FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Fotka.pl/Grono.net

Bigrazer
Co myślicie na temat tych serwisów? JA osobiście posiadam konta na tychg stronach ale nie wiem po co!!

Chciałbym sie dowiedziec zdania innych na ten temat.
oxwood
Ja też mam konto na gronie, ale naprawde nie wiem po co Razz Ostatnio byłem tam chyba w styczniu.

Natomiast mój brat może pół dnia przeglądać zdjęcia z profili innych i za chiny nie wiem czego szuka Very Happy Przecież od tego cholery można dostać.
Losterin
Dzięki fotka.pl można naprawde poznać dużo zajebistych panienek/chłopaków. A Grono.net nie wiem co to, nie wchodziłem tam jeszcze Smile
..::Mielcar::..
Przyznam rację panu Losterin na fotka.pl poznałem swoją dziewczyne Wink
GKH
Laughing trzeba więc zobaczyc Very Happy
ktos ostatnio na gg każdemu floodował linka, znazwa tez tej dmeny i za / byl jakis dodatkowy adres z wirusem Razz

------------------------------------------------------------------------------------

www.supergierka.glt.pl
dla tych co lubia grać Very Happy
luxtu
dlamnie oba serwisy sa niepotzrzebne, ale oczywiscie soa takie "fajne" osoby ktore szukaja milosci przyjazni i cholera wie czego na takich stronach, dla nich wszystkich powodzenia Razz
kochanek
w sumie to ja tez nie wiem czemu miałem konto az je usuneli bo dałem fotke jak byłem lekko mowiąc pijany hehehe ...tak dla zabawy je umiesciłem a ci mi przysłali maila ze jestem jakis niepowazny itd itp Moze i jestem ale o pijakach nic nie mowili
Bigrazer
Losterin wrote:
Dzięki fotka.pl można naprawde poznać dużo zajebistych panienek/chłopaków. A Grono.net nie wiem co to, nie wchodziłem tam jeszcze Smile

Grono to prawie to samo tylko że nie trzeba płacić za przesyłanie wiadomości miedzy użytkownikami. Ja przez fotke i grono nie spotkałem nikogo interesującego Razz. Wiec tymbardziej nie wiem po co mi tamte konta.
pawelsz
Ja tam nigdy nie rozumialem tego typu serwisow... nie mam konta w zadnym z nich i nie zamierzam zakladac. I nie wiem, jak mozna przegladac takie zdjecia calymi dniami, chociaz znam pare osob, ktore poswiecaja ogladaniu 'tresci' tego typu serwisow chwile (dluzsze lub krotsze) a nawet cale dnie.
Jakub
Od pewnego czasu wole jednak nie siedziec na serwisach gdzie buduje sie jakies znajomosci, dostalo mi sie za to po dupie i nabralem i dystansu oraz zniechecilem sie i to bardzo.

Jezeli ktos umie sobie poradzic z internetowymi znajomoscia to gratultuluje, zycze milej zabawy.
-Dkt-
jak dla mnie to to bezsens jest Confused
grono to jeszcze moze byc , ale juz fotka.pl to totalna porazka
jezeli kogos urazam to sory ale kojarzy mi sie to z jakimis malolatami
(ciagle pisza blogi, WiAdOmOsCi FalA oraz "tesh" "boshe" "koffam"
nie ma nic gorszego od takich rzeczy Mad )
kochanek
I tak właśnie ludzie zapominaja jak sie porawnie pisze a co dopiero mowi .
ChesterB
-Dkt- wrote:
jak dla mnie to to bezsens jest Confused
grono to jeszcze moze byc , ale juz fotka.pl to totalna porazka

Nie martw się, nie jesteś sam Very Happy Ale te 'idiotki' z blogów mają ciężkie życie, cały czas pisać w taki lub t4k1 sposób nie jest sprawą prostą Very Happy
spider89
mam konto na gronie ale tak jak pierwszy post tutaj nie wiem po co Razz a co do fotka to nie wiem, bo nie mam Wink
pabloo
No nie wiem po co komu te grono ?? i fortka , a jak cos to polecam fx4.pl i maniaki.pl , te ostatnie jest dobre polecam Laughing
Arin
-Dkt- wrote:
nie ma nic gorszego od takich rzeczy :x )

sory al3 nie znash sie, bo shasami taka mal0lat4 p0traffi napis4c cos o fiele sensofniejszeho w taki sposób nish co poniektóshy tutaj na phorum w jedn0linijk0wych p0stach :P. ja koffam fora fięc fiem.

