FRIHOST • FORUMS • FAQ • TOS • BLOGS • DIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Wyobraźnia

fallco
wyobraźnia na pewno nie jest wam obca... ale czy uważacie, że jest ona ważnym elementem naszego życia, czy mozna świetnie sobie poradzilibysmy bez niej?? dla mnie jest to integralna część mojego bez której ciężko byłoby mi się obejść...
A wy co sądzicie o tym?
HunterMac
Temat jak na rozprawkę ;]
No ale tak w paru słowach - według psychologii(takiej mojej domowej Wink) element inicjujący działalność kreatywną, ale takze i rodzaj mechanizmu obronnego, pozwalajacy uciec od szarej/zlej/nudnej/brudnej rzeczywistosci.
Według mnie ludzie nie mogliby być ludzmi bez wyobraźni - bo czym byśmy byli bez snów, wizji i marzeń?
Galar
Nie wyobrażam sobie życia bez wyobraźni Exclamation

Prosty przykład jak wygląda np. jabłko?

Co byśmy powiedzieli nie mając wyobraźni? Że to wygląda, ze to wygląda jak... no właśnie jak?
ibix
żyć bez wyobraźni.... w ludzkim przypadku niemożliwe Smile

co jak co ale gdyby nie wyobraźnia to zadnego programu bym nie był w stanie napisać...podejzewam ze profesjonalni programiści też by raczej nic nie napisali bez niej.....a WYOBRAZASZ sobie świat bez komputerów
Very Happy Question
brqsl
Wyobraznia...mozna by sie o niej rozwodzic niw wiadomo jak dlugo Smile

ja np znam wielu kierowcow bez wyobrazni Evil or Very Mad

trzeba by ich normalnie...ahhhh Smile
krzychu
wyobraźnia jest bardzo potrzebna do życia Smile poprostu bez niej niedałoby się jakoś normalnie żyć no i nic byśmy nie osiągneli pewnie
Black & White
Gdyby nie było wyobraźni, nie mielibyśmy sztuki.
ciotka
a gdyśmy nie mieli sztuki bylibyśmy zwierzętami (i nie chodzi mi tu o budowę biologiczną) Very Happy
v3nd0r
Wyobraznia jest to cos pieknego, bo mozemy popatrzec w przyszlosc, bez wzgledu czy bedzie taka jaka sobie wykreujemy czy tez nie. Czy dalo by sie zyc bez wyobrazni? pewnie tak, ale to jest nie mozliwe, bo podwarzalo by to istote ludzkiego umyslu, bo kazdy proces myslowy jest jakby czescia wyobrazi swiadoma lub mnie, czy tez jestesmy w stanie cos 'zobaczyc' a albo i nie. Wiec mysle ze nie moga by zaistaniec sytuacja ze czlowiek byl by bez wyobrazni, bo stanowi czesc nas, a my tego nie wybralismy to zostalo nam dane. Po za tym kto chcial by zyc bez wyobrazni? Jak sobie wyobraze ze zyc mozna bez wyobrazni to nie moge tego sobie wyobrazic, bo jest to nie wyobrazalne. To tak jak zobaczyc 4d wymiar caly czas bedac w nim a nie zdajac sobie z niego sprawy.
knieja
Dla mnie wyobraznie jest baardzo wazna, szczegolnie ze sporo grywam w gry RPG...
skoczek_2002
Wyobraźnia jest jakbyto to określić. Sercem naszego myślenia. Bez wyobraźni nei bylibyśmy w stanei przewidzieć efektu choćby naszego przeniesienia mebla.
Bluszczyk
Wyobraźnia - dzięki niej mamy dwa albo nawet więcej zyć, jedno realne w którym coś trzeba przewidzieć lub przypomnieć, a reszta to wymyślone w których robimy co chcemy jesteśmy bogami. Tworzymy i niszczymy co nam sie podoba. Dzięki wyobraźni mamy sny i te piękne i te które są koszmarami, ale wszystko ma swój cel Smile
Kudlaty
Bluszczyk wrote:
Wyobraźnia - dzięki niej mamy dwa albo nawet więcej zyć, jedno realne w którym coś trzeba przewidzieć lub przypomnieć, a reszta to wymyślone w których robimy co chcemy jesteśmy bogami. Tworzymy i niszczymy co nam sie podoba. Dzięki wyobraźni mamy sny i te piękne i te które są koszmarami, ale wszystko ma swój cel Smile

Dokładnie sie z Tobą zgadzam... Myślisz bardzo podobnie do mnie... Smile
Timczak
Ja bez wyobraźni bym nie pociągnoł. Codziennie coś sobie wyobrażam przypominając sobie jakieś fajne sytułacje mimo że nie pamiętam jak coś wyglądało Wink
v3nd0r
Wyobraznia fajna rzecz... tylko czasem hmm jak by to powiedziec...
Sprobujcie nie spac tak gdzies przez minimum 3 dni to zobaczycie jak to jest fajnie Smile Zaczniecie sie zastanawiac czy to co wam sie przypomnialo naprawde mialo miejsce czy tylko wyobrazaliscie sobie to we snie np. Smile
Mowie wam uczucie nie samowite... wyobraznia plata nam rowniez figle... no albo to po prostu nasz umysl nie dostal dosc duzo snu, nie mogl wypoczac i zaczyna wariowac Smile a wtedy nasza wyobraznia zaczyna dzialac bardzo intensywnie.
pokemon
v3nd0r wrote:
Sprobujcie nie spac tak gdzies przez minimum 3 dni to zobaczycie jak to jest fajnie Smile Zaczniecie sie zastanawiac czy to co wam sie przypomnialo naprawde mialo miejsce czy tylko wyobrazaliscie sobie to we snie np. Smile
Mowie wam uczucie nie samowite... wyobraznia plata nam rowniez figle... no albo to po prostu nasz umysl nie dostal dosc duzo snu, nie mogl wypoczac i zaczyna wariowac Smile a wtedy nasza wyobraznia zaczyna dzialac bardzo intensywnie.

