FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Prison Break

ChesterB
Ogląda ktoś może ten serial? ja zacząłem go oglądać od 7 odcinka [tzn zaczalem ogladac gdy w hameryce emitowali 7 odcinek] i tak mnie wciagnal ze jednego dnia obejrzalem wszystkie 7 odcinkow ;]

Nie bede tutaj wklejal opisu bo po co, kazdy wie co to filmweb Smile Zapraszam rowniez na forum poswiecone temu serialowi http://prisonbreak.smallville.pl/
vrooth
zupełnie nie kojarze, ale skoro jest na serwerze smallville, to raczej musi byc interesujący Very Happy
kochanek
nie tylko jest jest na smalville jest takze na wielu innych stronach poszukajcie w googlach tvshows Smile Serial i tak jest sredniej rangi istniewie wiele lepszych nigdy nie emitowanyvh w polsce Sad np Regenessis teraz leci na TV4 dobry serial ale ogldałem go zaraz po premierze internetowej Wink
luxtu
nieogladalem tego ale niektorzy twierdza ze jest niezly choc nierewelacyjny, ja ogladam tylko jeden serial a mianowicie Rodzina Soprano i mi to wystarcza. Moze gdybym mial wiecej czasu to zaczol by jesczze pare ogladac ale puki co go nie mam.
Nastepnym razem moglbys podac jakies info bo musialem zagladac do wyszukiwarek Razz
ChesterB
Wczoraj odbyła się premiera ostatnieg odcinka 1-go sezonu pt: "Flight", odcinek jest wg mnie najlepszy w całym sezonie, dla osób które nie znają serialu a chcą się czegoś dowiedzieć zapraszam na http://prison-break.pl/
kla_bor
No pewnie ze ktos oglada - ja ogladam. Aktualnie sciagnolem zdaje sie 22 odcinek 2 serii. Film jest swietny, choc mial swoje gorsze chwile, fabula zaczela sie dluzyc i ziac nuda. Naszczescie wszystko to sie skonczylo i ponownie jest ciekawie. Juz nie moge sie doczekac nastepnych czesci. Podobno ma wyjsc 3 seria, aby byla rownie ciekawa jak poprzednie, niestety jak to czesto z serialami bywa, scenarzysta nie wie co wymyslac i komplikuje filmowa fabule do tego stopnia ze niechce sie dalej ogladac.

Pozdrawiam. Zycze milego ogladania.
ChesterB
W poniedziałek skończył się pierwszy sezon (seria), pod koniec wakacji prawdopodobnie wyjdzie drugi sezon/
Camel
Widze że temat Prisona powstał, nie ma co zakładać nowego Smile

Wprawdzie dość wiekowy jest (temat, nie Prison) ale może uda mi się do wskrzesić swoim postem Cool

Właśnie wczoraj obejrzałem ostatni wyemitowany odcinek Prison Break'a z serii 2. Jak na razie na odcinku 13 się zakończyło, kolejny 14 pojawi się na kanale FOX 5 dopiero 27 stycznia 2007 (pierwotnie miało być tylko 13, ale duża popularność spowodowała że postanowili dokręcić odcinków tyle żely ilość zgadzała się z 1 serią - czyli do 22).

Moje wnioski - serial jest świetny. Twisted Evil

Może od momentu utworzenia tego tematu przez Chester'a więcej osób wie chociaż o czym mowa. Very Happy

Aha, jeszcze jedno - jak podaje Gazeta Wyborcza w połowie stycznia możemy spodziewać się (zapewne na TVP2) pierwszych odcinków 1 serii Prisona. Jedynie jedna rzecz rozbraja - tłumacze musieli chyba długo się nad tytułem zastanawiać bo z "Prison Break" wyszli im "Skazani na śmierć" Laughing

edit: poprawka - to musiał być albo mój błąd (źle przeczytałem) albo ktoś z blędem napisał w informacjach z których czerpałem swoją wiedze. Prison Break w polskiej wersji nazywa się "Skazany na śmierć" a nie "Skazani na śmierć" jak pisałem wyżej.

Last edited by Camel on Sun Dec 31, 2006 12:14 am; edited 1 time in total
Nolt
PB rzadzi normalnie nie moge sie doczekac 14odcinka Razz Duzo lepszy serial niz Lost czy Smallville choc ktos napewno powie inaczej. PB pokazala mi moja dziewczyna bodaj od 6 odcinka 2 serii i bardzo mi sie spodobal wiec ogladnelem reszte odcinkow tejze serii. Mam nadzieje ze serial nie skaczy sie na 2 serii Razz
spooki86
Lubię ten serial,najlepsze w nim jest to że jest tam prawie non stop akcja.
Szkoda że teraz jest przerwa, kolejny odcinek bodajże 12 drugiego sezonu ma być 22 stycznia, także w necie będzie 23 stycznia.

