzą i "flirtują" non stop na tym syfie :F Nie wyobrażam sobie życia, bez "nie pokazuj statusu nieznajomym".

Pozdro, Lord Luke
Antek88
ja uzywam jako program tlena. obsluguje protokół gg i to mi wystarcza. tlenj rulez Very Happy
mtx
ja popieram aqq, bo ma najlepsze pluginy- tv, sprawdzanie poczty, fajne gry ma wszystkie polskie sieci i punkty wapster, które mogę zużywać np na sms..
do tego co 10 dostaję darmowy jeden bibelot na komórkę (polifonia, real music albo tapetkę) no i emotki z wszystkich komunikatorów (+ więcej)

I ANI JEDNEJ REKLAMY!!!!!!!!!!!!!!!!! (to błogosławieństwo)

jeśli gg coś odbije i będą opłaty- jeden guzik i po sprawie Smile
Calemb
Ja sądze, że gadu tym regulaminem tak poszumiało żeby więcej ludzi wróciło do gg, bo niektórzy pewnie wrócili i już im sie nie chce sprawdzać czy taki tlen czy iny działa jeszcze z gg. A ja sie np.: przerzuciłem na AQQ, siostra mnie wciągnęła, a poza tym gadu mi się coraz częściej zaczeło wieszać (no a AQQ ma kilka fajnych bonusów opisanych przez mtx).
dadaj
wkurzyli się że komunikatory Spik,AQQ i Tlen są przed nimi mają większe możliwości i więcej użytkowników.To było do przewidzenia