Co powiecie o nowym layu forum frihost. Widać admin zaszalał.
Nowy lay forum
jak dla mnie nic wyjatkowego - nie zwracałem na to uwagi, chociaz zmiana niewielka;)
yyy a co so chozi? bo ja zmian zadnych nie widze ;]
ten 'pasek' u góry u mnie zmienił "ubarwienie" 

Fajnie ?e co? sie zmienia
Dobrze ?e wszystko sie rozwija, a nie stoi
Mi sie to podoba
Dobrze ?e wszystko sie rozwija, a nie stoi
Mi sie to podoba
Ja tam różnicy żadnej nie widze.....
aaa, wystarczyło odświeżyć strone
Mi się podoba, niewiele ale zawsze coś
Mi się podoba, niewiele ale zawsze coś
A tak teraz widze:D No niewiele ale zawsze jakaś zmiana, która łamie monotonnie...
jak dla mnie to bardziej łamie po oczach - mi jakos nie pasuje pomaranczowy na tym szarym - troche oczojeb*e 
A ja nadal niewiem o czym wy mówicie. Przez ostatnie pare dni nie widziałem żadnych zmian.
F5 
bardzo fajnei wygląda, chodź ten pomarańcz mógł by być ciemniejszy
Balcard musisz odświeżyć strone, bo ponowne na nią wejście nic nie daje 
No tak teraz widze. Faktycznie Admin tego forum zaszalał że aż trudno poznać
. Jak odświerzyłem to pomyśłam że zminiłem forum
. No ale fatycznie zmiany są dobre. Może jeszcze jakieś nowe ciekawe logo i nowy wystruj strony tegoż projektu.
niby mała zmiana, ale jednak robi dużą różnicę.
Pozdrawiam
#ozi
Pozdrawiam
#ozi
Mnie się podoba, Mała zmiana a cieszy:P
A mnie sie zdaje że ten temat zaniedługo zamkną... Swoja droga mogil by dac jakiś nowy styl... ten sie nazywa silver czy jakoś tak.... troche tu za szaro..
zmiany male
mi to obojetnie czy ten troche przerobiony czy podstawowy, ktory byl wczesniej 
80% postow w temacie to posty w stylu "zmiana mała ale fajnie" - http://www.frihost.com/forums/vt-32003.html
Jest to oficjalny temat dotyczacu zmiany - proponuje zamknac ten thread.
Jest to oficjalny temat dotyczacu zmiany - proponuje zamknac ten thread.
Oficjalny temat jest i sie z tym zgadzam, ale z drugiej strony - dlaczego nie mialoby byc dyskusji o tej zmianie takze w polskiej czesci forum? Mowiac to mam na mysli prawdziwa dyskusje, nie powtarzanie w kolko tych samych slow. A co do tematu - wprawdzie zmiana nie jest wielka, ale mnie od razu rzucila sie w oczy. Styl naprawde fajnie wyglada; mnie ten pomaranczowy nie przeszkadza. Wprawdzie dalej jest to styl standardowy z phpbb, ktory to styl (jak i skrypt forum) srednio lubie
ale nie mozna miec wszystkiego. Kolorystyka sprawia, ze wyglad stal sie o wiele bardziej profesjonalny... przynajmniej moim zdaniem. Ogolnie, moim zdaniem - plus dla forum.
Wg. mnie ten temat jest lepszy od tego standardowego, kolorki są, a nie ten sam co na kazdym nowym forum
A przy okazji zauważyłem, że forum ładuje mi się szybciej, niż jak były stary theme. Ale to może tylko "przywidzenia" 
Stawiam na przywidzenie
Ale zauwazylem dwie rzeczy ktore mi sie nie podobaja. Pierwsza - jak odpowiadam to podglad tematu dalej ma stare kolory. Nie zmienil sie czy po prostu nie chce wczytac sie do niego nowy styl? I drugie (nie wiem, moze ktos juz to zaproponowal w angielskim temacie, ktorego nie czytalem w calosci) - czy nie uwazacie, ze ze zmiana calej kolorystyki powinne zmienic sie takze kolory na obrazkach rang?
u góry mamy szary z pomarańczowym , a przy podglądzie mam (tak jak i przy send i submit) troszkę b błękitny..
a rangi są ok.. ja bym tam nie narzekała
a rangi są ok.. ja bym tam nie narzekała
rangi są w porządku, pasują i do tego laya.
możłiwe, że Bondings nie zauważył że podgląd tematu jest w starym stylu
Ale to takie małe przeoczenie 
możłiwe, że Bondings nie zauważył że podgląd tematu jest w starym stylu
| Quote: |
| możłiwe, że Bondings nie zauważył że podgląd tematu jest w starym stylu |
Prawdopodobnie. Bo ewentualnosc ze nie udalo mu sie tego zrobic raczej odpada
| rangi są w porządku, pasują i do tego laya. |
W sumie nie tak zle wygladaja jak mi sie z poczatku zdawalo
| hmm, u mnie w podglądzie jest OK |
Na tym zdjeciu nie widac (przynajmniej u mnie) tego o co mi chodzi...
