Zastanawiam się.. bo ja mam chyba jakiś dziwny komputer..
nie wyświetlają mi się reklamy. Ani w Avantcie (czyli IE), ani w Operze, ani w Firefoxie.
Chciałam wrzucić sobie google reklamę na stronce (właściwie to jest w stopce- przynajmniej teoretycznie) i jeśli jest- to jej nie widzę, a jeśli nie ma, to ten kod jest coś nie teges..
ale w sumie reklamy po prawejod panelu odpowiedzi też (o ile tu powinna być, ale widzę tylko białą ramkę)
HELP??
antywirus (jakis jego moduł) blokuje wyswietlanie reklam.
Włączony jest mks_vir, ale on takich opcji nie ma, poza tym był od zawsze, a kiedyś reklamy widziałam..
| mtx wrote: |
| Włączony jest mks_vir, ale on takich opcji nie ma, poza tym był od zawsze, a kiedyś reklamy widziałam.. |
Ale oczywiście zgłaszałeś swoją strone do programu ad-sense i rejestrowałes sie tam nie? Wygenerowałeś odpowiedni kod i poprawnie go wkleiłeś na stronke? A może zmieniałeś coś w tym kodzie? Sprawdź jeszcze dokładnie kod strony
PS: A ile tych reklam masz na jednej stronie?
u góry, ale zmieniam i nie będzie, po bokach i na dole (ale nie działa).
ale ja w ogóle nie widzę żadnego google ad, nie tylko swojego- ostatnio Arin mi dawał swój kod i też potem nie widziałam i musiałam jego pytać czy sie dobrze wkleiło..
ja uzywam maxthona (nakladka na ie); calkiem niezle sobie radzi z reklamami, jest w nim taka opcja, ktora wylacza i wlacza wszystkie filtry reklamowe jednoczesnie; kiedy sa one wlaczone, adsense nie widac, ale gdy je wylaczam, reklamy sie pojawiaja. poszukaj, moze tez masz gdzies cos takiego. i czy nie masz moze firewalla? niektore maja blokowanie reklam.
Inna sprawa, może na swojej stronie masz za mało treści, albo żadna z reklam nie może się do neij dopasować, a reklamy charytatywne masz wyłączone...
Lub twoja strona zubdowana jest z ramek... 
| Joker wrote: |
Inna sprawa, może na swojej stronie masz za mało treści, albo żadna z reklam nie może się do neij dopasować, a reklamy charytatywne masz wyłączone...
Lub twoja strona zubdowana jest z ramek...  |
Właśnie.
Jeżeli masz stronę w ramkach to lepiej zrezygnuj z Ad-sense. Albo zmień ją na divy, ewentualnie tabele. A czy kiedyś na stronie miałeś reklamy typu "Dlaczego niebo jest niebieskie?" - jeżeli tak to pamiętaj że za takie reklamy nie płacą Ci ANI CENTA, a jeśli miałeś takie reklamy to oznacza to że treść twojej strony jest zbyt uboga i nie zadbałeś o odpowiednie słowa kluczowe, przede wszystkim te w meta tagach (title i description), używaj często nagłówków (h1, h5 itd) bo robot je też czyta. A najlepiej to poczytaj oAd-sense na http://adsense.secret4u.net/
Też tak miałem i mam! Stronka zarejestrowana kod wklejony w całości bez jakichkolwiek zmain i sie nie wyświetla reklama....
Podłączyłam laptopa do netu i właśnie obejrzałam, że reklama tutaj się wyświetla, więc to chyba musi być globalny problem mojego netu.. ale to powalczę, bo teraz nie ma mnie w domu..
dziękuję też za pomoc w odpowiednim dopasowaniu się do google- jak nie będę sobie z czymś radzić, to oczywiście się zgłoszę, o pomoc.
a nie masz przypadkiem zainstalowane kazaa lite albo cos w tym stylu?
jesli tak, uzyj gogla i po 5 minutach reklamy ci się pokażą..