co am zrobić z tym fantem
Ustawienie Zalecan Bieżące
allow_url_fopen OFF ON
short_open_tag OFF ON
W trakcie testu serwera instalator sprawdził kilka innych ustawień. Ustawienia zalecane dla Joomla! wyświetlane są standardowo. Ustawienia bieżące - kolorowym tekstem: zielonym bądź czerwonym. Jeżeli np. ustawienie "short_open_tag" jest wyświetlone na zielono i oznaczone "OFF", to masz pewność, że Joomla! będzie poprawnie odczytywało skrypty. Gdy zobaczysz kolor czerwony, skontaktuj się z administratorem serwera i nalegaj, by poprawił ustawienia.
Te ustawienia zmieniasz w pliku php.ini, jeżeli serwer nie jest Twój, napisz do admina.
allow_url_fopen - to w skrócie możliwość otwarcia pliku z zewnętrznego adresu poprzez funkcje fopen.
short_open_tag - to zezwolenie na użycie tagów <? zamiast <?php
Ogólnie nie masz się czym martwić, to jest nie groźne.
BTW. jeżeli bardzo chcesz możesz spróbować wyłączyć je przez plik .htaccess (nie jestem pewien czy to zadziałą, ale możesz spróbować)
short_open_tag off
allow_url_fopen off
Ale mówie Ci, to nie jest konieczne bo to jest nie groźne[/url]
NIe przejmuj sie, Joomla na Frih chodzi bardzo dobrze. Uzywalem Joomla 1.5, nie probowalem aktualizowac do 1.8 ale mysle ze chodzi rownie dobrze. Z tego co wiem w 1.8 bylo kilka bledow, ktore latwo recznie naprawic, ale bardzo mozliwe ze juz to naprawili.
Milego uzytkowania. Pozdro
uspokoiliście mnie joomla na friha robie
tylko teraz mam jeszcze problem z tmp przy instalacji ale myśle zę to zrobie w miare szybko
dobra nie radze sobie co mam zrobić z tym tmp bo mam
Katalog tymczasowy /tmp, zapisywanie niemożliwe
| kla_bor wrote: |
NIe przejmuj sie, Joomla na Frih chodzi bardzo dobrze. Uzywalem Joomla 1.5, nie probowalem aktualizowac do 1.8 ale mysle ze chodzi rownie dobrze. Z tego co wiem w 1.8 bylo kilka bledow, ktore latwo recznie naprawic, ale bardzo mozliwe ze juz to naprawili.
Milego uzytkowania. Pozdro |
hehe jak mogles uzywac joomli 1.5 jak ona jeszcze nie wyszla
chyba chodzilo ci o 1.0.5
(zero w srodku robi duza roznice
) a tak apropo to polecalbym ci aktualizacje do najswiezszej wersji, gdyz naprawiono sporo bledow 
ja tez mam zapisywanie niemozliwe /tmp i wszystko działa
zreszta klinij link ponizej . Po za tym zajrzyj na strone joomli tam wszystko wyjasnione zostało
No oczywiscie ze chodzilo mi o 1.0.5, taka mala literowka, choc zgadzam sie ze znaczaca jesli chodzi o program. Natomiast jesli chodzi o samo dzialanie Joomli na frihu to mysle ze wszyscy skumali o co chodzi (grunt ze dziala). Ci ktorzy wogole nie wiedza co to Joomla, zupelnie nie przykladaja uwagi do numerkow wersji, a ci którzy znaja temat, swietnie sie orietuja tak jak Ty -Nolt - o aktualnych wersjach tego CMSa. Tak czy siak dzieki za zwrucenie uwagi.