FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSCOMPETITIONS
You are invited to Log in or Register a free Frihost Account!

Dziwne zjawisko

kla_bor
Dziwnie sie w polsce dzieje, jesli chodzi o instalowane aplikacje. Ostatnio odwiedzajac wielu, wielu znajomych uwage moja zwrocily jednakowe aplikacje instalowane na komputerach wlascicieli. Nie mowie ze programy te sa zle, ale chodzi o brak roznorodnosci. A przeciez prawda jest taka ze do kazdego zastosowania jest kilkadziesiat podobnych aplikacji. Ciekaw jestem jak to sie ma do statystuki w szerszej skali - ogolnopolskiej. Jedynym elementem odstajacej od "normy" sa antywirusy, choc i tu panuje Norton, Kaspersky albo bezplatny (do uzytku domowego) Avast.

Zauwazylem ze oprogramowanie to:

System :Windows XP Home
Pakiet biurowy: Office 2003 lub starsze XP
Nagrywanie: Nero 6 lub 7
Przegladarka grafik: ACDsee 8
Grafika: Pakiet Corela lub Adobe Photoshop
Bezpieczenstwo: AdAware, Zone Alarm,
Antywirus: różnie
Player DVD: WinDVD 6
Inne: Total Commander, WinRar, Alcochol 120%, Winamp, All Player

To takie najwazniejsze pozycje. O przegladarce i komunikatorach nie pisze bo Firefox, Skype i Gadu-Gadu sa standardzikiem.

Jak do tego dodam ze spora czesc ludzi kozysta ze standardowych tapet pulpitu windows to az sie niechce w ekran patrzec.

A jak to jest u Was, jakie wasze odczucia Question
ibix
kla_bor wrote:
O przegladarce i komunikatorach nie pisze bo Firefox, Skype i Gadu-Gadu sa standardzikiem.

ja zauwazylem, ze nadal duzo ludzi jest nieuświadoniona o tym, ze istniją inne przeglądarki poza IE 6... choc musze przyznac, ze nowy explorer sie całkiem nieźle zapowiada

zapomiales jeszcze napisac, ze wśrod mp3 playerow przewaza winamp... a wśrod p2p kazaa i emule

co do tapet to teraz w dobie cyfrowek, najczesciej sie spotyka wakacyjne/rodzinne fotki na pulpitach
mtx
Quote:
p2p kazaa i emule
O przegladarce i komunikatorach nie pisze bo Firefox, Skype i Gadu-Gadu sa standardzikiem.

Ja mam
XP
office 2000
burn 4 free
iphoto plus
zone alarm
adaware + mks_vir
subedit
Total comander, winrar, winzip, winamp owszem
p2p bitcommet
przeglądarka Opera, Avant i Firefox
a komunikator aqq
tapeta: vampires the masqarade

i nie narzekam..
ludzie nie wiedzą o innych rozwiązaniach
ale czasem standard jest najlepszy
darczeku
Quote:
p2p kazaa i emule

win xp pro + SuSE 10.0
open office;)
DeepBurner - polecam
dvd - power dvd
konnekt, FreeDownloadMenager
przegladarka graf. - irfan view
p2p,kazaa nie uzywam tzlko op2m,
czyli to nie jest zasada, soft zalezy tylko od stopnia zaawansowania uzytkownika, ja preferuje darmowe oprogramowanie
Sebaci
kla_bor wrote:

Ja mam:

System :Windows XP Prof.
Pakiet biurowy: Office 2003
Nagrywanie: Nero 6
Przegladarka grafik: Wbudowany w Windows lub Adobe Image Viewer
Grafika: Adobe Photoshop i Gimp
Bezpieczenstwo: Dzisiaj przesiadłem się na F-Secure, dawniej miałem avasta, zone alarm, MS antyspyware beta 1, trojan remover, hi-jack this
Antywirus: wyżej napisałem
Player DVD: Cośtam mam
Inne: Total Commander, All player, Win Rar, Foobar2000 (winamp jest beee), audacity, bear share, reg cleaner, bd instalował CCleaner oraz prawdopodobnie Power Defragmenter
kochanek
u mnie dwa systemy i 3 komputery ...
serwer na fedora core 4 Smile
dla rodzinki os win xp pro z operą winapem subedit player bez zadnych antywirusów bez kadu .
dla siebie laptop z fedora 5 Smile poniewaz stawiam na niezawodnosc brak wirusów itp . do wypalnia k3b kadu java suna i to wszystko Sad nie bede pisąl wszyskirgo bo bym został uznany jako spam (kazdy wie co linux oferuje)

znajomi nie uzwaja takze zadnych antywirów bo to w sumie i tak nic nie daje . Przechadza na ox linux badz mac x
pabloo
Ja mam

