FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Problem z zalozeniem stronki na frihost.com

zaufmenik
Mam taki problem że założyłem propozycje stronki tu na forum w ACCOUNT ( konto) i czekam juz dwa dni na rozważenie.
Ale nie tylko w tym problem bo stronka miała być o czymś a teraz wpadłem na pomysł żeby była jednak o czymś innym....

Jak z tego wybrnąć ? nowe konto założyć ?
Nolt
zaufmenik wrote:
Mam taki problem że założyłem propozycje stronki tu na forum w ACCOUNT ( konto) i czekam juz dwa dni na rozważenie.
Ale nie tylko w tym problem bo stronka miała być o czymś a teraz wpadłem na pomysł żeby była jednak o czymś innym....

Jak z tego wybrnąć ? nowe konto założyć ?

po 1. badz cierpliwy nie tylko ty jeden zlozyles zamowienie z prosba o konto
2. adres jest frihost.com a nie taki jak masz w temacie
3. jak mowisz nie masz jeszcze konta wiec mozesz zmieniac narazie co chcesz Smile jesli wybrales specjalnie pod tym katem domene to musisz napisac do admina z prosba o jej zmiane moze ci pomoze Smile
Calemb
Nie możesz zrobic sobie nowego konta, jest to zabronione. Zgadzam się z poprzednikiem, aby napisać do Admina. A tak w ogóle to jak juz kombinujesz server to powinienes miec koncepcje na strone , a nie zmieniac co chwile pomysły.....
Joker
A jakby po założeniu strony znów byś się rozmyślił, to bezpośrednio wal do adminów, zmany adresów często były tu przeprowadzane...
kla_bor
Cierpliwosc, cierpliwosc i jeszcze raz cierpliwosc. To jedyna droga do sukcesu na frihu. Jesli napisales posty tylko po polsku, warto sprobowac napisac kilka na anglojezycznym forum - ja tak zrobilem i dostalem konto. Inaczej dugo mozesz czekac na zalozenie, bo serwer ten jest tak popularny jak dobry. Twisted Evil
zaufmenik
Już mi odpowiedzieli 16 maja, w sumie to jakieś 7 dni czekałem. Na szczęście mi odrzucili bo za krótkie info dałem. Teraz założyłem nową i czekam na rozpatrzenie.

Dzięki za porady.

A jeszcze mam pytanie, jakie są parametry konta i jak stronka chodzi i czy zdarzają się przerwy w działaniu (awarie) ?
Ramelof
Parymetry są na stronie głównej nie umiesz czytać czy ci się nie chce

TO zależy jaka nie da się tego ot tak powiedzieć

awarie było klika ale teraz juz nic praktycznie nie ma złego (odpukać żeby nie było na mnie
oxwood
awarie się zdarzają, ale czy widziałeś kiedyś maszynę, która by się nigdy nie psuła Razz Jeśli awaria wystąpi, szybko jest usuwana. I nie wiem czy dobrze kojarze, ale do tej pory chyba cześciej coś się "działo" na serwerze drugim niż na pierwszym Very Happy
mtx
Na serwerze drugim był okres kiedy awarie były często.. Czasem tylko była wyłączona ale raz zdarzyło się, że ją szlag trafił. Dlatego polecam robienie sobie conajmniej raz na tydzień backup (system w panelu admina całkiem przyjemny i łatwo się robi).

Ale od lutego czy marca jest na razie spokój. Oby tak dalej..

Swoją drogą przerzuciłam swoją stronkę na http://www.3o.home.pl kuzyn mi fundnął, ale na frihoście postawię sobie inną stronkę Smile
zaufmenik
Nie no zaczyna mnie to już wkurzać Mad dostałem własnie odpowiedz od admina "animal" że moje posty są za krótkie Mad Nie to już przesada.... Dobra teraz będe pisał jak najdłuższe posty aby tylko mnie mnie przyjeli tą stronke... wielką łaske robią.... ale to bdą sztuczne odpowiedzi - mówie od razu.

Dobra zaczynam od teraz długie posty.
Feodaron
Hehe człowieku co się tak nerwujesz ja na swoj host czekałem tydzień Razz www.feozone.frih.net(dopiero zaczynam się w tym paplać wieć bez głupich uwag co do mojej strony, a co do Ciebie zaufmenik, 1 Zasada Cierpliwość, 2 Zasada - Cierpliwość, a 3 to już chyba wiadomo - Cierpliwość Neutral
mtx
Kolego zaufemenik.
(Teraz będzie kazanie).
Darmowy hosting Frihost jest chyba najlepszym darmowym hostingiem, a uwierz mi- próbowałam już ok 40. Albo nie mają mysql, albo małą pojemność, denny tranfer, w ogóle się nie zakładają, albo mają ograniczenia językowe, albo treściowe.. itd..

Tak więc jako użytkownik tego hosta chcę Cię prosić o docenienie go. Admini dają Ci 250 mb, czyli możesz założyć DUŻĄ stronkę. Masz fajny mysql, ładny panel Direct Admin, stronki się fajnie łądują i nie ma dużych problemów z hostingiem.