Według mnie niewielka zmiana, ładniej może to troche wyglada, wyraźniej rangi widać...
A tak swoją drogą to powinno być wiecej czerni, krwi i pożogi
A tak swoją drogą to powinno być wiecej czerni, krwi i pożogi
| A tak swoją drogą to powinno być wiecej czerni, krwi i pożogi |
Wprawdzie czarny design jest fajny
zmiany tej to odrazu nie da sie wypatrzeć... także myśle ze troche słabo... niby lepsze niż najzwyklejszy lay... ale co do tego to myślę że można by wgrać tu jakieś 2 style... jeden dla tych co lubią jasne kolorki a drugi dla tych co lubią ciemne... takie jest moje zdanie... moze jeszcze kilka hacków dodać... no ale cóż...
| zmiany tej to odrazu nie da sie wypatrzeć... |
Tutaj sie nie zgodze. Ja zauwazylem te nowe kolorki od razu jak wszedlem na forum
no ja nie mówie tu o dodatakach typu zmiana kolorku czy jakies takie głupie bajery... ale przydało by się np ostrzeżenia, Quick Reply, Duble post Merge... o takich typu modach mówie...
a takie jak Color Ranks czy cos to sie nie opłaca... tak samo dla mnie Shoutbox tu nie ma po co istniec...
a takie jak Color Ranks czy cos to sie nie opłaca... tak samo dla mnie Shoutbox tu nie ma po co istniec...
No racja, Quick Reply by sie przydalo. Tylko ze tradycyjna metoda odpowiadania pozwala na wyswietlenie wiekszej ilosci reklam = wiecej kasy dla Frihostu = wiecej mozna zrobic = lepszy hosting. I tak nalezy sie cieszyc ze reklamy sa na tym forum a nie na naszych stronach.
O tym tez zapomnialem
a zdecydowanie chroni przed spamerami.
Tutaj raczej nie, za duze forum a podejrzewam ze po polsku w shoutboxie nie mozna byloby gadac
ale na mniejszych forach to sobie cenie taki dodatek.
| Duble post Merge |
| Shoutbox tu nie ma po co istniec... |
Tutaj raczej nie, za duze forum a podejrzewam ze po polsku w shoutboxie nie mozna byloby gadac
Nowy wygląd forum jest fajny, na pewno lepszy niż SubSilver. Jeśli chodzi o dodatkowe rzeczy takie jak shoutbox, to raczej nie odniosłyby one sukcesu, ponieważ już za dużo userów korzysta z forum więc panowałby tam taki burdel, że nikt nie mógłby go uporządkować. Dobre by było umieszczenie takich hacków jak urodziny, jakaś fajnie pokazana aktualna data, wygląd jest dobry, oby tak dalej.
Niektórzy mają zajebisty wygląd, hacki i 100% rozbudowania forum a zero userów, a frihost ma userów pod dostatkiem ale zwykłe forum
Niektórzy mają zajebisty wygląd, hacki i 100% rozbudowania forum a zero userów, a frihost ma userów pod dostatkiem ale zwykłe forum
| Niektórzy mają zajebisty wygląd, hacki i 100% rozbudowania forum a zero userów, a frihost ma userów pod dostatkiem ale zwykłe forum |
Bo przeciez chodzi o dobre forum i popularnosc, a nie o wyglad i hacki. Ze shoutboxem racja, ze porzadku by sie utrzymac tam nie dalo... czasami na forach majacych nie najwiecej uzytkownikow zaczyna sie balagan
Z urodzin to nie korzystam, ponadto w wielu systemach for jest to standardowa funkcja. Ale nie twierdze, ze nikt z nich nie korzysta i ze ich dodanie to absolutnie zly pomysl - po prostu mnie tam wszystko jedno czy sa, czy nie. Fajnie pokazana aktualna data - tutaj wystarczy wskazanie myszka na zegarek w windowsie
| votd wrote: |
| Jeśli chodzi o dodatkowe rzeczy takie jak shoutbox, to raczej nie odniosłyby one sukcesu, ponieważ już za dużo userów korzysta z forum więc panowałby tam taki burdel, że nikt nie mógłby go uporządkować.: |
Tu sie zgodze w 100% a pozatym jest tu wiele narodowości wiec trudno by sie troche gadało...
