SquirrelUpload v 1.25
Mirror1: http://80.51.222.229:9056/stuff/SquirrelUpload.1.25.BETA.zip
Mirror2: http://dev.smallville.pl/SquirrelUpload.1.25.BETA.zip
Zmiany:
- Panel Admina
- Zarządzanie zdjęciami (przeglądanie, usuwanie)
- Sekcje (Kontakt, Pomoc, Regulamin)
- Obsługa reklam (Banner górny, dolny oraz stopka)
- Instalator
- Konfiguracja poprzez prosty formularz (w Panelu Admina)
- Logowanie oparte o hasło i cookie (wkrótce cookie + sesja)
- Zgłaszanie zdjęć (Przeglądający może zgłosić zdjęcie jako niezgodne z regulaminem, można wyłaczyć w Panelu Admina)
- Menu
- Pokaż Linki (użytkownik przeglądający zdjęcia po kliknięciu na link "Pokaż Linki" zobaczy strone z gotowymi linkami danego zdjęcia)
- Pasek w miniaturkach z rozdzielczością i rozmiarem zdjęcia (wkrótce tekst ten będzie można zmienić w Panelu Admina)
- Poprawione bezpieczeństwo
- Poprawiony kod
Zmian jest więcej ale nie mam teraz siły sobie przypominać
Instrukcja obsługi:
1. Rozpakowywujemy archiwum.
2. Wgrywamy pliki na serwer.
3. Wchodzimy na strone http://adresstrony.pl/katalogskryptu/install.php
4. Wypełniamy uważnie wszystkie potrzebne pola.
5. Jeżeli serwer zezwala użyć komendy CHMOD oraz MKDIR skrypt sam utworzy katalogi i nada prawa zapisu/odczytu, w przeciwnym razie robimy to sami.
6. Korzystamy ze skryptu
7. Zgłaszamy błędy na mój mail: admin@smallville.pl
UWAGA!
Skrypt nie jest już rozwijany.
Last edited by ChesterB on Fri Jul 14, 2006 10:11 pm; edited 13 times in total
powiem Ci ze super skrypcik... tylko powiedz jak dlugo tam beda trzymane te pliki i ile masz na nie miejsca....
bo z tego co wiem to taki serwis będzie bardzo szybko zapychany... takze tez dobrze by bylo wiedziec jak dlugo beda te prace tam trzymane... 
Źle to napisałem
ja nie mam zamiaru tworzyć serwisu a'la żółta żabka ;] ja tylko publikuje skrypt który nie umiałem znaleźć, a komuś może się przydać
i przy okazji oddaje do oceny swoja prace
Pozdravki
Last edited by ChesterB on Wed Jun 21, 2006 4:40 pm; edited 1 time in total
aha... no to też fajnie... a kiedy będzie poprawka która obsłuży więcej plików??
bo to rzeczywiście może sie przydać i to nawet bardzo... 
już - skrypt obsługuje pliki JPG, GIF, PNG, BMP 
niby nic ale zawsze to path disclosure ;).
cheers,
Arin.
yyy wgrałeś to do siebie czy wywaliło u mnie? :>
Jezeli u Ciebie to ustawiles wszystko w config.php ?
jezeli tak to zamiescilem nowa wersje (link w pierwszym poscie)
i oczywiscie nie zapomniales utworzyc katalogu pics/ i nadac mu prawa 777, prawda?
Tutaj jest skrypt wgrany na serwer frihosta, jak widac dziala 
No musze pogratulowac - niezly skrypcik. Jak go jeszcze troche dopracujesz, to wtedy bedzie miodzio
A oto, czego mi brakuje w nim:
1. przegladania zdjec juz wrzuconych, przypominania linkow do tych zdjec.
2. jakiegos logowania - no nie chcial bym, zeby u mnie na stronie ktos nawrzucal niewiadomo czego.
3. mozliwosci usuwania zdjec juz niepotrzebnych - i to hurtowo (zaznaczyc kilka zdjec i dac usun)
4. gdybys dolozyl bardzo przydatna rzecz, a mianowicie miniaturke dla www i forum, ale taka, zeby byla odnosnikiem do zdjecia bezposrednio (bez belek u gory i dolu, oraz nazwy pliku).
