FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

chmody

WMP
witam. pobrałem sobie http://www.przemo.org/phpBB2/forum/dload.php?action=file&id=31 ten skrypcik. Trzeba ustawic chmody na katalog w którym jest na 777. Ok ustawiam na 777 odpalam skrypcik i oto co ukazuje sie moim oczom:
Quote:
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request. ...

Skrypcik ma zapisywać w katalogu w którym jest baze danych i wysyłać ją na mejla. Prosił bym o to aby ktoś powiedizł jakie dać chmowy na folder i jakie na plik aby działało
draqo
A jest w tym folderze plik .htaccess? Kiedyś też miałem taki błąd i winą był .htaccess. Sprawdź i napisz.
Ramelof
nie napisałęś jakiej wersji forum przema używasz
jeżeli używasz 1.12.* to te skrypty ci nie ruszą są one wyłącznie pod starą wersję 1.9.*
WMP
nie uzywam tego do przema. I nei mam htaccess
Ramelof
goścu ja z ciebie nie mogę to po cholerę ściągasz modyfikacje do przema na zwykły phpBB2 to chyba logiczne że to nie ruszy
Arin
WMP wrote:
nie uzywam tego do przema. I nei mam htaccess

jak słusznie zauważył Ramelof to był chyba post of the month, chociaż kwiecień dopiero się zaczął :D.

uprasza się o kulturalną dyskusję ;).

cheers,
Arin.
WMP
w ogóle nie korzystam z tej modyfikacji do zadnego phpbb. Patrzac w kod nei ma to NIC wspólnego z phpbb, kod można użyć do jakiej klwiek bazy dancyh i moze on działać "osobno". Dlatego ponawiam pytanie o chmody
Ramelof
arin ponosło mnie

WMP nie masz racji przemo działa na zmodyfikowanym kodzie i rużni się ono od normalnego phpBB2 dlatego ten mod ci nie będzie nie dziłałał
ChesterB
http://tools.invisionize.com/db/index.php/f/6204

Jest to tool który wykona kopie bazy i wyśle ja na wskazany email/serwer ftp, jest to skrypt stand alone więc nie potrzebuje IPB, sam używałem...

Skrypt jest zależny od maksymalnego rozmiaru formularza wysylanego przez PHP, jeżeli jest to 2MB (standard) plik .gz (nie baza) nie może być większy niż 2MB, jeżeli będzie nie zostanie wysłany na skrzynke Rolling Eyes

Ps. @Ramelof, warto czasem skorzystać ze słownika...
pabloo
Zostaw ty te phpbb by przemo bo to sh*** poczekaj troche , niedługo wyjdzie phpbb3 , wyglada prawie jak ipb mam bete i jest calkiem calkiem i narazie wiekszych błędów nie ma Very Happy
Ramelof
pabloo dobije cię jak wyjdie phpBB3 to przemo ma zamiar stworzyć swoją modyfikację bazującą na phpBB3
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.