FRIHOSTFORUMSFAQTOSBLOGSDIRECTORY
You are invited to Log in or Register a Frihost Account!

Dwa medale Polaków na Zimowych Igrzyskach Olimpijskich 2006

GregSexyBoy
Kto by pomyślał, że Polska kadra olimpijska jest w stanie osiągnąć te sukcecy. Ostatnie dwa dni Igrzysk były wielkim, ale naprawde miłym zaskoczeniem dla Polaków. W piątek 24-ego lutego Justyna Kowalczyk zdobyła brązowy medal w biegu na 30 km stylem dowolnym, a dzień później Tomasz Sikora zdobył olimpijskie srebro w biegu biathlonowym na 15km.
Co o tym sądzicie? I co ogólnie myślicie o występie Polaków na tych Igrzyskach, oczekiwaliście więcej czy mniej? Moim zdaniem strasznie przereklamowani są Ci snowboardziści. Zrobili duże halo a i tak odnieśli klęskę. Najbardziej mnie wkurzały te huczne reklamy w TV jeszcze zanim wystąpili w Turynie:/
Calemb
Ja juz myślałem że nic nie bedzie a tu miła niespodzianka.....Najpierw brąz porem srebro, jakby jeszcze złoto było... no ale nic dobre i to. A co sądzicie o komentatorach? Tekst
Quote:
-Wyjechał z tego progu jak na wycieczkę! -Powietrzną
Poprostu nawet z wychowawca w klasie śmialiśmy sie z tego jakieś dobere 10 min
Joker
Moim zdaniem za dużo się robi w celu rozreklamowania "przyszłych" sukcesów naszych sportowców (a wiadomo jak to jest ze sportami zimowymi w naszym kraju). Dokładnie widać to na przykładzie Małysza. Jego o jego zwycięztwie i poprawie formy można usłyszeć już tydzień przed zawodami. Lecz z drugiej strony nie ma się co dziwić - Polacy potrzebują sukcesów...

A co do medali - to trzeba się cieszyć że mamy "aż" 2 i nienarzekać. Jak czytam niektóre komentarze w stylu "Justyna Kowalczyk się naćpała i zdobyła tylko brąz a mogło być złoto" to mi się aż niedobrze robi.

"Jak się nie ma co się lubi, to się lubi, co się ma"
oxwood
Powinniśmy się cieszyć z tych dwóch medali Smile Chociaż śnieg i góry u nas są, to i tak nie ma dobrego zaplecza dla sportów zimowych. A o tego jeszcze PKOl powiązany z polityką. Według mnie, jakby sport, tak ogólnie, odciął się od polityki, to by przyszło więcej sponsorów i by były wtedy fundusze na zaplecze. A jak jest każdy widzi Smile
mtx
Polacy zawsze lubią narzekać.. a ile medali byście chcieli? 14? 20? (ja nawet nie wiem ile jest max Razz)

Dało się akurat dwa.. no to dwa.. i tyle..

a reklamy.. niech każdy reklamuje co się da i co się chce.. nawet średnich sportowców.. co za różnica??
ja tam nie narzekam, bo Polacy to zawsze pierwsi do mówinia co im się nie podoba.. a ja tam się cieszę Smile
Joker
Dobrze mowisz alby odlaczyc sport od polityki. A 2 sprawa dlaczego nasze spotry zimowe stoja w miejscu to jak zawsze - PIENIĄDZE.

Ale nie narzekajmy 2 medale to jest coś (zwłaszcza że gdzieś słyszałem że w ostatnich kilkudziesięciu latach zdobyliśmy 7 medali - w tym 4 Małysza) Very Happy
hawranek31
Trzeba sie cieszyc i to bardzo bo 2 medale to jak na nasza Polske duzo.

Co do tego ile moglo byc to takie gdybanie bo to olimpiada i nigdy nic nie wiadomo. Wszyscy liczyli na medale w innych konkurencjach, a jak juz nikt na nic nie liczyl to buch 2.

Oj bylo sie z czego cieszyc,tybardziej ze Tomek Sikora mieszka niedaleko mnie Smile
-Dkt-
mila niespodzianka Twisted Evil
szkoda ze tak malo Sad
no ale zaniedlugo mundial w niemczech Twisted Evil tam to bedzie sie dzialo Smile

http://img102.imageshack.us/img102/6776/kibice5jj9ng4ge.jpg

Laughing Laughing Laughing
Joker
Proszę nie mówcie że mało bo jak ktoś napisał to jak na Polskę to jest naprawdę dużo Very Happy

-Dkt- Fajna fotka Very Happy cóż ach ci Polacy już tacy są Razz
-Dkt-
Joker wrote:
Proszę nie mówcie że mało bo jak ktoś napisał to jak na Polskę to jest naprawdę dużo Very Happy

ja uwazam ze polakow na wiecej stac Wink
tylko ze w naszym kraju brakuje mozliwosci itp.
Joker
-Dkt- wrote:
ja uwazam ze polakow na wiecej stac

Oj stać stać, w końcu nie na darmo się mówi "Polak potrafi" Very Happy

-Dkt- wrote:
brakuje mozliwosci itp.

Moiwości = pieniędzy Very Happy Ale narazie na to nic nie poradzimy, może kiedyś... ;]
Reply to topic    Frihost Forum Index -> Language Forums -> Polish

FRIHOST HOME | FAQ | TOS | ABOUT US | CONTACT US | SITE MAP
© 2005-2007 Frihost, forums powered by phpBB.