"Dziennik": W młodzieżowej rozgłośni prostytutka zachwalała swoją profesję. Dziennikarka prowadząca audycję nie przerwała wulgarnych wypowiedzi, zachęcała rozmówczynię do dalszych zwierzeń.
Katarzyna Burzyńska prowadząca w Radiostacji audycję "Gadu Gadu", rozmawiała z prostytutką Oliwią. Burzyńska, która jest jednocześnie prezenterką MTV ani razu nie przerwała dziewczynie, która używając wulgaryzmów, wychwalała swoją profesję.
Na pytanie, ilu klientów jest w stanie obsłużyć w ciągu nocy, Oliwia odpowiedziała: "k... ile wlezie", dziennikarka skomentowała tę wypowiedź słowami "całkiem nieźle". Dziewczyna sama o sobie mówiła, że jest "największą zdzira Podkarpacia", "suką jak złoto". Rozmowę z prostytutką dziennikarka zakończyła słowami " wielkie dzięki, trzymaj się ciepło".
Burzyńska twierdzi, że poniosły ją emocje i dopiero e-maile od zbulwersowanych słuchaczy uświadomiły jej, co się stało.
"Dziennikarz musi mieć swój rozum i nie dopuszczać do wypowiadania takich stwierdzeń, powinien się od nich dystansować" - mówi Robert Kozyra, prezes Radia Zet, który sprawuje kontrole programową nad Radiostacją. Dodaje, że Burzyńska nie poprowadzi już żadnej audycji w tej rozgłośni.
jeśli możesz to wrzuć namiar na zapis tej rozmowy, a może nawet na empetrójkę. temat ciekawy, ale ciężko się wypowiedzieć jeśli się tego nie słyszało...
poza tym, na chwilę obecną mnie bardziej rusza wybranie giertycha i leppera na wicepremierów niż jakaś kobieta nazywająca siebie zdzirą w radio.
cheers,
Arin.
No wiesz takie żeczy Cię ciekawię? Wstydził byś się ^-^
Pozatym też by chciał usłyszeć takową rozmowę
Hehhe no rozmowa była pewnie ciekawa.
"Daffitto" jakbyś mógł się właśnie postarać o jakąś MP3 czy cos:P I zapodać linka
Chętnie bym sobie to przesłuchał
Heheh a ja znalazłem takie coś w necie
http://www.ciagnij-druta.rox.pl/
Pozdrawiam!
Koperek~PL
hm..ja tego nie uwazma za obrazliw e wkoncu ktos nie cenzurował wypowiedzi .chodz nie wazne jaki jest tego sens
Nie slyszalem... tez jestem za podaniem tresci/mp3 a moze skomentuje. Z drugiej strony taka audycja nie powinna miec miejsca.
zapewne nie powinna miec miejsca także prostytucja
ale o dziwo od tysiecy lat ma sie dobrze
nie korzystam, ale mi to wcale nie przeszkadza (znałem kiedyś jedną zawodową dziwkę i była to fantastyczna, super inteligentna babka)
Prostytucja istnieje tak długo, jak długo jest na nią zapotrzebowanie. A że seks jest super biznesem, to nie mamy się co martwić. Pogadać sobie z prostytutką wolno, tylko chodzi o cenzurę, bo jak w radiu zaczną przeklinać, to już wszyscy uznają, że przeknilanie jest cool. a kultura powinna być..
Poza tym małe dzieci też słuchają radia i nie najlepiej jak się takich tekstów nasłuchają.. o to w tym chodzi..
a co do Leppera i Giertycha.. he he.. no cóż.. zakrzyczą kaczki i marcinkiewicza.. wygrają przyszłe wybory, bo pojadą teraz na wzroście gosp 2007-13 i będziemy ich mieli CONAJMNIEJ do 2015 
Bronicie wszystkie dzieci przed takimi tekstami ...jak ja słysze jak dzieciaki sie do siebie odzywaja to mysle ze nic zgorszyc bardziej nie może.
nie zgodzę się z przedmówcami, którzy sugerują zamieszczenie nagrania.
To byłoby niemal równoznaczne z pochwaleniem tego typu audycji.
| loginos wrote: |
nie zgodzę się z przedmówcami, którzy sugerują zamieszczenie nagrania.
To byłoby niemal równoznaczne z pochwaleniem tego typu audycji. |
ale tak naprawdę, to o co Wam wszystkim chodzi? że co, że jakaś dziewczyna miała odwagę pogadać o prostytucji, i że klęła przy tym jak szewc? lol? a co Wam przeklinanie dziwne? jeski, przecież tego wokół pełno. jak szczeniaki klną pod blokiem to nikt się nie odezwie, ale jak w radio poleciał mięsny kawałek to hulaj dusza po dziennikarce.
ech, nie rozumiem tego. jedna wielka hipokryzja. mnie dziewczyny szkoda, że musi w taki sposób pracować, ale to także jej wybór więc się nie wtrącam. natomiast jestem zdania, że lepsze przekleństwa w radio niż antysemityzm, czy wszechpolaczyzm, tudzież wszechkaczyzm. i dwóch tępaków z tekami wicepremierów. jeden faszysta, a drugi z wyrokami. no super. http://news.independent.co.uk/europe/article362689.ece
Arin.
A ja się zgadzam z Arinem w pełni! Obserwuje ten temat przez jakiś czas i widze, że chyba niektórzy na siłę próbują być grzeczni! Założe się, że żaden z Was nigdy nie upomniał i nie upomni nikogo na ulicy jak będzie "jechał" łaciną! A kobieta z którą robiono wywiad jest przyzwyczajona do takiego języka! A może właśnie reporterka chciała ukazać tą prostytutkę w całości, tzn. wraz ze słownictwem? U mojej cioci każdy klnie, ale kiedyś takich wyrazów się używało i się ludzie nieodzwyczjają. Zadaliście sobie trud żeby poszukać co znaczy najbardziej pospolite słowo na"k" w języku staro polskim?
