FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Co z ta Polska...

Bigrazer
Co sie dzieje z naszym krajem? Politycy ciągle sie kłóca... Giertych został ministrem edukacji (i sportu), Lepper Rolnictwa... Służba zdrowia ciągle strajkuje... brak stabilnego rzadu... Czy to sie wreszcie skończy??

Pozdrawiam:
Razer

Last edited by Bigrazer on Sat May 20, 2006 1:58 pm; edited 1 time in total
darczeku
kogo pytasz?Very Happy
Nas?
to od nas nie zależy (sami wybraliscie sobie taki rząd)

ale powiedzmy szczerze - co to zmieni - złodzieje tacy sami jak wczesniej (tylko moze bardziej opaleni Twisted Evil ).

Moim zdaniem nie ma sensu sie tyb zabardzo przejmowac - rzad i tak upadnie a my nic nie wywalczymy.
loginos
Nie sądzę, zeby taki Giertych czy Leper byli gorszymi ministrami niz na przykład Komorowski czy inny Dorn.

Zgodzę sie z dareczku, że teraz niewiele juz możemy zrobić, ale o takich rzeczach trzeba myśleć w czasie wyborów.
Jeśli ponad połowa uprawnionych nie idzie do urn to wyniki nie mogą być dobre.
luxtu
ja cala ta sytuacje olewam bo tego sie nie da tak poprostu zmienic. Jedyne co mnie pociesza to majewski i rozmowy w tloku Wink
wystarczy wejsc na onet i zobaczyc jakie ma nowe wiadomosci, wiekszosc z nich dotyczy albi PIS, albo prezydenta albo reszty wspanialych... ehh szkoda slow
Nolt
ja tez nie mam pojecia co jest :/ niedawno jakos biegalem sobie po programach w tv i na tvn24 jakis kolo sie wypowiadal ze chce zrezygnowac z polskiego obywatelstwa (wylecialo mi slowo z glowy bodaj "beznarodowcem"-tak sie nazywa czlowiek bez zadnego obywatelstwa ) lecz na takie cos musi sie zgodzic prezydent... jaki byl powod decyzji tego typa ? oczywiscie rzad i jego postepowanie i prezentowanie naszego kraju wewnatrz i poza granicami.
Calemb
Cóż jakbyś za ciężka robotę dostawał marne grosze to też bys wyszedł na ulice strajkiować! MI jakoś Lepper zawsze kojarzył się z rolnictwem, ale Giertych na Edukacji i Sportu to mnie trochę zszokowało...
Bigrazer
Dzisiaj pan minister rolnictwa był w moim mieście... Siedlcach... Jaka obstawa, policja weee na sygnale. Ech... Zgadzam sie z przedmówcami że Lepper na ministra rolnictwa sie jeszcze nadaje ale Giertych na edukacji... To jest wieeeelka Pomyłka.

Pozdrawiam:
Razer
vrooth
no cóż, Leppera mozna krytkowac za wiele, ale nie mozna mu zarzucic, że nie stara sie jako minister rolnictwa... może wicemarszalkiem i wicepremierem czy zwykłam posłem jest kiepskim, ale za resort rolnictwa się naprawde wziął...

co do jego polityki, to jest nierealna... żeby nie powiedzieć dosadniej

a minister Giertych jeszcze nic nie pokazał, nawet nie zarządził oficjalnie dnia wolnego na przyjazd papieża Confused
sl4sh
vrooth wrote:
...ale za resort rolnictwa się naprawde wziął...

eee... no chyba zartujesz Neutral panowie typu mr. Lepper and Giertych duzo mowia i malo robia.

Problem w tym ze polacy(czesc spoleczenstwa, ktora jest naiwna i wierzy w slowa - nie czyny) lubi wlasnie takie gadanie i gadanie itd. itd. a jak przyjdzie co do czego to minister walnie taka gafe ze tylko plakac :/

Zobaczymy co uczyni pan Giertych, czy pogłoski o tym, ze bedzie mozna zdawac mature z religii i ze ocena z tegoz przedmiotu bedzie na swiadectwie, okaza sie prawdziwe. Jezeli tak - to mamy jawne narzucanie religii - zreszta szkoda sie rozpisywac na ten temat.

Natomiast Mr. Lepper - najpierw napcha swoje kieszenie, ktore i tak sa juz obficie wypelnione, a potem narobi nam tylko wstydu swoim zachowanie i wypowiedziami, gdzies poza granicami naszego jakze DZIWNEGO kraju.
Ehh... zmeczony jestem, gdyby nie to wypowiedzial bym sie bardziej dogłębnie na ten temat.
meciu
Co z tą polską?
Większość ludzi zadaje sobie takie pytanie.
Jeszcze Lepper zastępcą PREMIERA Evil or Very Mad a juz nie wspomne o Giertychu (totalny DOWN). Nie ma normalnych ludzi a nie jakis tal Lepper gangstar który był bokserem i pobił jakiegoś tak gościa CEPEM Twisted Evil , to jest TOPTALNE NIC Evil or Very Mad ale dobrze że BALCEROWICZA NIE MA

Very Happy

POZDRO
hawranek31
Na szczescie na razie nie jest tragicznie, jest zle.