System : Win XP pro.
Przegladarki: IE 7 beta 2 (jest do zassania ze strony microsoftu , ale trzeba mieć legala windowsa żeby zainstalować ), opera
pakiet biurowy: office 2000
magrywanie nero 6
grafika : Adobe Photoshop cs 8,9
bezpieczenśtwo : NOD32 , a2
inne: Total Commander, WinRar ,winamp (niestety zamulony ale dobry)
edonkey2000, tune up 2004, borland delphi 6 , jv16 power tools i mase innych , dc++ ...

a gg to juz nie standard teraz wszyscy kożystaja z aqq Smile
Używane programy zależa od naszego kompa w pewnym sensie ale i tak kazdy prawie używa popularnych programów typu office czy nero bo mozna je sciagnac z pierwszej leprzej strony ...
ChesterB
zeby nie nabijac punktow dam to w quote

Quote:
System: Windows XP Pro SP2 Eng
Pakiet biurowy: brak
Muzyka: Foobar 0.8
Przegladarka: Flock
Poczta: Thunderbird
FTP: SmartFTP
Bezpieczenstwo: avast!, zdrowy rozsądek
Komunikator: AQQ, Tlen
Dodatkowo: EditPlus2, Apache 1.3.34, MySQL 4.1.18, PHP 4.4.0/5.1.2 Dreamweaver, FlashGet, IrfanView, Photoshop CS2, WinRar, SubEditPlayer, P2M, Durie, MoorHunt, Dżony Łoker

To są programy które używam na codzień.
Seba222
To jest tak samo jak z samochodami - jest ich tyle rodzajow, ale glownie na ulicach zauwaza sie Fiaty, Fordy, VW - po prostu jest to selekcja naturalna. Kazdy program ma jakies "za" i "przeciw" - ich wypadkowa stanowi o ilosci uzytkownikow.
Idac po kolei, to co moze uzwac zwykly uzytkownik ? Przewaznie to, co mu ktos poleci.
A ja uzywam:
System :Windows XP Prof, ReactOS, (jak kupie dysk to Linux)
Pakiet biurowy: OpenOffice 2
Nagrywanie: CDBurnerXP Pro
Przegladarka grafik: XnView
Grafika: Paint Smile
Bezpieczenstwo: nic Razz
Antywirus: avast
Player DVD: aaaaa....... mam stacjonarne DVD, wiec nie uzywam
Inne: Total Commander, Winamp, IzArc, AQQ, FF, Thunderbird, SubeditPlayer, SearchAndReplace, FDM i inne freewarowe programiki.

Oczywiscie, jezeli ktos zamiast Windowsa bedzie mial Linuxa, to ta lista bedzie calkiem inna i nie bedzie tu juz takiej jednomyslnosci.

PS. wsrod moich znajomych, za moja namowa nikt juz nie uzywa IE ani Outlooka - wszyscy sie na FF i TB przesiedli i nie narzekaja Smile
Timczak
Ja staram się nie kierować firmą lecz poziomem oferowanym przez dany program
WinXP Pro
Office xp
Infran view
Nero 6
Gimp
Norton 2003
Power DVD5
Winamp, All Player, Total Commander, WinRar
Arctos
Jak wszyscy to i ja:

System :Windows XP Proffesional i Linux Ubuntu 5.10
Pakiet biurowy: Brak (bo mi nie potrzebne) i Brak.
Nagrywanie: Nero 7 i Brak.
Przegladarka grafik: IrfanView i Nie wiem.
Grafika: Jasc paint Shop Pro 8 i Jasc Animation Shop Pro 3 i nie wiem.
Antywirus: najlepszy ze wszystkich --> Avast !4 Home i Avast !4 Home.
Player DVD: AllPlayer, SubEdit i AllPlayer.
Przeglądarki: Opera 8.5 (podstawowa przeglądarka), FireFox (jak coś na Operze nie chodzi), IE 5 (bo czasami debile robią stronki tylko pod to, a pod resztą się rozjeżdzają) i fireFox.
p2p: DC++, eMule i aMule (sporadycznie jak mi cos odbije), BitTorrent.
Inne: Winamp, WinRar, Sony Vegas 6.0, The Games Factory, Tlen, MSN, Xfire, Skype, TS 2, Gadu-Gadu (sporadycznie bo ssie) i Kadu-Kadu, Skype.

