Siema. Zrobilem wczoraj dwa bannerki i opublikowalem je w art ale mysle ze w polskim dziale przyda sie poscik po polsku
Moze wam sie spodobaja, nie jest to mistrzostwo ani cos wypas i wogole ale staralem sie
Jak dla mnie pierwszy bannerek jest ladniejszy a co wy sadzicie ?

Last edited by Nolt on Sun Mar 05, 2006 3:52 am; edited 2 times in total
Bardziej wygląda mi to na button niż na banner
Rzeczywiście pierwszy dla mnie wyglada lepiej (kwestia gustu
). Może komuś akurat będą pasować do kolorystyki stronki 
jak na pierwszy raz to spoko 
Jak dla mnie ok, ale moglbyc wiekszy. czestotliwosc zmiany napisow jest dobra, ale naprawde trzeba sie wpatrywac aby dostrzec co tam jest napisane.
Wiesz, z punktu widzenia usera to maly i niewpadajacy w oko baner ma zalete - nie przeszkadza - nie trzeba uzywac programow do blokowania reklam, ale z punktu widzenia reklamodawcy jest niezadowalajacy. Baner po to jest robiony, aby bylo go widac. Jak gosciu wchodzi na strone www to musi na samym poczatku w oczy rzucac sie baner, tak aby mozg go zapamietal i przetransformowal na informacje KLIKNIJ MNIE.
Mysle ze dosc krytyki. Mam nadzieje ze sie nieobrazisz. Bardzo podoba mi sie natomiast sam napis Frihost (na pierwszym), super komponuje sie z tlem i jest bardzo ladnie napisany. 2 w calosci podoba mi sie bardziej, ale nie wiem dlaczego, takie mam wrazenie. Dobra robota, nastepnym razem bedzie jeszcze lepiej, a jak masz ochote to zrob baner 468px - 60px, chetnie umieszcze taki na mojej stronie.
Bardzo fajne są obydwa. Tylko to właśnie bardziej na jkiś buttonik wygląda niż na baner, ale i buttony sa przydatne:D Zrób jeszcze jakiś fajny baner i bedzie git 
animacja jest denna wiem wina trial programu i tylko 3 opcji na teks i moich umiejetnosci
nie mam i nie znam zadnego dobrego programu, a jesli chodzi o rozmiar to robilem malutki bo pasowal do mojej strony
ktos kiedys powiedzial "male jest piekne" (oczywiscie nie wszystko)
jak znajde chwilke czasu zlepie jakis wiekszy
pozdro
Ja mam tylko pytanie- po co Ci te buttony? Nudzi Ci się popołudniami czy jak?
Ja rozumiem, że reklamy swojej strony, ale Frihosta?
Tak swoją drogą za bardzo naćpane.. Button nie może mieć txtu wylewającego się poza ramki..
tak czy inaczej jak nie masz co robić, to zrób sobie reklamę 
| mtx wrote: |
Ja rozumiem, że reklamy swojej strony, ale Frihosta?
Tak swoją drogą za bardzo naćpane.. Button nie może mieć txtu wylewającego się poza ramki..
tak czy inaczej jak nie masz co robić, to zrób sobie reklamę  |
moze mu sie podoba ten hosting i chce go rozreklamowac wsrod odwiedzajacych jego strone ... 
mi się wogóle nie podobaja:(
takie cukierkowe strasznie i kiczowate (a co!;p)
No nic kazdy ma własne zdanie.
Pozdrawiam
uh jakie slowa krytyki
ajj no przelknelem je
a czy takie cukierkowe to hmm nie lubie smutnych rzeczy
zreszta slodkie tez lubie 
kojowe ja mam user bara frihosta

Mi tam sie podobaja banerki.... choc rzeczywiscie troche zamale... ale ja tam nigdy nie lubilem bannerów...
tak wiec no...