Gdzieś czytaem że na polsacie ma być puszczany od połowy stycznia Smile
Camel
Dokładnie - w Gazecie Wyborczej tak napisane było.
Z tym że ja się skłaniam nad wersją że to TVP2 wykupi Prisona a nie Polsat.
Zresztą Polsat nie gustuje w takich serialach a ostatnio TVP2 bardzo (przykład - Lost i Battlestar Galactica).

Miejmy nadzieje że nadawać będzie telewizja publiczna bo jak to będzie Polsat to przez reklamy serial bardzo dużo straci. No chyba że będą nadawać reklamy w miejscach gdzie wskazuje na to serial. Niestety bardzo rzadko się to zdarza w polskiej telewizji (komercyjnej). Sad

Mała poprawka do tego co napisałem (żeby nie tworzyć nowego posta).
Właśnie trafiłem na stronie filmweb'u na taką informacje:

Quote:
Światowe hity serialowe "Prison Break", "CSI: Miami", a także nowe serie "Chirurgów" i "Gotowych na wszystko" oraz wielkie muzyczne show rozrywkowe w gwiazdorskiej obsadzie - to tylko niektóre z szeregu atrakcyjnych pozycji w nowej ramówce telewizji POLSAT. (...) Największą niespodzianką dla widzów będzie polska premiera (21 stycznia), kultowego serialu "Prison Break" (polski tytuł "Skazany na śmierć") (...) "Prison Break" ("Skazany na śmierć") pojawi się jako pierwsza pozycja w nowym, czterogodzinnym paśmie w niedzielny wieczór, które zacznie się o godz. 20:00.

Czyli wszystko jest już jasne...
webek
Oglądałem narazie tylko trzy odcinki, ale jakoś specjalnie nie jestem tym zachwycony. Dużo osób mówiło, że to takie fajne, a ja w tym nic ciekawego nie widze :p

Poza tym fabuła wydaje mi się za bardzo "rozwleczona"
Adi666
Poczatek jest bardzo dobry (taki ala MacGuyverowski Wink ) potem staje troche przesadzony szczegolnie tak po 10 odcinku....ja juz 2 sezon to przegiecie paly...robiony chyba tylko po to zeby trzepac kase na fanatykach serialu.
pozzler
Adi666 - nie zgadzam się z TobąSmile Uważam, że druga seria Prison Breaka (jak się to po polsku odmienia?) tylko troszkę odstaje od pierwszej.
Z tego co gdzieś wyczytałem, pierwotnie miało powstać bodaj 13 epizodów - ze względu na popularność zdecydowano się fabułę 'rozbudować'.
Teraz wyemitowano już pół drugiej serii (następny odcinek od 25 stycznia będzie na antenie, a parę dni później do obejrzenia z napisami z sieci zapewne), i bardzo podoba mi się sposób, w jaki prowadzona jest fabuła.
Ale to tylko moje zdanie.

Pozdrawiam

Wojtek
Camel
Jak donosi oficjalna strona kanału FOX5 następny odcinek serii 2 serialu Prison Break wyemitowany zostanie 22 stycznia (poniedziałek). Przy tak dużej popularności wydaje mi się że już w nocy z poniedziałku na wtorek ukaże się on w internecie Cool

Bądźmy dobre myśli Smile

Co do drugiej serii, ja uważam że trzyma poziom. Twisted Evil
Grom
Mi się PrisonBreak podobał. Wolę jednak filmy podobne do Losta, Jericho, StarGate'a czy Battlestar Gallactici. PrisonBreak momentami jest nudnawy IMO.
Kudlaty
obejzalem caly pierwszy sezon i musze powiedziec ze bardzo mi sie podoba ten serial.. Smile
teraz tylko czekam na drugi sezon Very Happy i obejzec znow kolejny odcinek.. Very Happy

