FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Nisza w polski internecie

sl4sh
Witam, ostatnio tak myslalem zeby stworzyc jakis serwis, jednak.... hm... jak doszlo co do czego to za bardzo nie wiem na jaki temat Neutral
Chcialbym sie dowiedziec, czego wam brakuje w polskim internecie ?
Moim zdaniem nie ma sensu robic strony na tematy ktorych jest w sieci mnustwo np. opisy gier, sprzetu itd.
Fajnym pomyslem byla niedawno stworzona strona wykop.pl, ktora zbiera ciekawe linki.
I dlatego pytam sie was, userzy internetu :] czego wam brakuje w sieci ? Czego czujecie niedosyt, jakich informacji, jakich obrazow, jakich danych ?
Moze troche ogolnikowo to ujolem, ale poprostu chce wiedziec, przyda mi sie to jak i na pewno jeszcze komus,a przy okazji zbadac czego wam brak Very Happy Troche zamotalem ale mam nadzieje ze zrozumiecie moją mysl przewodnią Razz
hawranek31
Chcesz stworzyc jakas dobra stronke i ktorej brakuje

HAMACHI prosta i krotka odpowiedz.

Kiedys bylem autorem takiego serwisu i troche ludzi mnie odwiedzalo i serwis cieszyl sie powodzeniem.

Niestety nie mialem czasu i ludzi chetnych do pomocy wiec zamknalem.

Pozdrawiam.
sl4sh
Quote:
Co to jest Hamachi ?
Jest to program typu VPN (Virtual Private Network). Hamachi pozwala tworzyć wirtualne sieci typu LAN, każdy może stworzyć swoją własną, prywatną sieć. Każdy użytkownik Hamachi dostaje dodatkowy adres IP. Jeżeli dwóch lub więcej użytkowników Hamachi znajdzie się w jednej sieci (można je utworzyć z poziomu programu, dosłownie dwa kliknięcia) to uzyskują połączenie bezpośrednie. Dzięki programowi można uzyskać połączenie p2p między komputerami znajdującymi się za NAT'em!

Dla tych ktorzy ne wiedza, lub nie chce im sie szukac.
No dobra, jedna propozycja jest. Btw. nie chodzi tylko o to zeby poznac wasze opinie zeby zalozyc wlasna strone, jestem w sumie ciekaw.

Mi osobiscie brakuje jakiegos super wypasionej strony o roznych wersjach linux'a dla totalnie zielonych, zeby to bylo wszystko w jednym miejscu, ladnie i przejrzyscie.

A wam ?
Seba222
Ciezko jest cos teraz wymyslic oryginalnego, aby sie wstrzelic w luke, bo po prostu tych luk za wiele nie pozostalo. Mnie sie udalo, chociaz jestem dopiero na poczatku drogi. Poszukaj wokół siebie ciekawych rzeczy, osób, miejsc i troche pomysl - powinno cos Ci sie urodzic. Zrob moze strone o swojej miejscowosci (jezeli nie ma), o jakims ciekawym miejscu w okolicy.
Jak dobrze poszukasz, to znajdziesz - chociaż latwe to nie będzie.
cirrus
Jak chcecie stworzyc cos oryginalnego to popatrzcie co dzieje sie na zagranicznych sitach. Poza tym, w internecie wcale nie brakuje fajnych stron. Wystarczy miec dobry pomysl!
kochanek
pomysł to teraz 90 % sukcesu wiec kto ci podpowie skoro na czesto odwiedzanej witrynie mozna sporo zarobić Smile . Teraz raczej mysli sie na wykupien stron a nie zakładaniem nowych Smile Chyba ze ktoś nie daje za wygraną i tworzy konkurencyjny serwis
Camel
Sma też szukam jakiegoś tematu na stronę...
I na nic wpaść nie moge, musi byc coś oryginalnego.
Poobserwuje ten temat i może coś mi to pomoże Smile
cambridge
pytanie zadane w wątku brzmi mniej więcej jak:
"czy nie wiecie przypadkiem jak można zarobić kupę kasy na internecie?"

a prawidłowa odpowiedz brzmi (w dwóch wersjach):
a) wiemy, ale nie powiemy
b) nie wiemy, ale jak sie dowiemy, to i tak nie powiemy

nie sądzę, żeby ktoś tu podał odpowiedź c) (która brzmi: "jasne ze wiemy, zaraz ci wszystko dokładnie wytłumaczymy, wystraczy trochę poklikać po powrocie ze szkoły i konto puchnie")

ech ludzka naiwności..
jendrex
hehe no tak jest Smile polska mentalnosc niestety.. samemu nie zrobisz to innemu tez tego nie ulatwisz Smile rynek jest zarąbany tak jak mowil kolega lepiej cos odkupic.. Smile
hawranek31
A ja ci mowie zrob dobra stronke/portal o Hamachi bo takiego u nas brak tylko hamachi.pl

U nas jest to jako tako popularny programik, dasz opis, sposob dzialania, dasz ogloszenia sieci, downloads itp itd.

Gwarantuje ze jak go troszke rozreklamujesz to ci wypali.
Calemb
Cóż, moim zdaniem post cambridge jest najbardziej trafny. Żeby zrobić pożądny serwis trzeba nad nim spędzić kupe i jeszcze trochę czasu! Trzeba go rozreklamować(też wymaga czasu).
Z podpowiedzi to moge powiedzieć żebyś zrobił coś orginalnego, bo 3/4 servisów jak nie wiecej jest oparte na podstawowych szablonach for internetowch i innych php-fusion-ach.....
mtx
Polacy są mistrzami dygresji Smile
Kolega pyta o czym ma zrobić servis, a wy od razu na czym chce zarobić..

Złotego środka nie ma. Musisz poszukać na różnych rankingach jakie strony są najbardziej odwiedzane. To już trop. Potem poszukaj czego ludzie szukają. Jakiego typu stron. Bo to niekoniecznie chodzi o zrobienie strony, której nikt nie zrobił, a raczej o stronę, której ktoś szuka.

Dajmy na to że najczęściej odwiedzane są filmowe. Ludzie szukają strony z dobrymi recenzjami, bo chcą wiedzieć czy warto iść na film. I temat gotowy.

Nic więcej Ci nie poradzę..

Chociaż nie. Ja bym na twoim miejscu zrobiła portal o tym, na czym się znasz, co lubisz. To najsensowniejsze. Bo pisanie o czymś, o czym nie masz pojęcia.. to się mija z celem..
fallco
odpowiedz jest bardzo prosta, niech zrobi serwis o tym na czyms ie zna najlepiej i bedzie mogl pomoc innym...

bo co z tego ze podamy np pomysly stron o pilotowaniu samolotow Boeinga, skoro zapewne nie ma o tym pojecia i mozliwe ze go to nie interesuje, wiec po prostu niech kazdy robi na czym sie zna, bo inaczej to nie ma sensu...
sl4sh
ojjj dlugo sie naczekalem na odpowiedzi Very Happy Ale w sumie macie racje, zrobic cos czego szukaja ludzie, albo tez cos na czym sie znam. No w kazdym razie dziekuje za odpowiedzi, poczekamy zobaczymy, moze cos spłodze Very Happy
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.