cheers,
Arin.
Xaros
To jets to samo co epuls.pl badz ilove.pl - Czyli portale mlodzezowe gdzie mozna poznac fajne dziewczyny, jelsi chodzi omnie:D, a panie moga poznac fajnych facetow.
Koperek~PL
Ja podobnie jak moi poprzednicy... też mam konto na grono.net ;-D Ale tam w ogóle nie zaglądam ... ;F

Moim zdaniem lepszym, fajniejszym, serwisem jest epuls.pl. Tam dopiero można poznać wielu ciekawych ludzi.. Smile

Tak przy okazji, gdyby ktoś się skusił... Razz To bardzo bym prosił o podanie mojego nicku " Koperek " jako "osoba przez którą zostałes zwerbowany" Smile

Pozdrawiam!

Koperek!
Jakub
"poznac", no sory chyba wybrac sobie.

to polega na dokladnje selekcji oraz ocenie.

na plaszczyxnie ktra jest plytka.

Jak bym mial dobierac znajomych czy partnerki wedlug kryterow ktre oferuja te serwisy to byl bym sam. strasznie ogranicza to.

Czasem przebywa sie z kims kilka lat a i tak sie go jeszcze nie zna.

To nie jest takie latwe, dobrze jak bawicie sie tym uznajecie za jakis dodatek, ale w srod osob odwiedzajacych takie serwisy sa ludzie ktorzy zaczynaj tracic ta granice, dla nich te serwisy to najprawdziwsza a czasem jedyna forma kontkatow oraz samooceny.

Moze wyda sie smieszne ale niektorzy przeszywaja prawdzewe zalamania gdy czytaja nieprzychylne kometarze na podstawie tych kryterow.

Ja jednka uznaje ze to ma wiecej minusow niz plusow, to nie dla mnie.

Nie oceniam ludzi ktorzy z tego korzystaja, nie chec oceniac ich, ich wlasnymi kryteriami, ja mam inne.
Bigrazer
Przez te serwisy można poznac nowych ludzi ale nie za wszelką cene. Bo po co masz mieć w znajomych wieeele osób skoro nawet kawałka z nich nie znasz nie masz o nich zielonego pojęcia i napewno ich nie poznasz?? To sie tyczy Koperek~PL-a. Po co prosisz o zwierbowanie (czy jak to sie nazywa w tym serwisie)

Pozdrawiam:
Razer
Nolt
Arin wrote:
-Dkt- wrote:

sory al3 nie znash sie, bo shasami taka mal0lat4 p0traffi napis4c cos o fiele sensofniejszeho w taki sposób nish co poniektóshy tutaj na phorum w jedn0linijk0wych p0stach Razz. ja koffam fora fięc fiem.

cheers,
Arin.

prosze, blagam wrecz nalegam nie dobijaj takim pismem Razz ja tez mam po wyzej uszu takie pismo no nie trawie poprostu, to ze napisze cos sensownego to spoko.... ale moze uzywac normalnego pisam i jezyka Smile ( puzniej śe rocice dziwia czemu ih curka/syn kąnczy szole z wykrztalceniem tylko i wyloncznie potstawowym bo pani s polzkiego postafila im jedynke na koniedz roku Very Happy Very Happy sry ale nie moglem sie powstrzymac Very Happy )

takie serwisy typu fotka czy cos podobnego albo eplus Razz to dla mnie tylko kupa smiechu i nic wiecej Smile ( choc czasem mozna dostac link ze zdjeciem fajnej kobietki Razz ) nigdy sie nie rejestrowalem tam i nigdy nie zamierzam bo jest mi to nie potrzebne Smile a jesli chodzi o poznawanie ludzi to jest wiele innych rzeczy typu wlasnie fora, czaty, maile, komunikatory i co tam sobie jeszcze mozna wymyslec Smile na ktorych mozna poznac wielu ludzi. (tych normalnych i tych normalnych inaczej Very Happy Very Happy )
votd
Tak te serwisy są genialne szczególnie jak po GG łażą jakieś ... niedo... tzn. niemądrzy ludzie i wysyłają ci "siema widziałem twoje zdjęcie na fotka.pl" i jak klikniesz w linczuś co ci prześlą to cię przekierowuje na stronkę wypełnioną po brzegi skryptami z brzydkimi rzeczami...