Jeżeli nie podoba Ci się pisanie postów tutaj, to wybacz, ale naprawdę- spadaj, jeśli masz tylko spamować, żeby sobie postawić 240 stronkę komputerowo-podobną z treścią zrąbaną z innych stron postawioną na cms.

Pisanie na forum jest niezbędne, bo administratorzy utrzymują się z reklam, które tu widzisz.. Wyobraź sobie, że np na home.pl za 1gb i 300gb banda (tu masz 250 mg i 10 gb) płacisz w promocji 181 zł. Więc jak chcesz- to możesz sobie tam wykupić serwer i nie będziesz pisał, żadnych głupich postów.

I nie zachowuj się jak rozwydrzony bachor, że nie chcieli Ci dać hostingu, bo za Twoje posty, to nawet za 10 lat Ci nie powinni dawać. Jeśli jest do bani, to po co tu przyszedłeś?! Pamiętaj, że długość postu to jedno, a jego treść to drugie.
Aha, i jeszcze jedno. Nie jesteś jedyny, który złożył prośbę o konto. Takich jak ty jest pewnie kilkadziesiąt conajmniej. Pomyśl, że Ty sobie piszesz po polsku, jacyś inni w innych językach (sam zobacz jakie są fora językowe) i to wszystko trzeba przetłumaczyć na angielski dla admina. Poza tym każdy pisze 5 postów- trzeba je przeczytać, zobaczyć kontekst, jego wartość, długość itd.. potem konto trzeba założyć, to też trwa. Doceń, że komuś się chce za darmo dla Ciebie postarać, żebyś Ty mógł mieć tu stronkę!
zaufmenik
mtx wrote:

Tak więc jako użytkownik tego hosta chcę Cię prosić o docenienie go. Admini dają Ci 250 mb, czyli możesz założyć DUŻĄ stronkę. Masz fajny mysql, ładny panel Direct Admin, stronki się fajnie łądują i nie ma dużych problemów z hostingiem.

Narazie nikt mi jeszcze nic nie dał, więc nie mam zaco dziękować.
mtx wrote:

Jeżeli nie podoba Ci się pisanie postów tutaj, to wybacz, ale naprawdę- spadaj, jeśli masz tylko spamować, żeby sobie postawić 240 stronkę komputerowo-podobną z treścią zrąbaną z innych stron postawioną na cms.

To oni mi każą spamować, piszą w odpowiedzi że doceniają treściwe posty ale muszą one być długie.
mtx wrote:

Pisanie na forum jest niezbędne, bo administratorzy utrzymują się z reklam, które tu widzisz.. Wyobraź sobie, że np na home.pl za 1gb i 300gb banda (tu masz 250 mg i 10 gb) płacisz w promocji 181 zł. Więc jak chcesz- to możesz sobie tam wykupić serwer i nie będziesz pisał, żadnych głupich postów.

Wiem o tym, ale wszystko z umiarem
mtx wrote:

I nie zachowuj się jak rozwydrzony bachor, że nie chcieli Ci dać hostingu, bo za Twoje posty, to nawet za 10 lat Ci nie powinni dawać. Jeśli jest do bani, to po co tu przyszedłeś?! Pamiętaj, że długość postu to jedno, a jego treść to drugie.
Aha, i jeszcze jedno. Nie jesteś jedyny, który złożył prośbę o konto. Takich jak ty jest pewnie kilkadziesiąt conajmniej. Pomyśl, że Ty sobie piszesz po polsku, jacyś inni w innych językach (sam zobacz jakie są fora językowe) i to wszystko trzeba przetłumaczyć na angielski dla admina. Poza tym każdy pisze 5 postów- trzeba je przeczytać, zobaczyć kontekst, jego wartość, długość itd.. potem konto trzeba założyć, to też trwa. Doceń, że komuś się chce za darmo dla Ciebie postarać, żebyś Ty mógł mieć tu stronkę!

Jak już mówiełm żadnej stronki na frihost.com nie mam jeszcze, nie sądze żebym zachowywał się "jak rowydrzony bachor" uwierz mi każdy się wkurza jak ma do tego powody, nawet dorosły.
Arin
zaufmenik wrote:
Narazie nikt mi jeszcze nic nie dał, więc nie mam zaco dziękować.

oprócz darmowego hostingu dajemy tutaj także bany. Animal odrzucił podanie - takich rzeczy nie omawia się na forum, tym bardziej jeśli on nie mówi po polsku. żeby od razu ukrócić spekulacje - popieram decyzję o odrzuceniu - koniec tematu na publicznym forum -close-

zaufmenik wrote:
To oni mi każą spamować, piszą w odpowiedzi że doceniają treściwe posty ale muszą one być długie.

wybacz, ale Polaków na Frihoście jest więcej i wszyscy rozumieją o co chodzi.

zaufmenik wrote:
Jak już mówiełm żadnej stronki na frihost.com nie mam jeszcze, nie sądze żebym zachowywał się "jak rowydrzony bachor" uwierz mi każdy się wkurza jak ma do tego powody, nawet dorosły.

bosz.. bez komentarza.

Arin.
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.