Witam Wszystkich.
Proszę Was od jakiegoś czasu - czy to pmkami czy to w postach - żebyście przestali pisać jednolinijkowe posty. Raz, że wyłożone to jest w regulaminie Frihosta od samego początku, a dwa że potem w takich wątkach, poskładanych z jednozdaniowych wypowiedzi, za nic nie da się znaleźć nic ciekawego.
W związku z tym ogłaszam wszem i wobec, iż zaniechana zostaje praktyka przenoszenia postów do Span Can (dla tych którzy nie wiedzą, jest to miejsce gdzie składujemy spamerskie posty w spósb taki, iż nie widać ich w wątkach, a jednocześnie pozostają w historii postów użytkownika - także we frih$ach i punktach). Od chwili obecnej posty jednolinijkowe będą po prostu kasowane, celem oszczędzania bazy danych forum. Zaniechane także zostanie wysyłanie notek w momencie kiedy post został skasowany, z czym do tej pory mogliście się spotkać - zaniechane, ponieważ informowanie o tym zabierałoby zbyt dużo czasu.
Temat zostawiam otwarty, możecie się wypowiadać - obojętnie jak, byle nie ordynarnie ani nie jednolinijkowo.
cheers,
Arin.
Last edited by Arin on Thu Jun 22, 2006 7:42 am; edited 1 time in total
Co jeśli wypowiedź zawiera jedną linijkę, ale przedstawia jakąś wartość? (patrz prawie ten post? a może i w jakiejś przeglądarce
)
Też już otrzymałem 'opr' od Arina
Rozumiem, że należy pisać długie posty, tylko co zrobić jeżeli ktoś ma w czymś problem o odpowiedzią jest jedno słowo? ciągnąć to żeby było jak najdłuższe (i nie koniecznie mądre)
Przytocze tutaj przykład: mój post w temacie http://www.frihost.com/forums/vt-35351.html mogłem go zmieścić w jednej linijce, a żeby nie dostać PMki od Arina musiałem to samo napisać w kilku linijkach, bez sensu prawda? 
Ojojojo, to będę miał kłopoty. Co tu wię cje pisać aby nie było jednej linijki postu? Mam naprawde kłopot. Już wiem. Czy to jets jakiś taki bardzej szczegułowy punkt w którym sa jakieś wyjątki czy nie? Bo wyjątkiem moze być post w ktorym naprawde nie da sie więcej napisać, i mogą być posty pisane przez WMP 
Troszke beznajdziejnie jest to zrobione, jeżeli wypowiedz jest krótka po co ja wydłużać ? jeżeli bedzie taka długa to ktoś może ja źle zrozumiec ba w ogóle nie zrozumiec.
Co za idiotyzm!!!
Jeśli ktoś ma coś do powiedzenia krótkiego, ale treściwego to ma nic nie pisać, bo i tak jego post zostanie skasowany? Bożeee, to forum normalnie na psy schodzi!!! 
bardziej chodzi chyba o wlasnie trescv - jezli post jest w miare tresciwy i przekazuje to co potrzeba to mimo
ze jest
1 linijkowy
skasowany nie zostanie (
)
Tez uwazam, ze post krotki a tresciwy nie powinien byc kasowany. Ale z drugiej strony jak ktos sie nie stara, to zgodze sie, ze nalezy to tepic. W koncu forum ma sluzyc do dyskusji, a nie nabijania postow... no chyba ze sie myle to mnie wyprowadzcie z bledu 
tak wiec moim zdaniem.... jeśli ktoś powie cos treściwego... cos co jest ważne choć któtkie.. to to chyba nie jest spam... ale jeśli ktos notorycznie pisze krótkie posty wszystko beznadziejnie to myślę ze właśnie powinno sie takie posty usuwać... tak jak np WMP tutaj na początku zaczął pisać... pisał takie pierdoły zeby miec dłuższgo posta.. wiec mam pytanie czy właśnie cos takiego mamy robic zeby nasz ważny post nie został skasowany??
tak wiec myślę ze nie powinno się patrzeć na to jaki długi jest post... a na to jaki treściwy, jaką ma wartośc...
Tak zgodze się
Trzeba by patrzec na treść a nie na ilość, aczkolwiek załóżmy, że Arin wziął sobie urlop na tydzień. Wchodzi na forum i patrz: kupe jednolinijkowych pstów.... Komu chce się czytać i sprawdzać czy to jest treściwe czy może mniej....
No tak, ale z drugiej strony moge napisac post ktory jest dlugi, i jedyne co w nim jest, to jego dlugosc, poniewaz nie ma zadnej istotnej zawartosci, i jedyne, co o nim mozna powiedziec, to to, iz jest on dosc dlugi, a jego czytanie jest nieinteresujace, mozna by powiedziec nawet, ze jest ono nudne. Czyz wiec powinien byc post dlugi i tylko dlugi za to bez zadnej tresci, czy moze post, ktory nie jest nudny, tak jak ten, niepotrzebnie wydluzony post, czy moze lepiej napisac to samo w tej jednej linijce
i co - post mi wyszedl dlugi, i jedyne co mozna o nim powiedziec - to ze jest dlugi
tak wiec mozna sie rozpisywac bez sensu i takie cos powinno byc tepione. Moim zdaniem nawet bardziej niz te jednolinijkowe posty (nabijanie sobie punktow w ten sposob), chociaz, aby napisac tak dlugi
i nudny post trzeba sie troche wysilic...
