Na sfonie zamieściłem NIEOPUBLIKOWANą wersje beta phpbb3. Narazie zespół phpbb pisze tą wersję i nie zamierza wydawać jej. Dodam ze na swonie jest ona jkao pierwsza w polsce chyba. Chyba nigdize indizej nie ma
Zapraszam do ocenki www.sfon.be
Hmm... nigdy o tym nie słyszałem, a może nie jestem zbyt pro userem ?
ale wydaje mi sie ze warto zajrzecz, oczywiscie poczekam jeszcze na komentarze innych 
Dziwne, że nie chcą opublikować- wygląda jakby było gotowe, ale skoro nie wrzucają, to chyba nie jest.. zwłaszcza, że ostanio wrzucili 2..coś tam.20.. więc dziwne to 3.o
A mnie tam się podoba wersja 2, chociaż nie przyglądałem się z bliska 3.... W każdym razie zazwyczaj nowe lepsze choc nie zawsze, poczekam jeszcze troche czasu, jeśli powstanie sporo forów na wersj 3(jeśli ją w ogóle opublikują) to się chyba na 3 przeżuce
Witam
nie chce zakladac nowego tematu!!
A ja tak sie zastanawiam jakie by tu forum umiescic na swojej stronce, bo jak narazie to nie wiem mam jeszcze czas!!
Doradzcie cos!!
Pozdro
Najlepiej to zrób swoje własne forum
Trochę Ci to czasu może zająć, ale do odwarznych świat należy! Albo sobie phpBB zrób bo chyba IPB nie można...
Jak chcesz miec cos gotowego to uzyj phpBB... nie lubie tego skryptu, ale jest za free i po polsku. Mozesz tez poeksperymentowac z SMF (niedawno wspomniano o tym skrypcie na tym forum). Oczywiscie jest pelno innych systemow for (np. punbb). Ale jesli zalezy ci na tym, aby twoje forum bylo stabilne i masz zamiar przez dluzszy czas je prowadzic, polecam ci kupic licencje na Invision Power Board lub vBulletin (z tego co wiem, jesli udowodni sie adminowi o posiadaniu licencji na jeden z tych skryptow to nie ma problemu z postawieniem go na frihoscie). Pisanie wlasnego forum - ciekawy pomysl, ale kiedys probowalem i nie udalo mi sie go ukonczyc
poza tym, o ile engine dla strony w PHP napisac samodzielnie moim zdaniem warto, o tyle [dobrych] skryptow forum jest wystarczajaco, aby postawic cos bez samodzielnego grzebania.
Wracajac do tematu phpBB3 - ostatnio sciagnalem jakas wersje (nie wiem jaka dokladnie) i popatrzylem. Szcerze mowiac, jakos nie przekonalem sie do tego skryptu. Wprawdzie ma odswiezony wyglad... ale to co widac jako panel administracyjny (przynajmniej w tej odslonie, co ja mam) to mi sie niezbyt podobalo... Wole IPB 
heh,
póżniej sobie potestuje phpbb3
pozdro
wiesz co troche to dziwne.. na phpbb.com nic o tym nie piszą... na phpbb2.pl napisali ze to zart z tym phpbb3 wiec nie wiem... wydaje mi sie ze to jakis joke..
pozatym najnowsza wersja jaka została wydana bo całkiem niedawno to wersja phpbb2.0.20 wiem bo jestem ciągle na bierząco z aktualizacją forum...
tak wiec według mnie to zwykły joke... 
phpbb3 juz dawno powstaje ale jak narazie nijak to sie ma do wypuszczenia jakiej kolwiek wersji. W sumie lepiej niech zrobia cos pozadnego a nie jakis chlam. Tylko ciekawe jakie niespodzianki nas dokladnie w nowej wersji czekaja 
phpBB3 powstaje niezaleznie od wersji drugiej, juz dosc dlugo; nosi nazwe kodowa Olympus (o ile mnie pamiec nie myli), nawet w Wikipedii o nim napisali... Pod adresem http://area51.phpbb.com mozna go znalezc, a takze jest tam postawione na nim forum. Tak ze nie wyglada mi to na zart
no ciekawe moze byc to phpbb3 :] Mam nadzieje ze szybko wypuszcza jakas konkretna wersje
Ok dzienki za odpowiedzi
Mam jeszcze jedno pytanie czy warto miec na swojej stronce forum punbb czy lepiej phpbb!!!
| mateuszjp wrote: |
Ok dzienki za odpowiedzi
Mam jeszcze jedno pytanie czy warto miec na swojej stronce forum punbb czy lepiej phpbb!!! |
punbb - mniej zasobozerne i szybsze
| Quote: |
| punbb - mniej zasobozerne i szybsze |
Zgadzam sie. Polecam tez ten serwis, jest tam duzo roznego rodzaju dodatkow do punbb.
A ja dodam bardzo ciekawy skrypkt
Bardzo podobny do IPB
http://www.netsoft.devtown.net/ 
Podobny, zgodze sie. Ale tylko z wygladu... funkcji tylu nie oferuje. I raczej nie podejrzewam, aby byl tak dopracowany jak Invision.
powoli schodzimy z tematu. Pobrłą ktoś phpbb3? Jak oceniacie?
Pierwsze słysze o phpbb3. Ciekawe co nowego bedzie. Ale i tak mam forum oparte o phpbb2 by przemo i jestem bardzo zadowolony.
Wracajac do tematu - nie podoba mi sie. Zmiany, ktore wprowadzili, przynajmniej od strony wygladu, nie przekonaly mnie do tego skryptu. Ale z ostateczna ocena wstrzymam sie do opublikowania wersji finalnej, i zobacze, ile zawierac bedzie bledow, bo to tez wazne.
trojka a raczej leganda o trojce jest juz dosc stara i nieliczylbym aby szybko sie pojawila
SMF to tez jak phpbb ma mniej loch i bardziej podobny do ibp