FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

dostep przez ftp do katalogów

oxwood
witam

Postawiłem kumplowi forum na moim serwie, i teraz mam takie pytanie:
czy jest możliwość, aby on miał dostęp przez ftp do tego folderu, aby móc np. dodawać mody, skórki?? Czy tylko ja moge coś wgrywać na serwer do tego folderu przy pomocy głównego hasła??

thx za pomoc
Balcard
Do skrobania przy forum to lepiej jak by miał też dostęp do DA i phpmysql. Wiem z doświadczenia że jak by chciał dodawać jakieś mody lub coś to będzie to często wymagało dostępu do bazy danych. A co do FTP to jest chyba tylko jedno hasło. Te które ty dostałeś na początku. Nie słyszałem jeszcze opcji żeby sobie można bylo dorobić jeszcze jedno hasło.

No on też może jak będzie mieć twoje hasło i login. (małe niedoczytanie.)
oxwood
dobra już sobie poradziłam Razz

Założyłem mu konto FTP o loginie takim, jaka jest nazwa katalogu z forum Razz Dostęp do plików ma tak jakby był to normalny katalog ftp Very Happy

A co do MySQL to zobacze, jak nie da się to trudno Smile Nie będzie miał dostępu to niczego nie popsuje Very Happy
Balcard
oxwood wrote:
dobra już sobie poradziłam Razz

Założyłem mu konto FTP o loginie takim, jaka jest nazwa katalogu z forum Razz Dostęp do plików ma tak jakby był to normalny katalog ftp Very Happy

A co do MySQL to zobacze, jak nie da się to trudno Smile Nie będzie miał dostępu to niczego nie popsuje Very Happy

Tak będzie najlepiej. Bo naprawde można nagrzebać w phpmyadmin. To wiem z własnego doświadczenia. Oczywiście możesz zrobić co jakiś czas kopie zapasową i najwyżej jak kolega coś sknoci to ją przywrócisz i znowu będzie mógł coś tam grzebać.