Ale robota niezla, zwlaszcza jak na pierwszy "powazny" skrypt.
heh, lista zdjęc już wrzuconych będzie, mam zamiar to zrobić jeszcze dziś, jeżeli dam rade to dam również funkcje usuwania hurtowego, co do logowania to będe musiał poczytać troche ^^
Dodatkowe linki można dodać samemu, wystarczy dokładnie się przyjrzeć plikowi /templates/upload_done.tpl
tzn zamiast np
w skrypcie ustawiamy [img]'.$adres.$katalog.$nowa_nazwa.'[/img] (nie pamietam dokladnie jakie zmienne uzylem, ale zrobie readme i w nim wszystko opisze
Pozdravki
No gratuluje widze ze sie postarales.
Jesli poprawisz jeszcze troche i dodasz kilka ciekawych funkcji to bedzie to jeden z najlepszych jak nie najlepszy skrypt do galeri w php i moze sam bede z niego korzystal.
A co by mozna dodac:
-adres strony dodawany automatycznie do zdjecia,na dole albo gorze.
-no i nick(nazwisko autora) albo cos takiego.
Pozdrawiam i zycze wytrwalosci i powodzenia.
| ChesterB wrote: |
| yyy wgrałeś to do siebie czy wywaliło u mnie? :> |
u Ciebie. nadal to samo ^^ a jeszcze nawet nie patrzyłem w źródło :D. ale nie poddawaj się, bo pomysł naprawdę dobry :D.
cheers,
Arin.
Skrypt bardzo fajny. Na pewno się przyda.
Bardzo fajny pomysł nie przecze no ale ten wygląd....
Dziwne ;] u wszystkich działa tylko nie u Ciebie, Arin
a jaki plik próbujesz wgrać?
Nowe funkcje jak już pisałem będą, dodatkowo będzie je można włączyć lub wyłączyć w configu, a wygląd, skrypt został ukończony wczoraj, tak więc nie miałem czasu bawić się jeszcze w photoshopie :]
//EDIT
Ktoś coś mówił o wyglądzie ;] zobaczcie teraz 
bardzo fajny i przydatny skrypcik :]
A może mogł byś napisać skrypt który wrzuca na imageshar?
Arin - u Ciebie jest taki błąd jak nie wybierzesz obrazka i klikniesz na submit. Też tak mam.
Super sprawa
Bardzo chętnie z niego skorzystam. A mam pytanie na jakiej licencji jest to rozprowadzane
. Mam pytanie, jak bym chciał zmienić "skórke" tego czegoś to co wipsać ?? ChesterB czy tak jak jest tam na dole NightWalker ? No i zrób Readme tla noobów :] Bo posypią się pytania.
nie mam pojęcia jak licencja się nazywa, ale wygląd można do woli zmieniać, można oczywiście nazwe zmienić, ingerować w kod, jednak w stopce musi być autor
Co do readmu to z czasem zrobie, narazie zajmuje się samym skryptem 
oftopikując - znacie jakies łatwe kursy css/php?
Chce sie tego nauczyć zeby w miare rozumiec kod;)
@ChesterB - z czego Ty się uczyłeś?;p Uzywasz dreamwaver'a?
uzywam dreamweavera bo moge zaoszczedzic czas
ale htmla i cssa znam dosc dobrze, uczylem sie z http://kurshtml.boo.pl 
Łatwy skrypcik ale za to fajny. Popracuj nad nim i może będzie tak popularny jak imageshack 
w imieniu wszystkich potrzebujących - dziękujemy Ci 
troche przerobiony skrypt i dodany panel admina, który nie działa do końca [ nie usuwa minuturek, nie wiem jak to zrobić ] mozna zobaczyć na www.ozyrys.org/img
Pozdrawiam
#ozi
| ozyrys wrote: |
troche przerobiony skrypt i dodany panel admina, który nie działa do końca [ nie usuwa minuturek, nie wiem jak to zrobić ] mozna zobaczyć na www.ozyrys.org/img
Pozdrawiam
#ozi |
coś pomieszałeś bo miniatury nie zachowują AR ;] i wygląd się troche rozjezdza
aaa i gdybys mogl zmien NightWalker na Nightwalker - bo tak sie pisze moj nick, duzego W nie nawidze 
Ok zmienie nick i popracuje jeszce nad PA, moze jakiś warunek typu if{} ?