Podobnie jest jak sobie za duzo pozwolisz alkoholu

Very HappyVery Happy
Kudlaty
ja juz takie schizy mialem nie raz... nie wie sie czy to na prawde czy tylko sen... czy sie spalo czy robiło co innego... wkurzające...
v3nd0r
pokemon wrote:
v3nd0r wrote:

Very HappyVery Happy

za alkohol trzeba placic Razz a bezsennosc jest darmowa ,wiec wybierzcie sami Razz
Kudlaty
v3nd0r wrote:
pokemon wrote:
v3nd0r wrote:

Very HappyVery Happy

za alkohol trzeba placic Razz a bezsennosc jest darmowa ,wiec wybierzcie sami Razz

ja wybieram i jedno i drugie... wtedy to dopiero jest jazda... choć czasem mozna usnąć nawet nie wiadomo kiedy... choc i tak nie wiadomo czy sie śpi czy jeszcze nie... Very Happy
skoczek_2002
Ejj!! Nałogowcu !! Nie wolno przesadzać...
Kudlaty
Ale czy ja przesadzam?? chyba nie. a przynajmniej mam taką nadzieje.
w końcu i tak juz przestałem pić... no chyba ze Malibu albo coś okazjonalnie jakiś kieliszek
skoczek_2002
Bardzo dobrze, że skończyłeś... Bo z posta wynikało, że przesadzasz...
Kudlaty
przesadzic przesadziłem tylko raz w życiu... i nie chce tego powtórzyć... wiec juz nie pije...
Stypens
Tak jest potrzebna, pomaga odreagować trudne sytuacje, wyciszyc sie i tym podobne. poza tym ciekawie jest pokleic sobie jakies filmy od czasu do czasu. ja duzo mysle przed zasnięciem, analizuje cały dzien i kombinuje co mogłbym zrobic inaczej i jakie by były kosekwencje.
skoczek_2002
Nie rozumiem twojej wypowiedzi... Ale dobrze, że kudłaty skończyłeś, bo prędzej czy później byś się wykończył...
Kudlaty
skoczek przecie mówie ze nie byłem nałogowcem... i tak mało piłem... tylko jedna impreza na której za dużo wypiułem i tyle... reszta to najwyzej flaszke na jakims przyjęciu wypiłem i tyle...

ja tez jego wypowiedzi nie rozumiem... niech ktos to wytłumaczy...
skoczek_2002
Dobra kudłaty...
Koniec kłótni...
Teraz czekamy na wyjaśnienie genialnej myśli Stypensa...
Kudlaty
ok... koniec...
byle Stypens sie pośpieszył z tą odpowiedzią... Razz
skoczek_2002
No szybciej ty Baranie.!!! Ruszaj d*... ( nie chciałem go obrazić, lecz pogonić )...
Kudlaty
Stypens wrote:
Tak jest potrzebna, pomaga odreagować trudne sytuacje, wyciszyc sie i tym podobne. poza tym ciekawie jest pokleic sobie jakies filmy od czasu do czasu. ja duzo mysle przed zasnięciem, analizuje cały dzien i kombinuje co mogłbym zrobic inaczej i jakie by były kosekwencje.

Stypens no wytłumacz nam to bo Cie nie pojmujemy...
skoczek_2002
Chyba zwiał... Przeraził się, że tak o nim gadamy... Evil or Very Mad
Stypens
nie zwiał po prostu nie miał czasu. najpierw praca potem imprezy.... więc na neta nie wchodziłem.
rozwinięcie mysli, co tu rozwijac odpowiadam na zapodany temat dot. wyobrazni. wklepuje czym dla mnie jest i finalito.
pozdrawiam.
i jeszcze jedno.
bardzo nie lubie gdy ktos sie mnie upier$$$ i zaczyna mi jeczać. wtedy staje sie niemiły. uwierzcie mi wolałbym uniknąc zwazdy z wami.
jeszcze raz pozdrawiam.
Kudlaty
no dobra... ale dalej nie rozumie... nie wiem czy ja jakiś tępy jetem czy coiś ale widocznie tak... wiec juz sienie oddzywam na ten temat.. Razz
skoczek_2002
Ja też chyba jestem tępy w języku Stypensa i mimo wszystko nie rozumiem... MY NIE NABIJAMY!!!
WMP
Ja bez wyobraźni... było by spoko! Nie musiał bym sobei wyobrażać co będzie w domu po zebraniu w szkole bo nie chodizł bym do szkoły, ani ni ebym był w domu bo by tego człowiek nie wymyślił. Wogule by mnei nie bylo by adam i ewa by poumierali bo bysobie nie wyobraźili jak i co... nie będe wzbudzał dyskusji Laughing
fallco
uwazaj bo jak dluzej sie bedziesz nad tym zastanawial to mozesz wkoncu zniknac ze swiata Very Happy
WMP
masz racje
Kudlaty
w sumie jak to kiedyś ktoś powiedział:
myślę więc jestem - i zniknął Razz
skoczek_2002
Nie myśl tyle, bo się rozjedziesz...
WMP
skoczek_2002 wrote:
Nie myśl tyle, bo się rozjedziesz...

rozjedziesz? looooool
Kudlaty
hmm skoczkowi sie chyba cos pomyliło...Razz
skoczek_2002
Nic tylko, nie myśl tyle, bo cię zjedzą motyle!!
WMP
Ale chyba motyle nei gryzą Confused Confused :'J = Smile
Kudlaty
ehhh skoczkowi odwala... trza go zdjąć z planu... Razz
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.