swoja droga fajny ten tatuaz-plan mial.. Very Happy
pozzler
Zagorzali Prison Breakowcy pewnie to już wiedzą - w Ameryce wyemitowano odcinki 2x14 i 2x15 naszego ulubionego serialu, a bodaj dzisiaj emitowany będzie 2x16.
Przyzwyczaiłem się już do konwencji serialu i muszę przyznać, że dużo większe wrażenie robiła na mnie pierwsza seria, chociaż nadal mam dużo uznania dla roboty scenarzystów.
bpit22
Bardzo dobry film polecam!!
makak
Oglądałem 2 pierwsze odcinki na Polsacie a później ściągnąłem i obejrzałem cały pierwszy sezon, bo mnie wciągnęło Very Happy Aktualnie ciągnę 2x02 Smile Ogólnie serial jest spoko chociaż w pewnych momentach trochę przesadzone (Sucre tak ładnie zamurował tą dziurę w pokoju strażników w tak krótkim czasie Razz ).
Pozdro!
debowski
Prison Break jest całkiem fajne, ale jednak moim ulubionym serialem pozostanie zawsze Detektyw Monk.
Duustin
prison break jest spoko. ogladalem na polsacie. ale ogladanie w tv to masakra. co 10 min reklama Confused ale tym co nie widzieli polecam
toomeczek
Ja juz jestem na 18 odcinku 2 serii i powiem waz ze robi sie nudne, troche naciagaja i jest na sile robiony, a slyszalem ze ma byc 5 serii Shocked
Seba222
A mnie niestety ten serial kompletnie nie zaciekawil (moze ja jakis inny jestem ??). Obejzalem 3 pierwsze odcinki i stwierdzilem, ze po pierwsze film nudny, a po drugie zbyt przewidywalny. Po trzecie po calym tygodniu roboty ja chce sobie cos latwego, lekkiego i przyjemnego ogladnac (np. detektyw Monk), a ten serial do takich nie nalezy. Niemniej jednak nie mam zamiaru nikogo ogladajacego ten serial potepic, bo zapewne ma on wielu zwolennikow i fanow, po prostu mnie on nie przypadl do gustu, co wcale nie znaczy ze jest zly.
makak
Wiadomo, są gusta i guściki Wink Tak jak toomeczek oglądałem wczoraj ten odcinek i nie jest już to takie ciekawe jak 1 sezon. Co do 5 sezonów to byłoby straasznie naciągane. Wg. mnie powinno się skończyć w 2 sezonie ale ma dużą oglądalność więc 3 na pewno będzie ale mam nadzieję, że nie 5 chociaż ogólnie lubię ten serial.
Pozdro
Seba222
A wezcie mnie oswieccie, czy on przez caly serial z tego wiezienia probuje uciec, czy moze ucieka i cos kombinuje poza wiezieniem ?
makak
W pierwszym sezonie ucieka z więzienia razem z paroma innymi więźniami (dokładnie 8 ), a w drugim sezonie się rozchodzą i uciekają przed agentem Mahone'm, który zamiast ich łapać ma ich wszystkich pozabijać Laughing Znaczy wiesz wcześniej wszyscy chcą zdobyć 5mln$$, o którym powiedział im taki koleś itp. itd. Wiesz długo można by pisać co było pomiędzy tym wszystkim, taki mega hiper skrót, 0,5% tego co się działo do odcinka 2x18 Razz
Pozdro
pozzler
Widział ktoś ostatni odcinek Prison Breaka? Mam wrażenie (chociaż jestem zagorzałym fanem serialu i wszelka krytyka przychodzi mi z trudem), że autorzy-scenarzyści serwują już coraz bardziej ograne motywy i na siłę starają się zapełnić te 30 min treścią, żeby dotrwać do tego ostatniego odcinka wieńczącego serię -- zabił mnie ten pięciominutowy spacer pana bez marynarki w 2x18 - kto widział wie o co chodzi;)

Pozdrawiam

Wojtek
fallco
hmmm sam serial jest niezly, ale nie bardzo rozumiem to co cale zamieszanie wokol niego, tak samo jest z Lostami, ot zrobili serial i juz a te cale zamieszanie ze jest super i wogole jest troche chore moim zdaniem... taka dziwna moda moim zdaniem, ludzie mowia to ogladaja bo ktos inny to tez oglada, czesc osob nie lubi pewnie tego serialu ale o tym nie powie bo zaraz by zostali zaatakowani ;P
Seba222
fallco wrote:
czesc osob nie lubi pewnie tego serialu ale o tym nie powie bo zaraz by zostali zaatakowani ;P

