FRIHOST • FORUMS • FAQ • TOS • BLOGS • DIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Gry, które bedziemy pamiętać na zawsze...

fallco
Każdy z nas się spotkał z takimi grami, które utkwiły nam w pamięci i mozemy w nie grać bez względu na biegnące lata.

Dla mnie to są takie tytuły jak:
1. Heroes of Might and Magic III
2. seria cm (teraz to FM)
3. counter-strike
4. StarCraft
chorazy
- Transport Tycoon
- Seria Ufo(X-com)
- Hitman Wink yeah !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! rulez
matir
Jak dla mnie to :

1. GTA2
2. DSJ
3. Simsy
4. UT
5. Call of Duty
6. Fifa
7. Sim City
8. CS
9. Wargasm Smile

Pozdro Smile
Cult
A oto moja lista:

1. Final Fantasy VII
2. Final Fantasy VIII
3. Diablo 2
4. StarCraft
5. Wszystkie bijatyki Capcomu (we wszystkie nie grałem ale wszystkie są świetne!!)

Zdecydowanie to jest lista gier do których można non stop powracać.

Pozdrawiam.
remik09
diablo 2 i tzar ciezar korony Very Happy
fallco
matir wrote:
Jak dla mnie to :

1. GTA2
...

Czemu GTA2?? jestes jedna z nielicznych osob ktora mowi o tej grze, duzo czesciej spotkac sie mozna z GTA i z GTA3, wkoncu gta2 to nic innego jak klon gta1 tylko w lepszej grafice i nic ponadto! rozumiem jak juz ktos mowi ze 3 jest przelomowa, no bo jest, troche zmienila cala serie i chyba na pozytyw, bo po gta2 i london to czlowiek juz myslal ze nie wymysla nic nowego...
HunterMac
- Flashback (no i Another World jeszcze z czasow amisi)
- Planescape: Torment (jak dla mnie baldury sie przy niej chowają)
- Fallout (szczególnie 2-ka)
- Half-Life 1&2 (ugh, ID Soft przegrywa ze swoimi produktami)
- Alien vs. Predator (częsć pierwsza - to był klimat, brrr)
- Heroes Of Might & Magic (dobra seria, ponoc niedlugo 5 tka?)
- Wiele naparzanek Capcom'u ( Hadouken!)
Galar
Jest tyle różnych fajnych gier, że ciężko wybrać tą jedną, a nawet kilka najfajniejszych. Zdecydowałem się jednak na:

1. Call of Duty
2. Syberia i Syberia 2
3. Colin McRae Rally 3

Nie piszę o tych wcześniejszych, które wymienialiście bo to oczywiste Very Happy
Powtórzyłem tylko jedną z nich Smile
matir
GTA2 ???? tak z sentymentu Very Happy
brqsl
1. Quake Wink
2. Simcity
3. Starcraft
4. Fifa

5. OGAME :DDD
fallco
hmm colin 3, dla mnie zdecydowanie kroluje colin2 ( za caloksztalt)
Galar
2 jest też bardzo dobra. Jedna z najlepszych jak narazie ale osobiscie wole 3. Jakos lepiej mi się na niej gra. Smile
remik09
hehe ja tez lubie gta2 ale chyba glatego ze 3 mi nie ruszy Laughing
fallco
Galar wrote:
2 jest też bardzo dobra. Jedna z najlepszych jak narazie ale osobiscie wole 3. Jakos lepiej mi się na niej gra. Smile

mi wlasnie sie gra gorzej i jeszcze to ze ma sie w mistrzostwach tylko focusa to juz kompletnie przerabane jak dla mnie...

remik09 wrote:
hehe ja tez lubie gta2 ale chyba glatego ze 3 mi nie ruszy Laughing

mi chodzi 3 i vice city a i tak wole sobie od czasu do czasu w jedynke popykac, tam sie dopiero dzieje...