Jak to sie mowi pozyjemy zobaczymy jak to wyjdzie z ta nasza kochana Polska, zbliza sie wizyta Papieza, potem Mistrzostwa Swiata wiec polityka bedzie na dalszym planie, a pozniej zacznie sie kampania do wyborow samorzadowych i znow sie zacznie.
fallco
hawranek31 wrote:
Na szczescie na razie nie jest tragicznie, jest zle.

chyba zartujesz... dopuszczono do rzadu oszolomow bez kwalifikacji i ty mowisz ze jest tylko zle!!! Jezeli uwazasz ze moze byc gorzej to wole nie wiedziec co masz na mysli... prawda jest taka, ze do rzadzenia dorwala sie banda pieniaczy bez zadnego pomyslu na Polske... jedyne co umieja to krzyczec i walczyc z gejami... a jednak jak dla mnie w kraju jest duzo wiecej pilniejszych spraw niz pomysly kaczorow i ich poplecznikow... a w gospodarce to poki co jada na pomyslach SLD i chyba dlatego jeszcze mamy wzrost gospodarczy ;P
refes
heh.. a mnie najbardziej podoba sie piekna jak zawsze i urocza, wrodzona hipokryzja naszego kraju... u politykow wszystkich masci i pokroju. ot, na przyklad, pani hanna gronkiewicz-waltz mowi w trojce w porannym wywiadzie mowi najpierw, ze obecny rzad nic nie zrobil dla gospodarki a obecny wzrost ma swoje korzenie w tym co dzialo sie w czasach pana Belki i Millera... po czym dwa pytania pozniej mowi, ze obecna sytuacja przypomina ze swej zlej strony czasy rzadow sld... szczerze to juz nie wiem czy pani gronkiewicz-waltz tego millera chwali czy gani;) a ja go lubie;P i ot co....
a tak na serio to hipokryzje mamy wszedzie wokol... w tym kraju geje chodza do kosciola, w mlodziezy wszechpolskiej (przypominam - organizacja nacjonalistyczna) zdazaja sie homoseksualisci, politycy caly czas kombinuja jak wprowadzic monizm moralny, etyczny i byc moze estetyczny (jelen na rykowisku i maryjka przekolorowana jako staly element kazdego gospodarstwa domowego) a ludnosc jak glupia daje sie wciagnac w konserwatywno-katolicka zabawe... (nie to ze mam cos do katolikow;) niech sobie robia co chca w domu;P)
sl4sh
Topic niezbyt popularny, jednak sprawy religijne proponuje pozostawic w spokoju gdzy sa one zbyt delikatne.
Piszesz o hipokryzji jednak nie wlasciwie ujmujesz sprawy zwiazane z religią. Piszesz ze rzad chce wprowadzic "konserwatywno-katolicka zabawe" - jednak proponuje w przyszlosci inaczej dobierac slowa gdyz moze porownaniem wiary do zabawy urazic nie tylko mnie.
Polska jak dotad jest krajem demokratycznym, gdzie kazdy moze sobie wybrac religie, kazdy moze miec w domu krzyz czy jak to ujołes "maryjke" i jest to indywidualny wybor w ktory w zaden sposob nie mozna ingerowac.
zaufmenik
Mi się wydaje,że skoro taki rząd to zostało wyjeżdżać.Z takimi genialnymi ministrami miejsc pracy nie ma dla wykształconej kadry społeczeństwa.Chyba,że zgodza sie za państwowe pieniądze pracowac na roli i robić usmiechy na samą myśl,że rolnictwo może być dominujące na rynku no i mówić z honorami jak Lepper o kofanym Gierku.
Została więc nadzieja w ideę społeczeństwa obywatelskiego,ale jakoś trudno mi uwierzyc,aby nasz kraj wziął sprawy w swoje ręce i aktywnie obalił rząd
Wina leży oczywiście po każdej stronie.Na pewno w partiach są jacyś spiskowcy,którzy za swój życiowy cel biorą misję niedopuszczenia do porozumienia prawicowych partii (KAczyński w jakimś wywiadzie twierdził,ze specjalistka od PR poleciła Tuskowi,by nie zawierał sojuszu z PiS).
Ale i ten rząd nie ma wielkich szans na przetrwanie przez te lata,więc może wreszcie PO przy następnej propozycji poprze głosowanie nad samorozwiązaniem sejmu i na kolejne wybory się zgodzi...
webek
Moim zdaniem, żeby zaprzestać daleszej fali "rozpadu Polski" należało by się pozbyć wszystkich co pracują w rządzie i zastąpić ich nowymi osobami. Takimi które by nie barły w łapkę i nie dbały by o własne dobro - chodzi mi tu o prawdziwych patriotów, a nie jakichś "skrytobujców".
A jeśli chodzi o ministrów - jak mogliśmy do tego dopuścić - wszyscy (albo w większości) jesteśmy obywatelami tego kraju - wszyscy ponosimy odpowiedzialność...