*-> i <- tą literą oddzieliłem programy Windowsowe i Lnuxowe.
WMP
Ludzie, poco się chwalicie co macie na kompie? Autor tematu chciał aby napisać ogólnie co spptykacie na kompach a nei chwalić się co się ma.

Na komapch spotykam:
Prze. int.:IE, Firefox, Opera
Winamp
Nero, Alcohol 120%, Clone CD
GG, czasami O2 Smile
Neostrada
a w ulubionych adresy blogow i podobnego swiństwa
sl4sh
Dzieje sie moim zdaniem tak, poniewaz jestesmy przyzwyczajeni do niektorych programow.
Wezmy np. GG, daaaaawno temu juz przesiadlem sie na Tlena, ludzie mowili ze jakis dziwny jestem, ale pozostalem na tym bo gg mi nie odpowiadalo, ciągłe zwiechy, rozlonczenia itd.
Bylem przyzwyczajony juz do tlena, jednak przedwczoraj przesiadlem sie na AQQ, nie dlatego ze wydaje mi sie lepszy, ale potrzebowalem zmiany.
Podobnie bylo z przegladarkami, z poczatku IE, szybko przesiadlem sie na FireFox, ale ten mi nie odpowiadal wiec jade na Operze.
Wszystko zalezy od tego co nam sie spodoba, jedni lubia wodotryski,pozeranie pamieci itd. drudzy natomiast prostote i funkcjonalnosc, oraz pełna mozliwosc konfiguracji domyslnych.

Osobiscie spotykam:
System : Win XP pro/home
Nagrywanie : Nero
Muzyka : Winamp
Odtwarzanie filmow : SubEditPlayer / BestPlayer / AllPlayer
KOmunikacja : najgorszy z mozliwych wyborow - GG / Skype / zdako tlen, a AQQ jeszcze nie spotkalem - niektorzy ne wiedzia co to jest
Przegladarki : FireFox, sporadycznie Opera(nie wiem czemu tak zadko), oraz (o zgrozo) IE
Nolt
To moje konfuguracje systemow Smile A dlaczego takie a nie inne-przyzwyczajenie, brak problemow Smile

System :Ubuntu Dapper Drake 6.06
Pakiet biurowy: OpenOffice2.0
Nagrywanie: GnomeBaker
Przegladarka grafik: OkoGnome
Grafika: Gimp Smile
Bezpieczenstwo: graficzna nakladka na IP tables - Firestarter
Antywirus: nie potrzeba Very Happy
Player DVD: nie uzywam Smile
Inne: Midnight Commander (MC), WinRar, autoskrypty do montowania .iso, XMMS(player mp3), mPlayer(do filmow)
Komunikator: Kadu, xChat (irc)
Przegladarka Internetowa: FireFox
P2P: linuxdcpp i BitTorrent

System :Win$hit XP pro SP2
Pakiet biurowy: OpenOffice2.0
Nagrywanie: Nero6 nie potrzebne mi nowsze
Przegladarka grafik: IrfanView
Grafika: Gimp i Photoshop
Bezpieczenstwo: zregoly Kerio
Antywirus: NOD32
Player DVD: nie uzywam Smile
Inne: WinRar, daemon-tools, foobar2000(player mp3), SubEdit-Player(do filmow)
Komunikator: Gadu-Gadu, xChat (irc)
Przegladarka Internetowa: FireFox
P2P: oDC i BitComet

U znajomych najczesciej spotykam:

System :Win$hit XP pro SP2
Pakiet biurowy: MS Office
Nagrywanie: Nero zazwyczaj
Przegladarka grafik: brak zwykla systemowa
Grafika: brak a jesli juz to Photoshop
Bezpieczenstwo: firewall xp Smile
Antywirus: norton, nod, kasperksy
Player DVD: --------
Inne: WinRar, WinZip, daemon-tools lub alcohol, winamp, BestPlayer lub Vplayer
Komunikator: Gadu-Gadu
Przegladarka Internetowa: FireFox lub IE
P2P: oDC(ktore sam polecam:P)
luxtu
na tam niezwracam uwagi co jest na pulpicie (tapeta) ale nie lubie jaskrawych i jasnych tapet Razz
co do mojego sprzetu to jest tak:
System: Windows XP Pro SP2
Pakiet biurowy: Open Office
Nagrywanie: Nero 7
Muzyka: Winamp
Przegladarka: Firefox
FTP: FlashFXP
Bezpieczenstwo: Kaspersky
Komunikator: Gadu-gadu
Dodatkowo: EditPlus2, FlashGet, IrfanView, Photoshop CS2, WinRar, µTorrent
kochanek
kaspersky akurat według mnie jest nastraszniejszym wyborem poniewaz tak zwalnia wszelkie procesy ze Sad az brak słów . Pomysl nad zmiana ...zreszta to ci powie kazdy kto uzywał ten program
Calemb
Ja tam na pulpicie akurat lubie porządek...
System: Windows XP PRO SP1
Pakiet biurowy: Microsoft Ofice
Muzyka: Winamp
Przegladarka: Firefox IE(prawie nigdy)
FTP: Windows Comander
Bezpieczenstwo: ArcaVir 2005
Komunikator: Gadu-gadu
Dodatkowo: Photoshop 7 PL, WinRar, Notatnik SP, oprogramowanie do skanera, GoldWave(wersja na jakieś 80 uruchomień)
Balcard
No to ja też wrzuce moje 5 groszy.

System: Windows XP Pro SP2
Pakiet biurowy: Office 2000
Nagrywanie: Nero 6 (była już 7 ale nielegal) alcohol 120%
Muzyka: Winamp (na szybcika) i foobar 2000 (with asio) jak delektuje się muzyką
P2P: Emule , Azureus
Odtwarzacz filmów: Allplayer , Cinemaplayer, BestPlayer - Wszytskie używam
Przeglądarka grafiki: Irfanview
Przegladarka: Firefox (cały czas) Opera (czasami) IE (już prawie nigdy)
FTP: Total Commander
Bezpieczenstwo: Ad-aware i windows coś tam, coś tam
Poczta: Thunderbird
Komunikator: Osobiście tylko Tlen Smile, rodzeństwo tylko GG :/
Dodatkowo: PowerArchvier , Speedfan, Foxit Reader, RegCleaner, mIRC, Notatni SP, Stitcher 5, Google skechup

A moi koledzy nie używają z tego tylko foobara, PowerArchiviera i i Cinemaplayera
Koperek~PL
Ja mam też standart:

System :Windows XP Proffesional
Pakiet biurowy: Office XP
Nagrywanie: Clone/Nero
Przegladarka grafik: Coś od Adobe
Grafika: Obecnie Adobe Photoshop 9.0 CS2 Smile extra Very Happy
Bezpieczenstwo: AdAware,
Antywirus: Kaspersky + aktualne bazy danych
Player DVD: brak DVD Razz (trzeba kompa zmienic) Razz
Inne: Total Commander, WinRar, Winamp, All Player
Przeglądarka: FireFox!
Komunikatory: GG :/ / Spike / tlen / skype

Pozdrawiam

Koper'ek
hawranek31
Ja wiekszosc standard ale tez sie wyruzniam

System :Windows XP Pro + SP2
Pakiet biurowy: OpenOffice2.0 - lepszy od ofica ale dluzej sie wlacza
Grafika: PhotoShop CS
Bezpieczenstwo: brak
Antywirus: Kaspersky Internet Seciurity 6
Player DVD: Pover DVD
Inne: Total Comander, WinRar, Foobar2000(player mp3), SubEdit(do filmow),
Komunikator: Konnekt - nie wiecie co najlepsze
Przegladarka Internetowa: FireFox, Opera - tu korzystam z dodatku do gadania na ircu, IE tylko do sprawdzania strony jak robie
P2P: BitComet

U znajomych roznie, ale malo kto IE uzywa, wiekszosc do FF i Opery namawiam. Co do antywirow to roznie.
Wiekszosc juz przezucila sie z gg, roznie tlen, konnekt, ale sa tacy ktorzy z przyzwyczajenia gg uzywaja - choc ich nie rozumie.
Sebaci
hawranek31 wrote:

taa lepszy Laughing Laughing Laughing Ciekawe tylko w czym. Ma masę błędów (zobacz sobie np w najnowszym numerze gazety CHIP), u mnie włączał się cholernie długo, a poza tym open office zabiera wielokrotnie więcej zasobów systemowych. Jednym słowem to jest Sh*t
kist
Moim zdaniem taka 'różnorodność' jest spowodowana tym, że inne systemy operacyjne/programy nie są W OGÓLE rozpowszechnione :/. Również geniusz 60% uzytkowników komputerów przerasta najśmielsze oczekiwania Very Happy nie żebym kogoś wyśmiewał, ale np. mój kolega męczy mnie żebym mu zainstalował XP, czy nawet pyta się "jak ściągnąć winrara" Neutral, a dodam tylko, że kompa ma już chwilkę. Jak więc można sie spodziewać, że ludzie będą mieli linuxa, czy inną niestandardową aplikację?