a ze serwer na którym stoi www.ozyrys.org przechodzi teraz ostrą modernizację to wersja skryptu dostępna jest również pod adresem www.ozyrys.be
Pozdrawiam
#ozi
no i prosze naprawde fajny skrypcik napewno sie przyda
dzieki wielkie za to ze go udostepniles
Skrypt fajny... zobacze jak to jest wykonane, z pewnoscia moze sie przydac (chociaz jeszcze nie wiem do czego
). W kazdym razie gratuluje efektu
nie wiem czy udaloby mi zrobic cos takiego 
Widze ze prace nad skryptem idą bardzo szybko. I bardzo dobrze :] Tylko poprawił bym jeszcze raz szate graficzną w tej nowej wersji. (tak wiem że to narazie próby
) ale musiałem się przyczepić.
hmmmm... no widze ze od ostatniego razu prace sie nieźle posunęły(bez skojarzeń...
) do przodu...
a jak czytalem te posty wcześniej i masz zamiar dodać to wszystko to to będzie genialny skrypt...
mam nadzieje ze będziesz nadal pracował nad tym skryptem i może zaczniesz jakieś inne... tylko no cóż... ja nie mam pomysłu na jakies nowe skrypty... ale tu na forum jest duzo luda... kazdy cos pewnie potrzebuje to jak skonczysz ten skrypt to proponuje Ci zalozyc nowy topic zeby Ci lud mówił czego potrzebuje... a Ty co tam sobie wybierzesz to zrobisz... no bo w sumie tez bez przesady zeby robic kazda zachcianke...
bo nie.. 
Po moich testach wynika z tego, ze skrypt dziala jedynie na frihoscie i laycosie. Testowalem na 5 serwerach z PHP 4.2.0 i wyzszym. blad, ktory wystepuje:
| Quote: |
Warning: move_uploaded_file(pics/991169kadett48ao.png): failed to open stream: Permission denied in /usr/export/www/vhosts/funnetwork/hosting/respev/index.php on line 45
Warning: move_uploaded_file(): Unable to move '/usr/export/tmp/phpLsUxZg' to 'pics/991169kadett48ao.png' in /usr/export/www/vhosts/funnetwork/hosting/respev/index.php on line 45
Warning: chmod(): Permission denied in /usr/export/www/vhosts/funnetwork/hosting/respev/index.php on line 46
Warning: getimagesize(pics/991169kadett48ao.png): failed to open stream: Permission denied in /usr/export/www/vhosts/funnetwork/hosting/respev/index.php on line 48
Warning: Division by zero in /usr/export/www/vhosts/funnetwork/hosting/respev/index.php on line 50
Warning: imagecreatetruecolor(): Invalid image dimensions in /usr/export/www/vhosts/funnetwork/hosting/respev/index.php on line 70
B^(3)^(1)d podczas tworzenia obrazka
|
Edit: LOL, teraz to nawet na lycosie nie dziala, choc nic nie zmienialem
. Uploadowalem skrypt ponownie na serwer i nadal nie dziala. A oto blad:
| Quote: |
| Fatal error: Call to undefined function: png() in /data/members/free/tripod/uk/e/8/3/e8300/htdocs/upload/index.php on line 71 |
z tego co mi sie wydaje to masz problemy z ustawieniami CHMOD... a z tego co pamiętam to na jakichś tam servach nie ustawia sie 777 tylko jakiś inny... tylko kurde zapomniałem jaki... chyba przy instalce phpbb2 jest podany... zeby ustawic jakis tam a jak nie zadziała to ustawic 777 bo różne servy mają różnie ustawione to... tak wiec może to CHMOD zawinił... a co do tego na lycosie to nie wiem... wygląda na uszkodzenie pliku... spróbuj jeszcze raz uploadować te pliki... myśle ze problem zniknie... 
Przepraszam.. czy coś się poprawiło w skrypcie od 15 marca??