Jak pisalem pare postwo wczesniej - dodaje nowy bannerek tym razem statyczny bez animacji bo nie pasowala a co za duzo to nie zdrowo
moze komus sie spodoba
pozdro
Ten ostatni button czy baner jest moim zdaniem najlepszy 
jak na moje oko to by sie przydala inna czcionka
ale banerek spoko , bardzo ladny
Ja rozumiem, że reklamy swojej strony, ale Frihosta? |
hmm wiesz mi nie zalezy wlepic sobie bannerek hosta ktory urzymuje moja strone i wszystkie inne rzeczy za free
a czy mi sie nudzi - czasem robie to bo przy okazji skill w obsludze ps wzrasta
^_^
Po trzech obrazkach raczej Ci nie wzrośnie.
Nie masz za grosz inwencji.
Taki wygląd sobie trzeba wyobrazić.
Kolory się gryzą ze sobą, dlatego wygląda tak cukierkowo.
W sumie to nie pasuje do żadnej kolorystyki witryny.
Bardzo dobrym programem do ruchomych gifów jest Easy GIF Animator.
Albo najpierw zajmij się robieniem nieruchomych banerów.
Przykłady moich:

Dla mnie najbardziej podoba się trzeci button, ale to tylko kwaestia gustu. Jest najbardziej czytelny, pozatym na pierwszych dwóch butonach jest brzydka animacja
| Nolt wrote: |
wina trial programu i tylko 3 opcji na teks i moich umiejetnosci nie mam i nie znam zadnego dobrego programu, |
a GIMP?
jako <<Ubuntu linux user>> powinieneś go znać, jest nawet w domyślnej instalacji
No właśnie możesz pobawić się w GIMPie, ja osobiście go nie lubie ale to kwestia gustu, bo opcje ma mniej więcej jak w Photoshopie a nie dość, że freeware to jeszcze kilka mb dosłownie zajmuje
A skille ważna rzecz, więc trenować trzeba 
I spróbuj coś troche bardziej czytelnego bo jak sie temu przyjzec to te mniejsze sa troche malo przejrzyste....
wiem
ze sa nieprzejzyste, a co do gimpa to niezbyt mi sie on podoba troche ciezko mi sie w nim polapac
bardziej wole photoshopa, skompilowalem sobie paczke .deb gimpshop zeby zmienic interfejs gimpa lecz co do zmiany to tylko dotyczy to panelow gdyz jak tworcy napisali na linuksie nie mozna jeszcze zmienic rozmieszczenia okien niestety :/ Pozatym ajjj krytyka straszna wiec moze pokaze wam cos co zrobilem dla mojej witryny ktora ruszy za miesiac gdyz teraz jestem zajety nauka i przygotowaniem do egzaminow ;/
i jesli ktos powie ze nie pasuje do niczego to sie myli
bo u mnie bardzo ladnie gra z szata graficzna, moze logo troche tlo ma zbyt niebieskie ale to jeszcze mam czas puki witryna ruszy na dobre
PS: Black & White: twoje przyciski sa proste i 0 inwencji zwykly tekst, takie rzeczy sie robi z zamknietymi oczami wiec nie wiem czym sie chwalisz.
z tych nowych ten pierwszy bardzo mi sie podoba, mozna wiedziec jakiej czcionki użyłeś do tego napisu WIZZI ?
pozostale dwa juz mi sie tak nie podobaja, to ze wzgledu, ze tło rozprasza ale ogolnie fajne banerki juz nie buttony 
Jakby ktoś przypadkiem chciał zrobić bannerek mojej gazetki 3o.69.pl to ja bym bardzo była wdzięczna.. tak w ramach treningu graficznego
aha i jakby ktoś chciał się spartnerować
to też byłoby miło...
i buttony też przyjmuję z otwartym sercem 
Każdy baner \ button jest dobry na swój sposób. Zależy tylko od tego jak kolega Joker pisał
| Quote: |
| Może komuś akurat będą pasować do kolorystyki stronki |
Pierwszy baner wydaje mi się, że byłby ładniejszy jakby nie było tych napisów "Free", "Hosting" i "Join Us". To samo w drugim.
