Na chwile potrzebowalem udostepnic moje polaczenie z internetem, a wiec przy pomocy dodatkowej karty sieciowej i narzedzi wbudowanych w winzgroze udalo mi sie podpiac drugi komp do netu poprzez moj. Tylko teraz pojawil sie jeden problem - jak probuje odpalic serwer na wlasnej maszynie, MySQL nie chce wystartowac. Konczy sie na tym, ze wlasciwie nic ze skryptow nie dziala... i teraz chcialbym sprawic, aby serwer dzialal, ale mozliwosc udostepniania polaczenia nadal byla aktywna. Serwer jest uruchomiony dzieki programikowi 'krasnal serv' czyli Apache 1.3.31, MySQL 3.x (nie znam dokladnej wersji), PHP 4.3.9; mam nadzieje, ze ktos wie, jak mi pomoc.
Problemy po udostepnieniu polaczenia
masz zewnetrzny IP?
Nie; serwera lokalnego uzywam aby testowac skrypty w PHP i pisac wlasne.
zobacz czy w Start -> Uruchom -> Msconfig -> Usługi -> czy zaznaczona jest : MySQL, bo gdy korzystalem z krasnala wylonczylem to i wtedy tez mysql nie chcialo mi dzialac, ta usluga wloncza sie wraz ze startem systemu. Jezeli tam wszystko jest ok to nie wiem co moze byc nie tak.
Jest zaznaczone, ale obok pisze 'zatrzymany'. Patrzylem juz wczesniej do services.msc, ale wyskakuje cos takiego.
edit: pobawilem sie troche w ustawieniach polaczenia sieciowego i zaczelo dzialac. Nie wie, kiedy naprawilem blad, ale wazne ze znowu chodzi
edit: pobawilem sie troche w ustawieniach polaczenia sieciowego i zaczelo dzialac. Nie wie, kiedy naprawilem blad, ale wazne ze znowu chodzi