o kurcze o quake'u zapomnialbym... moze dla tego ze dlugo juz nie gralem Smile ale co ja bym na informatyce w podstawowce robil gdyby nie quake Smile to byly czasy
Fagno
Zdecydowanie Baldur's Gate I + Opowieści z wybrzeża mieczy i Baldur's Gate 2 + Tron Bhaala . Klasyka Twisted Evil
niedziel
Settlers
commandos
hitiman
ibix
dla mnie niezapomniana bedzie cała seria Civilization szczególnie dwie pierwsze odsłony.... Smile poza tym moja pierwsza gra..
garbon
1.Baldurs Gate 2 Shadows of Amn
2.Diablo2
3. Quake 3
Arcio
GTA 2 Twisted Evil

jedyna gra przez ktora nie chodzilem spac Very Happy
Dr4goN
1. Starcraft
2. Sacred
3. Diablo 2 + LoD
4. Heroes of Might and Magic 3 + Shadow of Death(HoMM 5 już w 2006!)
5. DSJ
brqsl
Cala seria GTA od 1po SA...z czego SA to wymiatara jakich malo...

Moim zdaniem nie ma lepszej serii niz GTA...

GTA3 przeszedlem 6 razy od poczatku do konca na 100%...

Druga konkretna seria to Splinter Cell...choc ostatnia czesc czyli CHaos Theory jakos mnie juz takj nie wciagnela.

Nastepne bedzie Prince of Persia (tez wszystkie czesci) od pierwszej chyba z 1986 roku po Warrior Withina.

Kiedys byly jeszcze Tomb Raidery Smile

Ogolnie uwielbiam gry typu TPP...najbardziej mnie to kreci
jasiek
hm... takie co pamietam to :

- Heroes 3
- Warcraft 3
- Diablo 2
i sporo innych
Camel
Widze że zdania są podzielone Smile
Jedni podają gruy stosunkowo stare (Fallout, Transport Tycoon), a inni niedawo wydane (Call of Duty).

Postanowiłem że też dorzuce swoje trzy grosze Smile
- Dungeon Keeper Twisted Evil
- Red Alert
- Baldurs Gate 2
- Planscape Torment
- Icewind Dale
- Ufo Enemy Unknown
- Legancy of Kain (cała seria Soul Reaver)
- Heroes of Might & Magic 3
- ostatnio Ghost Master (tak mi w pamięć zapadł że chyba w niej długo pozostanie Very Happy)

Dużo tego mam ale te właśnie gieroje zapadły mi w pamięci na długo.
Hehe, jak tak sobie je przypomniałem to chyba zaraz cosik odpalę Very Happy
Camel
Hehe, jeszcze jedna pozycja o której zapomniałem, a która warta jest wspomnienia.

- Prince of Persia (SoT i WW)

spider89
Każdą lepszą grę się pamięta ale tak najbardziej to:
- Fifa
- Gta
- Fatal Racer
- Warcraft
- Commandos
Black & White
O Warcracie zapomniałem, w dwójkę tygodniami nawalałem na playstation, potem przyszła trójka na kompa, jedna z najlepszych gier jakie znam.
I zapomniałem o jeszcze jednej gierce, którą kocham.
To jest Diuna w każdym wydaniu.
luxtu
jak dla mnie to :

Call of Duty
GTA [ cala seria ]
duki
Dla mnie na pierwszym miejscu była zawsze gra Starcraft i Brood War ale gdy poznałem Gothic'a to Starcraft spadł na 2 miejsce Razz Wiec tak ukształtowała się moja lista ulubionych gier :
1. Gothic ( wszystkie części )
2. Starcarft i Brood War
3. The Settlers 2 - klasyk Very Happy
4. Doom
L1nk
quake 3 i zelda: ocarina of time na n64

Czemu q3 chyba tlumaczyc nie musze, a zelda... zelda to zelda i dla niej warto kupic konsole - niewazne jaka...
chorazy
Ja ostatnio dorwalem juz nie najnowsza gierke - Capitalism2 - i nie moge sie od niej oderwac - juz dawno nie gralem w tak swietna ekonomiczke. Moze udaloby sie cos takiego stworzyc na www (jak ogame) - mysle ze mialaby wziecie.

