FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

polecam fajny skrypt forum

cambridge
bardzo dobry skrypt forum:
http://www.simplemachines.org/
mysle ze zgrabniejszy od oklepanych phpbb, itp, przy ogromnych mozliwosciach.

gdyby ktos byl zainteresowany tlumaczeniem wersji 1.1 RC2, prosze na priva. skończyłem właśnie styl default
loginos
jak to jest licencjonowane?
czy aby na pewno można je modyfikować/tłumaczyć etc?
mtx
Jest darmowy, ale jeśli chcesz supportować to oczywiście możliwość jest.
Długo tylko się użerałam, żeby zobaczyć próbkę tego forum, bo trudno pakować się w coś, czego się nie zna. Ale niestety- wersja demo nie jest dostępna, poza tym oni nie mają tam forum... więce jeśli chcesz zarekamować- to pokaż mi to forum Smile
Balcard
mtx wrote:
Jest darmowy, ale jeśli chcesz supportować to oczywiście możliwość jest.
Długo tylko się użerałam, żeby zobaczyć próbkę tego forum, bo trudno pakować się w coś, czego się nie zna. Ale niestety- wersja demo nie jest dostępna, poza tym oni nie mają tam forum... więce jeśli chcesz zarekamować- to pokaż mi to forum Smile

A to co to jest ?? http://www.simplemachines.org/community/ chyba angielski się kłania Wink
mateuszjp
Hi

Niom racja angielski jest w tym przypadku wazny!!!Smile
A jasli by ktos nie wiedzial co to znaczy "community" to juz mowie - "społeczność".
Przecierz nie musi zawsze pisac na angielskiej stronce tak jak na polskiej sie pisze "FORUM"Smile
Dziwne to by bylo jak by oni mieli dzial download z ich forum ale sami na swojej stronce nie mieli jego:)(nie koniecznie to samo)!!Smile

Pozdro Cool
luxtu
jest tez polski suport do tego www.simplemachines.pl wiec wrazie problemow mozna szybko znalezc rozwiazanie :p przynajmiej tak powino byc w praktyce Wink
pawelsz
Widzialem, mam nawet zainstalowane na swoim kompie (postawilem sobie serwer www wlasnie w celu testowania roznych skryptow); wyglada na lepsze od phpBB ( mnie tam wszystko jedno czego sie uzywa, byle to nie bylo wlasnie phpBB Wink ), chociaz od strony bezpieczenstwa to nie wiem jak z nim jest.
Balcard
Z tego co widze jest to dosyć unikatowy okaz. Osobiście się z tym forum nigdzie nie spotkałem. A to dobrze wróży jego bezpieczeństwu. Im mniej osób go używa tym mniej osób chce się do niego włamać. No i jest podobny do IPB i trochę do Vb. Smile
pawelsz
No tak Razz jakbym sie nie staral nie moge przypomniec sobie zadnego fora opartego o ten skrypt Razz a nie wydaje mi sie slaby. Moze to dziwne przywiazanie do phpBB sciaga ludzi do tegoz skryptu (chociaz nie wiem co oni w nim widza). Majac do wyboru phpBB i SMF wybralbym SMF... nawet zeby zobaczyc, jak sie sprawdzi. Ostatecznie - zawsze mozna zmienic skrypt na inny. Cool
darczeku
pod wzgledem bezpieczenstwa i stabilnosci bardzo dobry skrypt, na pewno bardziej polecany nic phpBB.
a tu forum o niego oparte
www.gamedev.pl [forum programistyczne]
mtx
Szanowni koledzy. Mieszkałam kilka miesięcy w Wielkej Brytanii.. co roku wyjeżdżam na wakacje do krajów, gdzie używam angielskiego..
mnie nie chodziło o zobaczenie tego forum, bo to znalazłam, ale o demo. Czyli takiego, które można zobaczyć jako zalogowany od razu jako admin, żeby zobaczyć możliwości admina, moda i użytkownika.. bo samo forum jako takie już widziałam w użytku i sama na nim pisałam..

phpBB ma dużo przydatnych modów- jak np gry, cash, zawiadomienia itd.. może dlatego ludzie go wybierają?
Balcard
A to przepraszam Smile Źle zrozumiałem. No faktycznie przydało by się jakieś takie demo. Albo chodziarz by screeny z panelu admina. Wtedy można by lepiej ocenić ten skrypt. A tak to nam nic nie pozostaje jak samemu takie coś sobie zmontować. Myślę że godzinka na wszystko wystarczy. I już będziemy wiedzieli czy phpbb czy SM czy IPB 
pawelsz
Demo jest tutaj: link Very Happy Haslo dla admina to: login admin haslo demo. Resetuje sie co godzine Wink
Seba222
Skrypcik forum calkiem niezly, ale gdyby jeszcze ktos to umial z PHP-Fusion zintegrowac, to by bylo swietnie.
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.