Proponuję zorganizować ogólnopolską akcję "komp and google are your friends" Very Happy
Nolt
hehe dokladnie GOOGLE+Komputer i wszystko jasne, ludzie zadaja mase pytan gdy moga znalezc odpowiedz w kilka chwil wystarczy ruszyc glowa i po klopocie Smile niestety ludzie sa z regoly leniwi i wpisza w google np forum skladaka i tam zapytaja jak przykrecic kolo zamiast wpisac w google jak przykrecic kolo w skladaku Very Happy
kochanek
ja tez mam dosyc roznych wypowiedzi na np. elektrodzie (serwis dla elektroników) ale kto moze pomoc ? tacy jak ja ktorzy maja doswiadczenie w tym polu i mja a checi podzielic sie wiedza. nie zapomnijmy ze my tez zaczynalismy od zera Smile .Ja bardzo szanuje takich ludzi ktorzy maj 40 lat i siedaja pierwszy raz do komputera i zanim cos zrobia zapytaja sie . Bo ilekroć mołodzi ludzie "dosiadaja" omputer to trzeba formatowac Sad
Balcard
Sebaci wrote:
hawranek31 wrote:

taa lepszy Laughing Laughing Laughing Ciekawe tylko w czym. Ma masę błędów (zobacz sobie np w najnowszym numerze gazety CHIP), u mnie włączał się cholernie długo, a poza tym open office zabiera wielokrotnie więcej zasobów systemowych. Jednym słowem to jest Sh*t

Tak? to spróbuj pracować na jakimś większym dokumencie niż 100 stron. Office trochę wymięknie. A po za tym office to cały czas to samo tylko trochę poprawiona grafika (dostajemy ten sam program od paru lat :/). A openoffice to program DARMOWy który cały czas jest udoskonalany. I powiedz mi dlaczego wiele państw(rządów) przesiada się na openoffica ?Bo jest gorszy ? To by chyba było bezsensu.
Bigrazer
Tez to moge stwierdzić po swoim przykładzie. Na moim kompie i na kompach moich kolegów mamy bardzo podobne oprogramowanie. A także trudno jest zmienic na inne. Jeżeli ja wyprubuje jakis program to dopiero inni po mojej rekomendacji przeżucaja sie na niego hurtem Razz Do czego jest bardzo trudno czasami przekonać. Może przyczyna jest to że chce sie byc podobnym do swoich znajomych?? Możę...

Pozdrawiam:
Razer
kochanek
Ja tylko z jednej takiej porady polecenia skorzystałem .Mianowych kasperky wywaliłem bo mulił w istocie wszystkie moje maszyny te lepsze i gorsze.
Bigrazer
Ja miałem takowa sytuacje że wszyscy używali nortona. A jak wiadomo on troszeczke zamula kompa :]. Ja pierwszy sie przełamałem zainstalowałem antivira, niby fajny ale ta aktualizaja :/.... A potem avast (który mam do tej pory). Jak namówiłem innych na niego to teraz sa zadowoleni. Ale wczesniej nawet słyszeć niechchieli o zmianie nortona.
Seba222
Bigrazer wrote:
Ja miałem takowa sytuacje że wszyscy używali nortona. A jak wiadomo on troszeczke zamula kompa :]. Ja pierwszy sie przełamałem zainstalowałem antivira, niby fajny ale ta aktualizaja :/.... A potem avast (który mam do tej pory). Jak namówiłem innych na niego to teraz sa zadowoleni. Ale wczesniej nawet słyszeć niechchieli o zmianie nortona.