Więc tak, aktualnie poprawiam błędy które wykryłem, większośc jest już poprawiona, opracowałem już również panel admina (a raczej jego szkielet:P) właśnie teraz dodaje funkcje typu listowanie zdjęć, usuwanie, zmienianie nazw itp, powienienem skończyć za jakieś 5 dni
Changelog:
- Poprawiony błąd objawiający się nie wyświetlaniem obrazka w pokaz.php na niektórych hostingach
- Zoptymalizowany kod
- Obsługa reklam (możemy wstawić reklamy)
- Panel Admina (zabezpieczony md5)
- Dodano ramki (tak jak jest to w imageshack) do miniaturki obrazka
- Wyzsza jakosc miniaturek przy tym samym rozmiarze
- Dodano menu
- Coś tam jeszcze było, ale zapomniałem
Jestem zachwycony :] I jak skończysz to wrzuć skrypt na forum phpbb2 i poproś tam o jakieś poprawki
Ludzie tam w php wymiatają. Może uda się im jeszcze lepiej zoptymalizować i poprawić prace twojego dzieła.
I oprócz tego co robisz to możesz jeszcze zrobić miejsce na własne logo tak jakby ktoś robił ten skrypt pod/do jakies konkretnej strony. Ale to oczywiście już taka moja sugestia która pewnie nie znajdzie większego poparcia. No i gratuluje wytrwałości w tworzeniu tego. No bo jak by niebyło to już dawno stworzyłeś to co chciałeś. No i chwała ci za to że udostępniłeś swoją prace.
Co do loga to latwo mozna zmodyfikowac wyglad, wszystko miesci sie w 5 plikach (w tym jeden CSS). Prace troche sie opoznily ale napisze co juz dziala:
- Edytowanie z poziomu panelu admina sekcji Regulamin, Kontakt i Pomoc
- Zarzadzanie zdjeciami (przegladanie, usuwanie)
- Raport (po kliknieciu na przycisk "Raport" w pokaz.php wysylany jest email [na podany w configu adres] zawierajacy link do obrazka, date oraz IP zgłaszającego.
- BBCode (podczas edycji kontaktu lub regulaminu mozemy uzywac HTML'a lub znane wszystkim BBCode)
Dodatkowo poprawilem caly kod zmieniajac powtarzajace sie kody na funkcje, oraz wprowadzilem kilka zmian aby skrypt wydajniej chodzil
Mam też do Was prośbe, mianowicie macie jakieś pomysły co tam jeszcze dodać?
Last edited by ChesterB on Wed Apr 12, 2006 3:28 am; edited 2 times in total
Dziękujemy 
Skrypt juz prawie skonczony, jezeli dzisiaj uda mi sie skonczyc jutro zaczne go testowac na roznych serwerach (tak wiec jezeli ktos ma czas moge mu podeslac skrypt zeby sprawdzil na swoim serwerze) oraz w razie bledu bede go eliminowal, jezeli wszystko bedzie OK skrypt nie bedzie juz beta tylko wersja finalna ;]
Teraz tworzone miniaturki wygladaja tak:
jednak tekst tam wyswietlany mozna zmienic w config.php (przybylo tam duzo pol, poniewaz skrypt dziala bez bazy, a gdzies trzeba trzymac te funkcje ;] )
Narazie moim największym problemem jest transload, czyli wgrywanie obrazka i tworzenie miniaturki z adresu, po prostu nei wiem jakich funkcji uzyc
//EDIT
Właśnie skończyłem pisać skrypt do instalowania (juz nie trzeba edytowac config.php ;]) a zeby nie byc sucho słownym daje zdjęcia:
Admin Panel - strona główna:
Admin Panel - logowanie:
Admin Panel - edycja sekcji:
Admin Panel - zarządzanie zdjęciami:
Instalator:

| ChesterB wrote: |
Narazie moim największym problemem jest transload, czyli wgrywanie obrazka i tworzenie miniaturki z adresu, po prostu nei wiem jakich funkcji uzyc  |
Ja wszytko na temta skryptu już powiedziałem więc nic narazie nie dodam że super ci idzie. A co do tego wyżej to napisz na forum phpbb2.pl tam naprawdę siędzą mega kolesie. ktoś ci powinien z tym pomóc. 
ale poc co - samemu swietnie mu idzie, po co dopisywac kogos do creditsów
- jaka jest na to licencja - czy moge modyfikowac, rozpowszechcniac, dostosowywac do mojej strony?
