Chcialem, zebyscie sie pochwalili rozwojem Waszych stron po ostatnim padzie (tym z poczatku lutego). Czy wasze strony odzyly, jak z ich odwiedzalnoscia itp. Moze macie juz jakies "sukcesy"?
A sprawa druga (nie bede 2 tematow zakladal), dla tych, co prowadza statystyki strony - z jakich systemow ludzie korzystaja? z jakich przegladarek?
Co do pierwszego, to moge sie pochwalic, ze od padu i postawienia strony na nowo (czyli w okresie 4 luty - 21 luty):
1. prawie 320 wizyt, z czego prawie 200 unikalnych
2. średnio 10 unikalnych wizyt dziennie
3. średni czas wizyty na stronie to 6 minut
4. zindeksowaly mnie google, msn, onet, interia (jedynie wp nie chce)
5. okolo 24% odwiedzajacych dodalo strone do ulubionych
6. i chyba najwiekszy sukces - 2 strony "zapozyczyly" rozklady z mojej strony bez pytania (na szczescie napisali skad je wzieli), oraz dwie strony zwrocily sie o wspolprace - jedna mala prywatna, ale druga - najwiekszy olkuski portal internetowy - i tu sie podbudowalem
Natomiast co do drugiego, to:
Podzial odwiedzajacych wedlug systemow operacyjnych:
Podzial wedlug przegladarek:
Jak nie dziwi mnie popularnosc IE (chociaz i tak spodziewalem sie wiecej niz 63%), to dziwi mnie mala ilosc osob z opera.
Wejscia na strone:
Z powyzszego wynika, ze jak pozycjonowac strone, to tylko w google, bo z tamtad najwiecej wizyt jest.
A sprawa druga (nie bede 2 tematow zakladal), dla tych, co prowadza statystyki strony - z jakich systemow ludzie korzystaja? z jakich przegladarek?
Co do pierwszego, to moge sie pochwalic, ze od padu i postawienia strony na nowo (czyli w okresie 4 luty - 21 luty):
1. prawie 320 wizyt, z czego prawie 200 unikalnych
2. średnio 10 unikalnych wizyt dziennie
3. średni czas wizyty na stronie to 6 minut
4. zindeksowaly mnie google, msn, onet, interia (jedynie wp nie chce)
5. okolo 24% odwiedzajacych dodalo strone do ulubionych
6. i chyba najwiekszy sukces - 2 strony "zapozyczyly" rozklady z mojej strony bez pytania (na szczescie napisali skad je wzieli), oraz dwie strony zwrocily sie o wspolprace - jedna mala prywatna, ale druga - najwiekszy olkuski portal internetowy - i tu sie podbudowalem
Natomiast co do drugiego, to:
Podzial odwiedzajacych wedlug systemow operacyjnych:
| Quote: |
|
Windows 95.8 % Nieznany 3.7 % Macintosh 0.3 % Linux 0 % (tu mialem 1 - slownie jedna - wizyte z linuxa) |
Podzial wedlug przegladarek:
|
Internet Explorer 63.3 % Firefox 24.6 % Opera 7 % Nieznany 3.7 % Mozilla 0.8 % Safari 0.3 % |
Jak nie dziwi mnie popularnosc IE (chociaz i tak spodziewalem sie wiecej niz 63%), to dziwi mnie mala ilosc osob z opera.
Wejscia na strone:
|
Dostęp bezpośredni lub z Ulubionych/Bookmarków 69.2 % Dostep z wyszukiwarek 16.4 % (tu przoduje Google - 98%) Dostep z linkow, katalogow itp. 14.3 % |
Z powyzszego wynika, ze jak pozycjonowac strone, to tylko w google, bo z tamtad najwiecej wizyt jest.