FRIHOST • FORUMS • SEARCH • FAQ • TOS • BLOGS • DIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Polskie znaki na forum

Radarek
Czemu w wielu miejscach zamiast polskich znaczkow widac krzaczki? Myslalem ze to wina kodowania jakie jest uzyte na stronie [ISO-8859-1] ale przed chwila probowalem i mozna uzyskac normalne polskie znaczki a nie jakies krzaczory.

Proba: ąćęłńóśźż
Cult
Nie wiem jak ty ale ja twoją próbe widze normalnie Razz Ale tylko gdy jestem zalogowany. Jeżeli jestem jako gośc to krzaki są. W profilu zmien forum na Polskie i w przeglądarce zmien iso i musi działać.

P.S. Nie wiem czy to ma wpływ ale używam opery.
Radarek
Sek w tym ze probe moja tez widze normalnie ale np twojego postu juz nie [zamiast polskich liter w twoim poscie mam krzaczki].
Galar
Jeżeli macie obsługe forum w języku polski to krzaczków nie widać.
Są natomiast wtedy gdy jestem jako gosc albo mam obsluge forum w jezyku angielskim.
Radarek
Galar wrote:
Jeżeli macie obsługe forum w języku polski to krzaczków nie widać.
Są natomiast wtedy gdy jestem jako gosc albo mam obsluge forum w jezyku angielskim.

Hm rzeczywiscie Smile. Nie wiedzialem ze mozna ustawic to w ustawieniach Smile.
elektronik
Faktycznie już są polskie znaki, a ja się wcześniej męczyłem z usuwaniem ogonków. Teraz gdy się jest zalogowanym można pisać normalnie. Smile
brqsl
rzeczywiscie...zmienilem na jezyk polski i jest gites...

btw. mnie tam nawet te krzaczki nie przeszkadzaja... a sam pisze bez polskich znakow...moze to nie ktorym przeszkadzac... ale zapweniam nie mam problemow z ortografia a pisac bez polskich znaczkow nauczylem sie jak czatowalem... jakos szybciej mi sie tak pisze Smile

Pozdro
ciotka
a ja na rozmaitych forach nauczyłam się pisać z polskimi znaczkami. Teraz już trudniej mi wcisnąć SHIFT po kropce niż ALT przy odpowiednich znaczkach Wink
GKH
mi to i tak nic nie przeskadza, ale jeśli w temacie napisze polskie znaki, to z góry Dziękuje Moderatorowi za edytowanie Razz
Arin
za takie wygrzebywanie martwych tematów i dopisywanie zlepku bezsensownych wyrazów - będę Wam ciął frih$. żeby potem nie było płaczu.

-close-