Czy moge wykorzystywac fragmenty kodu?
Ja chciałem tylko pomóc
Jeżeli mu będzie zależało to zrobi sam a jak zależy mu żeby zrobić to szybko to już wie kogo spytać
. A co do licencji to chyba gdzieś wcześniej już napisał 
spoko skrypt. chetnie go wyproboje, tylko musze serva dostac 
ChesterB jeżeli chcesz to podeślij to do mnie na ozyrys.org@gmail.com to przetestuje to na kilku serwerach m.in. na ota.pl nazwa.pl cal.pl i na ovh.pl.
$Edit 1
Jeszce moge sprawdzić na prv.pl i na yoyo.pl
$Edit 2
chyba mam jeszc ekonto na webd.pl ale musze poszukać jak coś to napisze adresy na których jest skrypt.
Pozdarwiam
#ozi
Last edited by ozyrys on Sun Apr 16, 2006 6:32 pm; edited 2 times in total
Dzięki #ozi
wysłałem Ci maila z paczuszką niestety nadal w wersji beta
NEWS:
Teraz config całego skryptu odbywał się będzie w panelu admina (a nie jak dawniej w config.php)
Skrypt został już skończony, teraz zajmuję się langiem oraz bezpieczeństwem skryptu, gdy to skończe udostępnie wersje stabilną 
ChesterB sprawdziłem maila i nic nie dostałem oprócz jakiego spamu z portalu o grach, jeżeli nie sparwi Ci kłopotu to wyslij jeszcze raz na : ozyrys.org@gmail.com lub na ozi.tm.05@gmail.com
$P.S.
Z niecierpliwością czekam na stabilna wersję Twojego skryptu.
Pozdrawiam
#ozi
nom też czekam. może ozyrys załozymy konkuryncyjny serwis do imageshack
podeslij i do mnie:
ctv@cinematv.info
sprawdze na jor.pl i miracle.pl :]
Kolejna (najprawdopobniej już ostatnia) wersja BETA skryptu:
http://www.firefoks.be/SquirrelUpload.PublicBeta.v1.24.TGZ
Zmiany:
- Panel Admina
- Zarządzanie zdjęciami (przeglądanie, usuwanie)
- Sekcje (Kontakt, Pomoc, Regulamin)
- Obsługa reklam (Banner górny, dolny oraz stopka)
- Instalator
- Konfiguracja poprzez prosty formularz (w Panelu Admina)
- Logowanie oparte o hasło i cookie (wkrótce cookie + sesja)
- Zgłaszanie zdjęć (Przeglądający może zgłosić zdjęcie jako niezgodne z regulaminem, można wyłaczyć w Panelu Admina)
- Menu
- Pokaż Linki (użytkownik przeglądający zdjęcia po kliknięciu na link "Pokaż Linki" zobaczy strone z gotowymi linkami danego zdjęcia)
- Pasek w miniaturkach z rozdzielczością i rozmiarem zdjęcia (wkrótce tekst ten będzie można zmienić w Panelu Admina)
- Poprawione bezpieczeństwo
- Poprawiony kod
Zmian jest więcej ale nie mam teraz siły sobie przypominać
Instrukcja obsługi:
1. Rozpakowywujemy archiwum.
2. Wgrywamy pliki na serwer.
3. Wchodzimy na strone http://adresstrony.pl/katalogskryptu/install.php
4. Wypełniamy uważnie wszystkie potrzebne pola.
5. Jeżeli serwer zezwala użyć komendy CHMOD oraz MKDIR skrypt sam utworzy katalogi i nada prawa zapisu/odczytu, w przeciwnym razie robimy to sami.
6. Korzystamy ze skryptu
7. Zgłaszamy błędy na mój mail: admin@firefoks.be
Ps. sorry #ozi że nie wysłałem CI maila ale w tym czasie miałem skrypt rozbabrany...
