Hmm, czy dobrze zrozumiałem, że na frihost nie można dawać na stronke dużych plików, downloadu czy obrazków? A jak chcę dać stronkę na której mam filmiki po 7-10 mega i programy 1-15 mega i trochę obrazków to czy to się uda czy może nie wolno?
Regulamin frihost
jeśli chodzi ci o zapis:
to w.g. mnie nalezy go łączyć z zapisem
Jako zakaz korzytania z frihosta jako miejsca do przechowyania dużych plików, zakaz hotlinkowania i prośba o rozsądne używanie przestrzeni dyskowej i tranfesru.
Zakazane jest także tworzenie stron, które służą jedynie do pobierania plików.
Jeśli twoje filmiki i obrazki są częścia strony i nie ma ich zbyt wiele to nie traktowałbym tego jako łamanie regulaminu, ale jak zbliżysz się z zajętością dysku i transferu do maksimum licz się z tym, że będziesz pod obserwacją.
Poczekajmy jeszcze na opinię administratorów.
| Quote: |
| We are neither an image host, file storage or downloads website. Uploading of big files is forbidden. All accounts with high traffic and/or high occupation of space will be checked. |
to w.g. mnie nalezy go łączyć z zapisem
| Quote: |
| Bandwidth and space are expensive. Do not misuse them. If you installed some software that you no longer use, delete it. Do not make unnecessary back-ups, generating extra traffic. Use a decent image host to host images you want to use in forums instead of using Frihost for these kind of things. |
Jako zakaz korzytania z frihosta jako miejsca do przechowyania dużych plików, zakaz hotlinkowania i prośba o rozsądne używanie przestrzeni dyskowej i tranfesru.
Zakazane jest także tworzenie stron, które służą jedynie do pobierania plików.
Jeśli twoje filmiki i obrazki są częścia strony i nie ma ich zbyt wiele to nie traktowałbym tego jako łamanie regulaminu, ale jak zbliżysz się z zajętością dysku i transferu do maksimum licz się z tym, że będziesz pod obserwacją.
Poczekajmy jeszcze na opinię administratorów.
To znaczy moja strona zajmuje razem 150 MB i przez dłuższy czas nie zamierzam zwiększać jej objętości (a może zmniejszę). Filmiki to są filmiki z gier które nagrałem i one są online, mam ich tylko kilkanaście. Freewarów też mam kilkanaście i będę regularnie dodawał nowe, ale tylko takie małe po kilkaset kilobajtów do 2 MB, na razie dałem te największe po kilka mega. Screeny to moje screeny z gier które zrobiłem i one zajmują tylko kilka mega . Te rzeczy to tylko częśc mojej witryny, bo główną jej częścią będą newsy, artykuły i porady, które jednak mało zajmują.
Strony jeszcze na necie nie mam, za niedługo pokażę
Strony jeszcze na necie nie mam, za niedługo pokażę
Są strony służące specjalnie jako hosting dla plików, na przykład www.rapidshare.de, są również strony hostujące obrazki, na przykład www.imageshack.us, lub www.photobucket.com. Dobrym rozwiązaniem jest używanie takich hostingów, szczególnie dla plików, z racji bardzo dużych prędkości pobierania z owych serwisów. Wystarczy tylko na swojej stronie wstawić link.
cheers,
Arin.
cheers,
Arin.
Czyli jak mam 250 mb mniej więcej zajęte to biedny Boldings siedzi i patrzy co robię?? 
No cóż Mtx.. tak to chyba wygląda... albo ma poprostu program sprawdzający co trzymasz na swoim koncie... :p i jak masz cos nielegalnego to odrazu powiadomienie do Bonding i masz przerąbane.. :p
Ale ogólnie tak jak mówił Arin... lepiej umieścić takie pliki na innych serwisach... im więcej osób tak będzie postępować tym szybciej nasze strony będą działać..
Ale ogólnie tak jak mówił Arin... lepiej umieścić takie pliki na innych serwisach... im więcej osób tak będzie postępować tym szybciej nasze strony będą działać..
A jakie są ograniczenia w wielkości pliku na serwerze?
| M.o.M wrote: |
| A jakie są ograniczenia w wielkości pliku na serwerze? |
Z tego co mi wiadomo ograniczeń nie ma, ale trzeba rozsądnie dobierać te pliki żeby nie zaśmeicały servera o czym jest mowa w tym wątku ^^