| ibix wrote: |
z tych nowych ten pierwszy bardzo mi sie podoba, mozna wiedziec jakiej czcionki użyłeś do tego napisu WIZZI ?
pozostale dwa juz mi sie tak nie podobaja, to ze wzgledu, ze tło rozprasza ale ogolnie fajne banerki juz nie buttony  |
nazwa czcionki to: woody 
A z kąd można taką czcioneczkę sobie pobrać?
Jakby ktoś przypadkiem chciał zrobić bannerek mojej gazetki 3o.69.pl to ja bym bardzo była wdzięczna.. tak w ramach treningu graficznego
aha i jakby ktoś chciał się spartnerować to też byłoby miło... |
mtx jeżeli interesuje cie współpraca z www.e-zarabianie.net prosze PM albo maila... Co prawda ten adres co podałaś to alias ale coś wykommbinujemy
-----
Nolt, jeżeli chcesz zrobić jakieś "profesjonalniejsze"
bannerki to musisz użyć conajmniej Photoshopa, bo na tych darmowych programach to ciężko nawet "skile" podciądnąć 
Banery są ciut kiczowate, fakt ale jak na pierwszy raz i darmowym programem to nawet niezłe. Na gimpie też można ładne żeczy robić ot co a nie na Phothosopie
Jak dla mnie ok, ale moglbyc wiekszy. czestotliwosc zmiany napisow jest dobra, ale naprawde trzeba sie wpatrywac aby dostrzec co tam jest napisane.
Wiesz, z punktu widzenia usera to maly i niewpadajacy w oko baner ma zalete - nie przeszkadza - nie trzeba uzywac programow do blokowania reklam, ale z punktu widzenia reklamodawcy jest niezadowalajacy. Baner po to jest robiony, aby bylo go widac. Jak gosciu wchodzi na strone www to musi na samym poczatku w oczy rzucac sie baner, tak aby mozg go zapamietal i przetransformowal na informacje KLIKNIJ MNIE.
Mysle ze dosc krytyki. Mam nadzieje ze sie nieobrazisz. Bardzo podoba mi sie natomiast sam napis Frihost (na pierwszym), super komponuje sie z tlem i jest bardzo ladnie napisany. 2 w calosci podoba mi sie bardziej, ale nie wiem dlaczego, takie mam wrazenie. Dobra robota, nastepnym razem bedzie jeszcze lepiej, a jak masz ochote to zrob baner 468px - 60px, chetnie umieszcze taki na mojej stronie.
Albo jeżeli możesz troche zainwestować funduszy to flash
I zabawa się rozkręca 
Owszem bardzo ładne bannerki, lecz ja bym proponował robić je we Flash'u, a nie w jakimś gównianym programiku który został wymieniony powyżej 
Tylko, że flashowe zajmują dużo miejsca, więc polecam optmalizację, bo inaczej będzie się ładował bez końca (jeśli zrobimy oczywiście coś lepszego niż można w gifach..)
Są całkiem niezłe jak na pierwszy raz ale tak jak już zauważyli ludzie wcześniej są za małe, może spróbuj robić grafiki i bannery w Macromedia Flash lub w blenderze jeśli nie chcesz płacić za program, jak trochę poćwiczysz to nauczysz się robić takie grafiki że wow...
zazwyczaj moj banner/przycisk rodzi sie w photoshopie, na flashu sie nie znam i nigdy z niego nie korzystalem
co do animacji i przejsc to prawda uzylem jakiegos dennego trial programu ^^
Timczak zgadzam sie z tobą, ja włanie robie sign w photoshopie. potem dam do oceny.
Banerki sa bardzo fajne ale troszki malutkie, trudno w nich dostrzec co jest napisane :]