W kazdym razie polecam - mozna tez grac multiplayera na ubi.com ale trzeba miec na to czas.
ciotka
1. Prince of persia 1
2. ugh
3. lotus
4. seria need for speed
5. seria grand prix
6. seria championship manager

btw. capitalism jest całkiem fajny, minusem dla mnie jest to, że miasta się nie rozrastają
knieja
Nigdy nie zapomne wsyztskich gier na pegasusa, az sie lezka w oku kreci jak o tym pomysle... W szczegolnosci: Adventure Islands, MicroMachines, Dizzy, jakis tam japonski soccer, nazwy nie pamietam

Z gier na kompa to: GTA2, Tzar:Ciezar Korony (gralismy z kumplami przez siec na onformatyce w podstawowce Twisted Evil) , DSJ, Mortal Kombat 4, Fifa 2000, Age of Empires i Diablo 2 . Te gry to juz klasyka
skoczek_2002
A ja nigy Twierdzy jeden. Jako jedyna gra nie pozwalała mi spać po nocach.
marekdebowski
The Sims
GTA 1 i 2, San Andreas
Fifa 2001
Diablo II
Timczak
Dla mnie wymiata Enemy Territory grafa super własne mody i mapki można robić a do tego za darmo, a poza ty The Sims tylko 1 bo 2 straciła swój urok, atakto to Knight Online
skoczek_2002
The sims ??
Kto w to wytrzyma ??
Żeby coś osiągnąć trzeba by było siedzieć aż 1 rok.
knieja
Ja widze ze tutaj wielu zwlennikow DIABLO II??
Gra ktos na battlu??
katarn
World of Warcraft bez znaczenia! To jest boska gra!
skoczek_2002
Wolę już od WoWa Twierdze Krzyżowiec.
Arcio
Age of Empires 2 tez wspominam jako swietna grę
fallco
hmm sporo osob pamieta takie gry jak diablo czy HoMM 3...

no coz czekamy wkoncu na kolejne czesci Smile diablo3 (znajac blizzarda jak juz trwaja prace to za 3 sezony mozna bedzie znow zabic diablo Smile) i HoMM 5 (oby bylo lepsze od 4!)
matir
Hmm..... z pewnością Total Club Manager 2004. Jest to bardzo, ale to bardzo realistyczna i zaawansowana gra z gatunku menadzerow sportowych. Bardzo polecam.
Dr4goN
Diablo II + LoD
Diablo III
Sacred + UW
Sacred 2
Uplink
Quake
Quake: Tenebrae
Quake 2
Quake II: Lost Marine
Quake 3 Arena
Quake 3: Tenebrae 2.0
Quake 4
Doom
Doom II: Hell on Earth
Doom 3: Resurrection of Evil
Painkiller
DSJ
DSJ 2001
DSJ 3
World of Warcraft
Starcraft + BroodWar
Starcraft: Ghost
Fallout
Fallout 2
Fallout Tactics
Fallout 3
TES4: Oblivion
TES3: Morrowind
Gothic
Gothic II + Noc Kruka
Gothic III
Half-Life
Half-Life: Opposing Force
Half-Life 2
Counter-Strike
Counter-Strike: Source
Star Wars: Knights of the Old Republic
Star Wars: X-Wing vs. TIE Fighter
Star Wars: X-Wing Alliance
Internetowa Gra Kierki Laughing
Internetowa Gra Piki Laughing
Heroes of Might and Magic
Heroes of Might and Magic III + AB + SoD
Heroes of Might and Magic V
Extreme Assault
Unreal Tournament 2004
Unreal
gecko
World of Warcraft
Colin McRae Rally 3
Call of Duty
Jedi Knight 2: Jedi Outcast
Need for Speed: Underground
Piotrek
Dr4goN wrote:

(...)
Diablo III
(...)
Gothic III
(..)

coś mi się zdaje, że nie ma takich gierek jeszcze, a tak do tematu to gry o których nigdy nie zpaomnę to:
Tibia (ahh stare dobre czasy)
Diablo I
DIablo II + LOD
RYL
DSJ Wink
Kudlaty
hmmm... gry których napewno nie zapomnę to:
gothic
bloodrayne
baldur's gate
ice wind dale
świątynia pierwotnego zła
settlers
tomb raider

to chyba tyle... te gry zawsze miło wspominam... Smile
Slimagh
No cóż, dla mnie klasyką są:

Diablo I
Diablo II + LOD
seria Settlers
seria HoM&M
seria Warcraft
World of Warcraft
i... Blockout (taki trójwymiarowy tetris z lat 80...)
Chemik
Moje :

FPP:

1st. DUKE Nukem 3D
2. Blood
3. Heretic i Doom

RPG: (cRPG)

1st. Elder scrols : Daggerfal (Arena też do dziś nie ma gry z tak wielkim światem i wolnością wyboru..... )
2. Heh chyba cała reszta I LIKE RPG's

STRATEGIE:

1st. Diuna 2 (to była graaaa )
2. Syndicate (Przypomniało mi sie fajnie sie w to grało )
3. SimCity 2000 ( jak ja lubiłem rozwalać miasta )

INNE:
1st. Prince of persja ( super )
2. Worms (jee robale )
3. Pirates 1 i 2 (gold był cienki )
4. no i było sporo zręcznościuwek ale już nie kojarze jakie

We wszystkie te gry gram do dziś na swym laptopie ESCOM paradigma 486\66mhz
skoczek_2002
Ostatnio zacząłem coraz milej wspominać Dev C++, gdyż to jest gra z komputerem, żeby coś dla ciebie zrobił...
Kudlaty
nieno skoczek... wiesz ze ja tez mam zamiar pograc w to tylko troche chyba lepszą wersje bo Borland C++... ale najpierw musze skończyć gierke 3Ds Max Razz
skoczek_2002
Myślę właśnie o zakupie(czytać: spiratowaniu - niestety brak forsy - uroki 12 lat) Borland C++... Ale chyba zostanę przy darmowym starym, ale dobry kompilatorze borlanda...
Arcio
a pamietacie może strarą bo jeszcze chyba dosowska gierke ..TRANSPORT TYCOON DELUXE ?
skoczek_2002
Niestety nie dosową Arcio grałem w nią nudna jak flaki z olejem...
Arcio
taaa bo byl transport tycoon deluxe2 byl na win'a ale nie o tym mowa..ja w to tez nie gralem Wink
Kudlaty
hehe... to moze jeszcze dozucimy Mario z pegazusa i Tanki.. Very Happy
Arcio
a czemu nie Wink dla tankow respect.. gdyby nie rodzice to bym pol dziecinstwa spedzil przy tej grze :]
matir
Z całą pewnością gry sportowe w tym kaze seria Total club mnager 2003, 2004, 2005; a takze Football manager 2005, CM 4, CM3, CM 2001/2002. Są to bardzo fajne gierki. Polecam
skoczek_2002
Niezbyt mi się podobają...
Kudlaty
mi tez sie nie podobają...
ale NHL moze być...
no i streetbal tez moze być.. to są fajne sportówki a inne mi siem nie podobają... Razz
matir
Każdy ma różne gusta ... Wink

Pozdro
Stypens
1. FF7 (playstaion)
2. diablo 2
3. gothic 2
4. na impezie w karty (cała noc na bani) <joke>
Arcio
Pizza Syndicate byla niczemu sobie Very Happy
Kudlaty
mi tam pizza sie zabardzo nie podobała...
skoczek_2002
Zwariowana ta gra Pizza...
scholarz
A gdzie cywilizacja??