Co z tą Polską?
Nic dobrego...
kochanek
stwierdzenie ze wszyscy bierzemy odpowiedzialnosc za czyny naszch polityków .... hm.. jest nie na miejscu my tylko ich wybraliśmy i na tym konczy sie nasza rola . Nawet jezeli bym cchiał ze by to sie zmieniło a nie cos innego to i tak mnja nas w wiecie sami czym . Nie oszukujmy sie niby polska gnie do zachodu a w rzeczywistosci idziemy na wschód. pakujemy sie w nieswoje sprawy . tak smao niekórym zalezy na tym by polska polacy byli postrzegani jak najlepiej .. .. ja bym to olal bo i tak wikszosc nie zmieni zdania .Wiem cos o tym bo byłem przez 5 miesiecy w hiszpani ... oni wiedza ze papieżem był polak i nic wiecej .
kamilos
Ja tam się polityką nie zajmuje i nie bandę sie zajmował bo mnie to nie obchodź i juz mnie to wkurza ale jeden dobry Marcinkewic jest skrócił szkołę o dwa tygodnie. Pozdrawal!!! Wink
Arin
kamilos wrote:
Ja tam się polityką nie zajmuje i nie bandę sie zajmował bo mnie to nie obchodź i juz mnie to wkurza ale jeden dobry Marcinkewic jest skrócił szkołę o dwa tygodnie. Pozdrawal!!! :wink:

ten sam Marcinkiewicz przyjął do swojego rządu oszołoma, dzieki któremy będziesz się uczyć patriotyzmu, i zdawać religię na maturze :). w pracowni internetowej w Twojej szkole będą działać tylko "poprawne" strony, i przy dobrych wiatrach jeszcze każą Wam chodzić w mundurkach, żebyś czasem gołego brzuszka u koleżanki nie zobaczył.
no wiesz, faktycznie opłaca się za to wszystko mieć dodatkowe dwa tygodnie wakacji. lol.

cheers,
Arin.
Timczak
Wypowiedzi prezesa pisu są szokujące: oskarża media, innych polityków. A tak naprawdę co PiS zrobił? Ja nie zaóważyłem niczego poza podwyżkami dla górników, becikowym i całą masą zmian na stanowiskach. Każdy kto odchodzi dostaje odprawę- i oto nasze "Tanie Państwo". Jeszcze skandal z Trybunałem Konstytucyjnym. Czasami się zastanawiam jak daleko posuną się polityce byle by wygrać wybory i przeforsowac korzystne dla siebie ustawy
malwin23
Bigrazer wrote:
Czy to sie wreszcie skończy??

Najprawdopodbniej będzie dużo gorzej w dalekiej przyszłości. Nie żyjemy w kraju, który mógłby dążyć w tysięcznej części do utopijnych poglądów. Jeżeli będzie więcej takich ludzi jak Lepper w rządzie może dojść do rewolucji kiedyś...za sto, dwieście lat... Chociaż kto wie może będzie pożyteczna, w końcy wielu z nas wywodzi się z tych 1 korzennych wsi, małych miasteczek. Koalicje w rządzie bytują na coraz to ostrzejrzych zasadach, już nie ma wspólnego wsparcia dla jednej rzeczy, tylko podział korzyści.
Nie oglądam sejmowych debat, tylko czasem słyszę jak robią debili z ludzi.
Jurek Owsiak nie może nieść pomocy w szkołach, wprowadzając przedmiot dzięki, którym młodzi będą się uczyć jak pomagać innym (darmowy sprzęt), bo głosi hasło siema!
Nie śledziłem dalszych losów czy w końcu rząd go wspomógł czy nie, nie wiem...kompletny debilizm, chyba się powołam na przysłowie naukowca, odkrywcy Einstaina: "Są dwie rzeczy nieskończone...(dalej nie będę pisał)"
Za dużo, ludzi ogólnie jest w sejmie, w partiach, ugrupowaniach...moim zdaniem, pewna ich część powinna odejść na emerytrę albo zająć się wędkowaniem.

mtx: (poprawiłam błąd ortograficzny)
Xaros
Dopoki klony firmy Disney nie zejda z tronu prezydenckiego oraz sejmu to bedzie coraz gorzej... Rolling Eyes
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.