Ale tak na margnesie - serwisy mogą być, ale z nich nie korzystam (nie mam po co)
Bigrazer
votd wrote:
Tak te serwisy są genialne szczególnie jak po GG łażą jakieś ... niedo... tzn. niemądrzy ludzie i wysyłają ci "siema widziałem twoje zdjęcie na fotka.pl" i jak klikniesz w linczuś co ci prześlą to cię przekierowuje na stronkę wypełnioną po brzegi skryptami z brzydkimi rzeczami...

Ale czy ci niemądrzy ludzie to nie sa przypadkiem boty?? Bo komu by sie chciało siedzieć i wysyłac linki do tylu osób i nie miec z tego żadnych korzysci.

Pozdrawiam:
Razer
Calemb
Boty, nie boty. Są ludzie z tak zjechaną psychiką, że to iż udało im się kogoś nabrać to jest dla nich szczęscie niewypowiedziane. Poza tym takie serwisy są już ostatecznością chyyba.... Dasz swoje zdjęcie pogadasz przez gg, czy e-maila przyjdzie coś na żywo powiedzieć to potem ludzi zatyka....
Bigrazer
Calemb wrote:
Dasz swoje zdjęcie pogadasz przez gg, czy e-maila przyjdzie coś na żywo powiedzieć to potem ludzi zatyka....

No własnie... przez internet wszyscy sa chetni do rozmów, zawsze sa tematy, ale jeśli sie na żywo spotkają to milcza... wstydzą sie... nie są już tacy odważni jak przez np. GG.
marekdebowski
Mam konto na gronie. Należę do kikudziesięciu gron tematycznych, na ktorychj się dość często udzielam. To jest zupełnie jak zwyczajne forum.
mtx
U mnie na stronce też rusza tego typu możliwość- profil i wyszukiwanie kogoś..

po prostu ludzie lubią znajdywać innych, żeby pogadać i coś tam.. jak masz zdjęcie to ci raźniej, bo już wiesz jak ktoś wygląda (nie ważne, że fotka może być totalnie kogoś innego)..

kwestia psychologii
Jakub
a propo psychologi to moze tak zwrocic uwage na kwestie kontaktu.

Naprawde latow przeniesc zycie z tad tam Wink siec to naprawde ladne miejsce ktore kusi.

Nie chce mi sie rospisywac na ten temat, chodz tez nie chce dac jedno linjkowego postu Wink
Poprostu, nie kazdy podchodzi do tego jako dodatek dla niektorych tego typu serwisy to caly swiat. To straszne.
Bigrazer
marekdebowski wrote:
Mam konto na gronie. Należę do kikudziesięciu gron tematycznych, na ktorychj się dość często udzielam. To jest zupełnie jak zwyczajne forum.

O własnie, jedyna wielka zaleta grona. Jest tam bardzo wiele gron tematycznych, praktycznie każda grupa, społeczność, miasto czy szkoła ma tam swoje grono które jest łatwo znaleść.

Pozdrawiam:
Razer
lewirak
Bigrazer wrote:

O własnie, jedyna wielka zaleta grona. Jest tam bardzo wiele gron tematycznych, praktycznie każda grupa, społeczność, miasto czy szkoła ma tam swoje grono które jest łatwo znaleść.
Pozdrawiam:
Razer

Witam.
Ja tez tam mam konto.ale uwazam ,że to całe Grono,to jedna wielka lipa.
Czy wierzycie,że te fotki są prawdziwe?Bo ja nie.Wiem po sobie,bo nie dałem prawdziwej.Napewno wiele innych osób też tak postępuje.Chyba,że małolaty,dzieci neo.
Czytacie posty tam pisane.
Jałowe i bez sensu.
Dlatego,też nie wiem po co tam włażę od czasu do czasu.
pozdrawiam. Very Happy
Falstaff
E tam. Ja woel imageshacke.us
matti05
No i niedawno powstał serwis konkurencyjny dla www.fotka.pl, a dokładniej www.fotka24.eu. Ciekawe czy dorówna dla fotki i jak długo się utrzyma. No i trochę dla mnie dziwne, że wszystko jest prawie takie same jak na fotce, więc tak jakby to był ten sam skrypt, czyżby jakiś przeciek danych serwisu? No i według mnie jeszcze trochę ten adres taki badziewiasty.
Timczak
A propos fotka.pl znalazłem bardzo ciekawy filmik.
Szukamy dziewczyny Bartkowi
Code:
http://pl.youtube.com/watch?v=QE7NyWsneWw