Seria Sida M. i Panzer General II to najbardziej cooltowe gry w jakie grałem!
skoczek_2002
Cywilizacja jest jak dla mnie cienka... Wolę już coś typu Settlers 1(super gierka. dlaczego o niej wcześniej nie napisałem ??)
Kudlaty
tez wole settlersów od cywilizacji... Razz
skoczek_2002
Ale Setlersi jedynka co to była za gra... Miód(bardzo miło powspominać dawne czasy)...
Kudlaty
ja tam wole 2 settlersów... Razz
grumman
a ja swojego czasu (podstawowka, jeszcze era kiedy niemialem swojego kompa) zagrywalem sie w pracowni komputerowej w gre "tajemnica dedalusa" (albo cos podobnie brzmiacego teraz juz go niepamietam dobrze) gralo sie wtedy na Mac-ach. gra byla juz na cd i wtedy tez do szkoly dosalismy nowy sprzet. to byla jazda. gra logiczna z elementami zrecznosciowki w takim niby filmowym klimacie (jak phantasymagoria). niezla zabawa wtedy tak jakos niedotalem na nastepne lekcje. gra byla na 3 plytach a mnie sie udalo dojsc do polowy drugiej plyty. szkoda ze teraz jej niemam to bym sobie pogral
Bigrazer
A ja ze starszych gier które dobrze pamietam to jest taka gra Lotus. Nie wiem czy kojazycie. Grałem sporo w nię na komputerach w szkolenej pracowni :]. Ach to były czasy.
skoczek_2002
Ja powiem jaka była moja pierwsza gra którą miałem na własnośc... Nazywała się Pingu!! HEHEHEHHE !! Miałem wtedy 3 latka...
chalszczok
1.StarCraft
2.Colin 2
3. Worms
Kudlaty
moja pierwsza gra na kompie to pasjanse... a potem warcraft II
Dr4goN
chalszczok wrote:
1.StarCraft

OOOOO.... dawno nie widzialem osoby ktora ten tytul by dala na pierwszym miejscu....
skoczek_2002
Ale niektórzy uważają tą grę za RTSa wszechczasów...
fallco
Bo to jest RTS wszechczasow Smile nie znam innej takiej gry, ktora tyle lat trzyma sie w miare dobrze i jest nadal tak popularna...
prawda jest taka ze Blizzard moze nie wydal za duzo gier, ale wszsytkie dotychczas okazaly sie hitami i oby tak dalej...
hawranek31
Moja pierwsza gra bylo Rive Raid na atari.

A klasyki dla mnie to na pewno Setlers,Sensible World Of Socer, i chyba Mafia.

Tyle.

Bylo duzo gier ktore mnie zaciekawily i byly fajne,jedna z nich byl jeszcze Max Payne bo byl to jakis przelom,nowosc.
skoczek_2002
Blizzard ma niesamowite szczęście...
cos
chyba jedynie warcraft. zacząłęm w niego grać jak tylko wyszedł. już wtedy oczarował mnie grafą i pieknymi filmikami. poza tym ta fabuła... wprost piękne Exclamation wtedy mało było tak dobrych gier. no i co poza tym. na pewno gra, która jest znana małej rzeszy graczy, a mianowicie knights and maerchants. jest to na prawdę fajna gra strategiczna i to w pełnym tego słowa znaczeniu. jedną bitwę posiadając zawsze tyle samo jednostek można rozstrzygnąć na kilkanaście sposobów. po prstou duży nacisk kładzie się na taktykę. nie można robić tak, jak robi się w wielu grach, że wszystkich rzuca się na raz na wroga i niech się napier****ją. nic z tych rzeczy. łucznicy z tyłu i reszta do przodu. tylko tutaj trzeba zrobić kolene rotacje, bo ci piechurzy, którzy są najlepsi muszą stanąć za tymi najgorszymi. chodzi o to, zeby nie stracić tych dobrych, a cieniarzy niech rozwalają przeciwnik. jeśli ma się tych cienkich wystarczającą ilość, to łucznicy rozwalą przeciwnika Wink więc to tyle jeśli chodzi o tę grę. no i oczywiście trzeba do tego dodać dsj 2 i myślę, że każdy wie dlaczego. jest to na prawdę kultowa gra. polecam ją wszystkim. aaaaaaaaa byłbym zapomniał. fifa 98 world cup, fifa 99, fifa 2000, euro 2000 oraz fifa world cup 2002. to kolejne gry, których nie zapomnę. i oczywiście manager'y z serii championship ( teraz football) Exclamation Wink Laughing tych gier nigdy nei zapomnę
skoczek_2002
Fifek nie cierpię, okropne gry...
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.