Znam to niestety z autopsji - ludzie nie dowierzaja innym programom niz te, ktorych uzywaja od lat.
Ale ja za to moge pochwalic sie wieksza iloscia "konwersji":
MSOffice -> OpenOffice - 1 osoba (na razie)
OE -> TB - 4 osoby
IE -> FF - tu nie zlicze, ale sporo
MKS, NAV -> Avast - tez nie zlicze, jeszcze wiecej niz FF
GG -> AQQ - conajmniej 4 osoby
Ja po prostu promuje od dluzszego czasu alternatywne oprogramowanie i jakos niezle to wychodzi. Ludzie z poczatku nieufni, po mslym kroczku sie przekonywuja, probuja, a na koniec sami innych zachecaja.
Bigrazer
oj....
Ofice ==> OpenOffice (nikt)
gg ==> Tlen (ze 3 osoby)
IE ==> Opera (kilka niemoge zliczyć Razz)

Wiec troszki inwencji u mnie jest.

Pozdrawiam:
Razer
Kudlaty
System :Windows XP Pro
Przegladarka grafik: FastStone
Grafika: Adobe Photoshop, 3Ds Max
Bezpieczenstwo: Spybot
Antywirus: Avast(wcześniej Nod32)
Player DVD: Power DVD 7
Inne: Total Commander, WinRar, Alcochol 120%, Winamp, CinemaPlayer, Diskeeper, AutoConnect, Unlocker, Maxthon, AQQ, Restorator, The Bat!, Your Uninstaller, Zajączek
Camel
A ja mam:

System :Windows XP Pro
Pakiet biurowy: Open Office
Nagrywanie: CDBurnerXP Pro 3
Grafika: Gimp
Bezpieczenstwo: AdAware, Kerio Personal
Antywirus: Avast
Player DVD: All Player
Inne: File Zilla, IZArc, Winamp

No i zamiast GG mam AQQ Razz
Feodaron
Moje oprogramowanie:

System operacyjny :Windows XP Home Edition
Pakiet biurowy: Office 2003+FrontPage
Nagrywanie: NERO 7
Przegladarka grafik: IrfanView
Grafika: Corel 12, Adobe Photoshop 7
Antywirus: Kaspersky, Norton Antywir 2004
Player DVD: SubEdit
Inne: Winamp, Tlen,

Jak widać wielkiej róznicy od poprzedników nie ma.
evolucja
Jak piszą inni i moje oprogramowanie nie będzie się rużnić.

System operacyjny :Windows XP Professional
Nagrywanie: NERO 6
Przegladarka grafik: Microsoft Office Picture Manager
Grafika: Paint
Antywirus: AntiVir
Player DVD: AllPlayer
Inne: Winamp, Gadu-Gadu
fofoo
A ja mam:
- czy Was wogóle obchodzi co ja mam na kompie? -

"A jak to jest u Was, jakie wasze odczucia"

Moim skromnym zdaniem autor chciał się zapytać co sądzicie o tym, że tak często uzywane są dane programy pomimo istaninia wielu dobry alternatyw.
Wydaje mi się, ze działa tu zasada minimalnego wysiłku, używanie tych programów ma dwie zalety:
- są darmowe lub prawie każdy ma z tym plytke (offcie?)
- ponieważ są popularne to szybko można uzyskać pomoc od znajomych
adamglowinski
a ja mam:

windows xp prof + vista ultimate
media player 11
office 2007
internet explorer 7
firefox 2
opera 9.02
nero 7
photoshop CS2
KIS 6
deamon tools
free download menager
spooki86
Umnie też raczej standard :

System : Win XP pro.
Przegladarki: Avant browser lub Firefox
pakiet biurowy: office 2003
magrywanie nero 6
grafika : Adobe Photoshop cs 8,9
bezpieczenśtwo : kaspersky pro
inne: Total Commander, WinRar , Allplayer, flashget, emule, gg
makak
System operacyjny :Windows XP Professional
Pakiet biurowy: Ms Office 2003
Przegladarka grafik: Irfanview
Grafika: Photoshop CS2
Antywirus: Kaspersky
Player: SubEdit Player
Inne: Winamp, AQQ, Total Commander, Flashfxp, Skype, Firefox, etc.
Xaros
Ja z uwagi an to iz komputer sluzy mi wylacznie do pracy mam na nim wiele softu, a szczegolnie graficznego:
System - Windows XP Prof.
Winrar - Chyba kazdy ma Wink
Winamp - Nie trzeba nic mowiec..
JetAudio
cdEx
IrfanView
Photoshop
Swish Max
Macromedia Flash 2000
Kaspersky Internet Security 6.0
FireFox 2.0 <-- Mlaa Very Happy
Gadu-Gadu - Lecz raczej go nie uzywam
ALLPlayer
Hamachi 1.0.0
Office 2000

to jets lista paru programow jakie posiadam do pracy...