FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Czy pozwlic pisac linki ?

Balcard
Od paru miesięcy prowadze forum o żeglarstwie. I wszytko było by dobrze gdyby nie to użytkownicy zaczeli pisać postów z linkami do innych for o takiej samej tematce. I moje pytanie czy powiniem tego zabronić czy też niezwracać na to uwagi ?
darczeku
O Boże Shocked
to twoje forum - jak chesz nie rób nic, a jak nie chcesz tracic userów zakwalifikuj to jako spam - i nie pozwalaj spamować....
WMP
Ja ci powiem zeby nei zabraniać, w końcu jak twoji userzy są przywiązani to będzie dobrze
Balcard
darczeku wrote:
O Boże Shocked
to twoje forum - jak chesz nie rób nic, a jak nie chcesz tracic userów zakwalifikuj to jako spam - i nie pozwalaj spamować....

O co ci chodzi z tym o boże to twoje forum ??
darczeku
LOL!
O Boże - Panie Boże widzisz i nie grzmisz
To twoje forum - @Balcard Ty je prowadzisz i robisz co chcesz - sam oceniasz administrujesz i wybierasz co lepsze a co gorsze.
Wiec pytanie czy zabronic czy nie uważam za co najmniej głupie.

Jak pisałem - powiedz niesfornym userów, że to spam i koniec, ale to Twoja sprawa,
greets
Postman
Spam jest spamem ! Często różne serwisy wykorzystują roboty, które przeszukuja strony w jednym i tylko jednym celu aby podwyszyć pagerank. Miałem ten sam problem z księgą gości. Codzienie gdy wchodziłem na stronę miałem około 20 wpisów w księdze. Nie był wcale a to wcale powód do dumy jak ostatnie wpisy zawierały ten sam tekst i mase linków. Poradziłem sobie z tym wymagając potwierdzenia wpisania kodu i od tej pory mam spokój z robotami.
Calemb
Dokładnie Twoje forum. Z jednej strony blokowanie takich rzeczy to ograniczanie jakby wolności twoich użytkowników. Jednak jeśli im na to pozwolisz to mogą zacząć się przeżucać na inne fora. I tu musisz wybrać w obydwu przypadkach mogą odejść. Jeśli jednak masz swoje forum za bardzo dobre to nie musisz się obawiać o strate uzytkowników.
schizolo
Może jednak pozwiolić i wymieniać się informacjami z właścicielem innych forum............................................................................................... Bo przecież i twoje forum i innych to ta sama tematyka i ten sam cel przecież to chodzi o wymianę informacji pomiędzy użytkownikami więc im ich więcej tym lepiej może poprostu zrobić Fuzję z właścicielami innych forum wtedy liczba użytkowników napewno wzrośnie..................................................................................... Idea
Balcard
Tylko ten problem że żadne z tych for fuzji w żaden sposób niechce. No a tak jak już ktoś wcześniej napisał niechce żeby mi użytkownicy uciekali. Nawet stosuje ulgi do regulaminu do tych co już są na forum żeby też nie walneli mi focha i sobie nie poszli. Bo jakby niebyło im więcej użytkowników tym potem ich więcej będzie.
Xaros
Wiesz, to twoje forum i sam powinieneś podjąć w tej sprawię decyzję.
Na forum mojego serwisu zamieszczanie linków do "konkurencji" jest zabronione.
mtx
Ja na Twoim miejscu pozwoliłabym tylko w warunku takim, że osoba, która umieszcza link gdzieś, na tamtym forum umieści Twój..

jeśli tamten regulamin tego zabrania, to powiedz, że niestety linku do tego forum nie można umieszczać.

i po kłopocie Smile
Joker
Jeżeli zabronisz pisania linków userzy mogą potraktowac to jako ogranicznei ich wolności i próbę ich zatrzymania "za wszelka cenę"...

Jeżeli pozwolisz, a twoje forum należy do tych, które naprawdę pomagają i są warte uwagi to na pewno nie odejdą... A jeżeli jest ono jednym z "wielu" zawierających kilka - naście postów i służy do wymiany informacji "o wszystkim i niczym" to cóż... Te linki o których się rozchodzi z pewnością nie będą powodem ich odejścia... Jeżeli będą chcieli czegoś innego to przecierz nie muszą wertować twego forum w poszukiwaniach... www.google.pl "forum żeglarstwo", szybciej, łatwiej i przyjemniej...

A i jeszcze jedno... Zastanów się czy ty napewno chcesz pomagać userom, czy mieć monopol na informacje, które im się przekazuje... Chyba jasne jest to, że wszystkich informacji o danym temacie nie jesteś w stanie przedstawić sam, na swojej stronie... Więc radzę daj im wolność i prawo do szybkiego zdobycia potrzebnych im wiadomości... A to chyba proste... Jeżeli tego czego właśnei szukają na twojej stronie nie ma - niech pojdą tam, gdzie to jest - jeżeli te linki im w tym pomogą, z pewnością będą za to wdzieczni, raz temu kto je zamieścił, dwa tobie, że prowadzisz stronę, na której to znaleźli...

Pozdrawiam Joker Cool
venom6
No to w sumie zablokuj podpisy tym userom co nie umieszczają linków na innych forach ( Linków do twojego Forum) i masz po kłopocie.... Jeśli oni nie będą chcieli umieszczać twoich linków to wtedy nie będą mieli wogóle podpisu i tyle.... To chyba było by najbardziej sprawiedliwe rozwiązanie.... A co do fuzji to rzeczywiście jeśli właściciele innych for nie chcą to nic na to sie nie poradzi Exclamation
Balcard
Przez wasze posty sprawa nadal nie jest zamknięta. Mówicie żeby niepozwalać pisać linków i podajecie dobre argumenty, ale piszecie też żeby pozwolić i też to dobrze argumentujecie.. Po tym wszytkim wydaje mi się że najlepiej będzie jak pozowlę pisac linki ale nie hurtem. W miare możliwości niech użytkownicy piszą w Quotcie rzeczy z innych for. No jeszcze moge zrobić ankiete na swoim małym forum i niech sami zainterswoani się na ten temat wypowiedzą. No i na do widzenia dzięki wszystkim za posty.
loginos
to może zrób tak:
zabroń podawać linki (przynajmnije do konkurencji) w podpisach
ale żeby nie ograniczać swobody użytkowników utwórz im dział gdzie mogą się wymieniać linkami o różych forach (i tylko tam)
mtx
I dbaj o to, żeby możliwie na innych forach były twoje linki
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.