FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Jak wygladalby swiat gdybys...

OKo-dhh
Nasuneło mi się teraz to pytanie...
...gdybyście byli Bogiem, to jaki stworzylibyście świat? Jak traktowalibyście ludzi (czy cokolwiek co byście stworzyli) Jakie otoczenie byście wymyślili Jak kazalibyście traktować samych siebie (jako Boga) Jakie prawa bycie stworzyli Zostawilibyście swoje stworzenia samopas czy czuwalibyście nad nimi A może uznajecie że nasz świat jaki jest, jest idealny i zostawilibyście go questionmark.gif A może nic byście nie stworzyli
Pokażcie swoja fantazje, chociaż cięzko tu chyba bedziepisa weirzącym, którzy mogliby czuć przez to że obrażaja Boga. ale mam nadzieje ze nie
Bo ja... hmmmm...
Nie no... nie wiem jak jest w rzeczywistości ale najważniejsze żeby każdemu człowiekowi dać realny, taki sam potencjał do Szczęścia. Tylko to by musiało znaczyć, że każdy człowiek musiałby stać się szczęśliwy po tym samym czasie excl.gif Bo każdy znajduje je chyba w innym momencie swojego życia (mam na myśli wiecznego smile.gif ) z tego względu, że wpływają na niego a właściwie budują wszystkie wydarzenia na które natrafi...
Wasza kolej...
mozecie trzymać się pytań które zadałam powyżej albo wyjsc zupełnie poza ramy
Calemb
Moim zdaniem ten temat jest dość dziwny....wrecz spamowy...
spider89
Według mnie dobrze jest stworzony jaki jest... Dzieje sie co sie dzieje no cóz ale to przez nas ludzi ten swiat się pogarsza albo poprawia....
Bigrazer
A moim zdaniem Bóg dobrze stworzył świat, ale zrobił jeden wielki bład... dał ludziom wolna wolę... Czyli jakiby teń świat nie był, ludzie i tak go spier***ą :] Very Happy
fallco
a pomyśl jaki by miał sens świat gdzie człowiek by nie miał wolnej woli ?
byłby zapewne bezgranicznie nudny...
luxtu
wyprobuj sie w black&white, gra w ktorej mozna powiedziec ze jestes bogiem
WMP
Ja bym stworzył jakaś planete. I dwóch ludzi bym dał. Niech robią to co chcią, nie będę ich kontrolował. To ich sprawa co przeskrobią a co zrobią dobrze
Bigrazer
fallco wrote:
a pomyśl jaki by miał sens świat gdzie człowiek by nie miał wolnej woli ?
byłby zapewne bezgranicznie nudny...

Niekoniecznie. Gdybyśmy niemieli wolnej woli bylibyśmy w raju :]. Przeciez i tak przez całe życie dążymy żeby sie tam dostać :]
venom6
"jakiby teń świat nie był, ludzie i tak go spier***ą"

Zgadzam się z tą wypowiedzią w zupełności, a co do Black & White to ta gra jest zryta niewiem jak ludzie mogą w to grać...
A co do słów:
"Niekoniecznie. Gdybyśmy niemieli wolnej woli bylibyśmy w raju :]. Przeciez i tak przez całe życie dążymy żeby sie tam dostać"

W dzisiejszych czasach większość społeczeństwa może iść do RAJU ale tego na dole...

Ale skończmy ten temat, ja jak bym był "Bogiem" to pierwsze co bym zrobił to przemówił do ludzi nakazując im 10 przykazań:

1. Człowiek rodzi się zmęczony i żyje aby odpoczywać.
2. Kochaj swe łóżko jak siebie samego.
3. Odpoczywaj w dzień, abyś mógł spać w nocy.
4. Jeżeli widzisz kogoś odpoczywającego, pomóż mu.
5. Praca jest męcząca, więc należy jej unikać.
6. Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze - będziesz miał dwa dni wolnego.
7. Jeżeli zrobienie czegoś sprawia ci trudność, pozwól zrobić to innym.
8. Nadmiar odpoczynku nikogo nie doprowadził do śmierci.
9. Kiedy ogarnia cię ochota do pracy, usiądź i poczekaj, aż ci przejdzie.
10. Praca uszlachetnia, lenistwo uszczęśliwia.

To można byłoby nazywać rajem...
PS. skopiowałem to z jakiejś stronki Razz
Bigrazer
Piękny dekalog... ale gdyby tak było to kto by robił??
venom6
Przeczytaj jeszcze raz dokładnie co napisałem to sam sie skumasz Razz
Bigrazer
CZyli przykazanie siódme:

7. Jeżeli zrobienie czegoś sprawia ci trudność, pozwól zrobić to innym.

CZyli prace powinni wykonywac niewierni?? No bo jak wszysce bedą go stosować to kto bedzie tym innym?
Koperek~PL
Witam!
Jakby wyglądał świat?

Znalazłem kilka (2) linków i film, który dotyczy świata.

http://www.niewyjasnione.pl
http://www.paranormalne.forall.pl

oraz

http://video.google.com/videoplay?docid=2357448098911229950&pl=true

Można się calkiem ciekawych rzeczy dowiedziec.
Calemb
Arin już zamykał posty z odpowiedziami po ok. miesiącu dopiero.......
GKH
heh, ja w sumie może bym nic nie wymmyślił, gdybym teraz coś miał wymyśleć, to już coś jest, a pozatym, echcę być Bogiem, TUTAJ DUZY BOWIĄZEK DLA CAŁEGO ŚWIATA Razz i
Może pamietacie film Jean'a Cerry Question
"Jeden tydzień być Bogiem, czy cos takiego Razz
Moze jego nazwisko pomylilem Question
Arin
Calemb wrote:
Arin już zamykał posty z odpowiedziami po ok. miesiącu dopiero.......

egzakli. -locked-
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.