FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

uptime project i pokrewne

v3nd0r
Zapewne wiecie co to uptime project

http://pl.uptime-project.net/

Chciabym sie zapytac czy zna ktos jakies inne projekty tego typu, np. ktore poza samym czasem uptime, sa w stanie wygenerowac obrazki ktore moge wstawic do sygnaturki jakies inne smieszne rzeczy.

Widzialem kiedys taki cos ale nie mgoe znalezc linka, google.pl tez nie pomaga.

Jesli ktos ma jakiegos linka do projektow ktore sa bardzie rozbudowane, podaja wiecej info niz sam uptime to bym byl bardzo wdzieczny.
Deathplanter
Jak do tej pory spotkałem się z whatpulse.org ( link do poradnika,nie mojego ;P) i kilkoma statami do konkretnych gier takich jak stat.tibia.org.pl. Co do whatpulse-oto przykład obrazka:

Niby nie uptime,ale też podobnie obłudny wskaźnik userostwa Wink
@edit:
Dosłownie przed chwilą znalazłem jeszcze jeden: http://www.j-sig.com/
Obrazek:
jackill
http://pl.uptime-project.net/page.php?page=help punkt nr. 9, z tego punktu wynikałoby, że obsługuje obrazki...
Xaros
Takich zabawek jest duzo, ale jak dla mnie to tylko spowalnia dzialanie fora. Najgorzej to jest na forach graficznych gdzie kazdy musi pokazac jaka zrobicl wypasiona sygnaturke Rolling Eyes
mtx
Chcę ładnie poprosić, że, jeśli nie jest to panom koniecznie, aby nie umieszczać takich grafik na naszym forum. Nie jeste to zabronione, ale nie służy forum. Dlatego, jeśli dasię, to proszę o wyczyszczenie. To tylko prośba..
v3nd0r
mtx wrote:
Chcę ładnie poprosić, że, jeśli nie jest to panom koniecznie, aby nie umieszczać takich grafik na naszym forum. Nie jeste to zabronione, ale nie służy forum. Dlatego, jeśli dasię, to proszę o wyczyszczenie. To tylko prośba..

Czy mam rozumiec ze nawet rozmowa na forum o tym jest w zlym stylu? I temat mamy wyczyscic? Bo nie widze aby ktory kolwiek z nas uzywal takiej grafiki w podpisie. Wiec pewnie chodzi o temat, bo cos mamy wyczyscic.

mtx: chcialbym sie zapytac czy ta grafika o ktorej mowimy tak drastycznie rozni sie od np. twojej w podpisie lub tak drastycznie spowalania forum, w przeciwienstwie do np. twojej grafiki w podpisie.
Deathplanter
Racja! Generowanie takiego skryptu nawet jeśli robimy na tnij.org link do skryptu PHP trwa chwilkę,a sporo takowych stron generuje gotowego jotpega Wink
@down:
Nawet jeśli są generowane w realtime,to i tak... są to ułamki sekund!

Last edited by Deathplanter on Tue Jun 06, 2006 7:45 pm; edited 2 times in total
mtx
nie chodzi o temat, tylko o wrzoconą grafikę statystyk. Ale jeśli nie obciąża to niczego, to oczywiście nie ma rozmowy. Wydawało mi się, że to generowane w czasie rzeczywistym, ale jak jpg czy nawet mały php to ok.
draqo
Wszystko ok, ale jak będzie tyle grafik w sygnaturkach, to strona będzie się długo ładować. W sumie, to fajne takie różne bajery na sigi. Pozdro Razz
Adi666
Znacie moze jakies uptimy do programow/gier( choc gry to tez programy Wink ) ala xfire tylko zeby naliczal czas dla programow/gier ktore nie wymagaja polaczenia z serwerem.
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.