| Dobre by było umieszczenie takich hacków jak urodziny, jakaś fajnie pokazana aktualna data, wygląd jest dobry, oby tak dalej. |
Co do hack'ów takich jak urodziny... nawet nie masz pojęcia jakby zwolniło to forum... na Tym forum jest zarejestrowanych 15215 i teraz wyobraź sobie ze loguje sie choćby połowa z nich... czyli innymi słowy baza sql jest dodatkowo obciążona zapytaniami co do daty urodzin czyli pierwsze zapytanie kiedy ma urodziny by wyświetlic na forum drgie by porównać z datą dzisiejszą i wyświetlić lub nie zyczenia... także to by tu było tylko zbędne... bo nawet jak ktos nie uzupełni to i tak jest to sprawdzane... a jeszcze doliczyc do tego zużycie bazy i tego wszystkiego z naszych stron no to juz koszmar...
| Niektórzy mają zajebisty wygląd, hacki i 100% rozbudowania forum a zero userów, a frihost ma userów pod dostatkiem ale zwykłe forum |
no wiesz... z tego co mi sie zdaje to forum jest po to by na nim pisać gadać i sobie na wzajem pomagac a nie do oglądania coraz to nowszych hacków... :]
| no wiesz... z tego co mi sie zdaje to forum jest po to by na nim pisać gadać i sobie na wzajem pomagac a nie do oglądania coraz to nowszych hacków... :] |
Do tego celu sa dema
| Co do hack'ów takich jak urodziny... nawet nie masz pojęcia jakby zwolniło to forum... |
Swiete slowa... przykladem z zycia wzietym moze byc phpBB by Przemo - dosc popularna modyfikacja phpBB w starszych wersjach robila nierzadko nawet i 50 zapytan do bazy danych - idealny przyklad na to, ze co za duzo to niezdrowo. Obecnie forum zostalo zoptymalizowane i o ile mnie pamiec nie myli to do wyswietlenia indexu przy standardowej konfiguracji wymaganych jest 12 zapytan. Wiec co by sie dzialo, gdyby instalowac osobno kazda modyfikacje? Lepiej nie mowic... bylby wtedy na forum chaos, zamet i prawdopodobnie wiele osob by pouciekalo... A zeby nie bylo ze rzucamy tu slowa na wiatr - widzialem fora gdzie liczba zapytan wynosila nawet i 150
Podsumowujac - dobrze, ze jest jak jest. Wszystko czego potrzeba do prowadzenia dyskusji mamy, serwer tez dziala w miare stabilnie, moderacja jest (choc od czasu do czasu trafi sie jakis spamer) - czego chciec wiecej do porozmawiania? Bo przeciez o to tu chodzi. A przynajmniej tak mi sie wydaje
| Balcard wrote: |
| Może jeszcze jakieś nowe ciekawe logo i nowy wystruj strony tegoż projektu. |
Ale nie to miałem na myśli
] Reliable = Niezawodny
Co do tego prima aprilisowego żartu to denerwuje mnie to cholernie
nic nie da się przeczytać, trzeba zaznaczać tekst, dodatkowo niektóre topici się rozjezdzaja, normalna beznadzieja
haha! wystarczy na początku topica wstawić nawias kwadratowy (zamykający)
A tekst staje się normalny
Co do tego prima aprilisowego żartu to denerwuje mnie to cholernie
haha! wystarczy na początku topica wstawić nawias kwadratowy (zamykający)
A tekst staje się normalny
ale jaja nie ma co
powiem tylko ze nie za latwo przeczytac co kazdy pisze na forum 
mam nadzieje ze naprawia to:P a co do nowego loga frihost to jest hmmm BARDZO ORGINALNE LOL 
pozdro
mi osobiscie przypomina zabronione na tym serwerze IBP ! Pozatym nie wszystkie ROW sa dostosowane
mam pytanko czy to bedzie tak zawsze?? Niemożna nic przeczytac
Na jeden dzień to jest dobre ale to juz mi sie znudziło.