Ps. na webd sprawdzałem
na t35.com też i o dziwo działa 
| Code: |
Warning: filesize(): Stat failed for min_pics/534577legacy2.jpg (errno=2 - No such file or directory) in /home/ozyrys/domains/ttg.frih.net/public_html/img/functions.php on line 49
Warning: filesize(): Stat failed for min_pics/534577legacy2.jpg (errno=2 - No such file or directory) in /home/ozyrys/domains/ttg.frih.net/public_html/img/functions.php on line 51 |
To sie pojawia jak w prefixie miniaturek cokolwiek wpiszemy i wgramy zdjęcie, gdzi nie ma prefikxu to nie ma problemu.
#edit
Również prz prefixie nie kasuje obrazów z katalogu miniaturek. bez prefixu kasuje.
Pozdrawiam
#ozi
Tak, w jednej linijce przez przypadek zamiast zmiennej prefixu wpisałem na sztywno /pics ściągnij paczke jeszcze raz i wgraj na nowo functions.php, powinno pomóc 
nazwa "imageshack" jest zastrzeżona.
http://www.imageshack.us
obawiam ze ze niepowinienes uzywac jej reklamując swój skrypt
chociaż generalnie młodzież nie zwraca uwagi na takie głupstwa, jak prawa autorskie, to jak mawiali rzymianie: 'ignorantia iuris nocet'
Hmm, ja nie mam zamiaru używać tego jako hasła reklamowego, ja używam nazwy imageshacka porównując skrypt (przynajmniej sposób dzialania) a to chyba moge? 
A by mógł ktos to upnąć na jakis serv bo linki juz nie działaja
a skrypt fajny moze być pls reupa
no wlasnie. dajcie to gdzies np. na rapidshare.de czy cos w tym stylu...
dzieki z gory...
skrypcik poprawiony moze mi sie bardzo przydac..
i troche go poreklamuje.. 
Witam,
ChesterB jak możesz to wyslij mi skrypt na admin@ozyrys.org ja umieszcze go w sowim downloadzie i każdy będzie mógł bo pobrać.
Pozdrawiam
#ozi
Skrypt wrzucony na serwer który nawet jak padnie to max za 24 godziny będzie znowu działał http://dev.smallville.pl/SquirrelUpload.1.25.BETA.zip 
Witam,
Dzisiaj przeglądnąłem kod mojego skryptu, i zauważyłem że jest on napisany niezbyt profesionalnie
Dlatego też napisze go od nowa (z dużo większą wiedzą niż poprzednio) w oparciu o klasy (tak więc w łatwy sposób będzie go można rozwijać, pisać mody itp) oraz co najważniejsze zrezygnuje z pliku tekstowego jako bazy danych, użyje mySQL, zmienie również design samego skryptu (a może ktoś mógłby wykonać? :> ).
Ps. proszę o wypisanie tutaj listy życzeń co do skryptu
Pozdravki
Mam pytanie.. mozna sobie uzywac tego skryptu tak za darmo ile sie chce ?
Bo bym sobie na wlasne potrzeby go chyba wrzucił na serwer hehe bo na imageshacku za czesto zawieszaja mi obraazki 
| jendrex wrote: |
Mam pytanie.. mozna sobie uzywac tego skryptu tak za darmo ile sie chce ? Bo bym sobie na wlasne potrzeby go chyba wrzucił na serwer hehe bo na imageshacku za czesto zawieszaja mi obraazki  |
Pewnie, możesz go używać oraz modyfikować, jedynie nie możesz usuwać informacje o autorze.
Pozdravki
Witam
Ja bym wolał żeby skrypt był jednak oparty na txt niż na MySQL bo akurat z MySQL mam problem a dokładnie z kodowaniem, ale to nie zależy odemnie.
P.S
A dlaczego nie odpisujesz na gg ?
Pozdrawima
#ozi
@ozyrys.org
Skrypt fajny - widziałem jego działanie na paru innych stronkach - może w przyszłości wgram go u siebie na forum, ale jak na razie nie mam czasu :p
Wielkie dzięki
Żadko kiedy włączam GG :P
Co do mySQL to jedynym problemem jest to że źle ustawiasz kodowanie (pewnie mowa tu o freewebdot), instalator w skrypcie sam utworzy tabele w odpowiednim kodowaniu (skrypt tworze pod utf-8 który jest uniwersalny i bez problemu działa na mySQL od wersji 4.1.18).