No nic kobiete ponioslo i poplynela.
Jak sama stwierdzila ponioslo ja i dala poniesc sie emocja, co nie zmienia faktu ze o tej godzinie nie powinno sie to zdarzyc.
Ostatnio nadmuchiwanie takich glupot przez dziennikarzy sie nasililo czego wogole nie rozumie.
Tak jak wczoraj o ministrze kibolu, byl 10 lat temu i co z tego?
ale to tylko radio i audycja młodzieżowa...
straczh pomyśleć co bedzie gdy nasz rząd wprowadzi cenzure moralną... to już nawet sformułowanie "panna lekkich obyczajów" nie bedzie mogło sie pojawic, bo zburzy równowagę psychiczną i załamie światopogląd 17-latka 
zalezy od sposbu realizacji, znajdzie sie wiele psrostytutak, ktore potrafia rozmawiac w sposb ktory nie "zabije" dziadkow przy odbiornikach radiowych oraz nie zdeprawuje mlodziedzy.
Ale ktos umysli sobie show, jak widac wyszlo bardzo dobrze. hmmm ale czy ktos napewno przewidzial skutki tego show? Czy to w zamysle tka mialo wygladac.
Racje trzeba przyznac, cos bylo na rzeczy, lecz czy pomyslodawca wyszlo czy tez nie trzeba by chyba ich samych zapytac 
To ja proponuję, żeby we wszystkich audycjach kląć, zachowywać się jak zwierzęta, pić, ćpać, palić i uprawiać orgie, bo przecież to jest powerzechne.. najlepiej zatrunijmy jeszcze przestępców i faszystów w telewizji, radiu i gazecie, bo jak w rządzie są, to czemu nie w mediach i media będą już wiernym odtworzeniem rzeczywistości. Pytanie, czy o to chodzi..
| mtx wrote: |
| najlepiej zatrunijmy jeszcze przestępców i faszystów w telewizji, radiu i gazecie, bo jak w rządzie są, to czemu nie w mediach i media będą już wiernym odtworzeniem rzeczywistości. Pytanie, czy o to chodzi.. |
myk polega na tym, że w rządzie faszysta może być, bo nad rządem nikt wyższy nie stoi (przynajmniej nie na tym świecie), w związku z czym nikt nic takiemu bucowi nie zrobi. (och, czyżbym przeklął? o, to pardon, by rozwiać wątpliwości oświadczam, że nie jestem wszechpolakiem.)
cheers,
Arin.
Bez sensu, w końcu to jest radio młodzieżowe i większośc młodzieży od czas do czasu
przeklina.
Skandalem bym tego nie nazwał, gorsze rzeczy dzieją się w radiu R.M
Jednak jest spora różnica gdy przeklinasz sobie wśród kolegów - chociaż tego nie pochwalam, a jak przeklinasz na antenie radia ktorego słucha i w pewnym sensie traktuje jako autorytet wiele tysięcy ludzi.
Jak myślicie dlaczego na forach internetowcyh zazwyczaj rzucanie mięsem jeste zabronione
trzba umiec byc wulgarnym, w umiejtny sposb mozna klnac. Wulgaryzmy sa potrzebne, podkreslaja emocje. Taka spelniaja role jezykowa.
A to ze sa uzywane nagminnie i w zupelnie nie umiejetny sposb na codizen przez wiekszosc ludzi to inna sprawa.
Tez jestem przeciw zucaniem miesem na lewo i prawo i to zwlaszcza w mediach.
Jak nie umia tego robic to lepiej niech tego nie biedzie.
no przeciez jak walilo sie WTC czy jest pokazywana relacja na zywo z jakies katastrofy to "kurwa mac, co sie dzieje!!" jest bardziej adekwatne nizeli, "o rety, zawalilo sie".
A gdy klnie sie aby sobie poklnac to lepiej nie robic tego publicznie, no bo jak zareaguje ka?dy z nas na kogos kto idzie przez ulice i co chwile klnie. No wiekszosc reakcji jest negatwyna, czesc zobajetnienia, ktore w tym wypadku jest negatywnym przykladem.
Hehe, niezły wywiad
A samej decyzji wyboru obecnych ludzi do naszego rządu po prostu nie mam siły komentować... 
Są ludzie, którzy jeszcze nie są skarzeni wirusem używania kurwa jako przecinka, bo wydaje im się, że to nie wypada. Ale włączają radio i słyszą taką audycję i zmienią zdanie..
po to w mediach się wycina takie rzeczy, żeby ich nie propagować. Nie ważne, czy jest to powrzechne..
Powszechne są kradzieże.. w Polsce ok 300 tys rocznie.. Też będziecie kraść, bo dużo osób tak robi?
Trzeba rozgraniczać co jest poprawne o co na takie wyglada...
Ja nie jestem przeciwnikiem używania słów tego typu, byle by nie były nadawane w audycjach o godzinie 18-19.
Taka bywa moralność niektórych, podnoszą rumor za każdym razem jak zobaczą coś niewłaściwego (ów wywiad).
Mieliśmy już takie przypadki zrywania/zamalowywania "niewłaściwych" reklam na bilbordach.
Tak mi się nasuwa skojarzenie: "Niech ten co jest bez grzechu, pierwszy rzuci kamieniem..."
Tylko co wtedy gdy kamieni brak a każdy rwie się do rzucania