jestem odwazny, nie boje sie, a niech mnie zjedza - nie ogladam tego serialu, nie lubie tego serialu - i zreszta tak od samego poczatku twierdze (co widac po wszystkich postach moich tutaj).
oxwood
Ja juz kilka razy miałem zamiar zacząc to oglądac, ale oczywiście skleroza, i jakośzawsze zapominałem TV włączyc Razz Chyba trza se budzik zacząć nastawiac Very Happy
Joker
Bardzo fajny serial, choć zrobili z niego taką komerche że głowa mała... Ale przynajmniej mają oglądalność i wiadomo kiedy się nastawić na oglądanie dzieki nieustannym rekamom Cool
jawor10
Serial jest ŚWIETNY, lecz polski lektor pozostawia wiele do życzenia.
Świetnie są dobrani aktorzy i w ogóle akcja jest niezła, oglądam już drugi sezon i jest naprawde ok. Myślałem że cieżko będzie im kontynuować 1 sezon lecz udało sie. Pozostaje czekać na nastepne odcinki.
matti05
Serial jest zawalisty, a oglądalność to ma jak mało, który inny serial. Ja jakoś nie mogę sie jakoś zabrać, żeby pożyczyć płyty od kumpla i obejrzeć.
Jawor10 jest już i 3 sezon.
KacperOo
Ja nie oglądałem.. ;/
Nie mam coś ostatnio czasu,
A mogę od kumpla pożyczyć 1 i większość 2 serii ;p

Podobno jest wypas ale ja wole zaczekać aż sam obejrzę ;>
Method
! seria była lepsza. 2 tak już mnie nie ciekawiła. Wie ktoś kiedy 3? I jak się będzie nazywać?
Nolt
3 seria pod koniec czy na poczatku sierpnia jakos tak Razz a jelsi chodzi o nazwe to nie wiem xD
eddy007
Mi się bardzo podoba Prison Break. Z niecierpliwością czekam na 3 serię. Mniej więcej wiem co będzie, czytałem parę artykułów ale który mówi prawedę... Serial w Polsce ma wielu zwolenników jak i przeciwników.
dragonworld
Serial jest świetny... Obejrzałem już 2 serie i tak jak mój przedmówca czekam na następną Very Happy Ciekawe czy będzie jeszcze czwarta...
InsanePL
Zupełnie nie podoba mi sie ten serial, jest po prostu beznadziejny, gdyby się skończył na 2 serii jeszcze by uszedł, ale tu sie zanosi że każdy jest ala. McGyver i będą uciekać przez następne 50 sezonów ;/, Oglądnąłem parę odcinków 1 sezonu i zobaczyłem parę z drugiego, i co ? I nie podoba mi sie ten serial. Osobiście jestem fanem Smallvill`a, to jest dopiero serial. Niby też dużo sezonów ale prawie w każdym chodzi o co innego co wreszcie się w coś łączy, fajne efekty, fabuła, ogólnie serial jest 10/10 Smile. Godnym polecenia Serialem jest też Heroes, od niedawna nadawany w polskiej telewizji, w sumie i tak nawet wcześnie, kiedy zacząłem oglądać ostatni odcinek 1 sezonu w Polsce już emitowali pierwszy. Więc jest raczej dobrze, ale teraz niestety trzeba czekać i czekać na następny sezon Smallville i Heroes i te czekanie jest najbardziej wkurzające, póki co jak czekam to oglądam (oczywiście nie w TV bo za długo sie czeka Smile) Mr. Monk TV-Series, super serial, i śmieszny Smile.
No i ostatnio mnie wzięło na takie drama Smile Jak One Tree Hill, i to co leci teraz w TVN siedem bodajże ale nie chciało mi się jeszcze patrzeć ang. nazwy "Życie na Fali" Serial też wciąga, Ale One Tree Hill wydaje sie lepsze.
Shadowpl
uwazam ze 3 serie to za duzo, jak jeszcze 4 walna to bedzie czuc chęć zdobycia kasy;p

nie ogladalem jeszcze 2 serii jakos nie chce mi sie jej sciagac(o nie... sciagac z p2p... niestety innego sposobu nie ma;p)

heroes jakos ostatnio niezbyt mi sie podoba, pierwsze 4-5 odcinkow bylo dobre, potem sie przysypialo
bet_score
Jak dla mnie serial jest świetny. Tak jak wielu ludzi czekam na 3 serię.
webek
Dopisuje się do paru "przed-piszców", którym serial się nie podobał... chcecie obejrzeć mistrzowski serial? Polecam The Black Donnellys... jest tylko jeden mały minusik - powstała tylko pierwsza seria (i to mam wrażenie, że niekompletna), ale fabuła i klimat... coś niepowtarzalnego i niesamowitego. POLECAM! (szczególnie tym, którzy PB uważają za "Boga seriali").

ps. Gotowe na Wszystko też są świetne Smile
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.