Pozdravki
Witam,
Masz racje chodzi o freewebdot, ale kodowanie ustawiam takie jak na innych serwerach na których skrypty phpbb czy punbb działają bez problemu i dobrze wyświetlają się polskie znaki a na ~free musze kombinować z podstawianiem pod symbole polskie litery, ale i tak czasem to nie wychodzi. Co do skryptu to czekam na jego kolejną werję bo jest bardzo pomocny , ale mam też jedno pytanie gdzie zmienia się podpis pod miniturką ? bo teraz jest podwpis w stylu 772x469 222kb a chciałbym to troche zmienić .
Pozdrawiam
#ozi
@ozyrys.org
Na FWD kodowanie bazy i tabel musisz ustawić na utf8_polish_ci, dodatkowo lang forum przekonwertować na utf8 i zmienić kodowanie z nagłowku, tylko tak udało mi się uzyskać PL znaczki w IPB.
Co do tekstu pod miniaturką to w index.php:
| Code: |
| @imagestring( $obrazek_docelowy, 2, 30, $nowa_wysokosc, "".$width."x".$height." ".$size[0]."kb", @imagecolorallocate( $obrazek_docelowy, 255, 255, 255 ) ); |
i wstaw co chcesz zamiast "".$width."x".$height." ".$size[0]."kb"
Jeżeli będzie to tekst to musisz go wstawić w "
Ps. o zgrozo, jaki ten mój kod nie czytelny
Pozdravki
jeszcvze raz przypominam autorowi:
nazwa imageshack jest ZASTRZERżONA
o czym swiadczy odpowiednia literka R na stronie imageshack
a tlumaczenie ze 'użyłem nazwy imageshack jako typu programu' jest łagodnie mówiąc debilne; to coś jakby wypuścić własne distro linuxa i nazwac je np. "windows".
czy wreszcie dotarło?
jakby co, za przestepstwa (a naruszenie praw autorskich to przestępstwo) nieletnich odpowiadają rodzice. czy twoi byliby z tego zadowoleni?
podpisuję się pod cambridge- muszę cię prosić o zmienienie nazwy tego skryptu we wszystkich miejscach gdzie występuje..
hmm, czyli porównywanie windowsa do linuksa na różnego rodzaju serwisach jest nie zgodne z prawem?
ehh wole imageshack 
ImageShack®
'ImageShack®' refers to the ImageShack® Corporation and this website, and excludes its shareholders, owners, or operators.
cuś więcej?
możemy się kłócić o małe i duże litery, ale.. dla spokoju bym zmieniła 
mi nie dziala panel admina, jak wpisze hasło, wtedy nic się nie dzieje.
odświerzam, bo linki nie dzialaja - moze ktos wykonac reupload gdzies na serwer?
prosze bardzo :
http://files.to/get/277869/4478/SquirrelUpload.PublicBeta.v1.242.tar
A co do tego skryptu , to gdzie sie u groma zmienia i dodaje rozszezenia plików ?? bo sa dodane 3 rozszezenia :/ kombinowałem dodac w kodzie , dodałem tak jak inne rozszezenia i dupa nie działały 
może ktoś jeszcze wstawić na jakiś serwer bo linki nie działają 
Niech ktoś wstawi na 4shared.com tam przynajmniej nic nie znika 
Link http://files.to/get/277869/4478/SquirrelUpload.PublicBeta.v1.242.tar działa
a 4shared jest fajny- poza 1 ale. Trzeba raz na ileś tam (miesiąc?) się zalogować. Trochę bezsensowne. Bo gdyby jeszcze przysyłali przypomnienie..
a tak potem kasują Ci wszystko z konta, a konto zostaje.. bezsens.
mi ten link nie działa
wstaw na rapidshare
No mi tez ten link nie działa , wyskauje ,że nie znaleziono na serverze
Skrypt fajny by mógł ktos go upnać gdzies na files.to lub coś takiego
Ten skrypcik całkiem całkiem. Na pewno wielu osobom się przyda. Ja osobiście gustuje w imageshack.