FRIHOSTFORUMSSEARCHFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

php-fusion

Jakub
Mia? to kto??

W?a?nie to ?ci?gne?em i mam nadzieje ?e b?dzie dobry, wcze?niej kozysta?em z mambo, ale nie podoba?o mi sie.

Mam nadzieje ?? ten cms da to co chce, a co wy s?dzicie o nim?
Chcia? bym pozna? opinie u?ytkowników zanim wgram to na dobre.

Czy mo?na na nim stworzy? porzadn? strone która b?dzie wygl?da? porzadnie i nie bedzie zarówno prost? stron? domow?.

Mi chodzi o stworzenie porzadgo poratli, a nie o strone domow?, bo takie to samo moge stworzy? w html'u nie musz?c mie? cms'a.
Ramelof
Php-fusion jest dobry. Bardziej jednak polecałbym ci http://extreme-fusion.pl . Jest to ulepszona wersja php-fusion.
Camel
Ja dopiero co zaczynam z php-fusion, sprawdzałem też php-nuke, ale z tych dwóch wole fusion...
Rzuce okiem na tego extrime-fusion, zobaczymy z czym to się je Cool
Jakub
A tak szczerze to czym to sie ró?ni, bo je?eli to prze?cianie sie w napisaniu skryprtów to mi to obj?tne.

Super zabezpieczone to nie musi by?.

Musi spe?nia? 3 warunki:

- wygl?d zschludny ale nie szablonowy (robdem z phpbb)
- mo?liwo?? rozbudowy podstron
- kompatybilno?? z innymi systemami (np. galeriami).
fallco
fusion to dobry cms na male, gora srednie portale... jest dosc dobry, sporo mozliwosci... dosc ciekawa propozycja na poczatek Smile
Jakub
W takim razie mam nadzieje ?? b?de zadowolony z tego wyboru Very Happy
Jakub
Co oznacza:

Code:
Warning: main(themes/Milestone/theme.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/jakub/domains/jakub.frih.net/public_html/subheader.php on line 14

Fatal error: main(): Failed opening required 'themes/Milestone/theme.php' (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /home/jakub/domains/jakub.frih.net/public_html/subheader.php on line 14

Wszystkie pliki wgrane, baza poprawnie zainstalowana, wszystkie chmod'y tak jak powinny by? i nadal co? nie dzia?a.

Co to jest?
ChesterB
Code:
Failed opening required 'themes/Milestone/theme.php'

Brak tego pliku.
Jakub
Dzieki Very Happy dosz?em Very Happy

Plik by? w tym katalogi ale trzeba by?o zmienic

Code:
/public_html/themes/milestone/

na
Code:
/public_html/themes/Milestone/

Nie wiem dlaczego ale w oficjalnej wrsji któr? ?ci?gne?em by? taki b?ad wystarczy zmienic z maje na duza litere i juz chodzi Very Happy
oxwood
ew. możesz używać klienta ftp, który potrafi zmieniac nazwy plików na małe litery :d (np. Winows Commander) i takich problemów nie będzie Very Happy
Jakub
Kozystam z Kbear - z KDE 3.2

Problem juz rozwiazany.

I moge powiedziec ?e php-fusion, dal to czego szukalem Very Happy

Jest jeszzcze mankament tego iz forum jest malej wiekosci - chodzi o szerokosc, ale to mysle ze uda mi sie przebolec.

wedlug mnie to jednak trafinoy wybor Very Happy
..::Mielcar::..
Jak dla mnie fusion jest najlepszym cms, testowałem kiedyś jportal ale było w nim bardzo dużo błędów. A w fusion miodzio. Polecił bym też www.phpbp.pl też bardzo dobry cms, jest w nim wbudowane: download, galeria i takie tam drobnostki.
Xaros
Ja mam swój serwis postawiony właśnie na tym CMS-ie i jestem bardzo zadowolony. Smile
PHP-Fusion EP, z którego korzystam, jest bardzo prosty w obsłudze i konfiguracji. Nie trzeba przy tym znać PHP, Javy itp. Polecam! Very Happy
Jakub
no tak, z tego gdy chcialem sam napisac skorke do niego to sie przestraszylem, w mambo bylo latwiej, jakos czytelniej. aby sameu cos napisac majac powiedzmy srednie umiejtnosci z pisania w php.
kamilko10
Mi to sie bardzo ale to bardzo podoba. Wink Laughing Smile Very Happy Razz Exclamation Exclamation
pawelsz
Ale na tym forum nie podobaja sie posty tego typu jak ty piszesz. Jesli chcesz dostac konto na serwerze, to popraw styl pisania i przeczytaj to. Bo widze, ze to nie pierwszy twoj post, ktory jest niezmiernie dlugi i odkrywczy...
Camel
Obecnie jestem na etapie fascynacji Extreme-Fusion Twisted Evil
Według mnie lepszy niż "zwykłe" PHP-Fusion, sporo skryptów wrzucili i w ogóle...
fallco
A ja sobie testuje z MD Pro... calkiem niezly, mniej znany, ale oparty w duzej mierze o post-nuke'a... daje sporo mozliwosci, calkiem niezly support... jak ktos ma troche wolnego czasu to polecam.
kochanek
fallco podziel sie z nami linkiem ...bo własciwie szukam zastepcy joomli bo troszke sie muli na frihoscie aczkolwiek działa odziwo poprawnie Smile

php-fusion jak i reszta to dla mnie dziurawe cms zreszta ciesza sie taka opinia w srod moich znajomych