Bardzo polecam.
A teraz moje własne zdanie na temat takich portali. Są one lekko bezużyteczne, nigdy nie korzystam ani nie planuje. No może jest jedno zastosowanie. Zawsze ktoś może podesłać Ci link z własnym zdjęciem. Ale do tego są przecież i hostingi obrazków. Sam nie wierzę w znajomości zawarte przez internet. Lepiej kogoś naprawdę poznać...
Tomaszydlo
Mnie to kiedyś kolega żart opowiedział:

KUMPEL: Wiesz na jakiej stronie można obejrzeć najwięcej wypadków?

JA: Nie

KUMPEL: www.fotka.pl
gmati
fotka24.eu nie podoba mi się z tego względu, że jest to praktycznie wierna kopia fotka.pl - identyczne opcje, nawet czcionka, i wyglad jest prawie identyczny (zmienili game kolorow z niebieskiej na czerwona). Strona posiada praktycznie identycznie ulozony profil itp.

Sam jestem twórcą podobnego serwisu. Mowa tu o www.fotkapro.pl .

Serwis buduję od podstaw, opieram go na własnych przemyśleniach i samemu rozwiązuję problemy natury technicznej. Oczywiście idea jest w miarę podobna - stworzeniue społeczności, która się komunikuje za pomocą serwisu, ocenia na wzajem swoje fotki.

Jak narazie, możliwości serwisu są takie:
- możliwosć założenia konta z jedną fotką
- komentowanie profili
- ocenianie profili
- ranking wg sredniej
- mozliwosc dodania opisu o sobie i zainteresowań

Aktualnie pracuję nad nowymi opcjami, w pierwszej kolejności będą to:
- możliwość dodania większej ilości zdjęć do profilu
- proste forum, w pełni zintegrowane z bazą użytkowników.

Jeśli macie jakieś pomysły, sugestie, bardzo chętnie ich wysłucham. Czekam na jakąś konstruktywną krytykę.
pokemon
Ostatnio otrzymalem mejla, niby to z serwisu fotka.pl, ze ktos przesyla mi wiadomosc.
Kliknalem na link i otworzyla sie strona fotki z otwarta zakladka 'kontakt' jak to zawsze bywa przy odczytywaniu wiadomosci. Jednakze na gorze widnial napis:
"Uwaga !
Obsługa flash w Twojej przeglądarce została wyłączona. Niektóre opcje Fotka.pl nie będą działać. Pobierz i zainstaluj Flash Player v.9.0.47"
Kazdy zapewne kliknal by na to, ja jednak wyszukalem w google owy program, tzn. Flash Player v.9.0.47 i ku mojemu zaskoczeniu znalazlem ciekawa strone odnoszaca sie do tego problemu: http://www.egospodarka.pl/26156,Phishing-z-uzyciem-serwisu-Fotka-pl,1,12,1.html
Po przeczytaniu artykulu okazalo sie, ze po kliknieciu na link wirus zostawal pobrany i dostep do komputera otwarty Smile
Uwazajcie Razz
Pozdrawiam
mtx
to wy nie wiecie? też dostałam ale gmail mi to od razu wrzucił w spam. tam jest adres: www8.fotka.pl.i.tu.dużo.pierduł.po.kropkach.CN
to od razu widać, że to nie fotka.pl
fotka.pl/tu_dużo-pierdół/po?sleszach-i-innych - taki byłby adres fotki
Timczak
Atak został dośc szybko wykryty przez Kaspersky Lab. Tu dokładny opis co groziło za otworzenie nieautoryzowanej witryny:

http://www.kaspersky.pl/about.html?s=news&newsid=1041
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.