Tak wiec ponownie napisze, ze z zasada post ma 1 linijke = wyrzucic sie nie zgodze.
No ale skoro Arin coś takiego napisał miał napewno jakiś powód. A tym powodem jestesmy my (nie wszyscy). No i dyskutowanie na temat czy jednolinijkowy post zawierający przekaz będzie wyrzucany jest bezsensowe. Arin jest na tyle inteligentną osobą że pozna który post jest coś warty a który nie.
Ja tam nie kumam po co te posty maja byc nie wiadomo jakie , ważne żeby treśc była w temacie i wnosiła jakis sens do dyskusji , no fakt ,ze mozna napisac 3 słowa zeby zarobić $ , takie posty to bym kasował .
To znaczy ze jeżeli ktos będzie pytał o cos , co odpowiedzia jest jedno lub dwa słowam mam pisac mu całe wypracowanie ??
ale taki regulamin trudno trza sie dostosować.
W inteligencje Arina nie wątpimy (przynajmniej ja), ale chodzi o to, że jeśli już rozmawiamy, to trzeba precyzować, że kasowane są jednolinijkowe bez sensu i treści.
Poza tym jeśli ktoś chce coś napisać w jedym zdaniu, to i tak na tym za dużo nie zarabia i bardziej się opłaca pisać na około..
Ja niestety przed chwilka napisałem posta którego można zaliczyć do jednolinijkowców przed przeczytaniem tego tematu... bije sie w piersi. Ale troszeczke ten pomysł jest bezsensu po co sie rozpisywac jak mozna cos przekazac w jednym zdaniu? tylko po to żeby nabic punkty?? Troszke dziwne.
Pozdrawiam
hmm a moim zdaniem to po co tutaj masa tych zbednych postow i robienie z Przyklejonego Topicu o przestrodze dla bezsensownych jednolinikowych postow Off-Top ? chyba Arin zawarl wszystko w tym co chcial przekazac
przeczytajcie zrozumcie i nie piszcie masy postow bez potrzeby
pozdro
przestąc mi tutaj spamować
Tylko piszecie i piszecie, bezsensownie i to czasami w jednych linijkach
Zalecajcie się do regulaminu i Uwag naszego moderatora Arina 
Zdarzaja sie takie tematy gdzie taka wypowiedz wystarczy czyli jakie macie szybkosc lacz, napiszesz jakie masz i co dalej? Reszta to juz schodzenie z tematu 
Nie podoba mi sie pisanie na przymus
moje posty będą raczej zwięzłe i treściwe, bo takie mi odpowiadają.
Sam mówiąc szczerze tych długich raczej nie czytam.
| zaufmenik wrote: |
Nie podoba mi sie pisanie na przymus moje posty będą raczej zwięzłe i treściwe, bo takie mi odpowiadają.
Sam mówiąc szczerze tych długich raczej nie czytam. |
a powinienes bo często tam cos jest ważnego napisanego.. a Ty co?? poprostu sobie to omijasz.. a potem będziesz mówił ze o czyms nie wiedzialeś albo cos w tym stylu... to chyba nie najlepsze podejście do tego.. :]
Z jednej strony jest to dobre, ale z drugiej nie. Bo nie zawsze jest co napisać. Nie wiem, czy dobrze rozumuję, ale im mniej tekstu tym mniej miejsca post zajmuje w bazie, czy nie tak?
Ale nie oszczędzamy bazy
poza tym zawsze można wyrzucić stare zamknięte tematy- a trochę się ich uzbierało..
Chodzi o to, żebyście pisali i żeby to miało treść. Np zazwyczaj kiedy piszę posta ma conajmniej 6 linijek- no chyba, że rzeczywiście nie da się inaczej. Np w temacie z gratulacjami trudno pisać na ileś linijek, ale w temacie np o linuxie- jest to wskazane.
Ale nie myślcie, że jak wrzucicie sobie quote i potem 2 linijki to się wam upiecze
teraz będzie wam gorzej, bo jest 2 modów do pracy, czyli mniej pobłażliwości
nie mówię, że będziemy tępić, ale nawet jak jednego nie będzie, to drugi raczej na pewno..
nie ma co deliberować :). większość z Was od razu załapała o co chodzi. ale jeszcze dla uściślenia - jak doskonale się orientujecie znika tylko część jednolinijkowych postów jest kasowana. ogromna większość, ale nadal zostaje to częścią. wynika to z faktu, że nikt nie ma zamiaru usuwać odpowiedzi takich jak np ta: http://www.frihost.com/forums/vp-147167.html#147167 - jedna linjka, ale konkretnie i na temat, a nie jakieś "joł ziom, jest to fajne ja też to mam, lol2 hahaha". mnie daleko do próby robienia się jakimś sędzią, wydaje mi się że już teraz wszyscy wiedzą co mam na myśli. celowo ująłem to tak "mgliście" na samym początku - żeby Wam pokazać że sami dobrze wiecie :].
cheers,
Arin.